2023-03-25 97 瀏覽
見好耐無食雞煲,今晚即约朋友食,我哋兩人嗌咗半隻辣酒花螺雞煲,一上台已見到份量好足,雞件唔會好多碎骨,大大件啖啖肉,食極都仲有花螺超級爽口而且入味,辣得過瘾食到停唔到口海中蝦-簡單淥下就食得,鮮味程度爆燈,肉質爽彈滑嘟嘟-由於每款手打丸都好想試,所以我哋叫左個滑嘟嘟,三款丸有蟹籽墨魚滑、蟹籽蝦滑、鯪魚滑。每款丸都好好食彈牙仲夠咬口。蟹籽墨魚滑充滿墨魚嘅鮮味。蟹籽蝦滑滿滿蝦既鮮味,肉質爽口。而且兩款頂層都加上脆卜卜蟹籽,口感幾得意。另外鯪魚滑一啲都唔腥充滿魚鮮味

花螺超級爽口而且入味,辣得過瘾食到停唔到口

海中蝦-簡單淥下就食得,鮮味程度爆燈,肉質爽彈

2023-03-23 116 瀏覽
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.4/5💜呢排沈迷食雞煲,於是朋友介紹咗間養生雞煲,有別與一般雞煲店🐔係花膠雞煲😜✅滋補螺片花膠雞煲叫咗半份雞,其實份量都幾多下,雞肉相當入味,湯底滋補養顏,食完都覺得健康咗☺️忍唔住就咁飲嘅湯底✅牛三郎 有三款牛肉:雪花肥牛、牛肋片同牛柳粒啲牛肉質素都唔錯🥩比較中意雪花肥牛,雪花分別平均,帶牛香🐮✅菜菜籃叫左個蔬菜籃🥬估唔到仲有三款菇,而且蔬菜同菇吸收灑湯底精華都好好味☺️📍吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (旺角)旺角彌敦道726號23樓
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.4/5💜
✅滋補螺片花膠雞煲

✅牛三郎
有三款牛肉:雪花肥牛、牛肋片同牛柳粒
啲牛肉質素都唔錯🥩比較中意雪花肥牛,雪花分別平均,帶牛香🐮

✅菜菜籃

📍吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (旺角)
旺角彌敦道726號23樓
2023-03-22 116 瀏覽
今日同事講開好耐無食雞煲,我聽到後心諗「我都好似係喎」,於是多口問下一唔一齊去食,佢即刻話好,仲諗好去邊間食。佢揀咗呢間喺旺角彌敦道726嘅「吞POT 」,樓層高無遮擋,幾開揚,有日光時去食都幾舒服。辣酒花螺雞煲份量唔少,每人各自都食左十隻八隻花螺,連埋殼入面啲汁食仲正,雞都入咪同滑,同埋小辣都幾辣。加埋 椒鹽豆腐 浸落雞煲一齊食仲正。Wasabi牛柳粒 juicy唔乾,唔機幾有肉味,加埋Wasabi仲提味。

辣酒花螺雞煲

加埋 椒鹽豆腐 浸落雞煲一齊食仲正。

Wasabi牛柳粒
juicy唔乾,唔機幾有肉味,加埋Wasabi仲提味。

2023-03-21 102 瀏覽
約左朋友係旺角食飯,揀左呢間吞POT雞煲火鍋,湯底選擇都幾多,有豆腐湯、沙嗲鍋、重慶麻辣、招牌鮮魚湯鍋、蕃茄薯仔濃湯鍋等,仲可以揀鴛鴦,我地就叫左鮮魚湯同蕃茄薯仔😍魚湯呈奶白色,豆腐切塊仲加入菇類,無骨、無腥味魚湯,味道鮮美;蕃茄薯仔都幾足料,趁未有油飲多幾啖先🤣肉類同海鮮都幾多選擇,叫左封門柳同海中蝦試試,蝦好新鮮,口感爽脆,忍不住再叫多碟🤤整體食物質素都幾好,飲品有汽水、綠茶、烏龍茶等,解一解膩

整體食物質素都幾好,飲品有汽水、綠茶、烏龍茶等,解一解膩
2023-03-18
2023-03-21 66 瀏覽
鴛鴦鍋火鍋叫左招牌鮮魚湯鍋加蕃茄薯仔濃湯鍋!鮮魚湯鍋湯頭清甜, 奶白色有好多菇🍄!蕃茄薯仔濃湯鍋口感濃郁🍅,蕃茄的酸甜和薯仔🥔的香味融合!有湯底點少得豐富配料!白灼蝦🦐、白鱔片、餃餃陣餃子🥟,仲有自創的爆芝響鈐都很美味!白鱔片入口滑嫩,肉質鮮美,推薦一試。😌😇🥰😚餃餃陣有多款唔同餃子的,皮薄餡靚!🥟🥟自創爆芝響鈐的口感更是脆爽可口,一口接一口,三件好快食哂,欲罷不能。🫔🫔🫔

