2023-06-10 329 瀏覽
話說我前兩日四點鐘左右去吉野家食咗個下午茶,對唔住,可能係我貪平31蚊。嗰兜飯簡直係可以一啖食得曬。同佢圖裏面嗰個迷你版係完全唔同,佢真係送嚟嗰個係真係你,無吹水。咁我只能夠嘆一句怪自己貪平,今次畀番55蚊食返一個正常少少嘅大城牛肉飯心,加杯鮮檸檬茶。黎到後你睇番圖一,就見到嗰兜飯有幾咁大兜。我也種眼淚在心裏流嘅感覺,我覺得我好似好可憐咁。其實吉野家上年話執笠,已經不停加價,由40蚊個大牛肉飯加到51蚊盛手,特盛都取消埋。我出聲叫佢加飯,佢都係加鼻屎咁細兜,我覺得我自己好似乞兒咁

我出聲叫佢加飯,佢都係加鼻屎咁細兜,我覺得我自己好似乞兒咁
大盛牛肉飯
下午茶餐
2021-10-31 554 瀏覽
今日去完美食展行開葵涌廣場試咗呢個新出嘅中華煎雞冷麵$35啲芝麻醬汁勁小🥲同啲員工講要多啲芝麻醬要加錢😵有冇搞錯食冷麵加芝麻醬係必需煎雞又勁乾勁柴真係冇下次😡
今日去完美食展

食冷麵加芝麻醬係必需
煎雞又勁乾勁柴
真係冇下次😡

2021-07-25 374 瀏覽
以前很喜歡吃吉野家,因為喜歡它家的酸薑,每次都要加勁多薑,想不到多年後的現在,牛肉還是那個熟悉的味道,但薑就已經有標示說明只能拿一包,再多就要自己加錢買了。午餐不是很餓,就點了個超值套餐來簡單吃吃,平均三十幾價錢一份的餐還有包飲品,其實算是很便宜了,當然份量也是相應減少了的,尤其是肉肉,肉食之人應該會覺得不夠吧。麻醬菠菜雞蛋牛肉飯,名字看起來很豐盛,就試一試,名字裡面有的東西餐盒裡都有,就是菠菜只有一小撮,雞蛋不至全熟但也熟了八九成吧,對我來說如果能再生一點點就更好了。

2019-12-15 701 瀏覽
今日跟老公聽完講座就去附近商場搵野食,因為真係好肚餓,就走入去吉野家食野。。。我們坐到窗口位,可以望到車景,其實都幾好feel。。老公買了兩個下午茶餐,大牛肉飯配汽水,他的飯比我多牛肉,他話唔洗太多汁,怕肥,汽水無加冰。。。我的是細牛肉飯,我偏愛多肉汁,習慣了汁撈飯,可是我的飯不夠牛肉汁。。。。牛肉都足夠,都係肥牛片,算係甘啦,洋蔥絲好彩唔多,始終我都係食肉獸。我都有食洋蔥絲,都夠甜同軟身。麵豉湯加錢買,都唔錯,有紫菜片,湯夠味簡單又一餐,飽曬

我們坐到窗口位,可以望到車景,其實都幾好feel。。

麵豉湯加錢買,都唔錯,有紫菜片,湯夠味

簡單又一餐,飽曬

2019-02-20 775 瀏覽
最近吉野家多左個「3點3套餐」見到有個牛肉飯,又有野飲,豆腐,仲有個豬仔包咁多野食先$20以為好抵,梗係即刻狗衝啦---點知一拎餐果下,真係大失所望碗飯仲細過我屋企裝飯個碗而牛肉飯既味道方面,吉野家就一定都好穩定既不過豆腐就完全冇豆腐味,芝麻醬又少豬仔包就係空氣包黎,食完好似冇食咁唯一可取真係價錢但雖然佢只係20蚊,但我完全覺得係好唔抵而食晒成個餐之後,唔好話男士呀女士都未必夠飽強烈建議各位唔好試
最近吉野家多左個「3點3套餐」
見到有個牛肉飯,又有野飲,豆腐,仲有個豬仔包
咁多野食先$20
以為好抵,梗係即刻狗衝啦
---

