味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-05-21 69 瀏覽
蒸汽瀰漫在餐廳裡,火鍋的香氣在空氣中彌散著。一碗熱騰騰的味火鍋放在桌上,令人垂涎欲滴。這味火鍋的性價比極高,不僅價格實惠,而且品質絕佳。餐廳的招牌料理——芝士波士頓龍蝦,是絕對不能錯過的美食。在口感上,芝士的香濃與龍蝦的鮮美相得益彰,讓人回味無窮。另外,牛肉拼盤也是不容錯過的一道美食,肉質鮮嫩多汁,入口即化,讓人驚艷不已。除了招牌菜之外,餐廳還提供無限時自選食物,這讓食客們可以盡情享受不同種類的食材,從肉類到蔬菜,什麼都有。而且餐廳提供的所有食材都非常新鮮,質量上乘,令人放心食用。在味道方面,味火鍋的湯底也是一絕。湯底的味道濃郁鮮美,讓人一口接一口,忍不住一直喝下去。而且湯底的味道還可以根據個人口味自行調整,讓每位食客都能夠滿足自己的味蕾。總體而言,這家餐廳的味火鍋真的是非常值得一試的。除了美味的招牌菜之外,無限時自選食物的選擇也非常豐富,讓食客們可以盡情享受美食的樂趣。而且餐廳的性價比極高,讓人覺得物超所值。如果你是一個喜歡火鍋的人,這家餐廳絕對是你不能錯過的好去處。

自從吃過旺角分店之後,對這間火鍋念念不忘,今晚便來到尖沙咀分店一試。這裏和旺角有點不同,都是四步曲,首先可以選擇麻辣雞煲、酸菜魚、芝士龍蝦或芝士生蠔。任飲支裝汽水、韓國飲品、可口可樂和忌廉。第一部曲:芝士龍蝦拼芝士生蠔,芝士龍蝦半隻,芝士生蠔三隻。兩款芝士菜式都有非常之多的芝士外皮,不過最為美味,都是芝士龍蝦,因為龍蝦肉鮮甜爽口彈牙。第二部曲【選湯底】,麻辣火鍋拼芫茜火鍋美國安格斯牛肉拼盤,精選時令海鮮拼盤。這裏的麻辣比外邊的辣度稍為輕了一點,所以可以揀選中辣,等如外面的小辣,麻辣味道香爐。芫荽火鍋🍲湯底,味道香甜,芫荽份量十足。精選時令海鮮拼盤,有海蝦、生蠔、鮑魚、蟶子、蜆、鮮龍躉片、墨魚仔、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸,其中以海蝦和龍躉片最為味道鮮甜。美國安格斯牛肉拼盤,有不同部位的安格斯牛肉,牛肉味道濃郁。新鮮蔬菜拼盤有芋頭、粟米、南瓜、生菜、娃娃菜、蕃茄、萵筍。第三部曲 QRCode 自遷任食配料,推薦豚肉,味道鮮甜,之後再點這蔬菜,已經非常之飽。第四部曲 每位客人凡讚好本店社交平台 專頁,可獲贈瑞士movenpiok雪糕一客,這個優惠記得要攞。🥰

