3K
2022-11-18 40 瀏覽
今晚去了觀塘接友人放工,順道晚飯。友人對於觀塘非常熟識,帶我去了一間工廈內的餐廳。餐廳內裡氣氛非常熱鬧,閃閃燈光下,有趣。綠帽子哈蜜瓜蜜,檸檬汁,菠蘿汁,梳打水,配哈蜜瓜雪糕味道清新,好飲。阿婆的秘密新鮮蘋果,蘋果蜜,檸檬汁,紅茶茶味顯著,有蘋果清香,refresh。燒牛肉紫洋蔥沙律燒牛肉真不錯,肉質軟腍。沙律蔬菜新鮮爽口。配以辣汁,醒胃。帆立貝蟹肉南瓜意大利飯南瓜溶入意大利飯內,軟糯好味。特濃咖啡配心太軟雪糕不只是心太軟咁簡單。affagato ,心太軟嘅混合體。咖啡注入心太軟,另甜味減輕,甜度達到適中效果。
餐廳內裡氣氛非常熱鬧,閃閃燈光下,有趣。

綠帽子
哈蜜瓜蜜,檸檬汁,菠蘿汁,梳打水,配哈蜜瓜雪糕
味道清新,好飲。

阿婆的秘密
新鮮蘋果,蘋果蜜,檸檬汁,紅茶
茶味顯著,有蘋果清香,refresh。

燒牛肉紫洋蔥沙律
燒牛肉真不錯,肉質軟腍。沙律蔬菜新鮮爽口。配以辣汁,醒胃。

帆立貝蟹肉南瓜意大利飯
南瓜溶入意大利飯內,軟糯好味。

特濃咖啡配心太軟雪糕
不只是心太軟咁簡單。affagato ,心太軟嘅混合體。
咖啡注入心太軟,另甜味減輕,甜度達到適中效果。
2022-11-18
之前上OpenRice見過有呢間餐廳叫合十 已經覺得好靚 今晚約咗朋友食晚飯 佢交通放邊 觀塘地鐵站A2出口 直行行去廣貿中心 搭lift上去2樓就係 一上到去 我哋坐出面 已露天位置其他人包了左場地我哋都有出去望過 出邊好似天上嘅星星咁樣好靚另外一邊 就有幾個帳篷咁樣嘅座位好特別架 下次一定要訂位定坐出邊露天位置打開個餐牌1️⃣見到有個巨型豬扒跟薯條$188我叫左呢個 真係做到佢個poster嗰個口號 勁Juice勁巨型 勁好味佢又大又厚身一啲都唔鞋屬於容易切開㗎2️⃣牛油香草白煮蜆$98 清甜爽口用白酒帶出左蜆嘅鮮味3️⃣攞你命三千。粒$48 非常解渴有鮮果嘅味道容易入口亦都好特別4️⃣粉碎性骨折$585️⃣玫瑰伯爵茶奶瀑布蛋糕$98做得非常出色 軟硬適中 口感有少少似疏乎厘 配伯爵茶雪糕今晚大滿足攬住個肚仔走

打開個餐牌

• 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕
  • 攞你命三千。粒
  • 牛油香草白酒蜆
2022-11-17 51 瀏覽
在觀塘Apm遇見好耐冇見老友,相稱不如偶遇不如飲杯咖啡聚啦!突然想起之前網上宣傳很多人話合十好正,一於就去下!一入去環境的確唔錯好似置身去咗外國,以露天木色和白色為主,我叫咗杯熱latte,朋友叫咗杯Mocha,另一位叫熱玫瑰花茶。我喜歡偏濃滑香醇咖啡,第一口飲落去其實一般啦又唔係真係好好飲。之後周圍睇下所謂嘅露營餐桌佈置,絕對是打咭佳選,侍應話中午六點前訂枱六百蚊可坐4-6人,六點過後一千二百幾。我當時太少時間逗留,希望下次食埋野,兩三好友飲杯野傾計好地方👍🏻到此一遊☺️
呢間觀塘樓上cafe係露天架!掛滿晒閃令令燈飾有如去左外國旅行咁😍環境就滿分啦!唔知食物質素點呢?💕叫左蟹子蟹棒雜菜沙律🥗!超級足料😍蟹棒配柚子醬同沙律菜 健康之餘又飽肚❤️牛油白酒大蜆意粉🥰白酒配大蜆完全帶出蜆既鮮味!牛油既香再將成道菜昇華🤩Creamy得黎又唔漏👍🏻誠意推薦!再黎西班牙橄欖油蒜片墨魚爽口彈牙!配上香草 辣椒🌶️同橄欖油! 唔會太辣同時但又帶點泰國風味👍🏻甜品係特濃品咖啡配心太軟伴雪糕😍Expresso配凍雪糕同熱呼呼心太軟簡直perfect match!飲品叫左攞你命三千🍸個名咁特別,原來一啲都唔攞命!係集有藍梅菠蘿香橙等既水果茶😍醒神得黎唔會太甜!仲好有夏日風情添💕😝餐廳仲有戶外露營⛺️既帳篷座位!不過有minimum charge ! 建議一大班朋友聚會提早預約😜

