放假咁岩去開愉景新城行街,唔知食咩好,咁岩見到呢間餐廳好多唔同種類既東南亞麵食揀,就入左去試😄😄(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌑🌑新加坡海鮮喇沙麵 $88呢碗應該係依間鋪既signature,湯底濃郁,雖然有少少辣但好惹味🤣🤣配料都幾充足,有青口,大大隻蝦,魷魚鬚,仲有一隻流心蛋,味道都尚算唔錯🥰香港滷水車仔麵 $78呢個價錢係同出邊既車仔麵差好多,就係想試下點解佢要賣呢個價錢😂😂份量黎講都算充足,但味道就一定唔及香港地道既車仔麵咁吸引,呢個就唔係特別推介🤫價錢:🌕🌕🌕🌑🌑一碗粉麵既價錢黎講有啲貴,雖然唔算話細碗同埋麵有好多餸既,但係呢個價錢如果係加埋前菜/飲品會抵食好多🙈交通:🌕🌕🌕🌗🌑位於愉景新城,如果荃灣/荃灣西站行過去會有啲距離,但係揸車人士就好方便,車位多又有泊車優惠,食完仲可以順便行埋旁邊宜家家俬🤪🤪環境:🌕🌕🌕🌕🌑鋪頭位置非常闊落亦都好光猛,本身愉景新城都唔係話人流好多,疫情下想靜靜地少啲人食午餐都係一個唔錯既選擇😎性價比:🌕🌕🌕🌘🌑如果係一行好多人想食唔同款式既粉麵,或者想搵個坐得舒服既地方,呢間餐廳會係一個好選擇,但味道同價錢黎講就唔係太抵食,食過一次就可以😝😝🙈🙈🙈

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑

交通:🌕🌕🌕🌗🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌑

性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
2022-01-16 372 瀏覽
📍喫麵聽朋友講吃面最近喺荃灣開咗新店,有多國國家嘅菜式,所以早兩日就趁放假約咗朋友去試下👏🏻👏🏻見到Menu都幾多選擇、樣樣都想食😋😋今次就叫咗幾款試下👇🏻👇🏻📌「 蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 」 蜜糖同蒜蓉味好match,脆卜卜,最欣賞佢系單骨,岩哂女仔可以斯斯文文咁食。📌 「 酥炸豬皮 」炸豬皮好脆好香口,配埋佢提供嘅甜酸醬,真系食到停唔到口。📌「 熊貓流沙包&豬仔叉燒包 」流沙包咬落去已經好多汁,最鐘意佢嘅流心,不過食嗰陣真系要小心,因為新鮮整起,所以好熱㗎🔥🔥📌 「 星加坡海鮮喇沙 」好香濃嘅喇沙湯底,奶味幾重,識落有少少辣辣地,配料好豐富,有大大只青口,豆卜,魚蛋,蝦等…📌 「 台北紅燒牛肉面 」牛肉面質彈牙,牛肉好嫩口,入口即溶,配埋芽菜酸菜同蔥花,簡直系Perfect match💯💯🔎🔎: @yummee.hk 地址: 荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1016至1018號鋪
📍喫麵

見到Menu都幾多選擇、樣樣都想食😋😋

今次就叫咗幾款試下👇🏻👇🏻

📌「 蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 」

📌 「 酥炸豬皮 」
炸豬皮好脆好香口,配埋佢提供嘅甜酸醬,真系食到停唔到口。

📌「 熊貓流沙包&豬仔叉燒包 」

📌 「 星加坡海鮮喇沙 」

📌 「 台北紅燒牛肉面 」

🔎🔎: @yummee.hk

喫麵係荃灣開左分店la!荃灣分店基本上menu同尖沙咀既一樣,但係小食方面就好似冇咁多選擇,亦都冇佢地既招牌打卡熊仔冰奶茶🤔呢度係自助落單既,有自助既電子機可以落單,又或者坐低係位scan檯面既qr code落單都得,好方便☺️嘢食ready既時候檯面既檯號會著燈,提示你可以去攞餐la。  呢度有好多款唔同既麵食揀,有台灣牛肉麵、曼谷船面、檳城蝦麵、海南雞喇沙、香港車仔麵等等。另外除左麵食之外仲有唔同既飯類可以揀,同朋友食飯,就唔洗驚要就黎就去,緊有一款啱食既😉1️⃣上海麻辣豬扒擔擔麵($88)擔擔麵面頭有好多花生肉碎,味道濃郁,麵條好掛湯😋個擔擔麵係唔錯既,而且湯底微辣幾惹味🌶️不過就有少少過鹹。豬扒幾大份,炸得好脆,不過個人覺得冇乜味,食落口感覺好單調。  2⃣️新加坡海鮮喇沙麵($88)喇沙湯底椰香味好濃😳米線幾滑幾彈牙。配料有大蝦、青口、魚片、魚蛋、芽菜、豆卜、魷魚鬚,好豐富。  3⃣️成都紅油抄手($32)紅油抄手入面好明顯食到蝦肉🦐👍皮薄餡鮮,不過調味比我想像中既輕手,辣味欠奉,比較似雲吞多過紅油抄手。  4⃣️薯絲蝦卷($38)配上酸辣醬汁,酸酸甜甜幾好食,薯絲炸得好脆,而且食落口唔油😌