任飲支裝汽水、韓國飲品、可口可樂和忌廉。

第二部曲【選湯底】,麻辣火鍋拼芫茜火鍋
美國安格斯牛肉拼盤,精選時令海鮮拼盤。

美國安格斯牛肉拼盤,有不同部位的安格斯牛肉,牛肉味道濃郁。

新鮮蔬菜拼盤有芋頭、粟米、南瓜、生菜、娃娃菜、蕃茄、萵筍。

今時今日D錢真係唔多見洗,閒閒地食餐飯都起碼人均三四百仲要唔飽🥲不過今次呢間火鍋店就絕對無呢個問題😌三百左右價位就可以無限時火鍋任食,仲要有海鮮&牛拼盤,性價比爆燈💡.🔥火鍋四部曲💰$318/位(另加一)自選頭盤、湯底、皇牌火鍋拼盤、精選火鍋配料.🔥前菜一坐低即刻上四碟前菜,有炸雞軟骨、涼拌青瓜、涼拌木耳及中華沙律💕.🔥自選頭盤芝士龍蝦、芝士焗蠔、雞煲、酸菜魚四選一🌟揀咗雞煲中辣🌶️一開蓋麻香四散已經流哂口水🤤雞肉勁嫩滑且Juicy,仲要皮薄多肉,唔會油淋淋😋紫洋蔥好香甜😛.🔥湯底有多款湯底選擇,部份仲可以唔洗加錢揀鴛鴦鍋🤟🏻揀咗四川麻辣鴨血鍋及蕃茄薯仔濃湯鍋,前者麻辣香十足好惹味,後者酸酸甜甜好開胃😙.🔥皇牌火鍋拼盤(海鮮+牛+蔬菜)一上檯人人立即拎手機出嚟打卡,呢種拼盤平時都係食散叫中高檔火鍋先會有,估唔到任食火鍋都見到。.🔥時令海鮮拼盤內有海蝦、蟶子皇、鮑魚、龍躉片、廣島蠔、大蜆、蟹棒、手打墨魚丸及蝦丸✨份量超豐富,就咁食已經飽飽地🤣海鮮全部都好乾淨新鮮,特別鍾意蟶子皇及鮑魚,彈牙鮮甜😍.🔥美國安格斯牛肉拚盤內有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱✨賣相好靚仔,肉味相當濃郁😋而且店家

🔥火鍋四部曲
💰$318/位(另加一)
自選頭盤、湯底、皇牌火鍋拼盤、精選火鍋配料
🔥前菜

🔥自選頭盤

🔥湯底
🔥皇牌火鍋拼盤(海鮮+牛+蔬菜)
🔥時令海鮮拼盤

🔥美國安格斯牛肉拚盤
內有手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱✨賣相好靚仔,肉味相當濃郁😋而且店家好細心, 為免烚牛肉時啲血水影響湯底味道,鍋中額外設有烚牛肉專用清湯,突顯牛肉本身肉味👍🏻

🔥蔬菜拼盤
內有生菜、娃娃菜、金菇、秀珍菇、南瓜、蕃茄等,基本菜式應有盡有🥬

臨尾like餐廳FB/IG仲可以有Movenpick雪糕,不過實在食得太飽食唔落無要到😅無時間限制,可以慢慢唔洗趕頭趕命食😙埋單先三百幾,抵到爆🤪
2023-05-17 88 瀏覽
一班朋友食飯 打邊爐就最岩 咩都有得食 依間味火鍋好抵食 $318 無限時任飲任食 可以同朋友收工後慢慢傾住計咁食餐廳座位闊落 枱與枱之間有好多空位入座後會先送上四式前菜 - 手拍青瓜、中華沙律、酸醋雲耳及炸雞軟骨飲品櫃有樽裝汽水 仲有果汁同茶等等第1部:精選頭盤 (4選1)芝士焗波士頓龍蝦(半隻)/芝士焗美國生蠔(3隻)/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚揀左四川麻辣雞煲(可自選辣度) BB辣 雞肉嫩滑大大舊 配料都好多第2部 自選湯底有10款湯底 其中8款可選作鴛鴦湯底揀左花膠竹絲雞鍋 個鍋分了兩邊 中間有一個清湯的圓形小分格 用意是淥海鮮 避免有味的湯底掩蓋海鮮的鮮味 第3部 皇牌火鍋拼盤 -時令海鮮拼盤: 蟶子 蜆 墨魚仔 鱔片 海蝦 鮑魚 自家製手打墨魚丸 自家製手打蝦丸 廣島蠔及日式蟹棒超級大盤 樣樣都好海鮮 特別係大大隻海蝦同鮑魚 完全冇沙嘅蜆-美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排 牛肩胛 封門柳 牛板鍵一眼望落牛脂分布平均 烚幾下就可以放入口 牛肉味濃郁 大大塊 性價比極高 -新鮮蔬菜拼盤:生菜 娃娃菜 蕃茄 芋頭 粟米 南瓜 萵筍 第4部 追加火鍋配料如果未夠的話可以再嗌其他配料有肥
一班朋友食飯 打邊爐就最岩 咩都有得食 依間味火鍋好抵食
$318 無限時任飲任食 可以同朋友收工後慢慢傾住計咁食
餐廳座位闊落 枱與枱之間有好多空位

飲品櫃有樽裝汽水 仲有果汁同茶等等

第1部:精選頭盤 (4選1)

