招聘中
$16,300-$19,500
月薪
🇭🇰简直太好喝的珍珠奶茶🧋作为超级珍珠奶茶爱好者,在香港港奶独树一帜的情况下,真的很爱这种鲜奶茶!正好今天有同事请下午茶,顺便分享一下☺️✨冻顶乌龙鲜奶茶✨这款是我最爱!珍珠真的好好吃,很大很q,是比较软糯的口感。无糖➕珍珠甜度刚刚好!这款茶底是乌龙茶,茶味会比招牌的国王珍珠奶茶更重,而且用的是鲜奶,会更健康hhh
🇭🇰简直太好喝的珍珠奶茶🧋

2023-11-05 611 瀏覽
「遇見吃茶三千,方知純萃原味。」我喜歡喝茶,但只喜歡現萃的茶,如果🍵茶膽擺得太耐,味道會變苦澀。凍頸烏龍 (台灣鹿谷 Lugu, Taiwan)茶湯本身具有炭焙香氣,屬於重烘焙的口感。蜜桃烏龍冰茶 $40 輕盈50%(凍頂烏龍茶 + 蜜桃果肉)一入口覺得超甜,本身點了微甜,所以有少少失望,蜜桃風味完全掩蓋烏龍茶味,我對茶葉嘅期望太高,諗住現泡會好濃郁,味道就似便利店嘅蜜桃茶,但好飲少少。推薦指數:⭐️⭐️⭐️應該純粹嘅茶比較好喝,真心好失望😖依家有五間分店,呢間店超多人,但人手嚴重不足。
「遇見吃茶三千,方知純萃原味。」

凍頸烏龍
(台灣鹿谷 Lugu, Taiwan)
茶湯本身具有炭焙香氣,屬於重烘焙的口感。

蜜桃烏龍冰茶 $40 輕盈50%
(凍頂烏龍茶 + 蜜桃果肉)

推薦指數:⭐️⭐️⭐️
應該純粹嘅茶比較好喝,真心好失望😖
依家有五間分店,呢間店超多人,但人手嚴重不足。
2023-11-05 340 瀏覽
前排好出名排晒隊既珍珠奶茶店😙原來係好多地方都有分店~呢日小編去左MOKO分店,已經冇乜人排隊,但由買到拎到杯野飲,都等左10分鐘左右😳見佢杯杯茶都好認真咁炮製啲茶葉!認真幾期待🫣🧋 松針綠茶➕皇家厚奶➕國王珍珠 $37超多不同既配搭~ 揀都揀到頭都大埋🤣最後小編揀左呢個組合🤗講真😂😂😂 本身小編以為係奶綠既味道先叫!不過最後就傾向係奶茶味多啲😳小編最欣賞既係佢既包裝🤣有條繩綁住真係好可愛😋 又方便!!!完全係打卡able呀😝😝😝不過價錢都偏貴,大家要留意了!至於味道,大家有冇其他配搭都推薦小編飲呀🫣
前排好出名排晒隊既珍珠奶茶店😙
原來係好多地方都有分店~
見佢杯杯茶都好認真咁炮製啲茶葉!
認真幾期待🫣

