2021-05-16 85 瀏覽
Yummee係K11,MoMA Design Store旁邊,一間主打亞洲菜既餐廳自動化點餐,想食乜都可以係呢度點新加坡海鮮喇沙 ($98) 湯底好香濃,唔算好辣有蝦、雞蛋、魚蛋/片等 喇沙黎講算好食!沙嗲玻璃魷魚非常爽口彈牙,個醬配搭得非常之野味加埋沙嗲汁 又另一番風味吉隆坡龍蝦海鮮蝦麵湯底濃厚既蝦味, 鮮得黎帶點鹹香 少辣龍蝦🦞肉質鮮味,仲有龍蝦膏。豬肉片, 青口,蛋都不錯!麵條較粗身掛湯汁,令成碗麵更完美薯絲蝦卷薯仔絲包住蝦,第一次試!外脆內軟,口感幾特別雙重莓莓熊莓莓熊係維他奶低糖豆奶整成加上士多啤梨果醬同綠茶,清新香甜總結,yummee無論主菜,小食,飲品都高質素!冇一樣野可以挑剔

自動化點餐,想食乜都可以係呢度點

新加坡海鮮喇沙 ($98)
湯底好香濃,唔算好辣
有蝦、雞蛋、魚蛋/片等 喇沙黎講算好食!

沙嗲玻璃魷魚
非常爽口彈牙,個醬配搭得非常之野味
加埋沙嗲汁 又另一番風味

吉隆坡龍蝦海鮮蝦麵
湯底濃厚既蝦味, 鮮得黎帶點鹹香 少辣
龍蝦🦞肉質鮮味,仲有龍蝦膏。
豬肉片, 青口,蛋都不錯!
麵條較粗身掛湯汁,令成碗麵更完美

薯絲蝦卷
薯仔絲包住蝦,第一次試!外脆內軟,口感幾特別

雙重莓莓熊
莓莓熊係維他奶低糖豆奶整成
加上士多啤梨果醬同綠茶,清新香甜

總結,yummee無論主菜,小食,飲品都高質素!
冇一樣野可以挑剔
2021-05-16
晨早妙思醫肚少有餐廳開舖喫麵外貌新式亞洲咩麵都有裡面大又位多客人問開左未鬼知唔洗帶位店員視客如鬼執臺專員面口好似黑過墨豆自動系統落單點知要咩無咩明明開十一點餐牌只得一半想要點杯野飲柯打珍珠奶茶話等十一點半 珍珠未有人煮唯有食住咁等食到十一點半話要等十二點見客面色稍變嗱臨較大個火其實乜都未得不如拉閘熄燈總結食物唔差味道樣貌正宗衰在店員態度可能個別人員不能以偏概全下次如急醫肚或會再畀機會建議作出改善早做開舖準備
晨早妙思醫肚
早做開舖準備

叻沙
船麵
2021-05-13 81 瀏覽
K11 musea 除左好多藝術品同埋名店外,其實都有好多好食呢餐廳🍴😋,重要有啲性價比幾高嘅餐廳🍴。我今日就去左「喫麵」。吉隆坡海南雞喇沙湯底勁濃,啲雞肉好滑,而湯底比較杰身所以可以令到果米線🍜做到掛汁果效果👍🏻。吉隆坡龍蝦🦞海鮮蝦麵湯底係用龍蝦🦞來熬湯,所以湯底勁重龍蝦味,而果麵索晒龍蝦湯嘅精華,加上有隻龍蝦及青口,重有糖心蛋及豬腩片。馬沙文咖喱雞當咖喱🍛雞配上香脆酥餅,好好味😋,配飯一流。曼谷芒果糯米飯糯米飯食落口有淡淡的清香嘅斑蘭葉味,而芒果🥭好香甜,加埋果椰汁🥥,好食到勁想叫多碟。香芒莓莓熊及曼谷香茅芒果檸檬茶