餃餃陣有多款唔同餃子的,皮薄餡靚!🥟🥟

2023-03-21 78 瀏覽
💖 吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (旺角)✨旺角彌敦道726號23樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️這家餐廳提供的滋補螺片花膠雞煲半隻是一道非常美味的菜品。以$238的價格來說,份量相當不錯,雞肉肥嫩,湯汁濃郁,螺片和花膠的加入更是為這道菜品增添了豐富的口感。另外,他們的海中蝦也是相當不錯的選擇,$115的價格算是相對實惠,蝦肉鮮嫩多汁,非常值得一試。除了美食,餐廳的環境也是一大亮點。坐在窗口位,可以欣賞到外面的美景,讓用餐的氛圍更加愜意。餐廳的佈置也非常用心,燈光柔和、氣氛恰到好處,讓人感到非常舒適。服務員的態度也十分友善,為用餐體驗加分不少。總體來說,這家餐廳的滋補螺片花膠雞煲和海中蝦都是值得推薦的菜品,加上環境和服務的好,是一家非常值得光顧的餐廳。建議適合想要享受美食和環境的人前往。想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 吞POT 雞煲火鍋.住家菜 (旺角)
✨旺角彌敦道726號23樓

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-03-20
2023-02-25 674 瀏覽
朋友10月壽星生日,10月中嘅星期五嚟咗吞Pop🐔煲。我哋一行7人叫咗兩個煲,-個花膠雞㷛B一個辣洒花螺雞煲,BB辣都係好辣,我食唔到呢個辣度⋯。食物係水準以上,當然係價錢反映質素。雞好味,雞湯十分濃,勁好飲,飲完就開始大邊爐,叫咗啲牛肉,手打丸,鯇魚,餃子,質素合水平,都叫咗啲蔬菜。每人約三百幾,一試過美味雞煲,正😄。
2023-01-04 963 瀏覽
今日午餐是食咗蟲草花蒸雞,跟餐會配埋油菜、青紅蘿蔔湯、同埋餐飲,蟲草花蒸雞嘅份量好多,雞好嫩滑,食落去冇太油嘅感覺,反而有陣陣蟲草花嘅香味,呢度食飯可以食埋個景,邊望住鬧市,邊慢慢嘆,正 😍🥳
2022-12-10 1072 瀏覽
🔴一句話總結:沖花膠雞湯 🉑️有第二次花膠雞湯:五星推薦愛喝湯的大朋友一定要點🥰非常濃郁,喝光光2個女生半份就夠了我們問了服務員還溫馨提示不用點一份泰式蝦生:價格不貴肉質一般般。性價比高~特別想嘗試的小朋友可以點一點炸大腸:不太推薦大塊的比較香,但很多小塊的就完全係炸成片片仔。唔抵食喔。可以改善~ [加分項]服務態度:店員的服務態度都非常良好出黎搵野食最緊要係開心整個用餐過程係非常愉快輕鬆享受會推薦給朋友
🔴一句話總結:沖花膠雞湯 🉑️有第二次
2個女生半份就夠了
我們問了服務員還溫馨提示不用點一份
泰式蝦生:
價格不貴
肉質一般般。性價比高~
特別想嘗試的小朋友可以點一點
出黎搵野食最緊要係開心
整個用餐過程係非常愉快輕鬆享受
會推薦給朋友
2022-10-26 1653 瀏覽
我真係未寫過食評,但一定要提醒大家 !基本上冇一樣嘢好食, 雞煲用雪雞係好合理,但都唔使咁重雪味呀!十全十美丸同埋嗰啲餃子先最離譜,啲丸完全唔係手打,衰過凍肉舖貨色,啲餃子賣相已經唔精神, 食落啲蝦亦唔新鮮, 全部啲皮又厚又硬!個景觀係睇到旺角夜景,但係裝修欠奉,而且坐得比較迫, 同後面枱背貼背咁濟。 收費方面85折後差唔多等如免加一 ,一點也不平, 一碟鮮腐竹, 街市買12蚊三條,嗰度收你50蚊,最多得兩條。 總之真係唔會再幫襯!
2022-10-18 1456 瀏覽
喺附近打完波就黎左呢度食雞煲火鍋✨辣酒花螺雞煲 (半隻)$238份量都唔少 兩個人就咁食呢個都已經五六成飽 每人各自都食左十隻八隻花螺😋 味道十分好 好惹味 我會啜埋個花螺殼啲汁🤤🤤 雞都十分入味 唔老 食得出有雞味👍 推介呢個雞煲👍👍 不過叫左小辣都好辣 要注意🚨 ✨牛柏葉 $68都幾多 滿滿嘅一盤 爽口得黎唔會好韌 索埋啲雞煲湯底好食👍✨滑嘟嘟 $128有墨魚滑 蝦滑 同鯪魚滑 前兩樣比較好食 有口感同墨魚,蝦味 鯪魚滑偏腍同鬆 又冇乜味✨雞髀菇 $42正正常常 索左啲湯底味好食😋🍺藍妹大樽裝 $34總括黎講個花螺雞煲真係好正🤤 平時出面都唔見有咁嘅配搭 而火鍋料就正正常常 我地食完個雞煲都飽得七七八八 試唔到太多邊爐野味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰晚餐人均~$280
喺附近打完波就黎左呢度食雞煲火鍋