第2部 自選湯底
有10款湯底 其中8款可選作鴛鴦湯底

第3部 皇牌火鍋拼盤

-美國安格斯牛肉拼盤:手切牛小排 牛肩胛 封門柳 牛板鍵

-新鮮蔬菜拼盤:生菜 娃娃菜 蕃茄 芋頭 粟米 南瓜 萵筍

第4部 追加火鍋配料
如果未夠的話可以再嗌其他配料有肥牛 豚肉 一般丸類 水餃 鴨血及蔬菜...等等

Like FB/IG,就有甜品Mövenpick雪糕食
2023-05-17 78 瀏覽
呢幾日成日落雨,感覺又涼咗啲,令人好想去打邊爐😋😋😋 經朋友介紹去咗間有4個Step嘅火鍋店,感覺真係幾特別💕 最值得一讚嘅係,服務質素好好👍🏻環境闊落,性價比好高‼️Step1 頭盤有好多選擇~🌟芝士焗波士頓龍蝦肉質爽口彈牙,芝士味濃郁✨估唔到專食火鍋嘅地方,焗龍蝦都整得唔錯🥰Step2湯底有10種唔同嘅鍋底,仲可以有鴛鴦鍋都唔使加錢‼️我哋揀咗日式豆乳海鮮鍋& 四川麻辣鴨血鍋,中間仲有清湯~ 調味料區都好多選擇,可以自己調配醬汁及湯底😆😆😆Step3 皇牌火鍋拼盤🌟 時令海鮮拼盤超豐富擺款又精緻🥰入面有蟶子蝗、龍躉片、海蝦、鮑魚、手打墨魚丸、手打蝦丸、廣島蠔、蜆、日式蟹棒等💕 我諗淨係食呢個海鮮拼盤已經回咗本,又新鮮又多種類😋😋😋🌟美國安格斯牛肉拼盤精美嘅擺盤真係令人食慾大增🥰 入面有手切牛小排、牛肩胛、封門柳&牛板鰎✨最鍾意手切牛小排,厚切得黎口感軟腍💕Step4 精選火鍋配料可以自己用QR code落單,包括肉、丸、菜等等~最鍾意食佢嘅鴨血,彈牙嫩滑🥰 仲有前菜,飲品等等~
Step1
頭盤有好多選擇~
🌟芝士焗波士頓龍蝦
Step2湯底
Step3 皇牌火鍋拼盤
🌟 時令海鮮拼盤
🌟美國安格斯牛肉拼盤
Step4 精選火鍋配料
又打邊爐癮發作 叫埋朋友一齊去食無限時火鍋 呢間位於尖沙咀嘅火鍋店地點方便有兩層 樓上面積非常大 但係當日見到生意非常好坐滿晒人 我哋都等左一陣 安排左坐樓下位置樓下就似酒吧咁好chrill 😀 我哋就飲樽裝可樂chill下。店員細心介紹套餐有什麼可供選擇Part 1 頭盤可以揀芝士焗龍蝦芝士焗𧐢 酸菜魚 或雞煲我哋都揀左芝士焗龍蝦 有豐富嘅芝士焗 咸香美味。第二部曲 wow有小食拼盤 第三部曲 大盤精美海鮮 美國安格斯牛肉拼盤 同蔬菜拼盤再多款湯底可以揀 揀鴛鴦湯底 😆重有任食火鍋配料。Qrcode落單快捷方便咁多嘢食都加埋一都只係$350/位Like fb or ig送埋雪糕味火鍋 (雅仕洋樓) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓#味火鍋 #味火鍋尖沙咀#尖沙咀美食#無限時火鍋放題#任飲任食#hkfoodblogger#hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodig#hkfood
有兩層 樓上面積非常大 但係當日見到生意非常好
坐滿晒人 我哋都等左一陣 安排左坐樓下位置
Part 1 頭盤可以揀芝士焗龍蝦

