2024-02-08 2316 瀏覽
喺呢間中菜廳,真喺簡單一食,但食得幾過癮👌!咕嚕肉一入口,啲肉質招牌嘅脆與柔合體,真喺酸酸甜甜,食落仲有啲冰鎮嘅清新咁。碌鵝嘅制作真喺厲害,半嚿脆脆嘅脆皮配嗮潤澤嘅肉質,好有層次感噃。至於小炒王,熱辣辣一嚟,你話佢好唔好食?材料豐富,咸甜香辣,幾撲鼻,食落真係系得盞🍺!賽螃蟹蛋白就係另一場嘆為觀止嘅滑嫩饗宴,元貝同蝦肉增加咗海鮮嘅豐腴,嗌飯真係無得頂!時蔬菜心出奇咁清新,食落舒服得滯。椒鹽雞軟骨質感爽口,小小咬落嘅脆卜卜,伴埋一支清新嘅Corona Extra,又或者夾啲桌球麻雀,正!總括而言,我覺得食物做到港式樸實之餘,仲有啲小創意,值得推介👍!

2023-04-10 5522 瀏覽
可以坐得耐,可以傾吓計,又可以玩吓,又有野食,呢個地方啱晒,獨立房間,電動麻雀枱,房內有獨立洗手間,冷氣可以自己較,每個鐘姐姐會入來加水,1188(1080 加一)8個鐘連四餸一湯,仲幾好食,成個package真係幾正。
2023-04-04 4951 瀏覽
想搵個私人空間傾下計食下飯聚下,再順便手痕。一次過滿足晒所有願望😝出面租party room 要一定既價錢,仲未包食野。平時食飯人均都過百,甘真係不如有飯食有牌打既雀仔會。12點打到6點,全自動麻雀機,又可以慳返啲時間打多幾鋪😝一上去應該係太早?得我地,即刻叫雀局小菜套餐,4小菜1湯。喺麻雀枱上開餐。金薯蜜椒牛柳粒薯仔粒炸過,掛捚啲蜜汁,甜得黎少少黑椒。牛柳粒好淋!滑蛋蝦仁🍤真係滑蛋架!蝦仁都大粒,無雪味。咕嚕肉有中菜館水準。脆,下次要試下另一款有冰既!啫啫生菜煲都好食!夠熱夠入味!送白飯,正!例湯轉左個粟米魚肚羹比我地!好味😋溫馨提示,呢度係要比現金👍可以叫飲品上黎飲架!今日又有得玩,飲飲食食爽吖!😎
12點打到6點,全自動麻雀機,又可以慳返啲時間打多幾鋪😝

金薯蜜椒牛柳粒
薯仔粒炸過,掛捚啲蜜汁,甜得黎少少黑椒。牛柳粒好淋!

滑蛋蝦仁🍤
真係滑蛋架!蝦仁都大粒,無雪味。
滑蛋蝦仁

咕嚕肉
有中菜館水準。脆,下次要試下另一款有冰既!

