上次純粹係旺角行街,肚餓就求其搵左一間望落ok嘅餐廳🤣🤣點知我覺得真係有驚喜!! 講吓佢啲點心先~ 其實而家多咗好多呢啲舖,好多我都覺得差唔多。但佢嘅點心令到我有驚喜🥹我最中意係佢個竹炭熔岩流沙奶黃包😢😢😢真係好好食…我一個人食晒三個,好誇張😂😂但真係好食..個包真係有種竹炭味,咬落去啲奶黃流出黎😆唔會太甜🥹仲熱辣辣,不過小心辣口😂~ 推介!!!另外仲有叉燒腸,好夠料亦都好滑😙🥰同埋唔會散😎

另外仲有叉燒腸,好夠料亦都好滑😙🥰同埋唔會散😎
2023-02-04 352 瀏覽
首先服務態度極差,到咗取餐時間不但甚麼都無準備好,還敷衍了事,完全無同廚房追。這還不算最差,呀叔係app即刻轉成「可取」,當然唔係因為食物準備好,純粹係唔想人知餐廳運作又慢又亂。食物質素仍需一提,點心非常一般。光顧一次也嫌多!

食物質素仍需一提,點心非常一般。

光顧一次也嫌多!
25 分鐘 (外賣自取)
2023-01-29 291 瀏覽
这家是牛肉主打的点心店,除了传统的点心样式都齐全之外,牛肉做成的有煎牛肉饼,山竹牛肉球和干蒸牛肉烧麦味道都很不错,而且很实在免收加一,性价比非常不错,推荐给大家。据说是牛肉世家已经经营了四代牛肉做的味道确实不错。煎牛肉饼,山竹牛肉球和干蒸牛肉烧麦味道都很不错选料新鲜做的也挺好。虾饺做的中规中矩,有一个鲜虾肠粉是用一只只整颗的虾来做的也挺好,可以尝试一下。春卷是比较有特色的,用的是三文鱼和鲜奶油,也可以试一下

据说是牛肉世家已经经营了四代

选料新鲜做的也挺好。

春卷是比较有特色的,用的是三文鱼和鲜奶油,也可以试一下

2023-01-29
  • 燒汁牛肉蝴蝶餅
  • 乾蒸牛肉燒賣皇
  • 芥末沙汁三文魚春卷
2023-01-07 403 瀏覽
話係牛肉世家做牛肉批發所以想令大家食到新鮮牛肉所以做埋點心舖頭入面有播電視受訪畫面職員就話原來招牌個款乾蒸牛肉燒賣同牛肉球個餡一樣只原過牛肉球會多汁啲燒賣多左塊白皮就乾啲睇完介紹即刻唔想食😂冇叫到$6茶芥啲茶完全係cheap cheap茶一斟出黎就係睇得出既cheap完全係洗杯用茶漱口就得同大排檔茶記個啲有得揮老闆可唔可以重本多啲啲,啲啲咁多多擺落啲茶度?話晒食點心飲茶都係不可分割既一環🫖雪山叉燒飽Ok唔錯(冇試到黑金奶黃包🥹太多點心了叉燒腸都足料皮唔係超薄/急凍腸粉咁厚皮基本上熱辣辣都唔會表現差得去邊炸蜜瓜鮮奶完全係陽光蜜瓜奶既味好地地原味咪算懶有新意咁煎墨魚餅(個人興趣不大,但墨魚滑愛好者可試)蝦餃同杞子燒賣都唔錯只可以二揀一會揀後者魚肚個個上面又係墨魚滑?最尾友人見到有湯強調無味精$8/細碗鍾意飲湯水既$8都抵試
話係牛肉世家做牛肉批發

一斟出黎就係睇得出既cheap
完全係洗杯用茶
漱口就得
同大排檔茶記個啲有得揮
老闆可唔可以重本多啲啲,啲啲咁多多擺落啲茶度?
話晒食點心飲茶都係不可分割既一環🫖

炸蜜瓜鮮奶
完全係陽光蜜瓜奶既味
好地地原味咪算
懶有新意咁

煎墨魚餅(個人興趣不大,但墨魚滑愛好者可試)

蝦餃同杞子燒賣都唔錯
只可以二揀一會揀後者

魚肚個個上面又係墨魚滑?