芝士焗𧐢 酸菜魚 或雞煲

再多款湯底可以揀 揀鴛鴦湯底 😆
重有任食火鍋配料。Qrcode落單快捷方便
咁多嘢食都加埋一都只係$350/位
Like fb or ig送埋雪糕

火鍋 (雅仕洋樓) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓
近排涼返啲出街又想打邊爐係尖沙咀搵到間隱世火鍋店‼️餐牌好吸引 有多款海鮮又有芝士龍蝦🦞仲要無限時可以慢慢食 一邊食一邊傾計地下果層一個人都無 仲以為收左檔🤣行上一層就見到全場滿人 果然係打邊爐好地方無論二人/四人都係坐四人枱一個鍋坐得幾舒服🤏🏻📍全場劃一收費 火鍋四部曲每位HKD318加一1️⃣精選頭盤🥘芝士焗波士頓龍蝦/芝士焗美國生蠔/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚 四選人🤏🏻兩個人都係揀左龍蝦🦞一人半隻唔洗搶上碟岩岩焗起仲出緊煙 芝士🧀鹹鹹甜甜好正龍蝦肉彈牙新鮮一吉就起肉 仲有勁多龍蝦膏旁邊有沙律菜🥗可以清清味蕾要認真打邊爐了!!另外仲有四款小菜🥒酸醋雲耳 炸雞軟骨 中華沙律同手拍青瓜雞軟骨仲係熱同埋脆卜卜的~食得多肥牛🥓同啲丸類 可以間唔中轉下口味👅小菜增加左我地打邊爐既戰鬥力hahaha👧🏻2️⃣湯底🫕有十款湯底可以揀 有得免費轉鴛鴦湯底~揀左藥膳醉雞湯底 依款比較足料就無得揀鴛鴦半隻醉烏雞另外上碟🐓等我地準備好打邊爐再自己落湯頭幾香 隻雞都幾嫩滑✨火鍋配料煮下都幾入味 無特別再調醬料有一個醬料區 如果覺得唔夠味可以自己DIY🥄3️⃣皇牌火鍋拼盤🍲有齊海鮮🦐同美國安格斯牛肉🥩兩大拼盤海鮮拼盤有活
近排涼返啲出街又想打邊爐

四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚 四選人🤏🏻
兩個人都係揀左龍蝦🦞一人半隻唔洗搶
上碟岩岩焗起仲出緊煙 芝士🧀鹹鹹甜甜好正
龍蝦肉彈牙新鮮一吉就起肉 仲有勁多龍蝦膏
旁邊有沙律菜🥗可以清清味蕾要認真打邊爐了!!
另外仲有四款小菜🥒
酸醋雲耳 炸雞軟骨 中華沙律同手拍青瓜
雞軟骨仲係熱同埋脆卜卜的~
食得多肥牛🥓同啲丸類 可以間唔中轉下口味👅
小菜增加左我地打邊爐既戰鬥力hahaha👧🏻

2️⃣湯底🫕
有十款湯底可以揀 有得免費轉鴛鴦湯底~
揀左藥膳醉雞湯底 依款比較足料就無得揀鴛鴦

我地兩個人食左依盤已經飽飽地
唔需要再加單 好廢😆

4️⃣仲有仲有一個蔬菜拼盤🥗
有生菜🥦娃娃菜 蕃茄🍅粟米🌽南瓜同菇仔
其他肉類丸類餃子蔬菜同麵食直接QRcode落單就可以了~
粟米 魚豆腐 魚皮 芋頭都係我的最愛🫶🏻

大部分放題店有既飲品佢地都有
繼續飲茶去減輕打邊爐既罪惡感yeah😈
2023-05-03
2023-05-14 69 瀏覽
無限時任飲任食火鍋專門店裝修好有漁鄉風情 環境相當寬敞座位間距好闊落 坐得舒服傾偈就更自在啦入座後先贈送四式前菜 每款都好食!主打食盡火鍋四步曲火鍋食材用料新鮮 性價比高!🌟第一步自選頭盤芝士焗波士頓龍蝦同美國生蠔厚實芝士蓋滿半隻龍蝦 好邪惡!焗生蠔份量有3隻 蠔肉飽滿唔縮水 正!🌟第二步自選湯底想要有辣有唔辣 揀咗四川麻辣鴨血拼豬骨鍋鴛鴦湯底唔洗另外加錢(兩款雞鍋除外)小辣程度越煮越辣 有料到!鴨血同豆腐都入唒味 好好食!🌟第三步皇牌火鍋拼盤海鮮拼盤種類豐富 有海蝦、鮑魚、蟶子皇、龍躉片等等 鮑魚好生猛仲郁緊㗎火鍋爐中間有煮海鮮嘅薑蔥水 設計好有心思啱唒喜歡原汁原味嘅朋友美國安格斯牛肉拼盤 有牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱牛肉質素不錯 份量好足夠🌟第四部精選火鍋配料追加肉類 想食丸類、餃類同蔬菜等等都係可以QR code 自行order 上枱速度都幾快 冇漏單 服務值得一讚!仲有得食movenpick雪糕!先睇餐牌 到第四部以QR code落單點配料
無限時任飲任食火鍋專門店
裝修好有漁鄉風情 環境相當寬敞
座位間距好闊落 坐得舒服傾偈就更自在啦

入座後先贈送四式前菜 每款都好食!
主打食盡火鍋四步曲
火鍋食材用料新鮮 性價比高!

🌟第一步自選頭盤
芝士焗波士頓龍蝦同美國生蠔
厚實芝士蓋滿半隻龍蝦 好邪惡!
焗生蠔份量有3隻 蠔肉飽滿唔縮水 正!

