味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-09-05 315 瀏覽
打邊爐梗係要食啲靚嘢啦!呢一間打邊爐店嘅前菜已經好正,有得簡芝士焗蠔,龍蝦,雞煲,烤魚等等。由於雞煲同烤魚對我嚟講太大份,所以我毫不猶豫揀咗個黑松露芝士焗蠔,佢嘅蠔都幾惹味,而且多芝士。食完前菜之後,我哋就揀咗一個花膠雞湯底,佢嘅花膠係超級好食,而且佢個湯底都調味調得好正。首先第一輪提供海鮮同埋高級靚牛肉,然後其他嘅嘢食QR code嗰度點。選擇都好豐富,而且仲有啲好有特色嘅嘢食,例如芫荽貢丸。至於飲品方面,有得選擇玻璃樽嘅汽水,或者其他飲品,連椰子水同埋氣泡荔枝飲品都有。另外只要like佢哋嘅社交平台,就可以免費有一杯雪糕😍
打邊爐梗係要食啲靚嘢啦!

選擇都好豐富,而且仲有啲好有特色嘅嘢食,例如芫荽貢丸。

另外只要like佢哋嘅社交平台,就可以免費有一杯雪糕😍
2023-09-03 279 瀏覽
宜家約朋友食飯,最緊要係可以坐耐啲,好多間餐廳都90分鐘限時,甚至60/75分鐘都試過,所以無限時任食火鍋係一個唔錯嘅選擇**********套餐($318/位)包頭盤、時令海鮮拼盤、美國安格斯牛肉拼盤-前菜有4小碟:炸雞軟骨、中華沙律、陳醋青瓜🥒同木耳-頭盤可以揀芝士焗龍蝦半隻🦞、芝士焗生蠔(3隻)🦪或者麻辣雞煲/酸菜魚(2人起)同友人揀咗焗龍蝦🦞同焗生蠔🦪龍蝦肉彈牙,而且有膏生蠔肉大大粒,唔會焗熟之後縮得好細粒-時令海鮮拼盤當日有大蝦🦐、扇貝、鮑魚、白鱔、生蠔🦪、蜆、墨魚仔、蟹柳🦀同手打墨魚滑-美國安格斯牛肉拼盤🐮有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵牛小排油花分布平均;封門柳肉質柔軟,牛肉味濃;牛板鍵中間有肉筋,食落有彈性,脂肪含量低,食多幾塊都冇問題呀😆-✨其實食到呢度😂已經好飽✨之後用QR Code落單點精選火鍋配料叫咗炸魚皮、鴨血、蒿荀等等-湯底有10個揀,今次揀咗滋補藥膳醉雞鍋🐔湯底本身甜,有唔少藥材同紅棗,半隻醉雞慢慢熬,再加之前淥嘅牛肉,成個湯更加濃郁,忍唔住飲咗幾碗😆店員問我使唔使加湯,我都話唔加住,飲吓啲精華先-飲品有各款玻璃樽汽水🥤,特別有風味😆各式韓國汽水🥤同無

**********
套餐($318/位)
包頭盤、時令海鮮拼盤、美國安格斯牛肉拼盤

前菜
有4小碟:炸雞軟骨、中華沙律、陳醋青瓜🥒同木耳

同友人揀咗焗龍蝦🦞同焗生蠔🦪
龍蝦肉彈牙,而且有膏
生蠔肉大大粒,唔會焗熟之後縮得好細粒

時令海鮮拼盤

美國安格斯牛肉拼盤🐮

有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
牛小排油花分布平均;
封門柳肉質柔軟,牛肉味濃;