🧋 松針綠茶➕皇家厚奶➕國王珍珠 $37
超多不同既配搭~ 揀都揀到頭都大埋🤣
最後小編揀左呢個組合🤗
小編最欣賞既係佢既包裝🤣
有條繩綁住真係好可愛😋 又方便!!!
完全係打卡able呀😝😝😝
不過價錢都偏貴,大家要留意了!
至於味道,大家有冇其他配搭都推薦小編飲呀🫣
2023-09-28 363 瀏覽
📸吃茶三千 @chichasanchen_hk 最近水蜜桃系列又上市啦🍑🍑 蜜桃冰茶*甜度固定紅茶底加上蜜桃果肉又香又清新 茶底濃而不澀🧋國王珍珠奶茶茶味明顯比市面預先沖好既茶底更濃加入奶後非常香滑 但又唔會蓋過茶香珍珠預先用黑糖熬煮 帶有甜味為食妹揀咗無糖 配搭珍珠飲落啱啱好 唔太甜吃千三千招牌‼️鋪面擺咗兩部招牌萃茶機萃取茶飲有6種鮮萃茶可以揀松針綠茶|水仙桂花|玉露青茶鳳眉紅茶|凍頂烏龍|決明子紅烏龍由於係即刻萃取 都需要一定時間製作但以佢既性價比同質素黎講 絕對係Worth waiting萃茶機既特點係可以令茶葉完全舒展飲落好似新鮮現泡咁 茶湯完整釋放🌟吃茶三千全部茶種都獲獎架😛ITI國際風味評鑑頒發 Superior Taste Award🫶🏻貼心位可選輕盈(即市面既3分糖)或者油切(無糖)冰度亦可作調整架📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖#wwh食勻旺角 #珍珠奶茶 #手搖飲料 #香港小店 #香港特色餐廳 #香港打卡 #香港cafe #相機食先 #香港美食 #港女必去 #港女必食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港好去處 #隱世小店

📸吃茶三千 @chichasanchen_hk

萃茶機既特點係可以令茶葉完全舒展
飲落好似新鮮現泡咁 茶湯完整釋放
🌟吃茶三千全部茶種都獲獎架😛

🫶🏻貼心位
可選輕盈(即市面既3分糖)或者油切(無糖)
冰度亦可作調整架

📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖
#wwh食勻旺角 #珍珠奶茶 #手搖飲料

#香港小店 #香港特色餐廳 #香港打卡 #香港cafe #相機食先 #香港美食 #港女必去 #港女必食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港好去處 #隱世小店 #情侶好去處 #情侶必食 #網紅店 #熱門餐廳 #探店 #香港探店 #hkfoodporn #hkfoodies #hkfoodieslife #hkfoodblogger #hkrestaurant #eatwithfoodiez #foodiegram

2023-09-22
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜桃冰茶
2023-09-08 309 瀏覽
第一次飲覺得好一般,名過於實。.今日俾多次機會佢,評價無變,都係唔好飲。.佢價錢偏貴,而且取茶時間好耐,等半個鐘,就會特別失望。搞部咖啡機咁嘅野黎沖茶,好fancy都冇用,味道太普通了
第一次飲覺得好一般,名過於實。
今日俾多次機會佢,評價無變,都係唔好飲。
2023-07-28
30 分鐘 (堂食)
下午茶
2023-09-06 223 瀏覽
Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️行開Moko,見到平時排隊排到痴線既吃茶三千竟然無人,機會難得緊係去買杯試試啦👀是但總結: 合格既手搖🙂行街口渴唔洗排可以飲下是但食評🌟💬✰決明子紅烏龍(走甜)(小冰)🍹$27🙂 合格既茶飲茶本身都夠濃,見到好靚既橙紅色,茶🍵味有淡淡花香🌸同果香🍎,同時保留到烏龍茶既滑順同清爽,決明子有小小朱古力既味🍫,都幾得意,餘韻唔算持久,飲完之後,個味好快就散左,茶味同茶色都係合格既,但餘韻方面就一般。✰決明子紅烏龍加奶蓋慕絲(走甜)(小冰) 🥛$33🙂 普通既奶蓋個奶蓋慕絲都正常既,小小芝士味🧀,奶味都夠🥛,甜度都剛好,都夠滑既,但無論口感上或者味道上都無咩特別。配埋茶一齊飲,都係無咩特別🙂