吉隆坡海南雞喇沙

吉隆坡龍蝦🦞海鮮蝦麵

馬沙文咖喱雞
當咖喱🍛雞配上香脆酥餅,好好味😋,配飯一流。

曼谷芒果糯米飯

香芒莓莓熊及曼谷香茅芒果檸檬茶
2021-05-05 80 瀏覽
同親小朋友去食野都一定以清淡為主哈, 難得放低晒佢地~ 平衡返自己一下 今日去左K11 Musea 行街、就直接係度食埋野 😋見到呢間 有泰式 好吸引 布吉大蝦冬陰功粉~ 湯好濃~ 隻蝦好大隻🦐仲配左玻璃魷魚🦑另一個吉隆坡龍蝦🦞海鮮下面就配左清新沙律🥗 湯底好緊要, 2個湯底都夠晒濃 夠晒入味抵擋唔住可愛熊仔, 就叫咗杯邪惡嘅黑糖珍珠奶茶🧋🤤🤤佢嘅水果茶都好唔錯~ 火龍果檸檬綠茶😘下次要試埋其他水果茶
同親小朋友去食野都一定以清淡為主
哈, 難得放低晒佢地~ 平衡返自己一下
今日去左K11 Musea 行街、就直接係度食埋野 😋

見到呢間 有泰式 好吸引

布吉大蝦冬陰功粉~ 湯好濃~ 隻蝦好大隻🦐
仲配左玻璃魷魚🦑

另一個吉隆坡龍蝦🦞海鮮下面
就配左清新沙律🥗

湯底好緊要, 2個湯底都夠晒濃 夠晒入味

抵擋唔住可愛熊仔, 就叫咗杯邪惡嘅黑糖珍珠奶茶🧋🤤🤤

佢嘅水果茶都好唔錯~ 火龍果檸檬綠茶😘

下次要試埋其他水果茶
2021-05-03 63 瀏覽
Yummee 係一間以麵食為主題嘅餐廳,位置於K11 Musea ,餐廳採取自助形式,先落單後自取食物。掃QR code落單水吧火龍果檸檸綠茶($42)檸檸熱情果紅茶($36)兩隻之中,紅茶味道更突出。吉隆坡海南雞喇沙($118)咖喱味偏重嘅一碗喇沙,海南雞肉份量幾多。上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵($98)呢個擔擔麵麻香味濃,帶有淡淡麻辣味,豬扒薄脆,都幾大塊。泰香炸魷魚($48)蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼($48)小食選擇都幾多,口痕點左兩款,雞翼比較優!

掃QR code落單

水吧

火龍果檸檸綠茶($42)
檸檸熱情果紅茶($36)

兩隻之中,紅茶味道更突出。

吉隆坡海南雞喇沙($118)

咖喱味偏重嘅一碗喇沙,海南雞肉份量幾多。

上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵($98)

呢個擔擔麵麻香味濃,帶有淡淡麻辣味,豬扒薄脆,都幾大塊。

泰香炸魷魚($48)

蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼($48)

小食選擇都幾多,口痕點左兩款,雞翼比較優!
2021-05-01 68 瀏覽
今日特登去到K11 musea入邊嘅喫麵到試吓,黎到門口度問吓個職員點樣點餐佢話門口到有部自動售賣機可以買飛嘅,咁我哋喺個自動售賣機度望吓個Menu,睇咗一陣都見到有好多款式嘅麵,咁我哋就揀咗個海南雞喇沙麵同埋一個泰式船麵。入到去店裏便搵位坐店入而既位置都好大好闊落,而且裝修都好靚。店入面冇乜人,咁我哋就求其揀咗個位坐低。等左一陣個職員就嗌我哋個Number,我哋就自己出去拎嘢食。首先講吓個海南雞喇沙麵,個湯底好濃喇沙味好好味,而個海南雞呢佢就可能俾咗啲雞胸肉我哋就有少少韌,都唔錯。咁講埋另一個泰式船麵個湯底呢就有偏甜嘅,都幾好味。加啲檸檬汁落去呢又變咗另一隻味,都唔錯。我最欣賞就係碗麵上面嗰啲炸豬皮浸林左呢又唔同食法煙煙韌韌,而冇浸過湯嘅豬皮呢就非常香脆,牛腩就好入味好冧,豬肉丸就普普通通。不過呢個價錢食一碗麵呢我就覺得唔夠飽啦。份量可以再調整下。
2021-04-22
2021-04-30 51 瀏覽
YumMee - 亞洲麵食之旅今日黎到尖沙咀K11一間麵食專門店,主打多款亞洲不同國家、城市的特色麵食,另一賣點是全自助形式的購買程序,方便又快捷。吉隆坡海南雞喇沙分量多的海南雞,雞皮雞肉都夠嫩滑,椰奶味超重的喇沙,還有豆卜完全索滿湯汁的精華。布吉大蝦冬蔭功粉足料的冬陰公湯,加入不同的香料如香茅、辣椒,味道辣辣的相當惹味,還有三隻彈牙的大蝦。絲網海鮮春卷熱騰騰脆炸的絲網春卷,香脆鬆化的絲網外層包著大蝦,配上香甜的醬汁。曼谷芒果糯米飯大大件的香甜芒果,配上煙煙韌韌的糯米飯,糯米飯當中有班蘭味和椰汁椰奶味,而且是暖笠笠的!黑糖珍珠薑奶麥麥熊相當可愛的特飲,頂部放着麥麥熊,香甜的黑糖珍珠加上味味辣的薑奶。香芒莓莓熊實在太可愛了,再點了另一款熊仔特飲,這款特飲有點像芒果西米露,甜品一樣似的。
YumMee - 亞洲麵食之旅