✨其實食到呢度😂已經好飽✨
之後用QR Code落單點精選火鍋配料
叫咗炸魚皮、鴨血、蒿荀等等
湯底有10個揀,今次揀咗滋補藥膳醉雞鍋🐔

店員問我使唔使加湯,我都話唔加住,飲吓啲精華先
飲品
有各款玻璃樽汽水🥤,特別有風味😆
各式韓國汽水🥤同無糖茶🍵
2023-07-26
2023-09-01 190 瀏覽
打邊爐真係無分季節 一年四季都鐘意🥰最近發掘到一間性價比高、無限時任飲任食既火鍋—味火鍋熱愛火鍋既朋友必序須試下 同朋友家人聚會一流! -味火鍋既特色必定係火鍋四部曲 好有心思而且好豐富每位只需$318就可以品嘗 性價比極高! -💛第一部曲:自選頭盤(每位4選1)-芝士焗波士頓龍蝦 (每客-芝士焗美國生蠔(每客3)-四川麻辣雞煲(兩位起)-老壇酸菜魚(兩位起) -估唔到頭盤都甘豐富 四款都超吸引我同朋友就試左芝士焗波士頓龍蝦、焗美國生蠔兩款表面都被香濃芝士包著龍蝦啖啖肉 肉質鮮甜! 生蠔都好juicy -💛第二部曲:自選湯底有十種湯底 有湯有唔辣 總有一款適合你而且可選鴛鴦湯底並不另加收費可以一試過試兩款湯底 Yummy我就試左四川麻辣鴨血湯(小辣)同日式豆乳海鮮鍋🔥麻辣鴨血湯既辣度好惹味 而日式豆乳海鮮鍋湯底亦夠香濃 -💛第三部曲:皇牌火鍋拼盤時令海鮮拼盤—有大元貝、鮑魚、手打墨魚滑、蝦滑、聖子、廣島蠔同蟹棒 超級豐富 每款都又大又新鮮美國安格斯牛肉拼盤—牛小排、封門柳、牛肩胛不同部位既牛肉都好出色 -💛第四部曲:精選火鍋配料自行係qr code下單選擇有多達20款配料任均選擇每樣試
打邊爐真係無分季節 一年四季都鐘意🥰
最近發掘到一間性價比高、無限時任飲任食既火鍋—味火鍋
熱愛火鍋既朋友必序須試下 同朋友家人聚會一流!
火鍋既特色必定係火鍋四部曲 好有心思而且好豐富
每位只需$318就可以品嘗 性價比極高!
💛第一部曲:自選頭盤(每位4選1)
-芝士焗波士頓龍蝦 (每客
-芝士焗美國生蠔(每客3)
-四川麻辣雞煲(兩位起)
-老壇酸菜魚(兩位起)
估唔到頭盤都甘豐富 四款都超吸引
我同朋友就試左芝士焗波士頓龍蝦、焗美國生蠔
兩款表面都被香濃芝士包著
可以一試過試兩款湯底 Yummy
我就試左四川麻辣鴨血湯(小辣)同日式豆乳海鮮鍋🔥
麻辣鴨血湯既辣度好惹味 而日式豆乳海鮮鍋湯底亦夠香濃
💛第三部曲:皇牌火鍋拼盤
時令海鮮拼盤—有大元貝、鮑魚、手打墨魚滑、蝦滑、聖子、
廣島蠔同蟹棒 超級豐富 每款都又大又新鮮
美國安格斯牛肉拼盤—牛小排、封門柳、牛肩胛
不同部位既牛肉都好出色
💛第四部曲:精選火鍋配料
自行係qr code下單選擇
有多達20款配料任均選擇
每樣試下都好正😋

2023-08-25 219 瀏覽
一年365日都係打邊爐日子,我最鍾意發掘唔同嘅火鍋店,睇下邊間抵食又多選擇😄 今次黎到尖沙咀味火鍋,佢嘅套餐standard $318一位,包左4部曲,仲要無限時,性價比幾高。第一部曲先揀頭盤,唔好以為係hea底野,估唔到有焗龍蝦焗生蠔😱 我同朋友叫左龍蝦生蠔各一份,龍蝦有半隻生蠔就3隻,滿滿嘅芝士焗過,熱辣辣上枱,龍蝦同生蠔都肉質肥味,非常滿意嘅第一部曲😇第二部曲就係揀湯底,都有成10款可揀,我地揀左滋補嘅花膠竹絲雞鍋,有半隻竹絲雞比你落落湯度慢慢熬湯,仲有幾大舊花膠添😋第三部曲就係火鍋用嘅海鮮拼盤同安格斯牛肉拼盤🥩🦐 海鮮拼盤真係震撼,有大概8款時令海鮮,全部都好新鮮,我最欣賞係大蝦同鮑魚,煮完之後個湯仲好有鮮味添😗食完頭三部曲都已經飽左8成,最後都部曲就QR Code落單,有其他肉類丸類餃類菜類等。我地實在食唔到咁多啦,所以叫左少少加個手打烏冬作結😏 實在係令人好享受嘅四部曲!