🌟第二步自選湯底
想要有辣有唔辣 揀咗四川麻辣鴨血拼豬骨鍋
鴛鴦湯底唔洗另外加錢(兩款雞鍋除外)
小辣程度越煮越辣 有料到!
鴨血同豆腐都入唒味 好好食!

🌟第三步皇牌火鍋拼盤
海鮮拼盤種類豐富 有海蝦、鮑魚、蟶子皇、龍躉片等等
鮑魚好生猛仲郁緊㗎
火鍋爐中間有煮海鮮嘅薑蔥水 設計好有心思
啱唒喜歡原汁原味嘅朋友

美國安格斯牛肉拼盤 有牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱
牛肉質素不錯 份量好足夠

🌟第四部精選火鍋配料
追加肉類 想食丸類、餃類同蔬菜等等
都係可以QR code 自行order
上枱速度都幾快 冇漏單 服務值得一讚!

仲有得食movenpick雪糕!

先睇餐牌 到第四部以QR code落單點配料

-最中意打邊爐嘅我成日周圍搵食😋今次去咗呢間人氣火鍋店重點係任飲任食無限時❗️/▫️火鍋四部曲$318/位▫️/1️⃣第一部曲:頭盤(四選一)芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗美國生蠔、四川麻辣雞煲、老壇酸菜魚我哋揀咗芝士焗波士頓龍蝦🦞龍蝦肉質爽口彈牙,開邊焗方便食用之外仲更易入味😋一見到個頭盤都「嘩」咗出來😳根本係另一個主菜,超級豐富!/2️⃣第二部曲:湯底有齊10種湯底比大家揀無論你中意咩口味都一定啱你心水🫶🏻大部分湯底可免費轉做鴛鴦鍋😋今次我哋揀咗四川麻辣鴨血鍋➕日式豆乳海鮮鍋麻辣仲可以選擇辣度,夠晒貼心🔥豆乳海鮮鍋豆味濃郁,好似食緊鹹嘅腐竹糖水咁🤍/3️⃣第三部曲:皇牌火鍋拼盤/✨時令海鮮拼盤✨北海道大元貝、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、日式蟹棒基本上有晒香港人最愛嘅海鮮😍每種海鮮都好新鮮🐟用來打邊爐烚熟係最適合嘅煮法肉質爽口彈牙,仲食到鮮甜味😋*蟶子蝗/新鮮龍躉片/廣島蠔有機會冇貨,大家要留意啦❗️/✨美園安格斯牛肉拼盤✨手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵啱晒一眾牛魔王🐮一個拼盤有齊多種部位每種肉味口感都唔同,梗有一款啱你心水🤤/4️⃣第四部曲:精選火鍋配料各款配料都係香港人熱選丸類、
最中意打邊爐嘅我成日周圍搵食😋
今次去咗呢間人氣火鍋
重點係任飲任食無限時❗️
▫️火鍋四部曲$318/位▫️
1️⃣第一部曲:頭盤(四選一)
芝士焗波士頓龍蝦、芝士焗美國生蠔、四川麻辣雞煲、老壇酸菜魚
我哋揀咗芝士焗波士頓龍蝦🦞
龍蝦肉質爽口彈牙,開邊焗方便食用之外仲更易入味😋
一見到個頭盤都「嘩」咗出來😳
根本係另一個主菜,超級豐富!
2️⃣第二部曲:湯底
有齊10種湯底比大家揀
無論你中意咩口味都一定啱你心水🫶🏻
大部分湯底可免費轉做鴛鴦鍋😋
今次我哋揀咗四川麻辣鴨血鍋➕日式豆乳海鮮鍋
麻辣仲可以選擇辣度,夠晒貼心🔥
豆乳海鮮鍋豆味濃郁,好似食緊鹹嘅腐竹糖水咁🤍
3️⃣第三部曲:皇牌火鍋拼盤
✨時令海鮮拼盤✨
北海道大元貝、新鮮海蝦、新鮮鮑魚、
自家製手打墨魚丸、自家製手打蝦丸、日式蟹棒
基本上有晒香港人最愛嘅海鮮😍
每種海鮮都好新鮮🐟
用來打邊爐烚熟係最適合嘅煮法
肉質爽口彈牙,仲食到鮮甜味😋
*蟶子蝗/新鮮龍躉片/廣島蠔有機會冇貨,大家要留意啦❗️
✨美園安格斯牛肉拼盤✨
手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
啱晒一眾牛魔王🐮
一個拼盤有齊多種部位
每種肉味口感都唔同,梗有一款啱你心水🤤
4️⃣第四部曲:精選火鍋配料
各款配料都係香港人熱選
丸類、餃類、肉類等等
夠晒多元化😋
㊙️餐廳晚上六點開始營業,人流一直冇停過入座
要確保有位食之前記得要預約💕
經過尖沙咀亞士厘道,從前係日本老店的地方,從未見過咁多人喺門口等位,即刻引起我嘅好奇心,原來而家係味火鍋,性價比高,食材新鮮,無限時火鍋放題,唔怪之得咁受歡迎啦!任食火鍋四部曲 $318味火鍋 Yum Hotpot,性價比高的任食人鍋四部曲,記得要訂位真係好多人!介紹吓我嘅四部曲:第一部曲【選頭盤】芝士焗波士頓龍蝦第二部曲【選湯底】(10款湯底任你選)蕃茄薯仔濃湯鋦四川麻辣鴨血鍋美國安格斯牛肉拼盤精選時令海鮮拼盤第三部曲 QR code 自選任食配料第四部曲 每位客人讚好社交平台專頁可獲贈瑞士 movenpick 雪糕火鍋有十款湯底選擇,我哋揀鴛鴦火鍋可以食多一隻味道,有辣有唔辣,無限時火鍋放題,仲有海鮮靚牛,感覺很滿意。醬料、飲品自助區,飲品竟然有樽裝汽水,冰凍夠晒爽!前菜四款有手拍青瓜、中華沙律、酸辣雲耳、炸雞軟骨,款款開胃,味道不錯。第一部曲【選頭盤】芝士焗波士頓龍蝦第一部曲精選頭盤 (4選1),最吸引我眼球都係芝士焗波士頓龍蝦 (半隻),下次再嚟我就想試吓老壇酸菜魚。芝士焗龍蝦鋪滿芝士🧀️ 味道濃郁帶鹹香,啖啖龍蝦厚肉好大隻,鮮甜彈牙,而且勁多龍蝦膏。第二部曲【選湯底】(10