環境就滿分啦!唔知食物質素點呢?💕

2022-11-13 47 瀏覽
同B姨去咗食好嘢,之前見到朋友介紹喺觀塘有一間好靚嘅餐廳,諗住近近地佢公司附近就去試吓秋高氣爽梗係坐出邊啦,環境真係好靚,感覺好舒適,一路食嘢一路吹住陣陣涼風,真係好適合一班朋友嚟食飯吹水首先叫咗兩杯好靚嘅特飲藍藍天空高掛我的夢,最近半夜好似翻做男親女愛,Dodo姐好靚好年輕,聽到首主題曲好有feel,就不如試吓呢一杯,啖啖椰子味再加啲菠蘿味!見到杯野已經好開心香橙咖啡,估唔到又幾夾喎前菜:香葉煙肉黃金蠔好有東南亞色彩嘅一味小食,香葉煙肉一啲都搶唔到蠔嘅鮮味,金黃香脆,惹味主菜:巨型豬扒跟薯菜份量真系超巨型,好誇張,好誇張!我哋两个要慢慢食,慢慢食先可以将佢K.O. 肉质软淋,加上特制醬汁更加帶出肉味甜品 : 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕瀑布蛋糕好靚呀,唔止睇得仲食得,伯爵茶蛋糕唔會太濃,完全係我杯茶,加上伯爵茶雪糕又唔會太甜,完美甜品

首先叫咗兩杯好靚嘅特飲

香橙咖啡,估唔到又幾夾喎

前菜:香葉煙肉黃金蠔

主菜:巨型豬扒跟薯菜

甜品 : 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕

2022-10-31
  • 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
  • 藍藍天空高掛我的夢
  • 香葉煙肉黃金蠔
2022-11-13 112 瀏覽
7月時已經想黎試試,但因為想坐室外位,所以等到10月秋涼嘅日子先黎。餐廳以室外花園為主題,比人既舒適又寫意嘅感覺,呢到9成以上都係室外位,另外最有特色嘅係露營帳蓬位,不過設最低消費。坐低後會提供QR,可用手機掃瞄點餐。今次只係2個人黎,食得唔多野,只係叫咗小食、主食、甜品各一。牛油果蟹肉他他脆餅餅底好脆,面層的牛油果蟹肉好creamy,食到啖啖蟹肉,不過牛油果味唔算特出,而且有點過鹹。帶子蟹肉南瓜意大利飯意大利飯嘅軟硬度剛剛好,只係有D乾,可能個人比較鍾意多少少汁。意大利飯有淡淡嘅南瓜味,如果蟹肉可以再多D就更好。飲品 - 戀愛預告 & 紅都面哂呢到凍飲嘅名稱好特別,例如朋友點嘅「紅都面哂」,就係西柚汁。餐牌見到有「阿婆的秘密」及「藍藍天空高掛我的夢」,其實係沙冰。另一杯飲品係「戀愛預告」,顏色非常夢幻,係荔枝汁配上碟豆花,加入玫瑰花蜜,杯底仲有2粒荔枝果肉,最上層有一球雲呢拿雪糕。味道好清新,唔會好甜。我無搞勻雪糕一齊飲,而係由得佢慢慢溶,所以飲到最後只係得返雲呢拿味。下次再黎,我應該會走雪糕,哈哈~~~~~~~甜品 - 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕呢款甜品好受歡迎,好多人都會先落單及揀餐

飲品 - 戀愛預告 & 紅都面哂

甜品 - 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕
呢款甜品好受歡迎,好多人都會先落單及揀餐後上,如果等用餐後先落單,有機會賣完。

玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕

甜品擺盤算精緻,碟邊有生果圍著,再有少許玫瑰花瓣,蛋糕旁邊配上一球伯爵茶味雪糕,最啱打卡。蛋糕由膠片圍住,慢慢將膠片向上移開,奶蓋就會好似瀑布咁瀉下。伯爵茶雪糕味道十分特出,而伯爵茶味嘅蛋糕配上玫瑰花奶蓋,入口滲出淡淡嘅玫瑰花味,與伯爵茶味十分相配。

玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕

2022-10-25
5 分鐘 (堂食)
2022-11-13 86 瀏覽
今日放假同朋友去apm逛街,發現apm隔離的港貿中心有間餐廳,於是上去試一試,餐廳裝修使用了原木風格,有種小清新的感覺。餐廳有室內和室外,室外掛滿很多燈珠,好像滿天星星很浪漫。還有一排是帳篷位,很適合三五知己聊天。餐廳點餐用手機掃碼非常方便,先來一個凱撒沙律,有煙肉、羅文生菜、巴瑪臣芝士和麵包粒。上菜時有驚喜,實在很大份。不得不說羅文生菜,口感很清脆,而且好多水分,還很清甜。巴瑪臣芝士又香又濃。大阪燒薄餅: 也是給我們一個大驚喜,鰹魚絲堆得像座山那麼高,平時都喜歡鰹魚絲,這次可以吃個夠,有種淡淡的煙熏味,口感有一點韌性。薄餅皮很薄,餅邊非常脆口。還加上雞肉,生菜,蟹籽等等配料,吃起來一點也不膩。甜品是士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕:甜品外觀精美,取走包裝紙時乳酪便順著流出。蛋糕和雪糕都非常細膩,而士多啤梨更是原汁原味。

凱撒沙拉

大阪燒薄餅

士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕

2022-11-12 43 瀏覽
同朋友在週末吃個飯聚一聚,找了這間在apm 旁的西餐廳,地點十分方便餐廳內有室內和室外的位置,空間感十足,室外的位置以露營為主題,十分有特色。香葉煙肉黃金蠔 - 蠔是大大隻的,外層炸到黃金色,賣相十分吸引蠔被煙肉包住,咬下去滿滿蠔汁,配上特製的香葉芝士醬,十分惹味巨型豬扒跟薯菜 - 差不多每台都必點的菜色,豬扒比想像中更大豬扒滿滿肉汁鮮嫩,配菜的烤青瓜和烤蕃茄都很多汁,十分出色香橙咖啡 - 香濃的espresso 帶有微微的橙味,口感濃郁而不苦澀阿婆的秘密 - 一飲便知道是新鮮蘋果汁,再帶點檸檬味,十分清新玫瑰伯爵茶奶蓋蛋糕配伯爵茶雪糕 - 這個甜品十分有驚喜 !伯爵茶奶蓋蛋糕中間有層忌廉,香滑而不膩。伯爵茶雪糕口感十分香滑這間餐廳的食物精緻又高質,性價比很高,值得再來

豬扒滿滿肉汁鮮嫩,配菜的烤青瓜和烤蕃茄都很多汁,十分出色

這間餐廳的食物精緻又高質,性價比很高,值得再來
2022-11-12 40 瀏覽
觀塘Fusion Ten 合十走度假風,今日去食下野輕鬆一下。餐廳掛滿漫天燈串,如果夜晚黎一定仲靚仲浪漫。餐廳另一邊既座位係露營主題,下次約多幾個朋友,早啲book 定黎感受下先。朋友好肚餓,坐低即刻點野先。🍟炸魚薯條大大份,魚柳好厚身,超彈牙又juicy❤️。帶子蟹肉南瓜意大利飯呢個飯味道香濃,意大利飯煙煙靭靭。牛油帶子大大粒好新鮮,仲有滿滿既蟹籽。🍓士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕蛋糕頂鋪滿厚身軟滑奶蓋,膠膜一拉走,奶蓋就瀑布咁傾瀉落黎,非常治癒。蛋糕好軟熟,好香士多啤梨味,唔會太甜。🍹多一事不如少一事 係乳酪沙冰,有士多啤梨同檸檬汁 ,酸酸甜甜。🍸綠帽子一杯好清新既Moctail,係哈密瓜汁、檸檬汁加上菠蘿汁同梳打水。