是但總結: 合格既手搖🙂行街口渴唔洗排可以飲下

是但食評🌟💬
✰決明子紅烏龍(走甜)(小冰)🍹$27🙂 合格既茶飲
決明子紅烏龍加奶蓋慕絲

2023-07-12
2023-06-09 518 瀏覽
「來自台灣的「吃茶三千」做茶二十餘年,本著匠心與愛茶精神,從去蕪到沖茶,每個步驟用心對待,一絲不苟,力求完美。品牌利用萃茶機以精準溫度、份量及時間,炮製各類茶飲,沖沏出醇香甘甜味道。」吃茶三千前陣子風靡香港,每每經過尖沙咀分店時,都會看到長長的人龍,所以即使耳聞大獲好評,都令我打消了購買既念頭。今日途經旺角Moko,發現只需等十分鐘,即刻滿足下我一直以黎既心願。叫左杯招牌既「國王珍珠奶茶🧋」,材料配搭係鳳眉紅茶、皇家厚奶、國王珍珠。由於第一次試,所以無加加減減,保持佢既「完美100%」。茶同奶味都濃郁,但正正因為咁,感覺好似有點「漏」,不過味道的確係有別於普通奶茶店既奶茶,有佢地自己的風味。值得一讚既係,包裝係我喜歡既風格,打卡真係一流。個人覺得質素未值得花大量時間去等,但好似我今日咁,偶爾行過見到,等既時間唔長,都會再買黎飲。

2023-05-27 325 瀏覽
點左杯國王珍珠奶茶,比之前係其他分店點嘅難飲好多,奶味太重,同茶又唔搭,唯有珍珠ok。好耐冇飲過,唔知係咪全部吃茶三千都改左,但係真係冇之前好飲,唔知係咪換左牛奶😰
2023-04-01 495 瀏覽
次次經過海運分店都大排長龍有次試圖去買返杯,店員會話要等兩個鐘😵‍💫即刻打退堂鼓今次喺新世紀分店,店員話等15分鐘時間合理,終於可以試試係咪真係咁好飲⬅️左:玉露青茶+纖玉果子右:又見檸檬塔🍋➡️⬇️玉露青茶+纖玉果子揀咗無糖少冰,茶味好香,纖玉果子有咬口成杯飲品好fresh🌿⬇️又見檸檬塔玉露青茶+青檸原汁+奶蓋呢杯糖度同冰量固定口感豐富,奶蓋好creamy,同個茶好夾青檸味出,但唔駛擔心會酸總結💭💭呢間嘅茶底都幾香幾好飲不過如果要等兩個鐘,就真係太誇張嚕🤫
次次經過海運分店都大排長龍
有次試圖去買返杯,店員會話要等兩個鐘😵‍💫
即刻打退堂鼓
今次喺新世紀分店,店員話等15分鐘
時間合理,終於可以試試係咪真係咁好飲
⬅️左:玉露青茶+纖玉果子
右:又見檸檬塔🍋➡️