堅抵‼️ 呢間 #味火鍋 $318/位 就食到無限時任食火鍋!🧏🏻‍♀️係無限時🙀!真係好誇張🙀!最啱一大班fd 聚舊慢慢傾,慢慢食!完全冇趕時間嘅壓力!一坐底就送上 4款滋味小食😍!真係好貼心 唔使餓住等D野食!🍲食物方面性價比堅高 ,即刻為大家介紹一下佢嘅【任食火鍋四部曲】💓!1. 🌟【揀頭盤】 有芝士龍蝦/芝士生蠔/麻辣雞煲/酸菜魚,愛食雞嘅我緊係揀雞煲啦😛,一打開落咗超多芫荽,D雞入味又惹味🐥!店員會幫你炒起D雞🍗,聽到吱吱嘅油脂聲,簡直急不及待呀! 戰鬥力低嘅我如果食晒成煲雞我應該食唔到後面了😭。
2. 🌟【選湯底】有成10 款湯底,大部分可以做鴛鴦鍋!其實超想揀花膠雞鍋滋補一下,因為又想揀個辣鍋🌶️,所以最後揀左 麻辣🌶️+番茄薯仔🍅湯底,佢個薯仔味都幾出架!
另有固定的。「時令海鮮拼盤🦐」+「美國安格斯牛肉拼盤🥩」!佢個海鮮拼盤係我食過多間最豐富嘅!有鮑魚、蝦、生蠔、八爪魚、魚肉片、原隻帶子、蜆、蟹柳🙈!真係一D都唔 hea!樣樣都好新鮮🤩,佢個 鍋中間仲有一隔清湯方便你淥海鮮!食到呢part 都就快 捧住個肚😅 !

係無限時🙀!真係好誇張🙀!
最啱一大班fd 聚舊慢慢傾,慢慢食!
完全冇趕時間嘅壓力!一坐底就送上 4款滋味小食😍!
真係好貼心 唔使餓住等D野食!

3. 🌟【QR code 自選配料】如果仲想食丸類、蔬菜類、麵食等食物✨,仲可以掃QR code落單📱!選擇唔算好多但都有等平時愛食嘅烏東、餃子!我覺得自己好似挑戰緊大胃王咁😆!

4. 🌟【甜品】只需like 佢地嘅 IG /FB page 就會送你 Movenpick 雪糕一杯🍧!緊係揀朱古力味啦🍫!

下次 gathering 真係要試試佢!
2023-08-11 191 瀏覽
之前已經幫襯過旺角分店~性價比超高$318位任食火煱~無限時任飲任食四重奏先嚟前菜拼盤~有炸雞軟骨、酸青瓜、中華沙律、陳醋雲耳等湯底上嘅時候已經清咗半兜雞軟骨醃得好入味,炸得好乾身唔會油淋淋四選一item: 芝士燒龍蝦/芝士燒蠔/酸菜魚/麻辣雞煲每人半隻龍蝦🦞勁厚嘅芝士🧀️蝦肉好新鮮彈牙蕃茄薯仔濃湯鍋湯底好清新 鍾意食返食材原味嘅我表示滿意放心唔係用茄膏整出嚟㗎安格斯牛肉拼盤分咗四種唔同嘅部位 牛肉牛味重得嚟唔會好多脂肪精選海鮮拼盤生蠔🦪蝦🦐鱔🐟鮑魚、大蜆、帶子、墨魚仔呢個真係好igable又好味每款海鮮都好新鮮用成盤冰上 就算慢慢食都唔怕會變壞其實食呢盤海鮮都已經值回票價其實食晒呢啲定量食品都已經飽咗9成所以任點item都唔係點咗好多韭菜水餃🥟炸魚皮勁香口~鮮腐竹、鮮淮山、皇帝菜、甜粟米🌽餐廳分兩層,如果想靜靜地傾計其喺坐樓下真係唔錯樓上就空間感比較足
之前已經幫襯過旺角分店~性價比超高

