吃茶三千以台灣茶葉為主,即使是海外13個國家也有9成原物料來自台灣,所以係香港都飲到台灣原味道😋✨🧋國王珍珠奶茶 $37第一次飲既一定要揀呢杯招牌!甜度建議揀輕盈,其實係出面30%甜度,對我黎講岩岩好👍🏻國王珍珠粒粒都超彈牙,每粒慢火熬煮90分鐘,完美呈現45°角的澎、Q、彈,口感一流🥰 珍珠奶茶控必試!✨🍊香橙冰茶 $36期間限定!茶底可以揀松針綠茶/水仙桂花/玉露青茶+香橙果露,輕盈已經係無落糖,只有橙本身既果糖,成杯橙香十足,好清爽😋😍留意特別活動!🔥吃茶三千保溫杯換領活動🔥換領方法1️⃣ - 每購買一杯飲品將可獲一個GoodMalling印花,滿10個印花即可兌換 自選飲品一杯 或 吃茶三千春節保溫杯一隻 (只限Mikiki, IFC, 科學園, CityWalk, MOKO, VWalk, 618, APM 派發印花)換領方法2️⃣ - 每單購買滿任意4杯飲品,即可獲贈一個吃茶三千春節保溫杯一隻 (只限希慎、PP、海港、K11、啟德分店)*活動日期由1月21日開始至3月31日完結**大家記得睇下換領方法就唔好去錯分店呀*📍 吃茶三千 (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193

✨🧋國王珍珠奶茶 $37

✨🍊香橙冰茶 $36

😍留意特別活動!
🔥吃茶三千保溫杯換領活動🔥

(只限希慎、PP、海港、K11、啟德分店)

*活動日期由1月21日開始至3月31日完結*
*大家記得睇下換領方法就唔好去錯分店呀*

📍 吃茶三千 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖
外賣自取
2025-01-17 0 瀏覽
我在這家珍珠奶茶店有一次非常失望的體驗。我向收銀員要求加珍珠,但經理介入並直接拒絕了。他們甚至不允許我單獨購買額外的珍珠,完全沒有道理。經理的態度既多餘又無禮,感覺他似乎刻意讓顧客的體驗變得不愉快。I had a really disappointing experience at this boba shop. I asked the cashier for extra boba, but the manager stepped in and flat-out refused. They wouldn’t let me buy extra boba separately either, which made no sense. The manager’s attitude seemed unnecessary and rude, almost like he was going out of his way to make the experience unpleasant.

2025-01-17
2025-01-17 0 瀏覽
慢熟濃芋厚奶鳳眉紅茶 +皇家厚奶+慢熟芋泥+慢熟小芋圓採用咗大甲芋頭,有芋泥同小芋圓,口感豐富,飲完好飽肚,算係吃茶signature之一!香橙冰茶見到呢個期間限定嘅香橙係今日先推出,即刻忍唔住試咗🤣 有三款茶底可以選擇,為咗唔好咁似天x茗x嘅香橙綠茶,我揀咗水仙桂花,好香好特別😚飲落勁refreshing,叫咗少甜之後一啲都唔甜,唔鍾意飲奶嘅朋友,推薦呢個!!吃茶三千選用現萃茶葉嘅茶底,就算排隊都係值得!之後仲好似有保溫杯換領活動,留意住social media
慢熟濃芋厚奶
鳳眉紅茶 +皇家厚奶+慢熟芋泥+慢熟小芋圓

香橙冰茶

吃茶三千選用現萃茶葉嘅茶底,就算排隊都係值得!