最尾友人見到有湯強調無味精
$8/細碗
鍾意飲湯水既$8都抵試
2023-01-02 1150 瀏覽
想講呢間喺旺角通菜街嘅點心專門店一直都係我bookmark咗但未有機會去食嘅餐廳🤣成日經過都想食,但兩個人又食唔到啲咩,一班人嘅時候又唔會係食點心🤣難得呢次除夕同班朋友喺旺角嗰邊staycation完,第二朝諗食咩😗諗諗吓就諗起呢間!😝終於有機會食到啦😍成日聽人講呢間點心好高質~原來係真!🥰😍我哋呢次中午6個人去食,個姐姐仲要好好人咁每樣野幫我哋剪開6份🥹🫶🏻服務100分!🐮牛肉世家點心推介🐮👈🏻呢個係店特別推介嘅系列~🌟乾蒸牛肉燒賣皇 $32 (3.23/5)呢個分數純粹係因為我麻麻地牛肉球呢樣野🤣而呢個燒賣就完全係燒賣形狀嘅牛肉球🫣😂我諗鍾意食牛肉球嘅朋友會鍾意~塊燒賣皮好薄,牛肉都好彈牙😉🌟脆皮沙嗲牛肉包 $30 (3.5/5)外皮炸得金黃色😍炸皮好脆好薄!不過內餡方面同朋友都一致覺得有啲說不出嘅感覺🤣唔似沙嗲牛肉,反而有啲似九龍城牛肉餅嗰隻!不過就唔夠肉汁,食落有啲乾~🌟香滑免治牛肉腸粉 $30 (3/5)比起一般酒樓嘅牛肉腸,佢呢間啲皮厚度做得啱啱好,而且好足料,每一舊都塞滿牛肉餡!唔會好似平時酒樓咁厚皮+個餡完全唔平均分配🤣不過呢個就比較淡味~🌟粟米煎牛餅 $28 (4/5

🐮牛肉世家點心推介🐮👈🏻呢個係店特別推介嘅系列~

🌟乾蒸牛肉燒賣皇 $32 (3.23/5)

🌟脆皮沙嗲牛肉包 $30 (3.5/5)

🌟香滑免治牛肉腸粉 $30 (3/5)

🌟粟米煎牛餅 $28 (4/5)
呢個好食喎!😍同樣炸到金黃色,外面層炸皮好脆好薄,咬落去熱辣辣😍真係啱啱炸起!牛肉好彈牙,加上粟米嘅口感成件事好match😛

🌟晶瑩鮮蝦餃 $35 (4/5)
蝦餃大大粒,個皮算薄同好煙韌☺️裡面好足料,有大大隻蝦🦐,仲要有汁!juicy㗎!🥹

🌟名醬蒸美國鳳爪 $24 (4/5)
美國鳳爪真係好食啲😆佢呢個鳳爪隻隻都好大舊好肥美🥰

🌟古法馬拉糕 $26 (3.89/5)
馬拉糕都做得好出色😋好鬆軟好fluffy~食落有空氣感😌唔會好飽好濟,仲要甜度適中☺️

🌟竹炭熔岩流奶皇包 $26 (2.72/5)
身為流沙奶黃包愛好者嘅我🥹對呢個點心有啲失望🥺包體較多,meet開兩邊都冇爆餡嘅感覺,仲要唔知點解啲餡嘅顏色怪怪地,望落似粟米忌廉湯😂好稀咁,而唔係鹹蛋黃嗰啲金黃色🙁不過食落都有椰汁味嘅,但鹹蛋黃味就冇啦,同埋做唔到沙沙嘅感覺🥺

