2024-09-27 1513 瀏覽
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳見到呢間個名好特別同事最鍾意試期間限定既餐🐮牛魔王濃湯麵 $88Beef King Noodles in Soup有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原難得牛肚都比較腍~厚切有咬口牛坑腩份量都幾多~牛味重牛腱一d都唔韌~不失口感我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118Braised Butterfly Beef Brisket Noodles in Soup🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意湯底濃厚得嚟唔會太咸幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好套餐均配有四款涼拌小菜酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流店內裝修好有創意~靠窗位置頭頂有鳥籠做燈另一邊背景係霓虹燈做牆無論公仔人物或字句都好新潮近門口既卡座十分寬敞頭頂仲有好多經典語錄非常多打卡位~大推
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏
成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳
見到呢間個名好特別

同事最鍾意試期間限定既餐
🐮牛魔王濃湯麵 $88
Beef King Noodles in Soup
有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵
湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍
牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原

難得牛肚都比較腍~厚切有咬口

牛坑腩份量都幾多~牛味重

牛腱一d都唔韌~不失口感

我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118

🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味

崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意
湯底濃厚得嚟唔會太咸
幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好

套餐均配有四款涼拌小菜
酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃
萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少
海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯
🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流

店內裝修好有創意~
靠窗位置頭頂有鳥籠做燈

非常多打卡位~大推
2024-09-27
午餐
2024-09-03 1946 瀏覽
今日去銅鑼灣shopping, 揀咗依間去滾食晏,之前有試過夜晚嚟打邊爐,估唔到日頭嚟又係另一個feel, 我哋叫咗兩個午市套餐,好豐富,份量好大,食到勁飽😂牛魔王濃湯麵 $88呢碗麵真係好正!牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩一應俱全,份量勁多,肉質鮮嫩,咬落去有彈性,完全唔會韌。牛筋軟淋,骨膠原滿滿😍湯底濃郁,牛味十足,飲完都想再加一碗!我哋揀咗粗麵,麵條吸收咗湯汁,滑嘟嘟,真係一流。紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118呢碗就更加勁!牛崩沙腩煮得剛剛好,肉質軟滑,份量又係好多,食極都有,湯底香濃,帶有一絲甜味,我哋揀咗幼麵,麵質彈牙爽口,真係令人回味無窮。套餐小食套餐仲包埋四小碟小食,青瓜、雲耳、海帶同西瓜,清爽又健康,正好平衡咗主菜嘅濃郁感。跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!總括來講,呢兩款午市套餐真係超值,無論係味道定係份量都好滿意,推介俾大家試下!評分:最高為 5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺去滾銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程#healingbobo #foodie #hkf

牛魔王濃湯麵 $88

紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118

套餐小食

跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!

評分:最高為 5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

去滾
📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #牛魔王 #崩沙腩 #CWB #銅鑼灣 #ASmokingAffair #去滾

2024-08-28
2024-08-26 2287 瀏覽
@asmokingaffair.hk Hong Kong retro-style 🥢 with neon lighting for a edgy style 🚦 specializes in Hong Kong-style hotpot 🍲 offers Taiwanese lunch sets starting at $68 that includes soup noodles and rice 🍱 each set comes with four side dishes@asmokingaffair.hk 港式懷舊風格 🥢 螢光燈飾 帶點型格 🚦 主打港式火鍋 🍲 推出$68 起台式午市湯麵飯套餐 🍱 每款配四款涼拌小菜 🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118braised butterfly beef brisket noodles in soup湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁🍗 宮保雞丁飯 HKD$78kung pao chicken served with rice 雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明🍱 涼拌小菜

🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118
湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄
可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁

🍗 宮保雞丁飯 HKD$78
雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明

🍱 涼拌小菜 (套餐附送 x 2)
萵筍 清爽嫩脆 🥒 海帶 蒜香爽脆 🌊
木耳 麻辣彈爽 🍄 西瓜 清甜解渴 🍉

📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓🇭🇰
5天前 0 瀏覽
這裡的裝潢時尚而不失溫馨,讓人一走進去就感受到滿滿的愉快氛圍。這次的午市套餐讓我驚艷不已。首先品嚐的是 **紅燒牛崩沙腩濃湯**,這道湯濃郁香滑,牛肉燉得酥爛入味,每一口都能感受到肉質的鮮嫩和湯底的香氣。湯中還加入了一些蔬菜,增添了整體的層次感,喝完這碗湯,整個人都暖暖的,非常滿足。**宮保雞丁飯**,這道菜色香味俱全。雞丁煮得恰到好處,外脆內嫩,搭配上辣椒和花生的香味,讓人食欲大增。每一口都是一種享受,飯粒吸收了宮保醬汁的精華,香氣撲鼻,讓人忍不住一口接一口地吃下去。