之後仲好似有保溫杯換領活動,留意住social media
2024-12-24 159 瀏覽
慢熱濃芋厚奶慢熱濃芋厚奶口感絲滑細膩😋✨ 飲品更加入左芋頭泥令口感增加,芋頭香甜同牛奶濃郁完美融合🤩🤩🤩每一口都充滿芋頭自然甜味,再加上厚奶帶來溫暖及滿足感,令整體味道更加圓潤國王珍珠奶茶國王珍珠奶茶口感非常順滑,茶香與奶香交織🧋🥛😙珍珠更提供彈牙口感。每一口都非常感受到珍珠既嚼勁和奶茶既濃郁,茶香都非常好,奶再加上茶配搭得恰到好處,帶來十分重要愉悅既飲用體驗🐧🐧🐧好推薦珍珠奶茶愛好點呢個飲品🐧❣️ 店舖現進行聖誕換領活動😎 於即日起至31/12, 只要買任何一杯茶飲,現Like and Share 店舖嘅社交平台,即可換領分店指定嘅冰箱貼和鎖匙扣喲😚 (每日3點後限量派發喲🥴)
慢熱濃芋厚奶

國王珍珠奶茶

外賣自取
下午茶
2024-12-20 93 瀏覽
吃茶三千 (MOKO新世紀廣場) (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖聖誕節快到喇!呢個聖誕換領活動真係超吸引呀!1. 首次推出嘅分店包括希慎、K11、海港、Moko,每間分店都有唔同款式嘅禮品,真係好特別呀!2. 活動日期係12月16日至31日,啱晒聖誕節期間嚟玩呀!3. 只要喺分店購買一杯飲品後,Like & Share社交媒體網站,即可換領該分店嘅冰箱貼同鎖匙扣,超簡單呀!4. 每日3點後限量派發,先到先得,大家要把握機會呀!玉露青檸- 呢款HIGH MOUNTAIN POUCHONG TEA WITH LEMON JUICE,玉露青茶配上青檸原汁,清新解渴,酸甜適中,係一個完美嘅夏日飲品,令人一試難忘。台灣直送每日限150杯慢熟濃芋- 慢熟芋見國王,鳳眉紅茶配上皇家厚奶,再加上慢熟芋泥同國王珍珠,每一口都係豐富嘅口感同濃郁嘅味道,真係唔可以錯過!
吃茶三千 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖

聖誕節快到喇!呢個聖誕換領活動真係超吸引呀!

4. 每日3點後限量派發,先到先得,大家要把握機會呀!

2024-12-19 132 瀏覽
平時好中意飲吃茶三千,最近見到佢地出左濃芋系列,當然要試下啦!平時就飲開國王珍珠奶茶同埋水仙桂花蜜,今次就決定試試佢哋嘅慢熟濃芋厚奶同埋奶蓋慕絲松針綠茶加珍珠!慢熟濃芋厚奶 呢杯有非常多材料😍有慢熟芋泥同埋小芋圓,今次我叫左小甜同埋小冰,我覺得甜度剛剛好,鳯眉紅茶底好香,小芋圓夠煙韌,食得出係真材實料好有口感,而芋泥份量都岩岩好,增加左成杯野嘅層次感。我個人嚟講非常中意,有機會會想encore!奶蓋慕絲松針綠茶加珍珠對比起濃芋厚奶,呢個相對較為清爽,奶蓋係vanilla味甜味,而呢個綠茶對比平時飲開嘅較獨特,加埋珍珠就天有口感總結,今次呢個濃芋系列可以一試!而家12月16-31日仲有聖誕換領活動,每分店有不同款式,只要購買一杯飲品後Like & Share IG/小紅書平台就可換領該分店冰箱貼+鎖匙啦!

慢熟濃芋厚奶

奶蓋慕絲松針綠茶加珍珠

總結,今次呢個濃芋系列可以一試!