🌟蔥花炸兩腸粉 $26 (5/5)
呢個真係成餐飯嘅MVP😍😍佢應該係我食過最好食嘅炸兩😭❤️首先佢嘅豉油甜醬花生醬落得好足😝每啖都係醬汁嘅香味😋然後!佢裡面嘅油炸鬼係好超級無敵脆🥺😭😭😭😭咬落去sharp sharp聲,好爽脆的🥺完全唔會有平時食嗰種油炸鬼淋咗/煙韌感,超驚艷😍必食呀!😍

🌟鳳尾蝦香辣鹹水角 $28 (2.89/5)
呢個鹹水角唔同嘅地方就係佢有蝦尾喺後面🤣不過蝦肉好少,而且我覺得個皮太厚~同埋冇乜辣味~呢個就不過不失啦😗

🌟芥末沙汁三文魚春卷 $32 (3/5)
見到芥末醬汁滿瀉咁就覺得超吸引😍啱啱炸起所以超熱的😂真係會焫親嘴🤣春卷皮炸得好脆,裡面芥末汁好濃好香,裏面有青瓜同三文魚,不過三文魚份量好少,而且因為俾芥末汁嘅味覆蓋左,所以唔係太食得出三文魚嘅存在😳但仍然都係好食嘅~

🌟酥皮焗叉燒包 $29 (3.89/5)
佢其實即係雪山叉燒包🤤🤤我不嬲都好鍾意食呢樣點心😛酥皮外皮做得好脆,甜甜地好好味☺️不過叉燒部份就不過不失,醬汁唔夠香濃,同埋冇乜色澤🫣

🌟XO醬炒蘿蔔糕 $39 (3.5/5)
呢碟野最開心嘅地方係好多好多芽菜🥰😍XO醬味唔算好濃,蘿蔔糕切到一嚿嚿正方形咁~食落幾好,唔會覺得好厚粉,蘿蔔分量都好足夠😋不過就覺得落得太多油🙁食落感覺有啲肥膩🥺

🌟芒果布甸 $21 (2.78/5)
朋友堅持死都要嗌😂😂😂上枱嘅時候嚇親我,因為佢係鮮橙色😂😂😂唔知點解芒果布甸會係鮮橙色,好似好人工咁😮😂不過食落又冇野,而且都有芒果肉~佢仲有一兜花奶俾你自己落😚花奶先係芒果布甸嘅精髓😝不過呢個價錢我覺得唔使試😂叫多個點心好過~

Overall覺得呢間點心專門店真心高質🥰尤其係佢所有炸物都做得好出色❤️😍不過就真係要多人叫先可以食多啲嘢,叫到成枱野除返開都係70幾蚊一個人🥺💜超抵!同埋記得一定要食個蔥花炸兩腸份!!🫶🏻😋真係世界級嘅正!🥺

加一服務費:$6茶芥/head

回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:喜惶點心專門店 (旺角)
旺角通菜街17號地下
2023-01-01
  • 粟米煎牛餅
  • 酥皮焗叉燒包
  • 晶瑩鮮蝦餃
  • 蔥花炸兩腸粉
下午茶點心套餐($42任選兩款)-瑤柱杞子燒賣皇好味指數:8.5/10燒賣大大粒,咬落去🐷豬肉彈牙,面頭又有啲瑤柱杞子,瑤柱嘅鮮味帶返出豬肉嘅味道,杞子甜甜地,所以味道好有層次,熱辣辣♨️好新鮮好好食。-名醬蒸美國鳳爪好味指數:8.5/10細細個已經最鍾意食🐔鳳爪,呢個醬汁味道調到啱啱好,唔會過鹹好入味,而且亦都有好多豆豉🥜花生做配料,仲要隻隻大大隻。-懷舊紙包骨好味指數:9/10唔係好多地方可以食到呢一款🥰懷舊點心,打開張紙每一粒排骨size🔪切到啱啱好,好入味,排骨炸過所以好香口惹味。-蜜汁叉燒腸好味指數:8.5/10腸粉皮薄,而且多👍🏽餡料,而且粉皮做到好煙韌,所以咬落去好有口感,而且即叫即蒸,冬天❄️熱辣辣食真係一種享受。茶芥每位 $6 其實呢間小店我哋嚟過好多次,佢最出色其實係🐮牛肉嘅點心,例如牛肉餅,牛肉球等等,因為佢係牛肉世家出身,只係今次想食吓其他少啲食🫖點心,所以建議大家幫襯嘅話,一定要試吓佢嘅牛肉名物。而且小店仲好窩心,日日都會有例湯🍵賣,價錢亦都唔貴,少飲湯水嘅朋友亦都可以考慮,因為佢啲湯都好足料。🥰
下午茶點心套餐($42任選兩款)