黑糖珍珠薑奶麥麥熊

香芒莓莓熊

2K
2021-04-28 1849 瀏覽
#𝒀𝒖𝒎𝒎𝒆𝒆😋 餐廳以麵食為主題,集齊10款不同亞洲地區的麵食,例如擔擔麵、台灣牛肉麵、新加坡喇沙等,更提供多款多元化的小食。餐廳是自助形式落單,門外有2個自動收銀機,可以自行點餐或到櫃檯點餐。選好食物後,就可以自行選位置,餐廳位置很大,有很多卡位,地方整潔,環境寬敞。等了大約5分鐘,食物就準備好,非常有效率。====—====—====—====—🐥成都雞絲麻辣冷麵($98)含雞肉、芝麻;辣🌶麻辣冷麵非常香口,麵條爽口,撈上麻辣醬特別香口惹味。雞絲頗滑,配上青瓜片、沙律菜一起吃清新可口。🐤吉隆坡海南雞喇沙($118)含雞肉、豆卜;辣🌶喇沙湯底非常濃郁,味道很正宗。配上的海南雞香嫩爽滑,非常香口。米線吸收了喇沙味道,掛湯力非常高,啖啖滋味。🦑泰香炸魷魚($48)魷魚炸得非常香口,酥香可口,滋味滿滿,配上的沙律醬也非常好吃。🐔馬來文咖喱雞 ($68)咖喱雞濃稠美味,雞肉切成粒狀,嫩滑易入口,薯仔夠腍又入味,還配上4塊薄餅,沾上咖喱汁吃很美味呢!和朋友一人點了一杯飲品🍹檸檬熱情果茶($36)檸檬熱情果茶冰涼可口,入口酸甜又開胃、夏天喝一流!🐨🧋黑糖珍珠薑奶麥麥熊($42)整粒熊熊冰在杯上

等了大約5分鐘,食物就準備好,非常有效率。

====—====—====—====—

🐥成都雞絲麻辣冷麵($98)
含雞肉、芝麻;辣🌶

🐤吉隆坡海南雞喇沙($118)

含雞肉、豆卜;辣🌶

喇沙湯底非常濃郁,味道很正宗。

配上的海南雞香嫩爽滑,非常香口。
米線吸收了喇沙味道,掛湯力非常高,啖啖滋味。

🦑泰香炸魷魚($48)

🐔馬來文咖喱雞 ($68)

和朋友一人點了一杯飲品
🍹檸檬熱情果茶($36)

檸檬熱情果茶冰涼可口,入口酸甜又開胃、夏天喝一流!

🐨🧋黑糖珍珠薑奶麥麥熊($42)

整粒熊熊冰在杯上很可愛,薑奶配上黑糖珍珠的配搭非常不錯,喜歡喝珍珠奶茶的朋友可以試試這個另類的選擇。

====—====—====—====—
2021-04-23
  • 吉隆坡海南雞喇沙
星期天有太多外出吃飯的人群,這次看到開飯啦可以網上訂枱,不用排隊,我就決定試試看。1:30pm 到了門口,並沒有需要排隊等候,門口也沒有前台工作人員問帶位。倒是吧台區的工作人員說這裡是自己在門口電腦訂餐,自己找座位坐下,自己去領餐。其實整個感覺就是高級的大快活~😅😅這裡座位很寬敞,沒有一點壓逼的感覺。也比較不會擔心人和人之間的距離太近。吃得相對安心。自助式點餐,非常有效率,也少了與服務生對話,也可以避免點錯餐和減少交叉感染,很適合人少省時間的用餐。這裡的食物不過不失,吃飯不需要太過急。也沒有人過來趕你走翻枱。 吃得相對舒適。