🎄🍵吃茶三千聖誕換領活動🧋🎁吃茶三千所採用茶葉皆來自台灣茶產區,以台灣茶葉自家茶葉烘焙廠製作,茶韻悠傳,杯杯手工熬製,難怪成為港人新寵,非常受歡迎。慢熟芋見國王慢熟濃芋系列非常吸引,材料以台灣直送,每日限量150杯!組合係以國王珍珠作基礎,再加上產地直送「大甲芋頭精華」,芋頭味香濃,粒粒大甲芋頭和珍珠,每口也充滿豐富口感,伴隨着鳳眉紅茶和奶香的韻味松針奶蓋加仙草凍用茶葉皆來自台灣茶產區,以台灣茶葉自家茶葉烘焙廠製作,茶韻悠傳。奶蓋入口順滑厚重,奶味香濃,再加上清爽仙草凍,整體感覺清新不油膩好消息🎄🎁 📆12月16至12月31日💥🍵吃茶三千聖誕換領活動🧋💖📌只要購買一杯飲品後Like & Share官方I社交平台平台,即可換領冰箱貼+鎖匙扣😍📌每日3點後限量派發,先到先得🛍️吃茶三千📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖
🎄🍵吃茶三千聖誕換領活動🧋🎁

📌每日3點後限量派發,先到先得🛍️

吃茶三千
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖
2024-12-13 166 瀏覽
。新推出濃芋系列!唔好錯過今期限定飲品!全部都係用心製作嘅芋頭飲品,可以揀凍同熱仲可以調節糖分,飲多啲都唔怕肥啦!琴日我就買咗熱嘅 慢熟濃芋厚奶$42 真係暖到入心!有超級芋圓仲有綿密嘅芋泥!真係好啱我心意。國王珍珠奶茶$37咁一場嚟到當然要飲返呢度嘅經典鎮店之寶國王珍珠奶!呢度嘅茶底出名香醇有回甘,今日一試確實如此!難怪我身邊嘅朋友都推薦我去試吓!加上佢口感彈牙嘅珍珠同Creamy厚奶真係好夾呀!希望大家都鍾意

。新推出濃芋系列!

。國王珍珠奶茶$37

希望大家都鍾意
2024-12-10 137 瀏覽
同事大推我飲吃茶三千之後就念念不忘今晚食完飯唔係好飽,一於再嘗咁茶三千飲品方面選擇非常多,我地心大心細諗左一陣款款都想試,又見到佢地有新出既濃芋系列最後我地叫左慢熟濃芋厚奶同埋熔岩黑糖波霸鮮奶店員都幾nice,同我地講佢地黎緊12月16-31號會有聖誕換領活動希慎、k11、海港、moko分店限定,買左飲品之後Like & Share佢地既平台可以換領冰箱貼貼埋鎖匙扣(每日3點後限量派發, 先到先得)Moko呢間店裝潢幾文青,都幾多座位可以好似我地咁當飯黎甜品,買完飲品就過黎坐係到飲住傾計🥰🧋熔岩黑糖波霸鮮奶都幾鐘意佢地既design🥰飲落第一啖係滿滿黑糖香,伴隨濃厚鮮奶鮮奶飲落好creamy,加上黑糖係絕配👍甜度適中,古法黑糖夠香,加埋鮮奶既香滑,好飲👍國王珍珠大大粒,夠晒煙靭,食落有淡淡黑糖既香甜☺️🧋慢熟濃芋厚奶本身都係芋頭控,但望落非常吸引決定試鳳眉紅茶既茶味夠突出,配上皇家厚奶既奶香一流芋泥好軟滑綿密,食落有陣陣芋頭香配上小芋圓可以話成杯野似由頭芋到落腳😆整體配搭幾好,芋泥、芋圓同奶茶既配搭唔錯👍

同事大推我飲吃茶三千之後就念念不忘
今晚食完飯唔係好飽,一於再嘗咁茶三千

飲品方面選擇非常多,我地心大心細諗左一陣

款款都想試,又見到佢地有新出既濃芋系列

最後我地叫左慢熟濃芋厚奶同埋熔岩黑糖波霸鮮奶

Moko呢間店裝潢幾文青,都幾多座位
可以好似我地咁當飯黎甜品,買完飲品就過黎坐係到飲住傾計🥰
🧋熔岩黑糖波霸鮮奶

都幾鐘意佢地既design🥰
飲落第一啖係滿滿黑糖香,伴隨濃厚鮮奶
鮮奶飲落好creamy,加上黑糖係絕配👍

甜度適中,古法黑糖夠香,加埋鮮奶既香滑,好飲👍
國王珍珠大大粒,夠晒煙靭,食落有淡淡黑糖既香甜☺️

🧋慢熟濃芋厚奶

本身都係芋頭控,但望落非常吸引決定試

鳳眉紅茶既茶味夠突出,配上皇家厚奶既奶香一流
芋泥好軟滑綿密,食落有陣陣芋頭香
配上小芋圓可以話成杯野似由頭芋到落腳😆
整體配搭幾好,芋泥、芋圓同奶茶既配搭唔錯👍