-瑤柱杞子燒賣皇

-名醬蒸美國鳳爪

-懷舊紙包骨
好味指數:9/10

-蜜汁叉燒腸

茶芥每位 $6

2022-12-20 3112 瀏覽
午飯時段不用排隊就可以入座,可能周邊太多食肆自稱為牛肉世家,所以不得不點一份牛肉類的點心粟米煎牛餅$28一看就覺得很油膩是把用來作牛肉球的碎肉壓扁,再用2塊雲吞皮夾起,然後拿去炸其實沒有甚麼特別中間的牛肉很淋,加了些粟米,可增加些口感,但整個偏油膩,但不香脆,一點也沒有想再吃一口的感覺牛肉餡,牛味不突出,有點疑惑牛肉世家的因由?首先上桌的是$21 皮蛋瘦肉粥價錢算合理,不算綿密,不會太鹹皮蛋肉碎都不算多晶瑩鮮蝦餃$35我至愛的蝦餃,但令我很失望一來包得很鬆散,不札實中間 沒有筍,皮又不煙韌只是蝦較彈牙瑤柱杞子燒賣皇$33中間的肉餡札實,也有一粒蝦鮮肉灌湯小籠包$32小籠包皮乾硬化, 肉餡也沒有肉汁蔥花炸兩腸粉$26花生醬/甜醬也給得非常闊綽外表總是吸引但是金玉其外,敗絮其中中間的油炸鬼一點也不香脆可取的是皮夠滑,也不算太厚喜豆百花釀魚肚$38蝦膠夠彈牙竹炭熔岩流奶皇包$26麵包鬆軟奶黃味不夠濃,但也因為夠稀,所以有流心效果京城蜜汁叉燒包$26麵包都夠鬆軟,叉燒餡肥瘦適中,鹹甜也適中別不同糯米雞 $32正常茶樓的大小一看就覺得飯很淋內餡有香菇,肉碎,蛋黃等,糯米飯味不太臭但究竟有甚麼不同
午飯時段不用排隊就可以入座,可能周邊太多食肆
自稱為牛肉世家,所以不得不點一份牛肉類的點心
粟米煎牛餅$28
一看就覺得很油膩
是把用來作牛肉球的碎肉壓扁,再用2塊雲吞皮夾起,然後拿去炸
其實沒有甚麼特別
粟米煎牛餅
中間的牛肉很淋,加了些粟米,可增加些口感,
但整個偏油膩,但不香脆,一點也沒有想再吃一口的感覺
牛肉餡,牛味不突出,有點疑惑牛肉世家的因由?
首先上桌的是
$21 皮蛋瘦肉粥
皮蛋瘦肉粥
價錢算合理,不算綿密,不會太鹹
皮蛋肉碎都不算多

晶瑩鮮蝦餃$35
晶瑩鮮蝦餃
我至愛的蝦餃,但令我很失望
一來包得很鬆散,不札實
中間 沒有筍,皮又不煙韌
只是蝦較彈牙

瑤柱杞子燒賣皇$33
瑤柱杞子燒賣皇
中間的肉餡札實,也有一粒蝦
瑤柱杞子燒賣皇
鮮肉灌湯小籠包$32
鮮肉灌湯小籠包
小籠包皮乾硬化, 肉餡也沒有肉汁

蔥花炸兩腸粉$26
蔥花炸兩腸粉
花生醬/甜醬也給得非常闊綽
外表總是吸引
蔥花炸兩腸粉
但是金玉其外,敗絮其中
中間的油炸鬼一點也不香脆
可取的是皮夠滑,也不算太厚