⬇️玉露青茶+纖玉果子
揀咗無糖少冰,茶味好香,纖玉果子有咬口
成杯飲品好fresh🌿
玉露青茶+纖玉果子

⬇️又見檸檬塔
玉露青茶+青檸原汁+奶蓋
呢杯糖度同冰量固定
口感豐富,奶蓋好creamy,同個茶好夾
青檸味出,但唔駛擔心會酸

總結💭💭
呢間嘅茶底都幾香幾好飲
不過如果要等兩個鐘,就真係太誇張嚕🤫
2023-04-01
玉露青茶+纖玉果子
2022-12-07 440 瀏覽
之前飲過鳳眉紅茶配香醇鮮奶加仙草凍,平時台式飲品會超甜,必定要點少甜甚至微甜先搞得掂,但這間台式飲品比較特別,不會很甜,我都是點正常甜度。上次飲香醇鮮奶覺得比較淡,所以今次點了店員說比較濃奶味的皇家厚奶。這次奶味真的比較濃,但奶粉味較重,下次都是再試另一種特濃牛乳。
2022-11-22 341 瀏覽
吃茶三千蜜桃Series系列🌸蜜桃綠茶奶蓋$42⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫左糖份輕盈少冰,一飲落口,奶蓋慕絲十分香滑濃厚,接著用左松針綠茶,綠茶清香解膩,最後有微微蜜桃香加上果粒,層次十分豐富又夾!🌸蜜桃烏龍冰茶$40 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫左糖份輕盈少冰,店員好好提示要攪拌好才開始飲,一飲落口,果然有驚喜,有真蜜桃肉—配搭烏龍冰茶,真的好夾,好好飲。傻婆T飲完這杯冰茶也覺得很飽肚呀!店員服務態度良好有禮,店舖有少量座位!======詳情======吃茶三千旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #旺角好去處 #旺角美食 #RnT旺角 #RnT飲品 #飲品控 #奶茶控 #奶蓋控 #奶蓋 #蜜桃綠茶奶蓋 #蜜桃烏龍冰茶 #蜜桃Series系列 #蜜桃 #綠茶 #烏龍冰茶 #松針綠茶 #茶飲 #吃茶三千
吃茶三千蜜桃Series系列

🌸蜜桃綠茶奶蓋$42⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸蜜桃烏龍冰茶$40 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

店員服務態度良好有禮,店舖有少量座位!
======詳情======
吃茶三千
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖
================
2022-11-21
  • 蜜桃綠茶奶蓋
  • 蜜桃烏龍冰茶
2022-11-07 264 瀏覽
國王珍珠奶茶 少甜 少冰鳳眉茶底味好出好驚喜同平時飲開既台灣飲料好唔同少甜做得啱啱好如果中意飲茶既人應該會好回味而且包裝打卡一流有個手抽位 唔會凍到手 唔錯會再飲過 見佢好似可以任搭砌飲品下次會試其他茶
國王珍珠奶茶 少甜 少冰

有個手抽位 唔會凍到手 唔錯
會再飲過 見佢好似可以任搭砌飲品
下次會試其他茶
2022-11-03 746 瀏覽
【旺角人氣台式飲品🧋吃茶三千】-之前係荃新天地經過已經想試呢間台灣過江龍😜今次係MOKO行街有啲口渴😋就同朋友一人買咗一杯嚟試吓🧋結論係飲品味道唔錯會再訪🫶🏻-舖頭走文青風格💁🏻‍♀️餐廳幾闊落仲有位置可以坐店員好快手😗包裝好熟練😋等咗一陣就有啦小編最欣賞佢個包裝🤩用草繩箍住飲管真係幾有智慧嘅設計😍仲好啱打卡~-🧋國王珍珠奶茶 $36雖然定價偏高,但味道真係唔錯的😎用鳳眉紅茶、皇家厚奶同埋國王珍珠製成🤩因為茶葉係現萃☕️所以茶味特別香濃🥰珍珠都幾Q彈有咬口😚不錯不錯👍🏻好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-🧋熔岩黑糖波霸鮮奶 $37呢杯就有香醇鮮奶🥛、古法黑糖同埋國王珍珠珍珠同樣好味😋加咗黑糖好香🥰充滿古早味奶味香濃😗不過小編覺得佢啲茶底出色🥹得鮮奶就冇咁好飲好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-☕️吃茶三千 📍旺角:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓158號舖📍旺角:旺角上海街618號地下G04D號舖📍尖沙咀:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖📍尖沙咀:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea4樓411號舖📍深水埗:深水埗深旺道28號V Walk地下G25號
【旺角人氣台式飲品🧋吃茶三千】

之前係荃新天地經過已經想試呢間台灣過江龍😜
今次係MOKO行街有啲口渴😋
就同朋友一人買咗一杯嚟試吓🧋
結論係飲品味道唔錯會再訪🫶🏻

舖頭走文青風格💁🏻‍♀️餐廳幾闊落仲有位置可以坐
店員好快手😗包裝好熟練😋等咗一陣就有啦
小編最欣賞佢個包裝🤩用草繩箍住飲管
真係幾有智慧嘅設計😍仲好啱打卡~

🧋國王珍珠奶茶 $36
雖然定價偏高,但味道真係唔錯的😎
用鳳眉紅茶、皇家厚奶同埋國王珍珠製成🤩
因為茶葉係現萃☕️所以茶味特別香濃🥰
珍珠都幾Q彈有咬口😚不錯不錯👍🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

