2018-03-03 480 瀏覽
今日同同事係灣仔附近考慮緊lunch食咩好 咁岩比我地見到巷仔有個燈籠 行下入去 原來間舖叫叁嵐日本燒鳥串燒居酒屋,就入去試下入到店內,環境好舒服 地方好大、見到兩隻貓貓好得意周圍都走,望見一邊牆身放了大堆日本酒樽.呢間餐廳點餐要到收銀處 之後侍應會送餐過黎 又五會額外收加一服務費 最後食完自己盡量要放回餐具係指定地方。[ ] 說回食物,點左照燒鯖魚飯丼$58 條魚都幾大條 燒得色澤金黄 味道稍為鹹左D 份量都適中。[ ] 另一位同事點左菠蘿松葉蟹肉沙律$68 色澤鮮豔 蟹肉鮮甜 菠蘿多汁 酸酸甜甜 適合女士們食用。[ ] 整體環境真係五錯 寧靜舒服 好適合同朋友 一家人黎食下嘢 傾下計 愛貓既人一定要黎探下兩隻貓貓

愛貓既人一定要黎探下兩隻貓貓

2018-03-02
15 分鐘 (堂食)
  • 菠蘿松葉蟹肉沙律
  • 照燒鯖魚飯丼
2018-03-03 263 瀏覽
系灣仔行左一陣,打算揾地方食lunch嘅時候,發現巷仔有間餐廳,於是就行去睇下,原來系間居酒屋,環境亦相當舒適,好適合行完街歇腳嘅地方。朋友點左個鯖魚set食,而我就點左個沙律同一杯咖啡。本來諗住減肥所以食沙律,而呢個沙律好大分,好適合我呢啲又要減肥又要食得多嘅人食。而朋友點個鯖魚set賣相亦都同出面嘅日式餐廳有得媲美,當然條鯖魚亦都好新鮮, 我諗以後食lunch都可以嚟呢間餐廳食,又夠飽又舒服,做嘢做到攰嘅時候lunch time真係可以喺呢間餐廳度休息下,值得推介。

2018-03-02 226 瀏覽
因公事經常會去灣仔區,有晚收工經過北海中心,無意發現後巷有間隱世食店!環境仲要幾靚添!身為貓奴,見到貓貓真係好興奮!小花仲要超熱情❤️今次主要叫左d燒烤美食,又幾驚喜!因為每樣食材都好新鮮,控制火候又適中,燒得剛好香口得黎又唔會太乾,調味只用少少鹽吊味,唔會好似川式用大量孜然粉遮蓋食材味道,值得一讚👍🏻👍🏻期待下次再去試大d特色咖啡☕️
因公事經常會去灣仔區,
有晚收工經過北海中心,
無意發現後巷有間隱世食店!
環境仲要幾靚添!

身為貓奴,見到貓貓真係好興奮!
小花仲要超熱情❤️

今次主要叫左d燒烤美食,又幾驚喜!
因為每樣食材都好新鮮,
控制火候又適中,
燒得剛好香口得黎又唔會太乾,
調味只用少少鹽吊味,
唔會好似川式用大量孜然粉遮蓋食材味道,
值得一讚👍🏻👍🏻

期待下次再去試大d特色咖啡☕️
2018-03-01 223 瀏覽
今日灣仔上完堂見到一間即叫即燒日式串燒店就入去試下 入到去環境幾舒服 唔會太迫夾原來除左日式串燒 佢仲有咖啡同西式甜品 咖啡好香 見到好多人都會order咖啡 不過本人怕飲完訓唔著 所以主攻串燒。鹽燒秋葵 :味道清新 少少咸味更帶出秋葵清甜,好味手羽 :燒得表面香脆 雞肉好juicy 👍🏻👍🏻鹽燒花魚:無諗過份量咁多 魚肉厚身 燒得唔會乾火陷黃金大菇:店員喺你面前淋酒點火 夠晒氣氛 影相呃like一流 大菇燒完帶有陣陣酒香鹽燒雞中亦:師傅好細心將雞亦切開底面分開燒 使雞亦燒得更香脆 真係加分💯仲有燒蠔、茄子、清酒煮蜆烏冬兩個人食到飽 埋單都唔洗300蚊,食到師傅真係用心去燒每一樣野 全部都保持到食物嘅原汁原味,淨係呢份耐性都值得一讚👍🏻傾開計原來佢地係用日本雞做主打 店𥚃面仲有2位貓店長 好親民好可愛見到有一張枱放左個留坐牌喺枱面 原來係貓店長喺張櫈度訓左覺 老闆驚有客人睇唔到坐左落去 實在太窩心喇☺️下次早少少落去試埋佢d咖啡同甜品先

鹽燒秋葵 :味道清新 少少咸味更帶出秋葵清甜,好味

手羽 :燒得表面香脆 雞肉好juicy 👍🏻👍🏻

鹽燒花魚:無諗過份量咁多 魚肉厚身 燒得唔會乾

仲有燒蠔、茄子、清酒煮蜆烏冬

店𥚃面仲有2位貓店長 好親民好可愛

下次早少少落去試埋佢d咖啡同甜品

2018-02-12
  • 鹽燒手羽
  • 鹽燒秋葵
  • 鹽燒花魚
2018-02-28 167 瀏覽
一個人係灣仔食到呢間串燒店都算幾好份量剛剛好唔夠飯仲可以添飯佢既串燒可以話係既點既燒唔似出面燒完一半再番燒!仲要係面口燒,可以睇到燒既情況!但搵呢間鋪都雖要用d心機去搵
一個人係灣仔食到呢間串燒店都算幾好
份量剛剛好唔夠飯仲可以添飯
佢既串燒可以話係既點既燒
阿波尾雞一人前餐
阿波尾雞一人前餐
2018-02-28 190 瀏覽
今日去灣仔下.行行下見到巷入有個燈籠.八掛行下入望下.原來係間居洒屋.入面有兩隻貓貓同客人玩緊.身為貓奴嘅我緊係入去試下食新嘢la.入到去環境好舒服.兩隻貓貓又好得意周圍走.呢間餐廳最特別要係收銀處點餐.之後待應會送餐.最後食自己盡量要負責放返餐具係指定地方.我哋食左一人前串燒.個串燒好多款式.食完已經好飽.無骨雞翼.好香脆.仲有個飯.兩杯嘢食.同埋甜品.心太軟+牛角包+雪糕.個心太軟好濃朱古力.牛角包點朱古力+雪糕好好味.整體好滿意.有得食日本嘢.又可以同貓貓玩.唔錯既選擇.值得一試·
2018-02-26 191 瀏覽
自己一個收工搵宵夜食原來都唔算太難,係灣仔有一間新開串燒小食為主的叄嵐串燒料理屋,見佢地即叫即燒就試一試啦我就叫幾樣串燒試下味道唔錯雞肉唔會太干,之後問番原來佢地用日本雞做主打!下次一定會搵多d骨友黎試多幾種唔同樣既串燒
自己一個收工搵宵夜食原來都唔算太難,係灣仔有
我就叫幾樣串燒試下
串燒併盤
2018-02-23
5 分鐘 (堂食)
$150 (宵夜)
串燒併盤