呢日同朋友去滾🫢 haha 係餐廳名叫「去滾」🤣 我哋Walk in嘅,午市嚟到人唔多,環境好闊落,職員又好友善😆 唔知係咪因為樓上舖所以唔係好多人識呢?🧐 餐廳佈置都幾有氣氛,有啲牌匾、霓虹燈咁樣,應該係想模仿舊香港😆Lunch 大概係$68至$88,我就揀咗紅燒牛坑腩湯麵$68,湯底好香濃,個麵亦都好足料,四碟涼菜都好好食!整體好驚喜🤩 我哋兩個人都有一張大枱,如果大家午餐唔知去邊度食,都推薦嚟試吓😙
2024-09-20
午餐
2024-10-10 557 瀏覽
店名: 去滾地址: 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 Midtown 27樓銅鑼灣站 B 出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5呢間去滾店舖裝潢本土懷舊風為主題既港式火鍋店🍲,原來晏就推出左多款台式午市湯麵飯套餐🇹🇼!呢度樓層高有景觀🏙、座位闊落~之前黎食晚市火鍋已經回味無窮😋,今次同朋友食晏一樣有驚喜😝!牛魔王濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️$88識食一定揀牛魔王🐂,一次過食到牛既4個部位:牛坑腩、牛筋、牛腱、牛肚🤩!牛坑腩、牛腱同牛肚🥩軟腍得黎有咬口、牛筋燉煮後軟嫩有彈性,全部都大大塊又好入味🥰!麵條方面揀左口感順滑既刀削粗麵🥢,搭配住濃湯同冬菇、半熟蛋等配菜,而且套餐仲包四款涼拌小菜同水果🍉,豐富又抵食😝!紅燒牛崩砂腩濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️$118崩砂牛腩可謂係牛腩中既極品🐂,通常都係限量發售,好多時想食都賣曬,估唔到可以係度食到😳!崩砂腩屬牛既橫膈膜,筋膜連少少肉,軟腍入味、肥瘦剛好🤩!以濃郁紅燒湯頭燉過後,帶住一股醇厚既牛肉香氣,食落口感一流、有水準👍🏻!呢碗揀左幼麵更掛湯汁🍲,加埋各種配菜同清爽開胃既涼拌小菜🥒,大滿足😋!
店名: 去滾

銅鑼灣站 B 出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

牛魔王濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️

紅燒牛崩砂腩濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️
2024-10-03 689 瀏覽
今日約咗朋友喺銅鑼灣shopping順便食埋個晏晝~當四出食之際唔知食咩好發現原來平時我哋去開打邊爐嗰間去滾原來係有下午lunch set🤣🤣所以決定走去試吓平時去打邊爐就打得到今次食lunch都係第一次,一樣有驚喜🤩$78 蒜泥白肉飯蒜泥白肉嘅肉質有彈性之餘唔會太肥。肥瘦適中👍🏻👍🏻$78 台式滷肉飯平時食嘅滷肉飯多數都好油膩,但係今次食呢個完全唔覺得佢油淋淋👍🏻每個套餐都會跟小食~青瓜、木耳、海帶同埋西瓜前菜同飯盒水果都包埋俾你😆重點價錢經濟實惠,一啲都唔貴加上佢嘅裝修打卡一流👍🏻👍🏻

$78 蒜泥白肉飯
蒜泥白肉嘅肉質有彈性之餘唔會太肥。肥瘦適中👍🏻👍🏻
$78 台式滷肉飯

每個套餐都會跟小食~
青瓜、木耳、海帶同埋西瓜
前菜同飯盒水果都包埋俾你😆

重點價錢經濟實惠,一啲都唔貴
加上佢嘅裝修打卡一流👍🏻👍🏻

2024-09-28 650 瀏覽
✨ 朋友介紹我去滾食午餐,這裡樓層高有景觀,坐位闊落環境很好,晚上食火鍋,聽聞都唔錯。***** ***** ***** ***** ***** 牛魔王濃湯麵(牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩)識食一定揀牛魔王,因為包括了4款牛,牛筋牛腱牛坑腩咬口都很軟腍,而且好入味,好有水準,揀咗手功粗麵底,好👌好食。台式滷肉飯滷肉肥瘦均勻夠入味,飯粒晶瑩,蛋汁撈埋食1流。竹蓆馬蹄水最後同朋友同時都鐘意飲馬蹄水,清甜可口。總括來說,這裏食lunch環境非常好,可以傾偈坐吓休息吓。

