2021-12-31
希望一切衰嘢都隨著除夕過去,明天有新的一年新開始,唔使再食啲咁差嘅嘢。預早訂咗位,去到原來係快餐店,職員話可以係位用QR code 點餐,點知去到比錢位就死機做唔到落去(但我部手機其他功能工常),唯有出返去門口用點餐機點餐比錢,到有食物時,職員如果唔見你去攞餐,都只係係度大聲叫「(枱號)枱有餐啦,去攞啦」完全唔會幫你。今晚老婆叫咗個雞喇沙,雞都算多,但似乎煮老咗啲,個喇沙湯底就較淡。我就中咗伏嘞,叫咗個曼谷牛腩飯,上檯仲以為佢比錯,攞出去問返職員係乜野,佢話係「船飯」,我話要曼谷牛腩飯喎,佢話啱係同一樣嘢啫,唯有硬食啦,食落只可以話係豉油水加少少菜同4粒手指公大嘅肉丸仲有兩粒骰仔咁大嘅牛肉再加幾條半淋不脆嘅"炸" 豬皮,再加一碗白飯,牛肉好鞋,咁嘅嘢價錢竟然收$88只希望新一年唔使再食呢類中伏飯。
只希望新一年唔使再食呢類中伏飯。