餐廳掛滿漫天燈串,如果夜晚黎一定仲靚仲浪漫。

朋友好肚餓,坐低即刻點野先。

🍟炸魚薯條大大份,魚柳好厚身,超彈牙又juicy❤️。

🍓士多啤梨乳酪瀑布蛋糕配雪糕

🍹多一事不如少一事

係乳酪沙冰,有士多啤梨同檸檬汁 ,酸酸甜甜。

🍸綠帽子

2022-11-12 72 瀏覽
🇭🇰合十Fusion TensHappppy Friday, finally and it’s time to celebrate! 🍕🍕大阪燒薄餅Okonomlyaki Pizza賣相吸引😍成座鰹魚絲小山丘/ combo冇得輸 雞肉芝士千島醬 酸酸甜甜食唔停口/ 雞肉嫩滑鎖住肉汁 感覺慢煮😋/ 簡單配料 餅底烤脆冇得輸💛🐮🐮極上和牛漢堡Wagyu Burger重量級和牛size 足足大3cm厚🥹 煎得juicy多汁重牛味/ 煙肉芝士增加味道層次感/ side fries絕對係重點 粗薯炸得乾身做到外脆內軟🤭🍰🍰玫瑰伯爵茶奶蓋蛋糕配伯爵茶雪糕Waterfall Earl Grey Cake with Rose Cheesy Milk Foam, Earl Grey Ice cream少女心爆棚打卡一流😏/ 蛋糕夠軟熟 伯爵茶味濃郁 配奶蓋都唔會覺得好漏/ 雪糕奶味重 個人鐘意重茶味多啲🍸阿婆的秘密Apple Smoothie🍸粉碎性骨折Elderflower Lime Soda睇名都知明顯玩味性質濃😂 阿媽甜絲絲 有總新x士蘋果汁feel 清新fresh/ 骨折帶有爆炸可樂糖feel
🇭🇰合十Fusion Tens

🍕🍕大阪燒薄餅Okonomlyaki Pizza

🐮🐮極上和牛漢堡Wagyu Burger

🍸阿婆的秘密Apple Smoothie
🍸粉碎性骨折Elderflower Lime Soda
睇名都知明顯玩味性質濃😂 阿媽甜絲絲 有總新x士蘋果汁feel 清新fresh/ 骨折帶有爆炸可樂糖feel 稍嫌略甜

ig #fsbigtummy
  • 玫瑰伯爵茶奶蓋瀑布蛋糕配伯爵茶雪糕
  • 極上和牛漢堡
2022-11-11 63 瀏覽
🏕露營feel 帳篷cafe @fusiontenshk 🍴 觀塘美食多!上星期同好姊妹 @jennifertsui_tennis 去左喺apm附近嘅「合十」餐廳!佢係一間🏕露營主題餐廳,餐廳地方寬敞,有室外和室內坐位。我地就好鍾意室外嘅防水原木帳篷,個感覺好似去左canping咁呀!而每個帳篷都掛上露營燈,好有feel啊!而佢嘅食物好精緻又好食,飲品名仲好得意攪笑添呀! 我就叫左🦪紐西蘭白酒忌廉青口(8隻)$98.00每隻青口都好肥美,肉質鮮甜,配上白酒忌廉,好惹味啊! 🥗巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103.00薄餅好香脆,巴瑪火腿每一片都薄切,肉質軟嫩,鹽味中帶有甘甜。火箭菜色澤悅目,口感滑嫩,清香味美! 🍰(法國直送)檸檬蛋白配雲尼拿雪糕*$88.00每日限量供應味道酸酸甜甜,每一啖都好清新嘅感覺!仲唔會覺得好甜膩添! 🍹戀愛預告 $58.00賣相已經好吸引! 頂層係雪糕,入面有瑰花蜜、荔枝汁、蝶豆花,味道清甜解渴! 合十📍觀塘巧明街117號港貿中心2樓201號舖#合十 #fusiontenshk#fushionfood #hkfusion #觀塘美食 #露營feel #帳篷餐廳#香

觀塘美食多!
而佢嘅食物好精緻又好食,飲品名仲好得意攪笑添呀!

我就叫左
🦪紐西蘭白酒忌廉青口(8隻)$98.00
每隻青口都好肥美,肉質鮮甜,配上白酒忌廉,好惹味啊!

🥗巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103.00

🍰(法國直送)檸檬蛋白配雲尼拿雪糕*$88.00
每日限量供應
味道酸酸甜甜,每一啖都好清新嘅感覺!仲唔會覺得好甜膩添!