喜豆百花釀魚肚$38
喜豆百花釀魚肚
蝦膠夠彈牙

竹炭熔岩流奶皇包$26
竹炭熔岩流奶皇包
麵包鬆軟
竹炭熔岩流奶皇包
奶黃味不夠濃,
但也因為夠稀,所以有流心效果

京城蜜汁叉燒包$26

別不同糯米雞 $32
正常茶樓的大小
一看就覺得飯很淋
別不同糯米雞
內餡有香菇,肉碎,蛋黃等,
糯米飯味不太臭
但究竟有甚麼不同??
2022-12-02
2022-12-06 281 瀏覽
喜惶點心專門店地址: 旺角通菜街17號地下#yauyau_旺角以前佢地用中式茶壺成日滴水,整濕哂張枱,而家用不鏽鋼壺好好多,唔駛攞定張紙巾出嚟。間嘢都好抵食,由讀大學食到而家。🌰🌰脆皮沙嗲牛肉包 $30個包面炸到好crispy,配合埋嗰個好似叉燒包嘅包皮,再加上佢好重沙嗲味嘅牛肉,一鹹一甜,係香港人最鍾意嘅鹹甜口味,應該好多人都鍾意食,呢個係必試。🍤🍤晶瑩鮮蝦餃 $35個蝦餃皮薄餡靚,個皮好煙靭應該好鍾意食。個餡好多汁。啲蝦都好鮮味。🦑🦑尋味沙汁墨魚餅 $33魚餅好足料,啖啖都係墨魚肉,而且好彈牙。男朋友仲拎埋最尾嗰舊嚟食。我仲諗住佢會咬一半俾我食㗎嘛,點知佢真係唔俾我食。🥖🥖蔥花炸兩腸粉 $26呢個真係幾好食,油條應該新鮮炸好,跟住再包埋腸粉個皮可以同時之間食到又滑又脆卜卜嘅口感。加埋佢自己整嘅甜豉油,配埋甜醬同花生醬好夾。🍖🍖鮮肉灌湯小籠包 $32呢個小籠包同出邊餐廳嘅,佢應該係用瘦嘅豬肉,所以佢可能有啲酸,但係口感會比其他出邊餐廳用肥豬肉嘅冇咁油膩,唔使擔心卡路里超標。茶: $6/1人呢間餐廳啱兩個人或者四個人嚟食,大家可以試吓其他點心,例如佢嘅牛肉飯同埋番薯小丸子都好好食㗎。味
喜惶點心專門店

味道: 4.2/5
服務: 3.5/5
環境: 3.5/5
番兜: 4/5

#旺角美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #點心 #旺角點心

2022-11-06 362 瀏覽
食點心最怕就係貴夾唔飽,但嚟呢度絕對唔洗擔心,黎過幾次每次都係抵食夾大件!尤其是外賣嘅朋友就有福喇,喜惶有啱曬一個人食嘅點心套餐同蒸飯套餐,我地今次兩個人,一於一個叫蒸飯套餐一個叫點心套餐!蒸飯套餐包左一個蒸飯+一款點心+甜品同熱飲,而點心套餐就包左3個點心除返每人都只係$60左右今次我哋叫咗蒸牛肉飯、叉燒腸粉、牛肉球、金錢肚、蘿蔔糕仲有芒果布甸同兩杯熱飲。食過喜惶嘅都知佢地牛肉最出名,果然無令我哋失望,牛肉餅同牛肉球都保持水準👍🏻其他點心方面腸粉個皮略微厚左少少,金錢肚都算好入味,而蘿蔔糕都唔錯煎得好香脆。除咗味道質素高,份量都無因為係套餐而減少,呢個價錢呢個份量真係好好好抵食,下次想食點心都會再叫❤️