任食火鍋四部曲 $318
第一部曲【選頭盤】芝士焗波士頓龍蝦
第二部曲【選湯底】(10款湯底任你選)
蕃茄薯仔濃湯鋦
四川麻辣鴨血鍋
第三部曲 QR code 自選任食配料
第四部曲 每位客人讚好社交平台專頁
可獲贈瑞士 movenpick 雪糕

第一部曲【選頭盤】芝士焗波士頓龍蝦

第二部曲【選湯底】(10款湯底任你選)
鴛鴦湯底選好 蕃茄薯仔濃湯 x 四川麻辣鴨血鍋; 健康美味的蕃茄大大粒,薯仔份量充足,濃湯夠香;四川麻辣足料辣度高,加入鴨血味道調味不錯,刺激又惹味。

精選拼盤
兩款矜貴高質素的拼盤,滋味無窮!
美國安格斯牛肉拼盤
賣相精緻!靚牛一碟!手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱,優質的安格斯牛肉,顏色深紅增添了一種誘人的外觀。

品嚐手切牛小排感受到濃郁的牛肉香氣飄散出來,質地嫩滑多汁。牛肩胛充滿了濃郁的肉汁,味道非常濃郁。封門柳、牛板腱味道濃郁美味,讓人愛不釋口。

精選時令海鮮拼盤
時令海鮮拼盤新鮮度很高,蟶子皇大大隻好味彈牙、新鮮龍躉片鮮甜美味、新鮮海蝦鮮甜結實、新鮮鮑魚香甜;高級海鮮全部新鮮爽滑。

自家製手打墨魚丸、手打蝦丸、廣島蠔、日式蟹棒,特別彈牙爆汁,好味推介!

蔬菜籃
吃了這麼多肉,再加點蔬菜平衡一下,讓我喜愛的南瓜、芋頭、粟米、萵筍、菇🍄 新鮮翠綠,鮮甜健康。

第三部曲 QR code 自選任食配料
吃過優質海鮮和靚牛肉,再加上頭盤的龍蝦,已經有六成飽了,很享受!再追加一點點任食配料,豚肉、丸類、水餃🥟 正常發揮,質素也不錯。