***** ***** ***** ***** *****

牛魔王濃湯麵
(牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩)

台式滷肉飯
滷肉肥瘦均勻夠入味,飯粒晶瑩,蛋汁撈埋食1流。

竹蓆馬蹄水
最後同朋友同時都鐘意飲馬蹄水,清甜可口。

總括來說,這裏食lunch環境非常好,可以傾偈坐吓休息吓。
2024-09-25 584 瀏覽
*/【銅鑼灣🔥去滾 A Smoking Affair】 餐廳環境餐廳入面充滿住古式古香嘅港式風味,有好多唔同嘅港式用詞標語,十分特別,而且環境十分大和空擴🫶🏻✨紅燒牛崩沙腩湯濃麵呢碗紅燒牛崩沙腩湯濃麵真係讓人回味無窮!湯頭濃郁,帶著一股醇厚的牛肉香氣,牛腩燉得軟爛入味,每一啖都能感受到肉汁在口中爆發的感覺🤩🤩🤩麵條吸滿了湯汁,口感滑順,搭配著牛腩一起吃,真係絕配。吃完後,整個人都感覺暖暖的,特別滿足😍😍✨台式奶茶奶茶嘅香氣濃郁,茶味和奶香完美融合,甜度剛剛好,不會過於膩口。每一口都能感受到那種滑順的口感,特別是加了涼粉後,咀嚼的樂趣令人愛不釋手。飲完後,覺得非常之清爽👍🏻👍🏻✨竹蔗馬蹄水竹蔗嘅甜味自然不膩,馬蹄嘅清香更是增添了一份獨特嘅口感。每一口都能感受到那種清涼嘅感覺,特別適合在炎熱天氣飲用🤩🤩
【銅鑼灣🔥去滾 A Smoking Affair】

餐廳環境

✨紅燒牛崩沙腩湯濃麵

✨台式奶茶

✨竹蔗馬蹄水

2024-09-16 742 瀏覽
同朋友去銅鑼灣食午餐,揀左位於27樓嘅去滾台式麵食,由於餐廳係咁高環境份外開揚,而且裝修都好有特色,坐得好舒服。 本來仲以為去滾只係打邊爐,原來都有定食或湯麵套餐,而且價錢好抵食。湯麵及飯類套餐均配四款涼拌小菜四款涼拌小菜分別是黑木耳、海帶、 螢筍、西瓜,四款都是開胃菜,而且仲好好食。紅燒牛崩砂腩濃湯麵$118紅燒湯底味道香濃,崩砂腩好林仲好入味,除左牛仲有東菇,蛋同菜,非常豐富。牛魔王濃湯面有牛肚,牛筋,牛坑腩,牛腱一碗麵試晒咁多部位,絕對超值,而我揀左粗麵,麵質有咬口,成碗麵我都好鍾意。

湯麵及飯類套餐均配四款涼拌小菜

紅燒牛崩砂腩濃湯麵$118

牛魔王濃湯面

呢間餐廳晚上提供火鍋 下午則有牛肉麵🐮銅鑼灣灣仔的上班族lunch hour可以一試 價錢都可接受~😋餐廳內部採用落地玻璃設計 ✨空間感覺舒適而寬敞 適合與朋友聚餐👭 夜晚則比較適合家庭聚會啦🙂‍↕️🧑‍🧑‍🧒‍🧒______________________________ (嘢飲需另加)紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118 搭配粗劑和四款涼拌小菜湯底濃郁 牛肉不過不失 與麵條的搭配十分和諧~涼拌小菜的多樣性增添了餐點的層次感 清爽的口感與濃郁的湯麵形成______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8.5/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10🖇 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 17/F
呢間餐廳晚上提供火鍋 下午則有牛肉麵🐮
餐廳內部採用落地玻璃設計 ✨

[lunch set] (嘢飲需另加)
紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118
搭配粗劑和四款涼拌小菜
湯底濃郁 牛肉不過不失
與麵條的搭配十分和諧~

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8.5/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10