2022-10-27 309 瀏覽
蔥花炸兩腸粉 $24 呢個炸兩值得一讚啊 上到枱食既時候個油炸鬼係仲脆既!!!! 配埋個醬令我忍唔住食左多舊乾蒸牛肉燒賣皇 $29 睇到相都知道好足料 面頭鋪滿蟹子 食落去同山竹牛肉一樣味 值得一提既係佢有勁既芫茜味 芫茜控要試下粟米煎牛餅 $25 呢個係好特別既點心 外面有啲似粟米片 入面個牛肉溝粟米之後感覺岩岩好 點埋個汁食幾好食懷舊紙包骨 $23 呢個點心我未係其他地方見過 佢係用牛油紙包住啲排骨去炸 幾特別既 但係就偏油左少少 啲骨痴住左張紙 食一兩舊就想停手醬皇金錢肚 $27 呢個點心偏咸左少少 不過佢個金錢肚都煮得夠淋 唔會話UN到咬唔開蟲草花魚肚雞 $33 呢個又係足料大大件夾抵食!! 佢個魚肚有4大件 浸左啲汁之後好入味都幾好
蔥花炸兩腸粉 $24

呢個點心偏咸左少少
不過佢個金錢肚都煮得夠淋 唔會話UN到咬唔開

蟲草花魚肚雞 $33
2022-10-20 326 瀏覽
平常"11點返Z前會買的早餐,附近冇咩高檔些少早餐。見呢間平常有的人下,决定入去試下。今天叫左個皮蛋瘦肉粥,見到勁無耐,煲得好差,似是食飯,最後自己加的水先勉強可以食。跟住個牛肉包,好咸,食完要不停飲水先解到渴跟住個牛肉球,好多筋,食到好反胃,冇牛肉味,唔知咩肉做出來,食到後怕,留低兩隻唔敢食吖!重有個黑椒牛仔骨,冇可以食嘅牛肉,全部係筋,四樣嘢全炒,僅有個粥(飯)!加完水勉强可以食。講起個服務態度勁奇葩,我走時抹完嘴的紙巾,搵左個垃圾筒扔,意然話要我帶走,唔可以扔垃圾簡,食個早餐谷一肚氣,我有拿走,但咁嘅食物質素,咁嘅服務態度認真第一次見,絶對唔會再去!!!

跟住個牛肉包,好咸,食完要不停飲水先解到渴

2022-10-18 283 瀏覽
之前已經黎呢度飲過兩次茶ʕ•ᴥ•ʔ覺得食物質素唔錯,價錢又親民屬性價比之選 ✔︎- ♡︎竹炭熔岩流奶皇包 $𝟸𝟼-♡︎豉汁鳳爪排骨飯 $𝟹𝟹➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎蜜汁叉燒腸粉 $𝟸𝟾♡︎燒汁牛肉蝴蝶餅 $𝟹𝟻-♡︎晶瑩鮮蝦餃 $𝟹𝟻-♡︎魚肚四寶滑雞扎 $𝟹𝟸♡︎乾蒸牛肉燒賣皇 $𝟹𝟸-呢度嘅點心款式多又足料私心最推薦鳳爪排骨飯🌟雖不至於話每款點心都好出色但有時想飲茶過下口癮呢度都係個唔錯嘅選擇呢♡´・ᴗ・`♡
之前已經黎呢度飲過兩次茶ʕ•ᴥ•ʔ
覺得食物質素唔錯,價錢又親民
屬性價比之選 ✔︎

2022-10-16
午餐
豉汁鳳爪排骨飯
2022-10-14 196 瀏覽
一直都知道呢間點心店喺旺角好出名,今日星期日難得想飲下茶,一於就試吓呢間!一去到見到門口已經好多人等緊,舖頭幾貼心喺出邊擺咗啲櫈俾人坐喺度落定單,慳返劃點心嘅時間~同同行朋友叫咗四款嘢食😋竹炭熔岩流奶黃包 $26呢款可以話係呢間嘅必點點心之一~一上到黎熱辣辣,但唔可以即刻擺落個口度,唔係會俾啲流心奶黃辣親條脷🤣食落奶黃味好香好濃郁!完全係以平價嘅價錢食到高質素嘅奶皇包!蔥花炸兩腸粉 $26蔥花炸兩腸粉亦都好好食!最令我哋滿意嘅係個炸兩係即炸嘅,再配合埋腸粉同埋啲醬汁真係好好食!魚肚四寶滑雞扎 $32雞扎相比起其他點心較為普通,正正常常嘅一款~粟米煎牛餅 $28呢個粟米煎牛餅個人認為都係呢間點心店嘅招牌菜之一~首先佢都係即叫即整,一嚟到都係熱辣辣🔥牛餅十分之彈牙,同埋好香牛肉味🧡配合埋啲粟米粒甜甜地都幾夾整體來講雖然呢間點心店入座要等好耐,但係無論質素同性價比都十分之高👏🏻等幾耐都值得🥰