第四部曲 每位客人讚好社交平台 專頁
可獲贈瑞士 movenpick 雪糕🍧記得最後要 Like 👍 埋食雪糕,完美作結。

總結冇限時任食,好適合一大班朋友傾偈食嘢慶祝!滿意湯底出色,食材新鮮,性價比非常高。

慶祝紀念
生日
  • 時令海鮮拼盤
  • 芝士焗波士頓龍蝦
2023-05-10 63 瀏覽
📍味火鍋一開始送四款前菜:青瓜,木耳,雞軟骨,海草🌟第一部:頭盤有酸菜魚,雞煲,芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔我地揀左芝士焗波士頓龍蝦,🦞好大一隻🤤同芝士🧀️嘅鹹香味好match🥳龍蝦都好入味,連鉗都入曬味😌蝦殼好脆,易夾嘅🌟第二部:湯底四川麻辣鴨血湯+大排檔豬骨湯鴨血湯底入面好多塊鴨血同豆腐,全部係厚切鴨血,好大同好厚一舊豬骨湯都超有料,成五六舊豬骨,粟米同白蘿蔔。🌟第三部:皇牌火鍋拼盤時令海鮮拼盤:好震撼feel,好多唔同種類嘅海鮮🥳🥳蟶子王,北海道大元貝新鮮籠躉片*新鮮海蝦新鮮鮑魚自家製手打墨魚丸自家製手打蝦丸廣島蠔*日式蟹棒美國安格斯牛肉拼盤:啲牛肉全部好新鮮,好嫩,同平時食放題嘅牛完全唔同,仲要現切,切得好厚一塊,超抵食手切牛小排牛肩胛封門柳牛板鍵蔬菜拼盤:超推介佢哋嘅粟米,真系好甜🫣🫣🌟第四部:掃code落單,任食火鍋配料種類好多,而且食材好新鮮,唔洗自己出去夾好方便,可以同frd無限吹水落去🥰🥰
📍味火鍋
一開始送四款前菜:青瓜,木耳,雞軟骨,海草
🌟第一部:頭盤
有酸菜魚,雞煲,芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔

🌟第二部:湯底
四川麻辣鴨血湯+大排檔豬骨湯

豬骨湯都超有料,成五六舊豬骨,粟米同白蘿蔔。

🌟第三部:皇牌火鍋拼盤

時令海鮮拼盤:好震撼feel,好多唔同種類嘅海鮮🥳🥳
蟶子王,北海道大元貝
新鮮籠躉片*新鮮海蝦

手切牛小排
牛肩胛
封門柳
牛板鍵

蔬菜拼盤:超推介佢哋嘅粟米,真系好甜🫣🫣

🌟第四部:掃code落單,任食火鍋配料
2023-05-09 73 瀏覽
今次去了味火煱尖沙咀分店,$318 (+1)可以有齊火煱四部曲,非常抵食,座位亦都舒適。第一部曲:頭盤我們選擇了芝士焗龍蝦🦞,芝士的咸香令龍蝦味道更好,肉質彈牙第二部曲:湯底花膠竹笙烏雞湯非常足料,味道鮮甜,養生必點!第三部曲:火煱拼盤海鮮拼盤有多款新鮮水產,如鮑魚、海蝦、蟶子等。另外有安格斯牛肉拼盤,有齊幾個部位,牛肉味好濃郁第四部曲:火煱配料可以無限追加肥牛、豚肉、牛丸等等✨讚好/follow味火煱社交平台可獲movenpack 雪糕一杯.📍 味火鍋 (雅仕洋樓) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓

第一部曲:頭盤
我們選擇了芝士焗龍蝦🦞,芝士的咸香令龍蝦味道更好,肉質彈牙

第二部曲:湯底
花膠竹笙烏雞湯非常足料,味道鮮甜,養生必點!

第三部曲:火煱拼盤
海鮮拼盤有多款新鮮水產,如鮑魚、海蝦、蟶子等。

另外有安格斯牛肉拼盤,有齊幾個部位,牛肉味好濃郁

第四部曲:火煱配料
可以無限追加肥牛、豚肉、牛丸等等

📍 味火鍋 (雅仕洋樓) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓
2023-05-07 79 瀏覽
味火鍋尖沙咀雅仕洋樓無限時任食火鍋放題未打邊爐先食個前菜四小碟酸青瓜、木耳、中華沙律、炸雞軟骨第一步曲自選頭盤選了芝士焗波士頓龍蝦,每位半隻 ,龍蝦彈牙爽口,龍蝦面滿佈芝士好芝味。大大舊龍蝦肉撈埋啲芝士一齊食好味道😋第二步曲自選湯底(10款湯底任你揀)要咗特濃芫茜魚片鍋精選時令海鮮拼盤美國安格斯牛肉拼盤手切牛小排牛肩胛封門柳牛板鰎啲牛肉味香濃新鮮好味海鮮最愛鮑魚、蠔、鱔片鮑魚肉厚爽口好味😋第三部曲QR code 自選任食火鍋配料第四部曲只要讚好餐廳社交平台 專頁就有movenpick雪糕一客其實即係送雪糕比大家食😆
火鍋
尖沙咀雅仕洋樓

