2020-05-21
今次交俾男朋友話事,結果佢帶咗我嚟佢學校附近食正宗印度菜咁話喎🤔估唔到佐敦呢個位會有間特色印度餐廳!餐廳入邊播住印度嘅MV,平時真係唔識自己揾嚟睇...唔知呢啲係咪就係印度嘅靚仔同靚女呢?餐牌同個水杯都勁夾個場內嘅裝修~店員都係講印度文嘅,不過可以用英文溝通, 佢哋都幾有禮貌,同我印象中認識嘅印度人唔同🌙Tandoori Chicken 唐多野烤雞 $112呢個烤雞嘅香料味都幾重,應該用咗好耐嘅時間用香料去醃製,出嚟嘅香味係一種聞到嘅香,男朋友就話唔係太鍾意佢個香料味,我反而幾鍾意,因為唔會同平時食開嘅烤雞一樣咁乾身之外仲帶有一種淡淡的香味!🌙Kadhai Chicken特製咖喱雞 $112男朋友就鍾意食呢個,一來咖喱嘅味都算夠,二來個雞肉比較比想像中嫩身,同我印象中嘅印度藥唔同,以為啲肉類都會煮到偏乾身🌙印度薄餅 $20呢個最估唔到係佢好大份,同埋食出嚟都係軟綿綿,加埋個咖喱一齊真係食到停唔到口🌙Fruit Punch$45兩個人食咗$500左右,初嘗印度菜感覺不錯~
估唔到佐敦呢個位會有間特色印度餐廳!
🌙Tandoori Chicken 唐多野烤雞 $112
🌙Kadhai Chicken特製咖喱雞 $112
🌙印度薄餅 $20
🌙Fruit Punch$45
兩個人食咗$500左右,初嘗印度菜感覺不錯~