2021-09-22 470 瀏覽
夏天熱辣辣唔知煮咩好/ 想煮少一道菜既時候,手撕雞係一個好選擇呢間手撕雞響北河街街市附近,真係好方便,今次買左半隻手撕雞 $65,店員落左好多芝麻呢間既手撕雞口感同其他分店差唔多,不過個味道偏淡少少,我就中意濃味少少既

2020-04-01 735 瀏覽
有時下午無咩胃口,都唔知食咩好,特別係夏天,都想食啲開胃嘅食物,但傳統嘅四川麻辣冷點又唔會食得飽,依間手撕雞面就正正合我心意一見到手撕雞,大家都會諗起一啲鞋口嘅雞肉,好dry嘅肉絲但依間手撕雞嘅雞肉都幾出色,少少juicy 配合番佢嘅手撕雞醬汁,少少麻油,個味道好fresh好惹味,佢有得揀配飯或者配面因為係天氣有啲熱既關係我揀咗冷麵,佢加咗啲麻醬去撈,同埋口感清新嘅青瓜,甘荀, 成個面嘅感覺都好清新,好適合夏天食😝今次我加咗錢加海蜇,個人覺得唔太抵,因為都係包裝現成海蜇,雖然佢成包比晒你, 但貴十幾蚊個人覺得都有啲唔抵所以我推薦手撕雞面 配料就唔洗了

一見到手撕雞,大家都會諗起一啲鞋口嘅雞肉,好dry嘅肉絲

所以我推薦手撕雞面 配料就唔洗了

2020-03-19
  • 手撕雞
2019-04-06 735 瀏覽
呢間手撕雞開到周圍都係,因為返工嘅關係成日都會食灣仔分店, $60半隻隻雞跟個飯,價錢合理,夠晒飽仲好好味添!😋.今日同男朋友經過深水埗分店,想食個下午茶,就叫左一盒兩份分。.店員係個阿姨,本身都10問9唔應,問佢可唔可以要個碗仔/碟,又話唔得,乜都唔得。本身叫左小辣,最後整出黎一啲辣味都無......都費事再叫佢換,都知佢hea做,求求其其食咗佢算......🙃.冇諗過深水埗分店質素咁差......以後我都係食返灣仔店算🤯
2019-01-01 562 瀏覽
媽媽想不到要煮什麼的時候通常就是會去買現成的菜,而今次的選擇就是手撕雞。厚興瑜記手撕雞有很多分店,所以很多地方也可以購買。這次買了半隻麻辣及半隻原味。麻辣看似很辣,但吃時卻不覺太辣,反而是辣得很香口,送飯一流。原味的也不俗,有很香的麻油味,是老少鹹宜的選擇。排隊時聽到有顧客問是否有黃雞,店員答黃雞已經售罄了,有機會可以試一試,聽店員介紹黃雞的味道比普通雞香濃。

2018-09-27 454 瀏覽
哩間手撕雞店知道佢有好多分店,記得好多年前佢有在會展中心擺攤檔,試食時好好味,既然經開買返份麻醬手撕雞外賣,點知一食,d雞好韌好難咬,初初都冇乜野,但食耐左,牙胶開始累。
2018-07-05 370 瀏覽
手撕雞係店鋪既主打菜,黎到當然一試,可式既係雞肉太”鞋”,雞有曬上芝麻同辣,味道係可以,跟住試埋雞腎,反而我覺得哩個唔錯,腎易咬唔太硬,調味粉同手撕雞似係用同一種,都係幾好味既。
2017-10-05 672 瀏覽
十月中秋仍熾熱,家宴的雞以手撕雞形式上檯。早準備了即食裝海蜇,存放在冰箱。今年加了10元(一隻雞)。習慣買原味。可叮囑店員下重手,咸香濃郁,可彌補不是上品雞的不足。鷄隻不大,雞肉嫩滑,勉強有一個飯盒的份量;芝麻多,我會略加上芝麻醬,令味道更豐富。進食前存放在冰箱內,入口冰涼透心,海蜇爽脆。
十月中秋仍熾熱,家宴的雞以手撕雞形式上檯。
早準備了即食裝海蜇,存放在冰箱。

今年加了10元(一隻雞)。

手撕鷄

進食前存放在冰箱內,入口冰涼透心,海蜇爽脆。
手撕鷄
  • 手撕雞