Laksa
Laksa
雞肉河粉
香港奶茶加珍珠
2021-04-27 167 瀏覽
K11 Musea嘅餐廳普遍價位都唔低,今日想平平哋食個午餐,所以去左喫麵,餐廳提供咗好多東南亞地方嘅麵食,例如係拉麵、喇沙、船麵等都有。自助形式落單,喺門口部機落單之後,再自己去餐廳搵位。尊享套餐 (包一杯飲品) $118吉隆坡傳統蝦麵試咗啖湯,勁濃郁嘅蝦殼味,好驚喜,忍唔住飲多兩啖。配菜有: 豚肉、蝦仁、芽菜、流心蛋同韮菜。值得一提嘅係佢嘅流心蛋,真係好”流”,十分好味😋 蝦仁比較細粒,豚肉都幾有豬味,唔錯。麵條係粗身油麵,煮到剛好,唔會過腍餐飲係一包英國早餐茶嘅茶包,要另外去水吧拎新加坡海鮮喇沙 $108媽咪食呢個餐,我試飲左啖湯底,都係十分濃郁,唔辣。配料都幾多有: 蝦仁🦐、魷魚🦑、白魚旦、魚片、豆卜同流心蛋。豆卜索哂湯汁,白魚旦爽口都幾彈牙,魷魚就切成絲,幾好𡁻!流心蛋同樣好”流”而麵條係油麵,有口感。餐廳另一分位: 有提供圍裙,唔怕彈到湯汁上身,岩哂今日著白色衫嘅我

尊享套餐 (包一杯飲品) $118
吉隆坡傳統蝦麵

餐飲係一包英國早餐茶嘅茶包,要另外去水吧
吉隆坡傳統蝦面

新加坡海鮮喇沙 $108
而麵條係油麵,有口感。
新加坡海鮮喇沙

2021-04-24
吉隆坡傳統蝦面
新加坡海鮮喇沙
  • 曼谷牛腩船麵
2021-04-26 741 瀏覽
又來吃YumMee🤤 每次嚟都好似去左一趟亞洲旅遊咁✈今次既menu有少少唔同左,同樣匯集10款亞州不同地區嘅麵食及小食,一起跟著私來個滋味行吧😉·🍜新加坡海鮮喇沙麵  HKD$108水準依然👍喇沙湯底真係不喝不厭😋 香濃既馬拉盞醬配搭多種香料混合椰汁煮成,十分惹味😻 個人真的超級喜歡。配料亦很豐富,包括 半隻溏心蛋🥚、豆卜、魚片、魚蛋🍢、魷魚等。·🍲京都叉燒醬油拉麵  HKD$98哩個係新款麵食之一,叉燒🐖肥瘦均勻,微微炙燒過帶點焦香🔥麵質口感度適中,只是略縑湯底有點不夠濃郁呢😮·🥟成都紅油抄手  HKD$48都算幾大粒,抄手裡面既蝦肉🦐加豬肉🐖做得幾紮實,如果再辣啲會更惹味呢🌶·🌯芒果鮮蝦牛油果紙米卷  HKD$42越式米紙包住鮮蝦及爽脆的唐生菜🌱、青瓜🥒、紅蘿蔔🥕等,口感豐富多層次😚芒果及牛油果香甜清新,健康小食之選👍·🐻香芒莓莓熊  HKD$48必點哩款打卡熊熊特飲🤩 粉色既莓莓熊好吸睛💖 芒果加紅莓2款混合酸酸甜甜,想打卡又唔想飲奶味熊就要點佢啦📸·🍋河內香草檸檬綠茶  HKD$38香草味清新🍃 飲後解渴令人心曠神怡~
又來吃YumMee🤤 每次嚟都好似去左一趟亞洲旅遊咁✈