點知一拎餐果下,真係大失所望

碗飯仲細過我屋企裝飯個碗
而牛肉飯既味道方面,吉野家就一定都好穩定既
不過豆腐就完全冇豆腐味,芝麻醬又少
豬仔包就係空氣包黎,食完好似冇食咁
唯一可取真係價錢
但雖然佢只係20蚊,但我完全覺得係好唔抵
而食晒成個餐之後,唔好話男士呀
女士都未必夠飽

強烈建議各位唔好試
2019-01-15 491 瀏覽
除上次食牛肉飯外,吉野家3點3下午茶不斷都有少少轉變。因為20蚊就食得,價錢太吸引不得不叫。今次就轉左奶油脆豬啦。雖然牛肉飯會比較抵食,但係都要試試佢個烏冬。整體不錯性價比超高GE下午茶。
除上次食牛肉飯外,吉野家3點3下午茶不斷都有少少轉變。
因為20蚊就食得,價錢太吸引不得不叫。
今次就轉左奶油脆豬啦。
雖然牛肉飯會比較抵食,但係都要試試佢個烏冬。
整體不錯性價比超高GE下午茶。
2019-01-15
2019-01-04 364 瀏覽
一諗起打邊爐,我諗吉野家都係其中一個熱門既選擇,因為價錢相宜,而且質素也相對穩定同有保証。所以無論春夏秋冬,每逢晚市都會有好多人打邊爐,坐無虛席,自己一個人打又得,一大班朋友亦得。由買餐到無湯要添加湯底都是全自助,但亦無損其人氣。唯一美中不足就係冇好似其他快餐店咁供應多款佐料俾人添加,比較失色。要說到吉野家的打邊爐,佢既芝麻醬是整個火鍋的靈魂所在,無論你用來點蔬菜還是肉類都會好好味,但一盒真係唔夠,唯有要另外點醬油來食,佢既醬油都OK架,適合用於打邊爐點食物。另一方面,烏冬都係必食的,雖然是雪藏的,但下鍋煮熟後,它的面質吃起來仍然係彈牙的,亦不需要好像某快餐店要加錢才可以轉烏冬及加錢先有飲品,這正是性價比比其他同樣是提供一人火鍋的快餐店為高。再細看鍋裏的食材,比較突出的只有芝士竹輪,竹輪的質地是彈牙的,咬開竹輪會流出芝士,味道不錯。其餘食材都係正正常常,並不突出,而且份量也不多。肥牛應該係牛肉飯的肥牛,不過不失,牛肉味冇大字開頭的快餐店的味濃。整體來說,以這個價錢算係不錯了,如果晚市要光顧吉野家,我諗吉邊都係我既首選。順帶一提,由於這間分店面積比較細,應該係我見過咁多間分店最細的一間,
芝士竹輪火鍋

順帶一提,由於這間分店面積比較細,應該係我見過咁多間分店最細的一間,坐位亦唔係多,所以要來打邊爐既朋友最好早少少來,唔係只有呆企等位的份了。
2018-12-30
8 分鐘 (堂食)
  • 芝士竹輪鍋
2018-09-21 445 瀏覽
晚上八點半,來到這間吉野家仍很多人。很多台都吃火煱,很是吸引,於是點了肥牛煱。當我點完餐在一旁等候時,下一位顧客已沒有火煱點了,售罄。這是第一個幸運。等了不夠3分鐘,已可取餐了。這時竟然找不著桌子。我走了兩圈(該店地方很小的,轉個身都可以看完全場),找不到位置,怎麼辦?幸好,一位快用餐完的叔叔招手,示意我先坐下,他快走了。感謝他。同時也幸好餐盤不太重。雖然不重,份量也是合理的。點了日式濃湯,但其實不是太濃,只是比清湯深色。第一下打開蓋子,煱裏已放滿了娃娃菜、芝心竹輪、蟹柳、豆腐等材料。未熟的有:一碟肥牛及一包讚岐烏冬。醬只有一小碟的日式芝麻醬,不過也足的。當湯滚起的時候,要吃掉半煱菜,才有位置放肉和烏冬。份量是足夠一人的。味道整體也不錯。58元一份火煱,算是抵吃吧!