啫啫生菜煲
都好食!夠熱夠入味!送白飯,正!
啫啫四季時菜煲

例湯轉左個粟米魚肚羹比我地!好味😋
粟米魚肚羹

溫馨提示,呢度係要比現金👍
可以叫飲品上黎飲架!
今日又有得玩,飲飲食食爽吖!😎
2023-02-19
滑蛋蝦仁
啫啫四季時菜煲
2023-01-21 3951 瀏覽
冰陣咕嚕肉好特別,外層被冰包住凍的,但裡面是熱的,外皮甜甜哋又脆脆哋好味,有酸曉頭伴上幾特別,可惜沒有菠蘿。欖菜骨也好好味,雞軟骨上枱時剛炸好脆脆的,福建炒飯略咸,淡番少少會更好味,薑蔥魚也是好有穫氣。
2022-07-08 4102 瀏覽
七月唯一嘅七一長假期,竟然喺颱風之下渡過,所有戶外活動都取消晒,但約好咗成班朋友又唔想掃興,有人就提議去雀會,賭神即刻介紹我哋去呢間名峻會。呢度位於莊士倫敦廣場13樓全層,一出𨋢就見到有兩張桌球枱。再行入去就有十幾間麻雀房,部份房間仲有窗可以望到尖沙咀景觀,非常開揚。呢度提供嘅中國茶可以每位都唔同,有獨立保溫壺盛載,打麻雀就啱晒啦。打雀局嘅好處,就係可以隨時叫嘢食,首先我哋揀咗金薯蜜椒牛柳粒,薯仔同牛柳粒都有蜜糖同黑椒包住,用嚟送飯一流。西蘭花炒蝦球賣相真係有酒樓水準,蝦仁又大又爽口,西蘭花都好新鮮。店員仲推介我哋試呢個冰鎮咕嚕肉,咕嚕肉用冰塊全面覆蓋,真係夠晒冰鎮。打撈一輪之後,一粒粒咕嚕肉就呈現喺眼前。
呢度位於莊士倫敦廣場13樓全層,一出𨋢就見到有兩張桌球枱。
西蘭花炒蝦仁
冰鎮咕嚕肉
打撈一輪之後,一粒粒咕嚕肉就呈現喺眼前。
冰鎮咕嚕肉
2022-07-06 2823 瀏覽
餐廳位於莊士倫敦廣場13樓,由佐敦地鐵站D出口行大約2分鐘就到,非常方便。一入到去就見到兩張美式桌球檯,而麻雀檯就有獨立房間,私隱度高,就算同雀友玩得太興奮都唔怕吵襯隔離另外重有啲大大間嘅party room可以唱K,有啲房甚至有獨立洗手間,全部設備都好新淨企理。職員熱情友善,我哋今日兩個人嚟到,都有得包廂,環境寬落舒服名峻小炒王 $108材料有韮菜、蝦乾、魷魚同腰果等,即叫即炒,鹹香惹味,鑊氣十足,無論就咁食定送飯食都咁正。欖角骨 $108睇openrice見好多人推薦呢個欖角骨,果然冇介紹錯!醬汁香甜開胃,帶有陣陣嘅欖角香味,排骨本身有炸過,外層香脆,肉質軟腍,好正好入味!椒鹽豆腐 $58又係熱辣辣新鮮送上,炸皮夠薄夠脆,中間嘅豆腐嫩滑有豆香,加埋啲椒鹽,梗係冇得輸蒜香牛柳粒 $68啲牛柳粒本身都靚,肉質軟嫩,有牛味,簡簡單單加啲蒜粒煎煮已經好好食。
職員熱情友善,我哋今日兩個人嚟到,都有得包廂,環境寬落舒服
名峻小炒王 $108
欖角骨 $108

椒鹽豆腐 $58

蒜香牛柳粒 $68

2022-07-06 1849 瀏覽
星期一黎到佐敦名峻會,莊士倫敦廣場上一習,等升降機直上就到。呢到四人一房,私隱度相當高,而且房內有電視,房內隔音幾滿意,關上面都幾靜,房內無最低消費額,可以坐一個晚上。侍應阿姐招呼週到有禮,一黎就問飲咩茶,好有禮貌。今晚就點左3餸1炒飯。咸魚雞粒炒飯 $78啫啫四季時菜煲 $98菜甫肉鬆煎蛋 $98薑葱霸王雞(半隻)$118咸魚雞粒炒飯係全晚最好食既一樣,蛋同飯炒得粒粒分明,雞粒大大粒,亦有咸味☺️菜甫肉鬆煎蛋既菜甫超香口,呢d 傳統菜式唔係成日食到,呢度整得有鹹香味,而且已經切好咗一塊塊,非常方便🙂晚餐梗係要點菜,所以就點咗個啫啫四季時菜煲,蒜蓉香又有油香💕🥦加咗少少辣椒但係唔算太辣!🌶薑葱霸王雞淋上蒸魚甜豉油,配上大量薑蔥,鷄件肉質算幾嫩,連薑蔥一齊食,味道幾清淡,唔食皮嘅都可輕易整走。呢度環境唔錯,估唔到佐敦都有呢d 地方,就算唔打牌就咁上黎食飯都得

今晚就點左3餸1炒飯。

咸魚雞粒炒飯 $78
啫啫四季時菜煲 $98
菜甫肉鬆煎蛋 $98
薑葱霸王雞(半隻)$118

2022-07-04 1375 瀏覽
環境舒適,有獨立房,私隱度高,房入面仲有電視👍🏻 仲有得打桌球,麻雀同唱k😂 啱晒一大班朋友嚟玩~1️⃣酸菜魚份量夠晒四個人share,魚肉好大件嫩滑,酸菜勁多,食極都仲有,仲有好多配料🤤 夠晒開胃,食到唔停口~2️⃣欖角骨肥瘦適中,味道香甜,加上清香欖角味,均勻沾滿醬汁好滋味juicy🤤送飯最啱!🍚🍚🍚份量都好多👍3️⃣啫啫生菜煲熱辣辣,爽脆鮮甜,落左蝦醬,加上肉碎食夠惹味🤤🤤🤤