🍜新加坡海鮮喇沙麵  HKD$108

🍲京都叉燒醬油拉麵  HKD$98

哩個係新款麵食之一,叉燒🐖肥瘦均勻,微微炙燒過帶點焦香🔥

麵質口感度適中,只是略縑湯底有點不夠濃郁呢😮
🥟成都紅油抄手  HKD$48

🌯芒果鮮蝦牛油果紙米卷  HKD$42

芒果及牛油果香甜清新,健康小食之選👍
🐻香芒莓莓熊  HKD$48

🍋河內香草檸檬綠茶  HKD$38

香草味清新🍃 飲後解渴令人心曠神怡~
2021-02-24
  • 新加坡海鮮喇沙麵
2021-04-23 65 瀏覽
係Musea講到有多元化選擇,中低位價錢餐廳既話, Yumee都係其中一個選擇。主打亞州不同國家既當地麵食,包括喇沙、拉麵、船麵等等。-1⃣上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵 💰98(👅: 7.2/10)擔擔麵味道做得不錯,麻辣同花生醬既比例剛好,有花生香濃郁亦帶微辣,唔會太嗆喉。黑毛豬扒是分開另上的,不韌亦不會太油,炸得幾香口,亦無皮肉分離既問題~ 擔擔麵口感煙韌,吸曬d湯汁,幾入味。-2⃣吉隆波海南雞喇吵 💰118(👅: 7.2/10)海南雞無骨亦幾滑嫩,份量十足。喇沙湯底頗濃厚,香甜,有椰香,唔算好辣。值得一提係豆卜索晒d湯汁好正,麵質口感適中剛好。-3⃣泰香炸魷魚 💰48(👅: 7/10)魷魚新鮮炸起,好香穌,脆卜卜,點埋微辣嘅泰式醬汁,幾惹味!-4⃣芒果糯米飯 💰48(👅: 5/10)擺盤係不錯既,不過個芒果要自己刮出黎食🤣,食落比較唔方便。而且個椰汁味都唔太突出,糯米飯偏乾同硬,有進步空間😂。-5⃣黑糖珍珠薑奶麥麥熊 💰42(👅: 6.8/10)6⃣香芒莓莓熊 💰48(👅: 6.8/10)呢兩杯飲品幾適合打卡,上面分別浮喺度嘅係啡色同粉紅色嘅熊啤啤,一隻麥精一隻草莓,好qq~ 見到有人負評黑糖珍珠
1⃣上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵 💰98(👅: 7.2/10)

2⃣吉隆波海南雞喇吵 💰118(👅: 7.2/10)
海南雞無骨亦幾滑嫩,份量十足。
喇沙湯底頗濃厚,香甜,有椰香,唔算好辣。
值得一提係豆卜索晒d湯汁好正,麵質口感適中剛好。

3⃣泰香炸魷魚 💰48(👅: 7/10)
魷魚新鮮炸起,好香穌,脆卜卜,點埋微辣嘅泰式醬汁,幾惹味!

4⃣芒果糯米飯 💰48(👅: 5/10)

5⃣黑糖珍珠薑奶麥麥熊 💰42(👅: 6.8/10)
6⃣香芒莓莓熊 💰48(👅: 6.8/10)

呢兩杯飲品幾適合打卡,上面分別浮喺度嘅係啡色同粉紅色嘅熊啤啤,一隻麥精一隻草莓,好qq~ 見到有人負評黑糖珍珠薑奶麥麥熊,但其實我覺得麥精配薑奶幾特別~

✨整體黎講,食物中規中矩,環境幾闊落,可以買杯熊仔杯特飲,打下卡,食個麵~
YumMee🍜 Lets 喫麵😋😋😋🥢..身在美食天堂既香港🇭🇰,想吃盡亞洲各地麵食既美食,就算未能外遊依然可以嚐盡當地滋味💕。今次就趁有時間,黎到K11 MUSEA 內既YumMee 喫麵🍜。一間聚焦點為:其全自動選購程序,食客可於自助點餐機 or 於座位上素描QR Code📲 選購食物 & 以電子付款形式自助落單,全程真係好方便架。餐廳以提供麵食為主,有齊10款不同亞洲地區既麵食🍜:上海🇨🇳 擔擔麵、台灣🇹🇼 牛肉麵、新加坡🇸🇬 喇沙,日本🇯🇵 秘製拉麵等等,仲有唔同小食 & 特飲,真係好多元化😍😍😍。.ll $188ll $198ll $42ll $48ll $28ll $42.一場黎到分別點選左:2款麵食、1款小食、1款甜品、2杯特飲。其中拉麵🍜 湯底都超級濃郁,配料豐富 (海鮮、豬肉、蛋),龍蝦🦞 & 蟹腳🦀 都超級鮮味啊😍。而湯麵分別在於一款微辣,另一款傳統醬油味,個人較喜歡吉隆坡風味,帶微辣🌶 好惹味。小食蝦卷🍤,新鮮熱辣辣炸起好香脆而蝦肉夠爽彈不油膩。甜品既曼谷🇹🇭 糯米飯,滿有椰香🥥 又煙韌軟糯,微甜味道真係好吸引,靚芒🥭 肉粒滿有果香又香甜啊啊啊。飲品方面,黑糖薑蜜