🍹戀愛預告 $58.00
賣相已經好吸引!
頂層係雪糕,入面有瑰花蜜、荔枝汁、蝶豆花,味道清甜解渴!

合十
📍觀塘巧明街117號港貿中心2樓201號舖

#合十 #fusiontenshk
#香港美食 #美食推介 #打卡熱點
#打卡cafe #cafe推介

#hkkol #hkbeautyblogger #hkfioodieblogger #foodieblogger #foodlover #foodpic
2022-11-10 337 瀏覽
之前見人share過合十嘅露營位覺得好靚今晚就同男朋友黎試下不過book唔到露營位呀😩下次再黎一定要預早訂位!秋涼天氣坐室外一定好正!雖然無得坐露營位但室內仍然好靚!滿室小燈泡營造出漫天星星嘅感覺溫暖燈光下影相出黎好靚🤩食物質素相當好價錢合理令到男朋友對打卡餐廳改觀了~😂泰式糯米釀雞翼雞翼入面釀滿香軟糯米煙煙韌韌巨型豬扒配薯菜見到餐牌推介都已經好想試到底有幾巨型呢?🤔結果塊巨型豬扒直頭大過隻碟!巨型得黎仲要厚切食落一啲都唔鞋超淋滑!亦無豬羶味肥瘦均勻好好味!👍阿婆的秘密🤫原來係蘋果沙冰蘋果味好濃非常冰爽多一士不如少一士士多啤梨乳酪味微酸感覺好fresh😍我地特登留肚試個瀑布蛋糕🤭🤭我揀左玫瑰伯爵茶奶蓋侍應有教我點樣拆個圍邊仲好細心咁另備空碟俾我放圍邊瀑布拆開一刻好靚勁Ig able🤪淡粉紅奶蓋唔會好濃稠有淡淡玫瑰味而伯爵茶味就來自蛋糕同旁邊嘅伯爵茶味雪糕蛋糕香軟雪糕奶滑份量剛好二人分食佢呢度仲可以畫碟見到人地慶祝生日有靚靚甜品食都開心!🥰下次慶生再可以黎過!
之前見人share過合十嘅露營位
覺得好靚
今晚就同男朋友黎試下
不過book唔到露營位呀😩
下次再黎一定要預早訂位!
秋涼天氣坐室外一定好正!

雖然無得坐露營位
但室內仍然好靚!
滿室小燈泡營造出漫天星星嘅感覺

煙煙韌韌

巨型豬扒配薯菜
見到餐牌推介都已經好想試
到底有幾巨型呢?🤔
結果塊巨型豬扒直頭大過隻碟!
巨型得黎仲要厚切

雪糕奶滑
份量剛好二人分食
佢呢度仲可以畫碟
見到人地慶祝生日有靚靚甜品食都開心!🥰

下次慶生再可以黎過!
2022-11-06
2022-11-10 37 瀏覽
再到這餐廳,因太喜愛它的環境和美食小食拼盤有炸魚餅 , 雞塊,洋蔥圈,全部均炸得非常香脆,而且熱辣辣。其中洋蔥圈最美味,大大圈,粉漿薄簿,咬落去軟绵綿。朋友較喜歡炸魚餅和雞塊非常香口,金金黃黃引人食慾!墨西哥脆片配以多種醬汁,食下食下越食越多,真的很適合三五知己一齊吃的小食🥰意大利飯是一道很考廚師功夫的菜式,有些餐廳不是做得過生就是太熟,完全沒有正宗意大利飯的味道。幸好今晚叫的帶子蟹肉南瓜意大利飯,做得十分出色👍🏻飯的軟硬程度掌握得好,濃濃的汁加在意大利飯,完全入味,加上大大粒的帶子和鮮甜的蟹肉,絕對是💯分的菜式我們叫了兩杯特飲有,賣相有驚喜。最欣賞的是味道不會太甜,簡直是看得又好飲的佳品🥤最後叫了伯爵茶瀑布蛋糕做甜品,伯爵茶的味道超濃郁,上次吃過十分喜歡,今次沒有令我失望,水準依然🎉拿開張紙,蛋糕便如瀑布瀉下來,簡直像一件藝術品👏👏
再到這餐廳,因太喜愛它的環境和美食