2024-12-08 144 瀏覽
今日剪完頭髮上去MOKO搵野食,經過近期愛上既吃茶三千,見到佢哋出咗季節限定濃芋系列就順手買左杯🤭🥤慢熟濃芋厚奶(HK$42)🥤 寶島水果茶(HK$38)店員介紹番佢地依個季節限定系採用低糖配方,的確要番佢地店推薦既正常甜度既setting~我覺得唔係話好甜,而且芋圓都系台灣直送✈️店員話佢哋今個月16號開始仲有聖誕換領活動, 只要購買一杯飲品後Post IG 或小紅書..即可換領該分店冰箱貼同鎖匙扣!!!

🥤慢熟濃芋厚奶(HK$42)
🥤 寶島水果茶(HK$38)

2024-12-07 176 瀏覽
小妹去旺角moko行街🤩突然好想去「吃茶三千」飲水果茶😝飲咗咁多間水果茶,目前為止最好飲就系呢間😎或者因為呢間茶店用咗台灣茶產區既茶葉,茶韻悠傳,令茶味🍵更香濃更易入口,絕對感受到台灣地道風味😋去到店鋪竟然見到新推出「慢熟濃芋」系列,仲寫明台灣直送,每日限量150杯😍絕對要試!凍·寶島經典水果茶🍎🍊🥤呢杯水果茶系用咗鳳眉紅茶做茶底,仲用咗不少新鮮水果切片,除咗飲到香濃茶葉味道外,仲飲到各種水果既香味🥤由於呢杯水果茶甜度系預設,所以冇得少甜少冰🌝 但飲落唔會好甜,仲好解渴🤩🤞🏻熱·慢熟濃芋鮮奶茶☕️呢杯系新出期間限定😻同樣用咗鳳眉紅茶為茶底,茶味同樣香濃突出,並且用咗香醇鮮奶,比例剛剛好,唔會太甜😆內裡更有不少慢熟小芋圓😚每粒都非常煙韌,當甜品食埋真心一流👍🏻雖然要等10分鐘,但店內環境舒適,而且提供不少坐位,可以等住打嚇卡😎而且小妹好欣賞呢間手搖店既杯套及麻繩,呢款設計非常貼心,重點系方便攜帶方便🤩 可以拎住一路行一路飲🫶🏻✨小妹提提12月16日至12月31日「吃茶三千」有聖誕換領活動喔💥 只要購買一杯飲品後,Like +Share「吃茶三千」社交平台,就可換領該分店(希慎、k11、海港

凍·寶島經典水果茶🍎🍊🥤

熱·慢熟濃芋鮮奶茶☕️

✨小妹提提12月16日至12月31日「吃茶三千」有聖誕換領活動喔💥 只要購買一杯飲品後,Like +Share「吃茶三千」社交平台,就可換領該分店(希慎、k11、海港、moko)指定限定冰箱貼+鎖匙扣!記住系每日下午3點後限量派發架,先到先得🌼✨
2024-11-25 159 瀏覽
吃茶三千的茶 茶味非常香濃一直都是我最喜歡的手搖店國王珍珠奶茶的茶香及煙韌珍珠 更是我每次必點之項目最近 它們也推出了新品限定每日限量150杯 來自台灣的大甲芋頭身為忠粉 當然要棒場😋慢熟濃芋鮮奶茶(無糖)$42鳳眉紅茶茶味香濃突出 茶及鮮奶比例剛好 小芋圓經手工慢火熬煮 很有芋香又非常煙韌 無糖亦不會淡而無味😋慢熟濃芋厚奶 (無糖)$42這杯口感相對豐盈 因為加入了厚奶及粒粒芋泥味道上奶香及芋頭味會更濃一些個人更為喜歡這一杯
吃茶三千的茶 茶味非常香濃