1️⃣上海麻辣豬扒擔擔麵($88)
上海麻辣豬扒擔擔麵

2⃣️新加坡海鮮喇沙麵($88)
新加坡海鮮喇沙麵

3⃣️成都紅油抄手($32)
成都紅油抄手

4⃣️薯絲蝦卷($38)
薯絲蝦卷
薯絲蝦卷
2022-01-13 946 瀏覽
以前成日去K11既YumMee食野,宜家荃灣都開左間分店,出開荃灣行街,同朋友入去食下麵同可愛既點心🐹依度既signature noodle款款都好正ga😍~新加坡海鮮喇沙🍜 $88有青口、鮮魚片、大蝦、魚蛋、流心蛋等,海鮮新鮮又鮮甜,流心蛋流心程度剛剛好,喇沙湯底夠曬香濃😋好喜歡呢😋~吉隆坡海南雞喇沙🍜 $88海南雞香滑肉嫩,加埋香濃喇沙湯底,喇沙同海南雞係絕配,味道一流🤩~熊貓流沙包🐼 $16好可愛既熊貓包🐼一咬開流心既奶黃餡流出,軟滑又香奶黃😋~豬仔叉燒包🐷 $16外型係豬仔既包入面係惹味叉燒餡,好好味叉燒肥瘦適中🥰~粵式籠仔金蝦餃🥟 $22一籠兩隻蝦餃好飽滿,蝦餃皮簿,內餡有好大隻鮮甜大蝦爽口彈牙🤤~黑松露田園素菜餃🥟 $22素菜餃上面有d矜貴既黑松露蓉,香濃既黑松露mix埋素菜既清新味道,好match😉~香芋荔枝球🧆 $34整到好似荔枝既甜品好精緻😍一咬開流出好香既香芋蓉,好正😋真正色香味俱備😍~絲網海鮮春卷🦐 $38外脆內蝦爽口彈牙,好香脆好好味既小食😋~薯絲蝦卷🦐 $38蝦肉味道非常好又入味,加埋脆脆表皮,正🥰~黑豚肉燒賣🥩 $22燒賣好彈口肉質實,入面仲有d蝦肉,美味既

~新加坡海鮮喇沙🍜 $88

~吉隆坡海南雞喇沙🍜 $88

~熊貓流沙包🐼 $16

好可愛既熊貓包🐼一咬開流心既奶黃餡流出,軟滑又香奶黃😋

~豬仔叉燒包🐷 $16

外型係豬仔既包入面係惹味叉燒餡,好好味叉燒肥瘦適中🥰

~粵式籠仔金蝦餃🥟 $22

~黑松露田園素菜餃🥟 $22

~香芋荔枝球🧆 $34

~絲網海鮮春卷🦐 $38

外脆內蝦爽口彈牙,好香脆好好味既小食😋

~薯絲蝦卷🦐 $38

蝦肉味道非常好又入味,加埋脆脆表皮,正🥰

~黑豚肉燒賣🥩 $22

燒賣好彈口肉質實,入面仲有d蝦肉,美味既燒賣😋

~鮮牛肉燒賣🥓 $22

牛肉味好香,上面加上粟米,好好味😋

~7 up🥤 $14
食下點心飲啖7 up好chill😗

~道地蘋果綠茶🍵 $18

蘋果味清甜,綠茶清幽,飲左好relax😉
2022-01-05
  • 香芋荔枝球
  • 黑松露田園素菜餃
  • 粵式籠仔金蝦餃
  • 熊貓流沙包
  • 新加坡海鮮喇沙
2022-01-13 139 瀏覽
賣相正常,但味道很差。自助落單及取餐湯底味精味濃及不正宗,麵硬易斷食材不新鮮,蝦明顯是急凍貨,咬落鬆散零彈牙以一碗這種價錢及體驗質素來說 是零分不會再食第二次注:身邊朋友食海南雞飯,他表示雞很重腥味食完好耐口入面仲有嗰陣腥味
賣相正常,但味道很差。
自助落單及取餐
湯底味精味濃及不正宗,麵硬易斷
食材不新鮮,蝦明顯是急凍貨,咬落鬆散零彈牙
以一碗這種價錢及體驗質素來說 是零分
不會再食第二次