無限時任食火鍋放題

未打邊爐先食個前菜四小碟
酸青瓜、木耳、中華沙律、炸雞軟骨

第一步曲
自選頭盤
選了芝士焗波士頓龍蝦,每位半隻 ,
龍蝦彈牙爽口,龍蝦面滿佈芝士好芝味。

大大舊龍蝦肉撈埋啲芝士一齊食好味道😋

第二步曲
自選湯底(10款湯底任你揀)
要咗特濃芫茜魚片鍋

手切牛小排
牛肩胛
封門柳
牛板鰎
啲牛肉味香濃新鮮好味

海鮮最愛鮑魚、蠔、鱔片
鮑魚肉厚爽口好味😋

就有movenpick雪糕一客
其實即係送雪糕比大家食😆

• 芝士焗龍蝦
  • 時令海鮮拼盤
假日好友相約食飯,佢book左位於尖沙咀亞士厘道的#味火鍋,話要去食下好野擦番餐☺️。 店員先送了開胃前菜,我哋點滋補的花膠烏雞湯底,爐中間很貼心的,有個清湯位灼菜專用。4選1嘅~每人半隻芝士龍蝦,芝士份量適中,龍蝦肉質新鮮又彈口。海鮮拼盤,買相超級正的海鮮船,很豐盛有還在郁動嘅鮑魚、生蠔🦪、鮮蝦、蟶子跟大蜆,新鮮鱔口同埋蟹柳,十分鮮味滿足。美國安格斯牛肉拼盤,賣相精美的,雪花平均分佈肥瘦適中,牛味好香有彈性, 肉質鮮嫩。食佢地都好夠飽了。另用QRcode可點其他食物,有西班牙豚肉、美國🇺🇸肥牛、各款餃子、丸類、鴨血、午餐肉,食材均沒有雪味,當然仲有唔同款式的瓜類、菇類同蔬菜🥬,自助區有醬料同和類型飲料,連樽裝汽水都有得供應。想食咩都有,啱晒大胃王,超滿足又抵食, 海鮮質量高, 大家行過路過都唔好錯過啦~

食佢地都好夠飽了。

自助區有醬料同和類型飲料,連樽裝汽水都有得供應。

2023-05-07
2023-05-07 45 瀏覽
入到門口第1下覺得好Chill,吧枱有好多唔同品牌既生啤,之後行左上層,原來餐廳好大🙈坐低左之後就睇下想食咩☺️睇完之後我地叫左:- 芝士🧀️焗波士頓龍蝦🦞- 芝士焗美國焗蠔- 美國安格斯牛肉拼盤- 時令海鮮拼盤- 手工粟米水餃- 灸燒芝心丸- 蔬菜拼盤首先黎既頭盤,芝士🧀️焗波士頓龍蝦🦞及芝士焗美國焗蠔,2個頭盤既芝士都好香,我既焗蠔有3隻,都幾大隻,而阿卵既龍蝦則有好多糕,味道不錯👍之後就係開始打邊爐🍲主菜,美國安格斯牛肉拼盤同時令海鮮拼盤,牛肉拼盤分別有手切牛小排、牛肩胛、封門柳及牛板鍵,牛肉幾靚,夠新鮮,食落好爽口😋1次可以食唔同靚牛部位,抵食🥰而海鮮拼盤亦都1樣,各式各樣既海鮮都有,當中亦都有我愛既廣島蠔 😍蠔🦪都相當大隻,啖啖肉👍另外鮑魚亦相當新鮮,阿卵話:佢重郁架🤣証明新鮮呀☺️除左肉類同海鮮,我地亦有叫丸同水餃🥟當中手工粟米水餃🥟非常好食,我叫左佢做明天見水餃🤣想知點解可以問下我🤣手工好食,肉唔會散,非常嫩口😋,鍾意食粟米🌽既朋友唔可以錯過呀🥰總結:無限時任食非常吸引,非常適合一大班朋友食飯兼吹水🗣️,前菜多款式😍食物新鮮👍要約大班朋友🧑‍🤝‍🧑食飯,呢到值得1試👍

睇完之後我地叫左:

- 芝士🧀️焗波士頓龍蝦🦞