YumMee🍜 Lets 喫麵😋😋😋🥢

l[吉隆坡龍蝦海鮮蝦麵]l $188

l[京都蟹腳醬油拉麵]l $198

l[薯絲蝦卷 (3卷)]l $42

l[曼谷芒果糯米飯]l $48

l[黑糖薑蜂蜜檸檬漬]l $28
l[黑糖港式珍珠奶茶麥蜜熊]l $42

小食蝦卷🍤,新鮮熱辣辣炸起好香脆而蝦肉夠爽彈不油膩。

飲品方面,黑糖薑蜜🍯 夠濃郁,帶點點檸檬🍋 清香,補氣暖身又養生;港式珍奶有隻蜜蜜熊🐻,真係趣致又可愛,岩晒打卡喔。不錯呢。
×××[YumMee 喫麵]×ש
©香港九龍尖沙咀梳士巴利道18號K11 MUSEA1樓136號鋪
2021-04-17 72 瀏覽
元旦日新的一年,趁着假期日子,當然是不能浪費,便與老公寶寶相約一同外出走走順道用膳,我向來對粉麵頗為鍾情,下午的時份特意挑選了到這間位於 K11 Musea 的麵食專門店,以滿足自己味蕾。曼谷牛肉船麵湯底色澤呈現啡黑,是使用上大量牛骨煲製而成的,飲用時牛味濃郁突出,鮮香味美。麵條選用金邊粉,咀嚼時幼滑纖長,爽口彈牙,而且盡吸湯汁精華。配料方面有牛丸、牛腩、炸豬皮,牛丸香嫩爽彈,富有肉香。牛腩軟腍入味,鮮嫩彈牙。炸豬皮香酥鬆脆,為整體增添口感。整碗船麵水準極高,味道正宗,讓人喜出望外。粵式籠仔金蝦餃金蝦餃一籠兩件,其頂部特意加添有金色食用顏料作為點綴,賣相矜貴吸引。由於是即點即蒸,因而上桌時熱烘烘的。食用時餃皮黏度甚高,煙韌軟糯,內餡用上海鮮、豬肉製作,口感幼嫩清甜,鮮美滑溜。以麵食餐廳來說,可製作成此水準可說是甚具驚喜。冷泡桃花觀音此款飲品是屬烏龍茶的一種,而冷泡則是指用低溫水泡製的茶,特色是不但能減輕苦澀,亦可減緩對胃的刺激。飲用時茶味濃郁,清新芳香,很是適合用作飯後解膩。檸檬西柚茶檸檬西柚茶點選了少甜少冰,並配搭紅茶,奉上時份量大杯充足,內裏加入有數片檸檬,氣味散發着清香酸甜,頗為
曼谷牛肉船麵
粵式籠仔金蝦餃
冷泡桃花觀音
檸檬西柚茶
檸檬西柚茶點選了少甜少冰,並配搭紅茶,奉上時份量大杯充足,內裏加入有數片檸檬,氣味散發着清香酸甜,頗為吸引。飲品是朋友點選的,味道就不作詳細說明了。

總結而言,餐廳以木系為主元素,整體裝潢環境簡樸舒適。菜餚賣相精緻吸睛,製作正宗高質,味道可嚐出甚高水準。而且其特色是提供有日本、泰國、越南、馬來西亞等各國的地道麵食,即使因疫情不能旅遊,亦可於此暫時滿足止癮,絕對是所麵食愛好者不可錯過的出色餐廳。
2021-04-09 129 瀏覽
某天 跟朋友到K11 Musea 逛街逛街之後就直接在商場搵食見到一間混雜着亞洲各地麵食的餐廳位置寬敞 座位舒服 味道更不錯👍🏻吉隆坡海南雞飯 $118 海南雞飯已去骨 雞皮滑溜雞肉嫩滑 配上飯香非常的油飯 非常開胃布吉大蝦冬陰功粉 $118冬陰功湯非常清甜大蝦🍤非常大隻 好正呀😍😍蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 $48雞翼開半以後 方便食用蒜蓉令雞翼非常香口女女大愛之選👍🏻成都紅油抄手 $48大大粒 但感覺無辣味 如果辣啲應該會有成都嘅感覺黑糖港式珍珠茶麥麥紅 $42香芒妹妹熊$48超級可愛的飲料看着熊仔慢慢溶化有點捨不得喝😂YumMee 喫麵的出現可說是口腹和精神上的一大滿足!😍😍可以好好回憶各地美食🤩
某天 跟朋友到K11 Musea 逛街
逛街之後就直接在商場搵食