注:身邊朋友食海南雞飯,他表示雞很重腥味
食完好耐口入面仲有嗰陣腥味
2022-01-11 479 瀏覽
走一轉東南亞,從麵開始喫麵~慢慢揀選你想食的東南亞麵食今日探店愉景新城分店,店內裝潢明亮,樓底高從牆壁上看到東南亞國家的地標,就知道有哪些麵食選擇自助點餐,掃QE code自助下單,電子支付,慢慢在座位等候取餐,減少排隊等候,帶小孩方便首選吉隆坡海南雞喇沙麵$88濃濃喇沙,咖哩底,滑嫩雞肉沾滿湯底的豆卜,一口接一口,好食略嫌不夠香辣曼谷牛腩湯飯$88推介這個,牛腩軟淋,肥瘦相間,筋肉剛好配菜的炸豬皮,通菜更是不得少了它,配搭剛好不得點個幾款吸引小朋友目光,打咭點心豬仔造型叉燒包$18,熊貓造型流沙包$18正常水準特別這個荔枝造型的,深得我心軟糯,滿滿流心香芋,不甜好吃香芋荔枝球$34炸物單骨蜜糖蒜蓉雞翼$42,脆脆甜甜,雲吞$38都係一口size#armui_eatdd#阿妹食在荃灣#阿妹食小少#打咭
走一轉東南亞,
從麵開始
喫麵~慢慢揀選你想食的東南亞麵食

今日探店
愉景新城分店,店內裝潢明亮,樓底高
從牆壁上看到東南亞國家的地標,就知道有哪些麵食選擇

吉隆坡海南雞喇沙麵$88

濃濃喇沙,咖哩底,滑嫩雞肉
沾滿湯底的豆卜,一口接一口,好食
略嫌不夠香辣

曼谷牛腩湯飯$88

推介這個,牛腩軟淋,肥瘦相間,筋肉剛好
配菜的炸豬皮,通菜更是不得少了它,配搭剛好

不得點個幾款吸引小朋友目光,打咭點心
豬仔造型叉燒包$18,熊貓造型流沙包$18
正常水準

特別這個荔枝造型的,深得我心
軟糯,滿滿流心香芋,不甜好吃

香芋荔枝球$34

午餐
  • 曼谷牛腩湯飯
  • 香芋荔枝球
2022-01-08 129 瀏覽
荃灣愉景新城又有新餐廳啦!就係YumMee喫麵啦!主打當然係佢地既喇沙啦!吉隆坡海南雞喇沙 - 湯底味道濃郁,充滿椰香味!海南雞都係冇骨既,而且雞肉好嫩滑!鳳爪排骨蒸籠飯 - 即叫即蒸熱辣辣,個飯好足料,加埋少少甜豉油食已經好正除左主食之外仲會有點心同埋其他小食!蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼 - 單骨最容易食,外皮脆卜卜,蜜糖甜蜜蜜,加埋少少蒜香真係唔錯!而我自己就鍾意熊貓流沙包同埋豬仔叉燒包,外型非常可愛,絕對可以俘虜唔少小朋友既心!個流沙包係堅流心架,個蛋黃好香好好味!
荃灣愉景新城又有新餐廳啦!
就係YumMee喫麵啦!

主打當然係佢地既喇沙啦!

除左主食之外仲會有點心同埋其他小食!

個流沙包係堅流心架,個蛋黃好香好好味!
2022-01-08 122 瀏覽
今日放工和同事到了愉景新城1樓yummy吃晚餐。入到門口好快店員帶我哋入去睇下有咩食。可以用screen 完落單等送餐黎。今日點了新加坡海鮮喇沙,曼谷牛腩船麵,成都紅油抄手,絲綢海鮮春卷。點完菜有部機仔,當機仔震就代表已經有食品了。新加坡海鮮喇沙:個湯底幾香口,在香港少有的新加坡喇沙味道。海鮮有蝦,魷魚,青口,魚旦,魚片。個麵都唔太軟或硬,岩岩fit晒。曼谷牛腩船麵:湯底好美味,牛腩都算入味同濃味一點炸豬皮都好脆口又夠香。成都紅油抄手:都ok既個味道。絲綢海鮮春卷:脆口又夠熱好味道。