1️⃣酸菜魚

2️⃣欖角骨

3️⃣啫啫生菜煲

熱辣辣,爽脆鮮甜,落左蝦醬,加上肉碎食夠惹味🤤🤤🤤

位於佐敦站對出嘅莊市倫敦廣場13樓,有別具風格嘅麻將會。同傳統貼地嘅雀館比較,名峻會非常注重顧客體驗,所以特別引入出色廚藝嘅中菜師傅,等顧客上嚟打桌球、麻雀耍樂或唱K時,都有高質素嘅中菜醫肚,之後再盡情享樂。😋👍🏻店內有大約20間細房供客人麻將耍樂,而上圖嘅大房就係$5000不限人數咁任玩好多個鐘。😚🧡🧊馳名冰鎮咕嚕肉 $168即叫即做,絕無欺場!果然同傳說中一樣,外脆內軟,酸甜適中。上台時一塊塊咕嚕肉被冰塊覆蓋,好似要尋寶一樣先搵到佢地,增添進食時嘅趣味😛💚🐟酸菜魚 $168叫咗小辣所以味道偏港式,魚片用鯇魚,但係有少少骨,進食時要小心。勝在魚片嫩滑,配料包含豆卜、木耳、豆芽,非常足料!💪🏼🐂脆皮牛坑腩 $168一上台時睇紋路,以為牛坑腩會柴口,誰知道一口咬落去,蠔餅般外皮配合溫熱嘅腩肉,兩者口感非常夾,仲令牛又油又酥香喺香氣喺口內慢慢散發,呢種感覺真係好滋味。😗

🧡🧊馳名冰鎮咕嚕肉 $168

💚🐟酸菜魚 $168
🐂脆皮牛坑腩 $168
2022-06-29 939 瀏覽
朋友極力推介之下介紹光顧的中菜廳環境衛生!雀房、party 房都有獨立廁所🚽外面有波枱,地方大冷氣非常足夠!中午開始有得食!極力推介:冰鎮咕嚕肉(冰鎮上碟20分鐘後仍然維持外脆內軟!味道唔太酸!冇牙都食到!)名峻小炒王(本人去到邊都好鍾意食小炒王,因為配啤酒一流!師傅炒得好好👍🏼)碌鵝(原隻獅頭鵝上,功夫嘢!)神龍擺尾(讚一讚師傅刀功!條石斑俾佢起咗骨咁制,魚下面仲有蒸肉餅⋯⋯如果唔係私房菜,一般中菜廳都冇咁樣整🥰其他小菜真係要上嚟食過先知
朋友極力推介之下介紹光顧的中菜廳
中午開始有得食!
極力推介:
碌鵝(原隻獅頭鵝上,功夫嘢!)
其他小菜真係要上嚟食過先知
我和朋友喜愛食中菜,今次打算到佐敦一帶覓食,享受美食佳餚的情趣,上網看見桌球雀會的「名峻會」,食材很新鮮,受顧客喜愛,一個談天說地的好地方。地點設於莊士倫敦廣場,佔地面積很大,餐廳開揚,環境很舒適,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。門口擺放兩張桌球枱,喜歡桌球的朋友要來試下玩。房入面有正宗系電動麻雀枱,自己獨立的房間,私隱度極高,麻雀愛好者一定鍾意,今次我們不打麻雀,打算飯局。餐單上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的菜色,我們都很鐘意,價錢都很相宜。咸魚雞粒炒飯飯味香濃,飯配上很多新鮮的食材,材料包括有咸魚、雞粒等,肉質嫰滑彈牙,提升了味道很清新,帶到另一個新層次,令我喜出望外。啫啫雞煲雞煲咀嚼後第一個感覺是肉質鮮甜,肉汁豐富,彈性煙靱,同一般食到的不同,菜式顯得上盛,單單看樣子已經令人唾涎,讓人回味無窮。西蘭花炒蝦仁朋友喜歡吃西蘭花炒蝦仁,蝦仁肉質很爽滑,西蘭花紮實彈牙有咬口,口感豐富,芳香的味道仍在口中留戀。粟米魚肚羹粟米爽口,魚肚鮮嫩剔透,肉質美味,容易消化,令人唾涎三尺,我食不停口,正合我的口味。名峻會(佐敦)地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓

門口擺放兩張桌球枱,喜歡桌球的朋友要來試下玩。

咸魚雞粒炒飯

啫啫雞煲

西蘭花炒蝦仁

名峻會(佐敦)
地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓
2022-06-14
2022-06-25 604 瀏覽
朋友介紹下,今日去左佐敦莊士倫敦廣場嘅名峻會嘆私房菜,依度私隱度高,一間房一枱客,極方便朋友敘舊食飯。今次點左沙嗲粉絲肥牛煲、啫啫排骨煲及酸菜水煮魚。沙嗲粉絲肥牛煲好惹味,粉絲金菇都多而且沙嗲味濃厚,最緊要肥牛爽滑。啫啫排骨煲放入大量洋蔥仔及蒜頭,一打香煲蓋已經聞到好香,入面嘅排骨亦冇令我失望,好juicy又入味。酸菜水煮魚好值得介紹一番,有好多酸菜做配料,又有芽菜及豆卜,索晒d湯汁嘅精華,好味道,又更重要係魚塊多又鮮又滑。
今次點左沙嗲粉絲肥牛煲、啫啫排骨煲及酸菜水煮魚。
2022-06-24 572 瀏覽
男朋友之前去過名峻會打麻雀,覺得地方幾好,小菜都幾有質素。人少少都有得包房食,私隱度幾高,隔音都做得唔錯。佢哋嘅服務都幾好。🔸賽螃蟹蛋白口感好嫩滑,裏頭有唔少元貝、蝦肉。鮮味又好餸飯。加上有西蘭花做配菜,營養更加均衡。🔸上湯時蔬菜心清甜又冇咩渣。上湯清甜唔會死鹹。🔸椒鹽雞軟骨 價錢唔貴,份量都幾多。爽脆鹹香好味,好啱餸啤酒。所以我哋叫咗支Corona Extra,口感好清爽。佢哋仲有雀局套餐,打牌都有靚小菜食。

🔸賽螃蟹

🔸上湯時蔬
菜心清甜又冇咩渣。上湯清甜唔會死鹹。

🔸椒鹽雞軟骨

佢哋仲有雀局套餐,打牌都有靚小菜食。
2022-06-22 561 瀏覽
平時去酒樓叫做餸食飯就多,私房菜就真係少去食~仲要每間房都獨立幾個人一間房!好有VIP既享受😎除左食飯,仲可以篤波🎱,打麻雀🀄️同唱k🎤其實餐牌都好多粵菜選擇~我地揀左幾款人氣推介既菜:冰鎮咕嚕肉🐷咕嚕肉呢個人見人愛嘅菜式 經過冰鎮後更加令到佢升華咗 😍呢個鎮店之寶做到外脆內軟嘅效果 排骨肥瘦均勻 炸粉唔會好似其他餐廳咁太過厚 味道酸甜好開胃 如果份量再多啲就好✌🏼豆腐火腩煲🐷以為呢碟主角一定係火腩 點知反而俾佢個豆腐震驚咗 個豆腐入口即溶 唔係誇張 再加埋惹味嘅排骨 夠晒鑊氣💯沙嗲金菇肥牛煲🥩再嚟一個熱辣辣嘅肥牛煲 肥牛份量足料到驚人 肉質嫩滑 再配埋入味嘅沙嗲醬 全煲都香噴噴加埋粉絲一齊食 超級惹味🤤招牌酸菜魚🐠重頭戲唔少得呢個酸菜魚 性價比超高 👍🏼份量又係好足料 酸菜魚鮮味搭救 湯底又夠麻香 絕對可以同傳統川菜媲美 送飯一流💯重點一講,呢間私房菜既服務真係好好👍🏼唔知以為去左5星級酒店,職員有禮貌,送客會送到出𨋢口!食物質數總括黎講又好!CP值極高~值得推介💯名峻會 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓

其實餐牌都好多粵菜選擇~我地揀左幾款人氣推介既菜:

冰鎮咕嚕肉🐷

豆腐火腩煲🐷

沙嗲金菇肥牛煲🥩
加埋粉絲一齊食 超級惹味🤤

招牌酸菜魚🐠

名峻會 (莊士倫敦廣場) (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓
2022-06-17 977 瀏覽
佐敦莊士倫敦廣場十三樓名峻會, 集雀局督波兼食飯於一身的private club house, 想打牌可以, 想督波都可以, 督督下想食飯更加係即叫即炒。 除左私家獨立雀局房, 仲有個望住九龍公園的私人party room, 想同朋友唱K 打牌食飯, 呢到無難度。-名峻小炒王韮菜、蝦乾、魷魚材料足, 綠綠滿滿的一碟, 一上檯已經聞到那陣鑊氣,還有超多份量的銀魚仔, 炸得香脆, 爆香來炒,整碟餸都惹味香口!-咕嚕肉咕嚕肉入邊除左有波蘿,仲有酸甜爽口既喬頭,坊間比較少見,師傅袐技,好適合夏天既開胃餸菜-揚州炒飯香噴噴足料揚州炒飯, 放眼望過去都是滿滿的叉燒和蝦, 飯粒炒得金黃乾身, 口感鹹鮮香口。-咸魚煎肉餅鹹魚煎肉餅煎得鹹香之餘, 脆脆的邊位又帶點惹味, 豬脢肉咬落鬆軟, 鹹魚粒增加咸鮮, 好下飯

佐敦莊士倫敦廣場十三樓名峻會,

督督下想食飯更加係即叫即炒。
名峻小炒王

揚州炒飯

咸魚煎肉餅

鹹魚煎肉餅煎得鹹香之餘, 脆脆的邊位又帶點惹味,

豬脢肉咬落鬆軟, 鹹魚粒增加咸鮮, 好下飯