$318位任食火煱~無限時任飲任食四重奏

先嚟前菜拼盤~
炸雞軟骨、酸青瓜、中華沙律、陳醋雲耳
等湯底上嘅時候已經清咗半兜雞軟骨
醃得好入味,炸得好乾身唔會油淋淋

四選一item:

安格斯牛肉拼盤
分咗四種唔同嘅部位
牛肉牛味重得嚟唔會好多脂肪

精選海鮮拼盤
生蠔🦪蝦🦐鱔🐟鮑魚、大蜆、帶子、墨魚仔
呢個真係好igable又好味
每款海鮮都好新鮮
用成盤冰上 就算慢慢食都唔怕會變壞
其實食呢盤海鮮都已經值回票價

其實食晒呢啲定量食品都已經飽咗9成
所以任點item都唔係點咗好多

韭菜水餃🥟炸魚皮勁香口~
鮮腐竹、鮮淮山、皇帝菜、甜粟米🌽

餐廳分兩層,如果想靜靜地傾計其喺坐樓下真係唔錯
樓上就空間感比較足
2023-08-10 218 瀏覽
無限時抵食之《味火鍋》生日飯唔好比佢停,朋友又帶我食好西,今次係無限時放題火鍋,我地6點到門口已經有人等梗,朋友話呢間火鍋一定要book,7點半基本上全場爆滿,餐廳環境舒適,座位夠大,餐廳有自助醬料區,同飲品區自己拎,前菜拼盤一客:青瓜、酸醋雲耳、中華沙律、炸雞軟骨、火鍋四部曲 $318:自選頭盤、自選湯底、皇牌火鍋拼盤、精選火鍋配料,第一部:自選頭盤(每位4選1),我地揀左芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻),靚相靚仔,幾大隻,肉質扎實好多膏,第二部:自選湯底,有十款湯底選擇,可以鴛鴦湯底,我地揀左日式豆乳海鮮鍋同四川麻辣鴨血鍋(小辣),麻辣鍋足料辣度正,鴨血口感爽滑,豆乳鍋都有豆乳味,第三部:皇牌火鍋拼盤,時令海鮮拼盤同美國安格斯牛肉拼盤,兩款拼盤擺盤漂亮,賣相精緻,精選時令海鮮拼盤:整體海鮮新鮮,帶子同鮑魚大隻彈牙,魚片爽口,海蝦同蠔鮮甜、美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板腱,整體牛肉質素好好,特別牛板腱味道好香牛味,蔬菜籃:有南瓜、蕃茄、粟米、菇、生菜、娃娃菜,第四部:精選火鍋配料,種款都好多,有牛肉、豚肉、丸類、水餃等,其實基本上食完頭盤龍蝦,海鮮同靚牛肉,已經有6
無限時抵食之《味火鍋
前菜拼盤一客:青瓜、酸醋雲耳、中華沙律、炸雞軟骨、