這杯口感相對豐盈 因為加入了厚奶及粒粒芋泥
味道上奶香及芋頭味會更濃一些
個人更為喜歡這一杯
2024-11-08 328 瀏覽
店名: 吃茶三千 地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖旺角東站D出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 5/5濃芋系列新品回歸!採用大甲芋頭製作,限量發售,讓您每一口都品嚐到濃郁的芋頭香氣😆不容錯過!另外,吃茶三千雙11優惠登場啦‼️即日 - 11月10日:第2杯飲品享 $11 折扣(不適用於IFC、希慎、太古廣場分店) 11月11日 - 12日:買1送1!指定飲品(4款調味茶,不加配料)第2杯免費!(不適用於IFC、PP分店)慢熟濃芋厚奶❤️❤️❤️❤️❤️$42由鳳眉紅茶+皇家厚奶+慢熟芋泥+慢熟小芋圓製成,小芋圓十分有咬口,煙韌十足😍配上香氣濃郁嘅大甲芋奶,再加上厚奶同紅茶,秋季必試🍁熔岩黑糖波霸鮮奶❤️❤️❤️❤️❤️$38由香醇鮮奶+古法黑糖+國王珍珠製成,黑糖包裹住每粒珍珠🤤咬落煙韌又香甜,配上口感滑溜嘅鮮奶,十分有驚喜🥰
店名: 吃茶三千

旺角東站D出口,行1分鐘

環境: 外賣
價錢: 4/5
味道: 5/5

慢熟濃芋厚奶❤️❤️❤️❤️❤️

熔岩黑糖波霸鮮奶❤️❤️❤️❤️❤️
今日同同事食完燒肉,行經呢間吃茶三千,揀2杯飲路解下膩。吃茶三千靚茶底係用萃茶機現萃茶葉,即場用機沖製,所以都幾吸引。試左佢嘅新口味,店員話材料都係早2日先係台灣補完貨,夠晒正宗。試左一款期間限定葡萄柚口味嘅鳳芒柚粒厚奶,糖度固定,但飲落都唔會太甜,係鮮果嘅甜,所以絕對可接受。而家鳳梨同芒果又好香加上柚子粒,有d咬口,酸甜解渴,好啱夏天!每日限量150杯!另外,揀左杯自選茶,玉露青茶配百香鮮果加纖玉果子。除左有淡淡嘅茶香,仲有百香果嘅清新酸甜,加埋粒粒纖玉果子,QQ咬口,彈牙,口感同味道都好豐富。同埋都讚下佢地飲品個麻繩杯套,懷舊又有文藝風!

同埋都讚下佢地飲品個麻繩杯套,懷舊又有文藝風!
2024-10-16 347 瀏覽
行街良伴唔少得杯手搖飲品飲過唔同茶飲店水果茶最正都係朋友首推「吃茶三千」既寶島經典水果茶鳳眉紅茶加水果百匯茶底清香得黎唔會俾水果搶走個味水果配搭均勻亦唔係單用果糖漿另外 國王珍珠奶茶🧋亦都係鳳眉紅茶☕️茶底配上皇家厚奶&國王珍珠珍珠 煙韌彈牙但又唔會太甜 今次久違嘅飲左100%甜度都唔會太漏認證左店家既低糖配方難怪兩款都係人氣熱銷品之一🤘除左熱銷飲品仲可以因應個人喜好作出多款配搭而茶底都係用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲值得等待仲唔快啲加入 pocket list
行街良伴

認證左店家既低糖配方

難怪兩款都係人氣熱銷品之一🤘

除左熱銷飲品

仲可以因應個人喜好作出多款配搭

而茶底都係用萃茶機現萃茶葉而成,
所以茶飲值得等待

仲唔快啲加入 pocket list