💰晚餐人均~$280

花螺雞煲
  • 辣酒花螺雞煲
2022-09-29 1185 瀏覽
旺角舒适高層靓景火煱店朋友介紹魚生新鮮心機小店花膠鷄煲美味足料!熟食有水準!芝士響令鮮炸必食!試左泰式生煆好味!煎牛柳粒肥瘦適中!叫左八款配菜!牛肉新鮮!四人都吃不完滿桌小食!約四人價$1500中等價錢!美味之選旺角很多不同火煱!朋友推介有水準!要訂位!一流!
旺角舒适高層靓景火煱店
  • 牛柳粒
  • 頂級雪花肥牛
  • 芝士響鈴
  • 油麥菜
嚟到吞Pot點少得雞煲火鍋😻有正宗麻辣湯底 串串海鮮同唔同新鮮食材 樓底又高可以眺望遠方美景 實在係環境同美味程度都唔可以低估! 食物材料方面,一定唔可以錯過頂級安格斯牛小排,同埋自家製特色餃子拼盤啦!
廳位於旺角彌敦道726, 旺角站落車五分鐘就到, 交通都幾方便. 店內都幾多人, 但座位都幾舒適闊落.呢度嘅醬料費係十二蚊一位, 但係種類都幾多.特別嘅係仲有麻辣醬. 就算雞煲冇食到麻辣,都可以起醬料方面自己加番.滋補螺片花膠雞煲(一隻) $298雞煲份量十足,叫一隻雞分分鐘夠四個人食, 因為煲裏面除咗雞之外仲有好多花膠同埋螺片, 花膠煮得好冧, 好大件. 同埋螺片一齊煲個湯變到好滋潤.23樓打邊爐. 夜景無敵未試過打邊爐可以望住個成條彌敦道. 一上去就見到有落地大玻璃. 旺角嘅夜景真係好靚. 邊度嘅雞煲就唔係任食.但好就好在可以任坐, 反正無限時. 火鍋有好多個湯底可以揀. 但我一見到menu. 第一時間比螺片花膠雞煲吸引住. 因為真係太特別,好少餐廳會有呢隻嘅湯底. 啱啱上嚟嘅時候我第一時間就飲佢個湯, 好甜同花膠味好重, 另外成個湯底都佈滿咗花膠同埋螺片, 果然係真材實料, 花膠嘅份量都幾大.見用Openrice訂枱有discount,就同朋友去試呢間晚市雞煲。裝潢都幾精緻,一出lift就見到個大魚缸,店員服務態度都OK nice,都算helpful。試左個辣酒花螺雞煲,D雞幾入
見用Openrice訂枱有discount,就同朋友去試呢間晚市雞煲。裝潢都幾精緻,一出lift就見到個大魚缸,店員服務態度都OK nice,都算helpful。試左個辣酒花螺雞煲,D雞幾入味,唔算好滑,但唔會太肥!出面D任食雞煲通常都好肥,食到怕怕食完雞煲就打邊爐,朋友想食雞子但無貨。見到有牛骨髓係surprise既仲叫左個封門柳,口感好食,都有牛肉香,但牛肉味可以再重D。食到興起想叫酒飲,佢menu雖然有紅白酒
2022-09-01
20 分鐘 (堂食)
2022-08-25 797 瀏覽
之前食過花膠雞煲火鍋,念念不忘,但性價比低,於是就搵吓有冇其他餐廳都有做之後搵到呢間吞POT,就試試佢。食材選擇好多。我哋都食唔晒咁多款。一上個花膠雞煲,好足料,雞湯味道香濃。我同我女朋友食完啲湯料都已經半飽。之後就混醬料,醬料選擇都多。我見佢丸類選擇多,有款叫做十全大寶丸,五款丸每款兩粒,我同我女朋友瞓啱啱好。之後仲有個餃餃陣,四款餃每款兩粒。味道唔錯。個爆芝響鈴真係好大個。食一件到好飽。好黐線。整體用餐感覺唔錯。題外話:發現午巿套餐都相當吸引。

之後搵到呢間吞POT,就試試佢。

食材選擇好多。我哋都食唔晒咁多款。

一上個花膠雞煲,好足料,雞湯味道香濃。
我同我女朋友食完啲湯料都已經半飽。

之後就混醬料,醬料選擇都多。

之後仲有個餃餃陣,四款餃每款兩粒。
味道唔錯。

個爆芝響鈴真係好大個。食一件到好飽。好黐線。

整體用餐感覺唔錯。

題外話:發現午巿套餐都相當吸引。