餐廳: 和順記 (電氣道)
資訊:

2023-06-14 294 瀏覽
聽聞佢既雞髀系點整都好食同埋超巨大,大過我塊面🤣🤣 即刻叫個鹵水雞髀皇,果然系大到飛起啊,佢值得一試嘅地方系佢咁大只嘅雞髀都依然系好嫩滑,真心抵贊。 跟住就系邪惡西多士,咩咁邪惡啊?!我試完之後就講以後食沙律菜都要加煉奶🤣就知咩料喇 面層加左沙律菜減輕罪惡感,跟住有塊豬扒喺中間然後再有芝士,一切開好多汁流出來啊,兩樣邪惡美食結合,味道咸甜交雜,十分邪惡,豬扒及西多士控絕對不可錯過!兄弟醬炆豬手,佢個豬手簡直就系好出色一條豬毛都無見到,仲要系炆到好淋身👍🏻再黎重料 奶茶紅豆冰🫘🤣🤣

再黎重料 奶茶紅豆冰🫘🤣🤣
2023-05-28
下午茶
2023-06-09 292 瀏覽
天后超人氣雞脾皇和順記🍗麻雀雖小,五臟具全,牆身仲有打卡牆,充滿香港特色🇭🇰✅鹵水雞脾皇$55實物睇仲大過我塊面🤣超巨大雞脾‼️雞肉相當入味,鹵水味好香,難怪咁出名🤤肉質鮮嫩啖啖肉,兩個人先食得灑😝✅姜汁豬潤公仔面$51 見到餐牌原來有豬潤麵食,即刻叫一碗試嚇😍湯底牛味香濃,姜味辣度適中,豬潤完全無腥味,仲好爽口👍🏻✅炸豬肉燒賣$15燒賣外層炸到脆卜卜,配麻辣汁幾惹味🌶✅炸黃金小饅頭$15呢度連炸饅頭都有得食,饅頭外脆內軟,點煉奶食最適合不過🤣✅飲品蝶豆花梳打水&芒果味檸檬茶蝶豆花顏色好靚,非常適合打卡💜💙檸檬茶茶底香濃,完全無苦澀味,芒果味唔系假甜,好好飲🍋🐻總結幾款招牌菜都好出色😍一定要試下雞脾皇🍗🍗💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5📍和順記 (電氣道) (天后)天后電氣道39號地鋪
✅鹵水雞脾皇$55

✅姜汁豬潤公仔面$51

✅炸豬肉燒賣$15
燒賣外層炸到脆卜卜,配麻辣汁幾惹味🌶

✅炸黃金小饅頭$15
呢度連炸饅頭都有得食,饅頭外脆內軟,點煉奶食最適合不過🤣

✅飲品
蝶豆花梳打水&芒果味檸檬茶
蝶豆花顏色好靚,非常適合打卡💜💙
檸檬茶茶底香濃,完全無苦澀味,芒果味唔系假甜,好好飲🍋

🐻總結
幾款招牌菜都好出色😍一定要試下雞脾皇🍗🍗

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍和順記 (電氣道) (天后)
天后電氣道39號地鋪
2023-06-02 329 瀏覽
見網上好多人大力推介和順記招牌菜 神級生炸/滷水雞脾皇 睇相隻脾真係超大隻 見到已經流晒口水就試下有幾神級😉💁🏻‍♀️神級炸雞脾皇 $55終於見到名物嘅真身啦 大大件炸雞脾🍗好誇張 大過我塊面呀!一個人絕對食唔哂雞皮炸得好脆 雞肉算嫰滑juicy 不過可惜 食落完全無雞味 好失望 $55唔值主要係gimmick野 打卡影相 📸️ 一流另外 餐廳好多蚊滋 影響食嘢心情 食物: 4/10環境: 4/10服務: 7/10性價比: 4/10
見網上好多人大力推介和順記招牌菜
神級生炸/滷水雞脾皇
睇相隻脾真係超大隻 見到已經流晒口水
就試下有幾神級😉