熔岩黑糖波霸鮮奶

🧋熔岩黑糖波霸鮮奶 $37
呢杯就有香醇鮮奶🥛、古法黑糖同埋國王珍珠
珍珠同樣好味😋加咗黑糖好香🥰充滿古早味

📍深水埗:深水埗深旺道28號V Walk地下G25號舖
📍銅鑼灣:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
📍荃灣:荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G31號舖
💸人均消費:$36
5 分鐘 (堂食)
熔岩黑糖波霸鮮奶
2022-10-22 220 瀏覽
吃茶三千 (English name: Chi Cha San Chen) is another one Taiwanese bubble tea shop that has opened a branch in Hong Kong.  Their focus in on high quality brewed tea. They have several branches in Hong Kong but we went to the Mong Kok branch. This branch has a small number of seats so we decided to grab a couple of drinks and rest our feet.Menu is in English and Chinese. There is no 10% service charge. There are a variety of drinks but mostly you choose the type of tea and what you want in it.They se

They serve their drinks in these very handy cup holders for easy takeaway. It was fairly sturdy and hooking the straws into the string made it very portable.

I had the Fruit Black Tea ($37, on the left) and boyfried had the High Mountain Pouchong Tea with Lemon Juice ($32, on the right). I thought portion size was just right as I don't like such a big cup. Boyfriend felt it was a bit small. I could really taste the tea which was fragrant but not too strong. However, there wasn't a lot of fruit added. Just some passion fruit pulp, a few slices of apple and lemon. I realized they just ground up some orange pulp as well. I guess I expected more as it wasn't exactly cheap. I've had better fruit tea elsewhere. Boyfriend's tea was very sour with a good shot of sweetness. He liked it a lot.

Fairly good so would probably return again and try something else. Maybe create our own as I'd like to try it with honey.
2022-10-19
10 分鐘 (外賣自取)
2022-09-29 222 瀏覽
行開先知 吃茶三千又開咗幾間新鋪😳除咗荃灣CityWalk旺角moko都開咗呢間有少量位置可以坐低嘆🥰今次試咗期間限定水蜜桃系列🍑所有茶飲用萃茶機現製現萃⚠️製作需時等咗10分鐘先有-🔹蜜桃綠茶奶蓋($42)蜜桃茶有兩款茶底選擇👉🏻烏龍/綠茶黑洞試呢款綠茶甘甘地好清揀咗無糖 飲到水蜜桃天然甜味😋底部仲有果粒食到💕奶蓋豐厚綿密好香奶味🤤-🔹國王珍珠奶茶($36)每個未飲過呢間嘅朋友仔黑洞都會推介佢試呢杯皇牌🤓茶底濃郁有獨特嘅香味😏珍珠大大粒夠煙靭⚫️同樣少甜已經好足夠😉茶味更加突出
行開先知 吃茶三千又開咗幾間新鋪😳
除咗荃灣CityWalk
旺角moko都開咗
呢間有少量位置可以坐低嘆🥰

今次試咗期間限定水蜜桃系列🍑

所有茶飲用萃茶機現製現萃⚠️製作需時
等咗10分鐘先有

🔹蜜桃綠茶奶蓋($42)

蜜桃茶有兩款茶底選擇👉🏻烏龍/綠茶
黑洞試呢款綠茶甘甘地好清
揀咗無糖 飲到水蜜桃天然甜味😋
底部仲有果粒食到💕
奶蓋豐厚綿密好香奶味🤤
🔹國王珍珠奶茶($36)

每個未飲過呢間嘅朋友仔
黑洞都會推介佢試呢杯皇牌🤓