🖇 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 17/F
2024-08-26 533 瀏覽
夏天熱辣辣無胃口,晏晝又唔想食太多嘢。可以去試吓呢間火鍋店新推出午市台灣菜台灣菜套餐。低至$68起 😱 絕對高質抵食。有飯有麵,仲一次過可以試晒多個唔同牛部位。套餐配有開胃前菜以及生果。加$6可以加購汽水類飲品 &加$15 加購竹蔗馬蹄水。紅燒牛崩沙腩濃湯麵,崩沙腩炆到好腍好入味。幼面軟硬適中湯底濃郁。香氣撲鼻,紅燒牛坑腩濃湯麵,牛坑腩入味,入口即溶。最緊要係上菜速度極快喺附近返工可以過嚟食個lunch。
2024-08-20 991 瀏覽
火鍋店都有得食台灣菜⁉️呢間火鍋店下午推出午市套餐 由$68起🤟🏻套餐以牛為主🐮 牛魔王濃湯粗麵 裏面有齊牛肚牛筋牛坑腩牛腱😍😍喜歡吃牛既你必點👍🏻全部都好入味 而且好嫩 老人家都食到😂 我鍾意食牛腱因為好似入口即熔咁🤗🐮沙茶牛肉飯 超有鑊氣👏🏻👏🏻惹味👍🏻有大排檔味道 牛肉都很多 送飯一流每個午餐有4個配菜 很開胃🤤其中一款係水果🍉可以加錢叫$6汽水 /$15竹蓆馬蹄水我叫左竹蓆馬蹄水 夠味唔甜👍🏻
火鍋店都有得食台灣菜⁉️

每個午餐有4個配菜 很開胃🤤其中一款係水果🍉

可以加錢叫$6汽水 /$15竹蓆馬蹄水
我叫左竹蓆馬蹄水 夠味唔甜👍🏻

2024-08-18 1067 瀏覽
佔地超大嘅火鍋店🥢午市做台式午餐 晚市做火鍋店營業到凌晨兩點 夜鬼岩晒😎有獨立房間 仲有包房唱K 可以一路食一路唱🎤餐廳室外仲有chill爆場地 可以欣賞維港景色湯底有10幾款選擇 有辣有唔辣我哋揀咗原隻花膠雞燉翅湯 滾起先飲湯 個湯好好飲🥹入面好足料 有花膠、原翅、煲到骨肉分離嘅雞肉加拿大象拔蚌一上枱超霸氣✨可以加Wasabi或青檸汁食 口感爽口新鮮 唔腥👍🏻仲有好過癮嘅金甲脆魚皮🤣個公仔好有趣😂係鹹蛋黃魚皮 超薄脆口感 鹹蛋黃味好濃郁打邊爐唔少得食牛肉🥩肉質軟腍牛味重呢度蔬菜類同菇類可以各自選三款成拼盤 可以食多幾款種類~蝦膠釀油炸鬼如果多人一齊食可以試吓臘味煲仔飯🍚超大煲😳大約四人份量倒入豉油 蔥花 芫荽焗一焗食得 飯粒粒分明好香口最後食埋鮮果涼粉鍋 又係出晒煙超打卡裏面有新鮮哈蜜瓜、西瓜🍉可按喜好加紅豆一齊食
佔地超大嘅火鍋店🥢

午市做台式午餐 晚市做火鍋
營業到凌晨兩點 夜鬼岩晒😎
有獨立房間 仲有包房唱K 可以一路食一路唱🎤

餐廳室外仲有chill爆場地 可以欣賞維港景色
湯底有10幾款選擇 有辣有唔辣

我哋揀咗原隻花膠雞燉翅湯 滾起先飲湯 個湯好好飲🥹
入面好足料 有花膠、原翅、煲到骨肉分離嘅雞肉

加拿大象拔蚌一上枱超霸氣✨

可以加Wasabi或青檸汁食 口感爽口新鮮 唔腥👍🏻
仲有好過癮嘅金甲脆魚皮🤣個公仔好有趣😂
係鹹蛋黃魚皮 超薄脆口感 鹹蛋黃味好濃郁

打邊爐唔少得食牛肉🥩肉質軟腍牛味重
呢度蔬菜類同菇類可以各自選三款成拼盤 可以食多幾款種類~
蝦膠釀油炸鬼

如果多人一齊食可以試吓臘味煲仔飯🍚
超大煲😳大約四人份量

倒入豉油 蔥花 芫荽焗一焗食得 飯粒粒分明好香口

最後食埋鮮果涼粉鍋 又係出晒煙超打卡
裏面有新鮮哈蜜瓜、西瓜🍉可按喜好加紅豆一齊食
2024-08-16 850 瀏覽
午餐時段,銅鑼灣登龍街有間火鍋餐廳,午市有台式午餐供應,裝修雅緻,座位舒適。午市套餐有多種選擇,包四式前菜~生果、海帶,青瓜及木耳。🍛台式滷肉飯:半肥瘦的滷肉鋪滿飯面,滷肉濃度適中,沒有太膩感覺,伴飯吃一流。🐮🍜紅燒牛崩砂腩濃湯麵:先呷一口湯,湯頭味道帶桂皮與八角,香氣層次豐富,崩砂牛腩炆得鬆軟,寬條刀削麵掛滿湯汁,口感有彈性。