蔬菜籃:有南瓜、蕃茄、粟米、菇、生菜、娃娃菜,

其實基本上食完頭盤龍蝦,海鮮同靚牛肉,已經有6-7成飽,所以配料都係至在食下,正常發揮,質素不錯,

總結呢個價錢冇限時,任食係不錯選擇,湯底出色,食材質素高,職員服務有禮,好岩三五知己傾計食野。
2023-08-03
2023-08-03 149 瀏覽
用餐時間係18:00-24:00, 當然我地無可能食到24:0018:00準時已經好多人入座, 當我企係下層餐廳入面, 即時係上層有職員落黎叫我上去坐, 而我打算等埋朋友之際佢就叫我下層都可以坐下, 實在窩心。食法如MENU所示, 先黎小食, 頭盤-我地揀左酸菜魚-我至愛,呢度唔會太咸又唔會太重口味, 薯粉好淋海鮮盤+牛肉盤-無得REFILL, 視乎幾多人就幾大盤, 其實食左頭盤都已經好飽了鮮蝦雲吞, 芫茜牛丸

食法如MENU所示, 先黎小食,
鮮蝦雲吞, 芫茜牛丸
海鮮
題外話/補充資料: 同類既火鍋, 呢間我第3間試, 呢度服務好好, 冷氣夠, 每個侍應都唔該前唔該後。 同時令我諗起無服務果間家X
2023-08-01
海鮮
  • 酸菜魚
2023-07-31 133 瀏覽
而家真係好少有地方有不限時的任飲任食火鍋,而且食材新鮮,選擇多,性價比非常高,座位也非常闊落。在自選頭盤中,芝士焗波士頓龍蝦配菠蘿蕃茄莎莎醬和黑松露芝士焗美國生蠔都是比較多人選擇。這些頭盤不僅口感豐富,而且烤得恰到好處,為整體用餐體驗增添了不少舖排。火鍋湯底方面,我們選擇了鴛鴦鍋,四川麻辣鴨血鍋和養生牛肝菌湯鍋。四川麻辣鴨血鍋的辣度正好,讓人欲罷不能,而養生牛肝菌湯鍋則帶有淡淡的菇香味,非常開胃。時令海鮮拼盤蟶子王、北海道大元貝、海蝦、鮑魚、手打墨魚丸、蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒等食材都非常新鮮,口感鮮美,絕對是海鮮愛好者的不二之選。安格斯牛肉拼盤手切牛小排、牛肩胛、封門柳和牛板鍵也非常值得一試。肉質鮮嫩多汁,入口即化,絕對能滿足肉食愛好者的味蕾。此外,味火鍋還提供了其他精選火鍋配料,如鴨血、炸魚皮、美國肥牛、貢丸、牛丸、黑豚肉等,讓客人可以根據自己的口味進行選擇。味火鍋以新鮮食材、不限時的用餐方式和高性價比作為賣點,飯後還有雪糕送,真的是十分好的體驗。

時令海鮮拼盤

安格斯牛肉拼盤

位於尖沙咀的火鍋店,無限時的半放題形式。餐廳樓高兩層,樓上地方寬敞,座位很多,而且空調強, 夏天吃火鍋也不會吃到汗流浹背。外面有自助醬料區及飲品櫃,供應玻璃瓶裝汽水、罐裝茶飲、果汁等等。火鍋四部曲挑選了頭盤及火鍋湯底後,侍應先奉上四款前菜,全部都是開胃小食,有酸辣雲耳、炸雞軟骨、手拍青瓜、中華沙律。第一部曲自選頭盤:老壇酸菜魚四選一的頭盤,酸菜魚是兩位份量,大大一盤,十分豐富。金湯浸著大量酸菜、薯粉、魚片等等。第二部曲自選湯底:特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋、四川麻辣鴨血鍋一共十款湯底,可以選擇鴛鴦火鍋,不額外收費。一濃一淡,一辣一不辣。芫茜湯鍋清新,湯底有大量的芫茜,特濃芫茜味;麻辣鴨血鍋可以挑選辣度,小辣的辣度也很刺激,麻香惹味。第三部曲皇牌火鍋拼盤:時令海鮮拼盤、美國安格斯牛肉拼盤安格斯牛肉拼盤賣相精緻,分別有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱。牛肉片色澤紅潤、新鮮。牛肉紋理分佈均勻,只要在火鍋裡涮一涮,很快便熟了。海鮮拼盤豐富,有北海道大元貝、龍躉片、海蝦、鮑魚、手打墨魚丸、蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒,很新鮮。第四部曲精選火鍋配料火鍋配料在電話掃碼下單,任點無限加添。配料選擇不算特別多
位於尖沙咀的火鍋店,無限時的半放題形式。
火鍋四部曲