2018-07-26 431 瀏覽
打邊爐從來都係我至愛!!一直都慨嘆公司附近無吉野家,等左甘耐,終於都開了!岩哂我!無腳時都可以自己一個食個一人鍋!去到時,驚喜發現新出左金菇肥牛卷,叫餐+$11就可以了!除左一向有既芝士竹輪外,仲有個新既海鮮鍋,係有虾既,不過我都係鍾情竹輪。由於新開既關係,地方好新淨,而且可能都因為係工商地帶,放工後無咩人留在葵涌,所以好清靜,座位有好多選擇!!吾似其它吉野家要等位又坐得好迫!我選左濃湯,但呢度果濃湯比其它分店既好像淡一點!
岩哂我!無腳時都可以自己一個食個一人鍋!
我選左濃湯,但呢度果濃湯比其它分店既好像淡一點!
2018-07-17
2018-07-16 374 瀏覽
KCC開咗吉野家,對唔少打工仔來講一定係一大喜事!今日同同事一齊上咗去食飯 呢間分店鋪面細細,座位數量唔多,約30-40個位左右,人流多時可能都要搭枱不過好在我地唔係Peak Hour去食,唔使等好耐就有位~ 餐牌採用電子螢幕,轉得太快,未睇得切又跳咗另一頁不過我一見到有忌廉蘑菇煎雞飯,就唔使再睇其他野,二話不說揀咗佢!原來呢個飯係午市限定,$33包飯同一杯飲品(特色飲品要再加錢)趕尾班車叫咗最後一個蘑菇飯,同事想叫都冇得叫lu~想食記住要早少少去,職員話呢個飯好多人叫,賣晒就冇喇! 煎雞係一如以往嘅吉野家煎雞味,相信唔使講太多但忌廉汁真係好正,又多又稠身,而且忌廉味濃,撈飯食一流!加上蘑菇份量好足,粒粒都厚切,咬落好有口感整體來講性價比高,好抵食~葵興區呢個價錢有飯餐加野飲,好正呀! 另外收銀嘅員工好nice好親切,態度好好~不過員工儲物locker設喺後排餐桌位後面雖然佢地好有禮貌,但成日有人出出入入攞野,有少少打擾如果可以改改個locker位就最好了~
KCC開咗吉野家,對唔少打工仔來講一定係一大喜事!
今日同同事一齊上咗去食飯

不過好在我地唔係Peak Hour去食,唔使等好耐就有位~

餐牌採用電子螢幕,轉得太快,未睇得切又跳咗另一頁
趕尾班車叫咗最後一個蘑菇飯,同事想叫都冇得叫lu~
想食記住要早少少去,職員話呢個飯好多人叫,賣晒就冇喇!

忌廉蘑菇煎雞飯

煎雞係一如以往嘅吉野家煎雞味,相信唔使講太多
但忌廉汁真係好正,又多又稠身,而且忌廉味濃,撈飯食一流!
加上蘑菇份量好足,粒粒都厚切,咬落好有口感
整體來講性價比高,好抵食~
葵興區呢個價錢有飯餐加野飲,好正呀!

另外收銀嘅員工好nice好親切,態度好好~
不過員工儲物locker設喺後排餐桌位後面
雖然佢地好有禮貌,但成日有人出出入入攞野,有少少打擾
如果可以改改個locker位就最好了~
2018-07-13
10 分鐘 (堂食)
忌廉蘑菇煎雞飯