2023-07-15
比我想象,個選擇算多。最初開店,好似得選擇較少,而家做耐左加返少少。黎cafe通常都想惄下竹1寺色飲品。朋友叫左呢杯香橙粒粒青提,好一般 起麻個樣無乜特別,哈。我自己飲呢杯,草莓藍天白雪,草莓果醬做底,上面奶,同奶泡,初初飲覺得好淡,原來末溝勻,因為醬係晒低。甜度適中,仲要咁打卡able值得一試。草莓同奶一向都係好朋友,呢個加奶泡,層次感再豐富左,有泡再飲到奶,再溝埋果醬變甜甜的。呢杯啡無問到添,難以評論,但個樣都幾吸引。桂花糖脆雞翼,個雞皮好脆,桂花糖就食唔到桂花味嘅,但配蜜糖好甜,配雞翼一流,雞肉都仲好滑,炸左都唔嚡。牛油果大蝦沙律,好大堆頭,本身唔好牛油果,但配左蝦及沙律菜,起碼唔抗拒嘅。蝦份量都多,仲好爽,算新鮮。蒜香蕃茄大醬蜆肉扁意粉,蜆肉一向無興趣,但個蕃醬加肩意粉真係好配合,個煙韌度啱啱好 最性林,一定夠爽先好味,呢到個扁意粉fit。大坂燒香酥雞扒配竹角窩夫,雞扒好有台式炸雞扒風味,外脆肉仲好juicy,而個窩夫好脆,甜甜地,比出面出名麵包絕不遜息。整體性價比高,我渡左個同事係咁黎幫襯。唯一就張枱細左少少。
最初開店,好似得選擇較少,而家做耐左加返少少。
黎cafe通常都想惄下竹1寺色飲品。
朋友叫左呢杯香橙粒粒青提,好一般 起麻個樣無乜特別,哈。
呢杯啡無問到添,難以評論,但個樣都幾吸引。
蝦份量都多,仲好爽,算新鮮。
整體性價比高,我渡左個同事係咁黎幫襯。
唯一就張枱細左少少。