第一部曲自選頭盤:老壇酸菜魚

第二部曲自選湯底:特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋、四川麻辣鴨血鍋

第三部曲皇牌火鍋拼盤:時令海鮮拼盤、美國安格斯牛肉拼盤

第四部曲精選火鍋配料

火鍋配料在電話掃碼下單,任點無限加添。配料選擇不算特別多,肉類有肥牛及黑豚肉;丸子則蠻有特色,如包心貢丸、川辣牛丸、魚豆腐等等,下單後食物很快便送到。
味火鍋已經想去食好耐😬一個價錢$318就包左頭盤✨湯底✨海鮮🦐牛肉🐂及蔬菜拼盤🤗及多款配料飲品任飲任食😎前菜有中華沙律、木耳、手拍青瓜和炸墨魚粒清爽美味🤤讓我地胃口大增🤪自選頭盤叫左芝士焗波士頓龍蝦🦞龍蝦肉相當彈牙結實仲帶有龍蝦膏🤤黑松露芝士焗蠔🦪焗到剛剛好仲保留蠔汁🤩另外仲有麻辣雞煲和酸菜魚選擇😉湯底有十款😊我地嗌左鴛鴦鍋分別係帶有濃郁辣味四川麻辣鴨血鍋🌶️入面既嫩滑鴨血同豆腐入哂味👍 日式豆乳海鮮鍋啱哂將海鮮拼盤既生蠔、八爪魚🦑鱔片、大蜆、扇貝、蟹柳🦀手打蝦丸🦐和墨魚丸等保留原有既鮮味🤤🐂美國安格斯牛肉拼盤包含牛肩胛、封門柳、牛板鍵等部位😬我特別鍾意牛味較重既封門柳肉質鮮嫩多汁🤤🥬蔬菜拼盤包括左生菜🥬木瓜、粟米🌽蕃茄🍅雞髀菇既健康又美味飲品就有細樽裝汽水🥰茶飲及韓國飲品可供選擇😊如果想飲啤酒就需要另外加點😉除此之外仲有超過20幾款嘅配料,可以用QR code落單非常方便🤩想食埋甜品就讚好味火鍋專頁就會送Movenpick雪糕添😉總結味火鍋食物質素絕對對得起價錢🤗最重要係店員好有禮貌😎係近來真心值得推薦既火鍋店👍

黑松露芝士焗蠔🦪焗到剛剛好仲保留蠔汁🤩
另外仲有麻辣雞煲和酸菜魚選擇😉

🥬蔬菜拼盤包括左生菜🥬木瓜、粟米🌽蕃茄🍅雞髀菇既健康又美味

• 美國安格斯牛肉拼盤
  • 海鮮拼盤
  • 手打墨魚丸
  • 手打蝦丸
  • 鴨血
2023-07-23 6598 瀏覽
尖沙咀無限時火鍋放題平時吃火鍋放題都有限時間,這家性價比高的無限時任飲任食火鍋專門店非常吸引,看到尖沙咀有分店,所以放工過來吃尖沙咀分店大,環境寬敞舒適,晚上人多,記得book位。餐廳仲有提供WiFi、紙巾和濕紙巾,自助醬料、飲料自己拎。精選頭盤+皇牌火鍋拼盤+無限時任飮任食火鍋四部曲每位$318。每檯贈送四式前菜拼盤一客:中華沙律、青瓜冷盤、炸雞軟骨、雲耳餐廳要用scan QR code自助落單,介面都幾清楚,容易落單。除了肉類之外,還有多款麵類、蔬菜、丸類、餃子等,簡直花多眼亂,來食幾次都未必食得完。每款肉或菜寫一等於一份,丸類一份2粒,肉類會有一碟。職員服務質素都好好,會快速地自動幫你收盤和上菜快第一部:自選頭盤(每位4選1)芝士焗波士頓龍蝦 🦞(每客半隻)黑松露芝士焗美國生蠔(每客3隻)四川麻辣雞煲(两位起)老壇酸菜魚(两位起)(可選:大/中/小/BB辣)第二部:自選湯底,可選鴛鴦湯底,所以選了特濃沙嗲鍋和清淡大排檔豬骨鍋,味道有點像胡椒豬肚湯。下次想試麻辣燙,應該很惹味第三部:皇牌火鍋拼盤,拼盤漂亮,適合打卡有時令海鮮拼盤 和 美國安格斯牛肉拼盤手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛
尖沙咀無限時火鍋放題