2022-11-07 35 瀏覽
朋友話俾我聽有間餐廳🍽喺室內😊樓上Cafe竟然有星海嘅景色😬非常浪漫😬梗係帶老婆去浪漫一番啦😏我老婆就最鍾意啦😉⋯⋯ 合十📍觀塘巧明街117號港貿中心2樓201室餐廳原來可以帶埋寵物一齊享用添!餐廳仲有特色飲品!綠帽子味道非常清香!有哈密瓜汁和菠蘿汁!加埋梳打水和雪糕又香又甜!戀愛預告聽到個名已經覺得好浪漫!杯飲品都好靚!有幾個層次頂層紫色好浪漫!玫瑰花蜜和荔枝汁好夾!頂層有雪糕超正!芝士巴馬火腿拼盤巴馬火腿味道甘香!辣肉腸煙熏味好香!有三款芝士提供!最愛巴馬臣芝士!配以橄欖和酸蕎頭好夾!仲有大量新鮮雜菜!😋巨型豬扒跟薯菜超巨型份量超大!相信要兩個人K.O.佢先可以!巨型豬扒有兩種醬汁!我覺得燒汁就最惹味!佢嘅煙肉卷超好味!加埋翠玉瓜和蕃茄可解膩又會清新啲!唔係豬扒夠大薯條都好多添!甜品特濃咖啡配心太軟伴雪糕心太軟朱古力味濃,加埋雲呢拿雪糕🍦夢幻組合!原來再加埋特濃咖啡係咁好味嘅!真係愛上佢!
朋友話俾我聽有間餐廳🍽喺室內😊
樓上Cafe

合十
📍觀塘巧明街117號港貿中心2樓201室

餐廳原來可以帶埋寵物一齊享用添!
餐廳仲有特色飲品!

綠帽子

芝士巴馬火腿拼盤

巴馬火腿味道甘香!
辣肉腸煙熏味好香!
有三款芝士提供!最愛巴馬臣芝士!
配以橄欖和酸蕎頭好夾!
仲有大量新鮮雜菜!😋

巨型豬扒跟薯菜

佢嘅煙肉卷超好味!
加埋翠玉瓜和蕃茄可解膩又會清新啲!
唔係豬扒夠大薯條都好多添!

甜品

特濃咖啡配心太軟伴雪糕

第二次黎到合十 呢間食店俾我地既印象都幾深刻🙆🏼‍♀️🙆🏻‍♂️除咗佢餐廳既風格同埋個張港女吊椅櫈之外😆最記得既就係佢好食又好巨型既豬扒 今日黎翻尋味😋餐廳既格局都無咩點變 客人依然都係有好多😂上次坐室內 今次就選擇咗坐出去半室外始終都未有機會坐到佢個帳幕位⛺️下次應該可以喇🫢隔咗一段時間再黎 餐廳亦都多咗啲其他既食物今次選擇咗再encore個巨型豬扒再加其他未試過既食物😋➷🔹 小食拼盤燒菠蘿|炸魚餅|炸雞|洋蔥圈|墨西哥脆片一個小食拼盤有齊5款唔同既小食😍而且佢都幾有特色 第一次係小食拼盤見有燒菠蘿👍🏼炸物做得香脆可口 食起上黎都幾過癮同幾飽肚🤰🏼🫃🏻難得一見既菠蘿帶有焦香 味道偏向甜身🍍洋蔥圈大大個 🧸平時唔食洋蔥 不過佢就大愛洋蔥圈😆炸透咗既洋蔥已經無咗個陣辛口味道 沾少少醬食就可以🧅-🔹 巨型豬扒跟薯菜唔好睇佢個名平平無奇 佢塊豬扒真係大過你塊面🤣大塊同厚肉係佢既特徵🤤今次比起上一次更巨型🫢豬扒面層帶有微焦 內裡緊緊鎖住肉汁 唔會乾身👍🏼肉質軟腍 肥瘦均勻😋食起上黎都唔會覺得油膩同時有薯條同少量蔬菜伴碟 唔會太過單調🍅個人認為味道帶點微咸都已經足夠 唔夠味先再沾醬都得🤤-🔹 檸檬蛋白
除咗佢餐廳既風格同埋個張港女吊椅櫈之外😆

第二次黎拜訪 水準都仲可以保持到 仲進步咗👍🏼
會期待餐廳可以研發更多新菜式 造褔人群🍝

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-10-20
5 分鐘 (堂食)
法式焦糖燉蛋咖啡