💁🏻‍♀️神級炸雞脾皇 $55
終於見到名物嘅真身啦 大大件炸雞脾🍗
好誇張 大過我塊面呀!
一個人絕對食唔哂

環境: 4/10
服務: 7/10
性價比: 4/10
2023-05-15 335 瀏覽
睇完衛詩雅條youtube片,即刻心郁郁去試,隻雞脾果然係神級咁大隻,炸得好脆卜卜,肉質都算嫩滑唔「鞋」口,一般茶記無得比!加埋流心太陽蛋不知不覺就食哂個飯。價錢對比起附近店舖性價比都算高😋餐牌選擇都多,下午茶都有雞脾配薯條仲抵食$48。
雞髀皇煎蛋飯
2023-05-09
10 分鐘 (堂食)
雞髀皇煎蛋飯
  • 雞脾
2023-04-23 454 瀏覽
人在天后搵地方tea1tea,路經電氣道先知原來天后開咗”和順記” ,聽朋友推薦過荃灣路德圍間和順記雞髀,咁就梗係試吓💛招牌菜係雞髀,梗係叫雞髀!下午茶餐有「滷水雞髀配薯條」($48/包熱飲) ,唔想咁熱氣就唔叫炸髀叫滷水髀🍗雞髀肥嘟嘟又脹卜卜,夠大隻,肉質嫩滑唔乾,容易切開容易咬,滷水汁加有香葉,略帶冰糖甜味,好味,味道交足貨!😋地方乾淨企理,枱椅擺放唔迫,全店可坐26人;店員招呼nice,兼態度熱誠,推薦💪🏻
滷水雞髀配薯條
滷水雞髀配薯條
2023-03-03 613 瀏覽
✨和順記(ू•‧̫•ू⑅)⁡🎀 <神級雞髀皇煎蛋飯>𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡雞髀係小店嘅名物大大件成塊扒咁大雞脾即叫即炸熱辣辣上到枱幾有氣勢雞脾肉幾滑但外皮脆度差少少煎蛋豉油撈飯一般茶餐廳水準整體泥講係港島區食到大大件雞髀嘅碟頭飯性價比都算高⁡整體評分:😋 味道: 7/10💰價錢: 人均約$60⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 和順記 📍天后電氣道39號地舖📞(852) 5279 1538⁡#Foodiechk ⁡⁡⁡ ⁡⁡
✨和順記(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <神級雞髀皇煎蛋飯>

📍天后電氣道39號地舖
📞(852) 5279 1538

#Foodiechk

2023-01-29 640 瀏覽
很多人都講和順記雞脾飯好大塊,所以今天專登從屯門過去試試,他的位置不難找,店外有個大招牌寫住和順記的,我12點去到不算多人,我見很多人也是叫他的招牌飯,所以我也不例外。 他們的制作也很快,第一眼見到那塊大雞脾果然名不墟傳,之前我在元朗也吃過這樣大塊的雞脾,但今次雞脾的size真是和元朗吃過的沒有分別,接近可以把整個臉遮住,咬下去十分香脆,夠熱和很多汁,而蛋王混豉油撈落飯去吃可以雞脾也不用就可以把整碟飯吃完,所以一定要吃這個飯。

2023-01-14 608 瀏覽
🔅和順記🔅天后🔅茶餐廳🔅行完山落左去天后,最爽就係會去個下午茶,食大大隻雞髀同西多!男友作為港島地膽今次又帶左我去呢間叫「和順記雞髀王」嘅茶餐廳!其實佢平時有下午茶,但係因為嗰日有工展會,所以餐廳就有啲安排,我地食左一個平常餐,加多士咁多,埋單都係$99,抵食🤤🤤🤤🤤 神級雞髀皇煎蛋飯 炸得超香嘅大雞髀!超juicy,無油「憶」味或冰鮮味,調味唔會搶味,真係好好食,其實應該每人一隻先夠食,兩個人分唔係好過癮😂 雞蛋唔係焦邊,不過太陽蛋再撈炸醬就好似有個額外醬汁咁~ 我地加左幾蚊轉薯角,真係好邪惡但啱feel下午茶~🔅西多士正常西多水準,略嫌少左啲花生醬,同埋無得加煉奶~真係只係剛剛好,所以個邪惡感同罪疚感都有啲限制😂呢間茶餐廳仲有好多分店,推介~和順記 (電氣道) 網址: https://s.openrice.com/QrbS0JPOA00~uZ5MGAA地址: 天后電氣道39號地舖電話: 57291538=====================#天后 #天后黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #茶餐廳 #茶餐廳美食 #雞髀 #雞髀王 #和順記 #大大塊 #西多士 #西多 #邪惡美食 #美食
🔅和順記🔅天后🔅茶餐廳🔅

🤤 神級雞髀皇煎蛋飯

🔅西多士

呢間茶餐廳仲有好多分店,推介~

和順記 (電氣道)