第一部:自選頭盤(每位4選1)

芝士焗波士頓龍蝦 🦞(每客半隻)

黑松露芝士焗美國生蠔(每客3隻)
四川麻辣雞煲(两位起)
老壇酸菜魚(两位起)
(可選:大/中/小/BB辣)

第三部:皇牌火鍋拼盤,拼盤漂亮,適合打卡

有時令海鮮拼盤 和 美國安格斯牛肉拼盤

手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鐽

蟶子蝗北海道大元貝、魚類、海蝦
新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒

吃了以上的食物,都非常飽肚,還有任叫的放題:特級黑豚肉、美國肥牛、多款水餃和丸類

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-07-18
2023-07-23 90 瀏覽
打邊爐真係一年四季都會去🤭今次黎到一間性價比幾高既半任食好坐服務幾好又幾好食首先會有一啲嘅小菜例如海帶、炸雞軟骨、青瓜、雲耳其實食呢啲已經夠晒飽喇🤣其後佢係有分三部曲既(第一部:自選頭盤)每位四選一芝士龍蝦/黑松露芝生蠔/麻辣雞煲/酸菜魚*雞煲同酸菜魚至少兩位起先可以叫再加唔同款✨芝士龍蝦礙於之後會打邊爐任食 所以就選擇左芝士龍蝦芝士龍蝦真係大大隻龍蝦上面有啲燒過嘅芝士喺面加上啖啖肉係相當入味😌食完真係都已經回本喇(第二部曲:自選湯底)蕃茄薯仔/麻辣鴨血/芫荽皮蛋鯪魚球/豬骨湯/牛肝菌湯/日式豆乳海鮮鍋/喇沙海鮮鍋坐雙併湯底係唔使額外加錢架🤗✨雙拼湯底:麻辣鴨血湯+喇沙海鮮鍋唔駛額外加錢當然叫雙併(師奶仔心態😛)麻辣鴨血湯係正常發揮 點樣都係好食㗎而至於喇沙比我想像中出色佢嘅喇沙絕對唔係辣而係比較重椰奶味👍🏾(第三部曲:王牌火鍋拼盤)✨時令海鮮拼盤+美國安格斯牛肉拼盤海鮮有聖子/大元貝/魚/海蝦/鮑魚/廣島蠔/蜆/手打墨魚丸/手打蝦丸/蟹柳棒其實聖子係屬於任食打邊爐黎講比較少有所以係有驚喜嘅而且海鮮都好多唔同款式都好新鮮蜆/聖子等都唔會話有沙出現牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵呢啲部位其
打邊爐真係一年四季都會去🤭
今次黎到一間性價比幾高既半任食
好坐服務幾好又幾好食

首先會有一啲嘅小菜
例如海帶、炸雞軟骨、青瓜、雲耳
其實食呢啲已經夠晒飽喇🤣

芝士龍蝦真係大大隻
龍蝦上面有啲燒過嘅芝士喺面

加上啖啖肉係相當入味😌
食完真係都已經回本喇

(第二部曲:自選湯底)
蕃茄薯仔/麻辣鴨血/芫荽皮蛋鯪魚球/豬骨

湯/牛肝菌湯/日式豆乳海鮮鍋/喇沙海鮮鍋

雙併湯底係唔使額外加錢架🤗

✨雙拼湯底:麻辣鴨血湯+喇沙海鮮鍋
唔駛額外加錢當然叫雙併(師奶仔心態😛)
麻辣鴨血湯係正常發揮 點樣都係好食㗎
而至於喇沙比我想像中出色
佢嘅喇沙絕對唔係辣
而係比較重椰奶味👍🏾