竹炭熔岩流奶黃包 $26

蔥花炸兩腸粉 $26

魚肚四寶滑雞扎 $32
雞扎相比起其他點心較為普通,正正常常嘅一款~

粟米煎牛餅 $28

2022-10-09
30 分鐘 (堂食)
  • 竹炭熔岩流奶黃包
  • 蔥花炸兩腸粉
  • 粟米煎牛餅
2022-10-11 131 瀏覽
芋香流沙包 芋頭的味道沒有到很濃郁 微微淡香蒜香蒸肉排 裡面帶著軟骨吃起來脆脆的蟲草菌菇土雞湯 多種菇類 熬很久的土雞湯匙一動整個就化了 湯頭濃郁整個食材的精華
芋香流沙包

芋頭的味道沒有到很濃郁 微微淡香

蒜香蒸肉排

裡面帶著軟骨吃起來脆脆的

蟲草菌菇土雞湯
多種菇類 熬很久的土雞
湯匙一動整個就化了 湯頭濃郁整個食材的精華
2022-10-09 180 瀏覽
鍾意飲啖茶食個包既朋友仔可以試下呢間點心店,主打用百份百新鮮牛肉製作,部分點心有特色得來味道又唔錯😋,質素真係好過好多酒樓嫁😉另外仲有兩張coupon,堂食滿$100即減$10,有興趣既朋友仔歡迎PM我😊用得唔好浪費乾蒸牛肉燒賣$32食第一啖已經食到牛肉真係好新鮮,好香牛肉味,亦無任何牛羶味,口感軟硬適中,連我麻麻牛肉都覺得唔錯。薑蔥牛柏葉$33牛柏葉冧左少少,但好夠味,而且湯汁好清,食落唔肥膩。燒汁牛肉蝴蝶餅$35必食☺️👍🏻軟棉棉麵包皮,夾住充滿燒汁既牛肉餅同埋青瓜一齊食,一啖同時食到三樣食物,口感好豐富🤤咸香既牛肉餅好香濃,配埋青瓜食真係好夾😋粟米煎牛餅$28推薦👍🏻脆卜卜既外皮包住嫩滑牛肉,外脆內軟☺️仲有少少爽口既粟米粒🌽味道甜甜咸咸😋原隻鮮蝦滑腸粉$31推薦👍🏻腸少幾滑溜,鮮蝦爽口彈牙,仲有片翠肉瓜,加埋少少豉油食完一舊又一舊😋蔥花炸兩腸粉$26推薦👍🏻食落口油炸鬼仍然好香脆,滑滑腸粉上面沾滿甜醬花生醬,仲有豉油,味道豐富又有軟同脆既口感😋酥皮焗叉燒包$29必食😋👍🏻熱辣辣包,一咬落去就爆漿😋包皮好軟熟,叉燒好足料,味道適中,食到真係好滿足☺️尋味沙汁墨魚餅$33推薦👍🏻墨魚餅加

乾蒸牛肉燒賣$32

薑蔥牛柏葉$33
牛柏葉冧左少少,但好夠味,而且湯汁好清,食落唔肥膩。

燒汁牛肉蝴蝶餅$35

粟米煎牛餅$28

原隻鮮蝦滑腸粉$31

蔥花炸兩腸粉$26

酥皮焗叉燒包$29

尋味沙汁墨魚餅$33
推薦👍🏻墨魚餅加入馬蹄粒,食落爽口清甜,墨魚餅幾彈牙,最出色係個汁,少少甜微,辣非常提味。

好味:4/5
環境:3/5