2012-02-10 428 瀏覽
係OLIVER食到一肚火, 來這感受一下童年光陰好了~叫了咖哩燒雞忌廉pancake, 好像什麼亂七八糟都放在一起了, 食下去味道倒也和諧咖哩係日式咖哩的味道, 不辣, 燒雞是雞扒, 連雞皮, PANCAKE皮軟, 是有趣的味道, 再試倒不必, 飽了, 下山去
係OLIVER食到一肚火, 來這感受一下童年光陰好了~

2012-02-05
10 分鐘 (外賣自取)
2011-05-29 249 瀏覽
在山頂行逛時, 見到好耐無食的pancake甜品~!!! 忍唔住即時衝去買...記得對上一次食, 還是穿著校服在旺角店排隊呢...haha...穿校服的年代已離我好一段日子了~~~點了一個香蕉巧克力cream pancake...幾時都覺得香蕉與巧克力是最好的配搭^^...不過我覺得其實Marion Crepes的pancake包住咩野生果、甜品都咁好食...因為層pancake皮真係整得好好~!!!自問對廚藝仍是一竅不通, 不知道製作pancake皮是否有技巧、秘方?Marion Crepes 的pancake皮薄, 咬下去時卻帶點"煙 un", 一食就愛上~~~!!!誠意推介!!!

誠意推介!!!
同一公司的4間食店~
香蕉巧克力cream pancake
2011-04-24
5 分鐘 (外賣自取)
同一公司的4間食店~
香蕉巧克力cream pancake
  • 所有pancake
2010-06-30 153 瀏覽
端午節同屋企人上山頂$20 一大杯好抵~!!3個人都食唔哂牛油曲奇勁飽肚入面有幾隻口味、形狀既曲奇餅芝麻味、朱古力味.. 等等我就最鍾意芝麻味
端午節同屋企人上山頂

$20 一大杯好抵~!!
3個人都食唔哂
牛油曲奇勁飽肚
入面有幾隻口味、形狀既曲奇餅
芝麻味、朱古力味.. 等等
我就最鍾意芝麻味
好香好好食
自家製曲奇餅
好香好好食
自家製曲奇餅
2009-09-10 63 瀏覽
山頂之行, 仲食o左一個好味的甜筒這間雪糕店叫marion crepes, 一個甜筒廿蚊, 走中上路線, 雪糕的質素都可以接受本來想食綠茶味, 但結果揀o左一隻叫cookies and furles 的味道食, 單球唔係好大球, 但夠食了味道有點像淡味的曲奇餅, 清淡一點的味道, ok好食個cone好脆, 好好食唔食雪糕, 仲可以揀日式pancake, 即叫即做, 望落人地食嗰個, 個樣都幾四正, 應該幾好食, 下次會試
山頂之行, 仲食o左一個好味的甜筒

味道有點像淡味的曲奇餅, 清淡一點的味道, ok好食
個cone好脆, 好好食

10粒星滿分辣辣燒雞忌廉pancake6******6 有辣汁, D辣汁怪怪地, 雞肉, 生菜, 青瓜, 忌廉等, 其實同食三文治差唔多, 係個皮唔同, 同加多咗一駡忌廉5粒星滿分店員 4****4 – 個店員勁熟手, 每個pancake都整得好靚, 不過佢無叫我加野飲環境 1*1 – 無坐位, 但個老闆咁岩係門口係感打電話問 D 枱枱chairs去晒邊
10粒星滿分
辣辣燒雞忌廉pancake

5粒星滿分
2009-06-08 25 瀏覽
事源係pacific coffee 到買嘢飲坐低咗覺得好餓呀又唔想食p記既嘢, 結果去咗買pancake 食呀bb 就行去買pancake 番來比我食呀又係辣吞拿魚呀, 真係好好味呀因為行到過嚟, 己經有少少凍, 但都不影响佢既品質辣汁好好味, 加埋忌廉芝士, 真係very good ar唔知我下次會否試下其他呢?
事源係pacific coffee 到買嘢飲
坐低咗覺得好餓呀

又唔想食p記既嘢, 結果去咗買pancake 食呀
bb 就行去買pancake 番來比我食呀
又係辣吞拿魚呀, 真係好好味呀

因為行到過嚟, 己經有少少凍, 但都不影响佢既品質
辣汁好好味, 加埋忌廉芝士, 真係very good ar

唔知我下次會否試下其他呢?
  • 辣味吞拿魚
2009-02-11 25 瀏覽
行上山覺得很餓,所以決定食辣辣吞拿魚Pancakes平時食開CWB~ 今次第一次係山頂食呀~呢間同CWB 果間既饀料不同, 不夠辣呀!好多CHEESE CREAM 囉~不過都好好味呀~
行上山覺得很餓,所以決定食辣辣吞拿魚Pancakes

平時食開CWB~ 今次第一次係山頂食呀~

不過都好好味呀~
  • 辣辣吞拿魚Pancakes