(第三部曲:王牌火鍋拼盤)

✨時令海鮮拼盤+美國安格斯牛肉拼盤

牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵
呢啲部位其實我都唔識分邊度打邊度🤣
不過食得出係好新鮮嘅
而且望落色澤都好光鮮

(第四部曲:精選火鍋配料)

✨好多火鍋配料係任叫嘅
有丸子啦有肉類等等
但其實之前嗰幾部曲已經飽到可以唔叫都得

✨飲品
飲品方面有酒精類同唔係酒精類都係任飲

最後仲要有杯雪糕送tim
你話夠飽未呢🤭
2023-07-22 112 瀏覽
呢到火鍋真係幾抵食,有頭盤可以揀芝士焗蠔/芝士焗龍蝦/雞煲/酸菜魚,每人可以揀一份😆焗蠔同龍蝦都新鮮鮮美🤤湯底都算多選擇唔hea,但略嫌鹹咗啲。最欣賞係佢海鮮拼盤,有兩隻大大隻飽滿嘅生蠔🦪海蝦、元貝、沙白、鮑魚、脆肉鯇、手打丸,每樣海鮮都好新鮮,好鮮味,令湯都有陣海鮮鮮甜味🤤牛肉方面有三款安格斯牛,雖然未到入口即化,但都ok,多啲脂肪會更好。最後,佢啲配料都睇得出有精心挑選過,唔係好hea嘅丸,而係高質嘅,特別係牛丸同餃類。
2023-07-19 123 瀏覽
晚上10點去到仲係好熱鬧😆呢間火鍋店主打「精選頭盤+皇牌火鍋拼盤+無限時任飮任食火鍋四部曲」頭盤可以揀芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗生蠔、麻辣雞煲、酸菜魚。我同朋友分別揀咗焗龍蝦同焗生蠔🦪拉絲芝士好濃郁,表面焗到焦脆,🧀🫕配埋鮮美嘅生蠔同龍蝦🦞啖啖肉好juicy估唔到仲有前菜🤩有掠拌青瓜、掠拌木耳、鹽酥雞軟骨同海帶,酸酸辣辣好開胃解膩火鍋湯底有唔少選擇,除左豬骨、沙嗲、麻辣鴨血等基本湯底,仲有日式豆乳海鮮鍋、藥膳醉雞鍋等等特別嘅湯底,最尾我地揀咗花膠竹絲雞鍋🤩大大塊花膠🥹好彈牙充滿膠原蛋白,竹絲雞好嫩滑,啖啖肉🐓時令海鮮拼盤好豐富,有鮑魚、廣島蠔🦪元貝、海蝦、脆肉鯇、手打墨魚丸、手打蝦丸、日式蟹棒🦀啲海鮮全部都好新鮮,大大隻好飽滿🤤美國安格斯牛肉拼盤有牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵🥩肉味濃郁,口感柔軟有彈性🥳第四部曲係任食精選火鍋配料😚佢啲配料一啲都唔求其,有手工雲吞韭菜餃,好高質🤤牛骨丸好juicy,牛味勁濃🤤仲有我至愛嘅麻吉燒🤤特別想讚一讚,佢哋全部汽水都係樽裝,特別好飲!整體黎講$318真係好抵食🤤由湯底、海鮮🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多選擇而且有質素👩🏻‍🍳店員服務亦好非常周到,

美國安格斯牛肉拼盤有牛小排、牛肩胛、
封門柳、牛板鍵🥩肉味濃郁,口感柔軟有彈性🥳

整體黎講$318真係好抵食🤤由湯底、海鮮🦞牛肉一啲都唔求其,配料亦非常多選擇而且有質素👩🏻‍🍳店員服務亦好非常周到,值得一試!🌟