地址: 天后電氣道39號地舖
電話: 57291538
=====================
#天后 #天后黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #茶餐廳 #茶餐廳美食 #雞髀 #雞髀王 #和順記 #大大塊 #西多士 #西多 #邪惡美食 #美食 #美食推薦 #港式 #香港美食 #hkig #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hk #tinhau #kazyytinhau #kazyychachaantang

2023-01-01 418 瀏覽
良心小店!原本俾個名嚇親,好娘呀⋯⋯一路都冇諗過試,直到姪兒極力推介。最欣賞店員態度,食物質素當然亦重要。由豬扒包,豬膶鮮牛米到各式雞髀餐!好好好味👍👍另亦like 它的語句🥰
良心小店!
另亦like 它的語句🥰
2023-01-01
外賣自取
2022-11-22 495 瀏覽
今次試左✨番茄濃湯煎蛋雞扒讚岐烏冬✨番茄湯味道好濃🤩放埋雞扒入去更加好食😋雞扒食落去唔會硬 反對好軟好好味不過唔包飲品 叫左杯熱奶茶$6奶茶出奇好飲 冇苦澀味 👍🏻總共用左$64 以味道黎講算抵⭐️推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今次試左✨番茄濃湯煎蛋雞扒讚岐烏冬✨
總共用左$64 以味道黎講算抵⭐️
推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
外賣自取
2022-10-24 600 瀏覽
撞上傳聞巨雞脾,無時間堂食又想試吓所以買咗外賣,估唔到外賣都好正,招牌巨雞脾再配上珍珠米飯,yummy yummy, 冇試錯,下次一定去堂食,我估堂食熱辣辣會再好味啲😋
2022-10-23
8 分鐘 (外賣自取)
2022-10-12 594 瀏覽
趁住放假有消費券再去食大雞髀,點知原來換咗人做同埋位已經加晒價!!!仲要係都幾離譜…之前雞髀飯$62 ,依家要$67 😵!仲要無飲品送,熱飲要加$3先有. 即係一加就加$8! 大佬 茶餐廳啫!如果咁嘅價錢我使乜食你~ 唔好趁住有消費券就打劫先得㗎~要食我都返油麻地食啦!咁嘅價錢真係唔值得再食!其實主要去食都係食雞髀為主~雖然雞髀味道都依然保持到. 但一次加價得實在太多、太高,會唔會太進取呢!我接受唔到囉~~!!!
2022-10-06
2022-10-11 460 瀏覽
聽朋友講和順記有幾好食,雞髀有幾大隻,我心諗有無咁大隻呀,今日特登喺元朗同朋友去試下,估唔到真係咁大隻,我今日叫咗滷水雞髀,太陽蛋轉咗做黑松露炒蛋,黑松露味道好濃郁,配埋白飯食,簡直一流🤤🤤🤤滷水雞髀勁入味好好味呀🍗另外再叫多個西多士,好有舊餐廳嘅味道,好耐無食過呢種味道,因為出面啲花生醬有好多花生粒,我覺得影響口感,同埋太痴口,呢度完全無呢種感覺,真係好好味,下次我會再去試下其他野食,我無映相,我朋友先有映,下次再去食我一定會映番😍
2022-10-10
5 分鐘 (堂食)
  • 滷水雞髀飯  西多士
大大隻雞髀🍗即叫即炸,好好食薑汁豬潤麵出色,好香薑汁味,老闆好細心唔建議外賣,豬潤會無咁好食👍🏼👍🏼👍🏼外賣返屋企,放耐咗都好好食🤤新老闆,新作風….支持支持❤️❤️
大大隻雞髀🍗即叫即炸,好好食

外賣返屋企,放耐咗都好好食🤤

新老闆,新作風….支持支持❤️❤️

📍 天后 和順記我一直覺得炸髀呢樣嘢係「易學難精,可否惡補」嘅代表食物 - 要炸得乾身嘅同時肉質依然要保持嫩滑唔柴皮實在係好難搞 😫 尤其係當隻髀一大隻起上嚟就九成九變成雞肉乾 🐤 我都食過好多出名嘅炸髀但係都令我大失所望 😞欸但係呢間真心唔係雷聲大雨點小喎😉隻炸髀大隻得嚟係 juicy 到無朋友🤩 拍心口推薦下午茶之選❤️☕️#隻炸髀可以大過塊面係咩玩法 #天后 #和順記 #øhhejfoodie #20221005
📍 天后 和順記

• 炸雞髀