成都紅油抄手:都ok既個味道。

絲綢海鮮春卷:脆口又夠熱好味道。

2022-01-06
2022-01-07 90 瀏覽
在愉景新城有家摩登麵店今天路過荃灣就來一探究竟以世界城市作主題的各式麵類我們二人選擇了香港和馬來西亞香港代表是熟悉的雲吞魚蛋河發揮正常沒有太大的驚喜是傳統雲吞麵鋪吃到的打卡版馬來西亞代表是吉隆坡傳統蝦麵甫上枱已聞到濃郁的鮮蝦味先呷一口湯蝦味在舌頭爆發是地道馬來蝦麵的味道配料有腩肉蝦仁芽菜等小食點了籠仔金蝦餃和黑豚肉燒賣蝦餃燒賣皆是即叫即蒸熱辣辣飲品點了炭燒烏龍茶和京都紅茶兩者都是無糖喝起來非常清新
在愉景新城有家摩登麵店
黑豚肉燒賣
籠仔金蝦餃
炭燒烏龍茶
2022-01-07 374 瀏覽
集多個亞洲城市麵食概念店 - YumMee🍝🍲喺荃灣愉景新城開咗全新分店啦🤗 勁近我yeah !荃灣店環境具空間感,白色磁磚牆身配以可愛卡通圖案😚 呈現出各城市固有特色。·🍜新加坡海鮮喇沙 HKD$88哩款海鮮喇沙一直係我至愛😍 保持一貫水準👍 偏重花生醬味道嘅喇沙湯頭🥜 味道真的超級濃郁!真係忍唔住成碗飲哂😋 海鮮配料豐盛,包括 海蝦、青口、魷魚、蛋、豆卜、魚蛋、魚片等等。·🦐布吉大蝦冬陰公粉 HKD$88冬陰公湯頭恰到好處,酸辣參半來得平衝😋2隻大頭蝦🦐大大隻,極具泰國特色 !·🐷豬仔叉燒包 HKD$22雖然豬仔有些微脫皮😂 但都不失可愛風格😄叉燒內餡飽滿,味道香甜。·🔴香芋荔枝球 HKD$34被其紅卜卜圓碌碌🔴荔枝造型吸引🤩 外脆內軟嘅炸香芋波波💜炸米外層炸得勁香口,芋頭餡呈流心狀😻 幾特別嘅一款小食。·📍YumMee 喫麵荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1016-1018號舖號舖
集多個亞洲城市麵食概念店 - YumMee🍝🍲

喺荃灣愉景新城開咗全新分店啦🤗 勁近我yeah !

🍜新加坡海鮮喇沙 HKD$88

🦐布吉大蝦冬陰公粉 HKD$88

冬陰公湯頭恰到好處,酸辣參半來得平衝😋

2隻大頭蝦🦐大大隻,極具泰國特色 !
🐷豬仔叉燒包 HKD$22

雖然豬仔有些微脫皮😂 但都不失可愛風格😄

叉燒內餡飽滿,味道香甜。
🔴香芋荔枝球 HKD$34

被其紅卜卜圓碌碌🔴荔枝造型吸引🤩 外脆內軟嘅炸香芋波波💜

炸米外層炸得勁香口,芋頭餡呈流心狀😻 幾特別嘅一款小食。
📍YumMee 喫麵
2021-12-26
午餐
2022-01-06 97 瀏覽
今日同母親到荃灣食野見到有間新開既店就決定入去試下有多款主食,好多選擇採用自取形式,點完餐結帳後會收到一部機食物準備好就會響,提示你出去取餐吉隆坡海南雞飯雞件皮滑肉嫩由鮮艷既顏色已經可以知道有幾新鮮再點上三種醬汁撈飯食好惹味一次滿足你3個願望!上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵豬扒炸皮厚度剛好薄薄一層包住豬扒食落好鬆化擔擔麵麻辣得好過癮味道好夾!金蝦餃,蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼估唔到蝦餃都有得食而質素好高皮薄餡靚,原隻大蝦係入面食到哈哈笑單骨雞翼唔係好多地方有得食有得食真係好滋味美祿好濃郁,好足料好飲!
今日同母親到荃灣食野
見到有間新開既店
就決定入去試下

有多款主食,好多選擇

採用自取形式,點完餐結帳後
會收到一部機
食物準備好就會響,提示你出去取餐

吉隆坡海南雞飯

雞件皮滑肉嫩
由鮮艷既顏色已經可以知道有幾新鮮
再點上三種醬汁撈飯食
好惹味
一次滿足你3個願望!

上海麻辣黑毛豬扒擔擔麵

豬扒炸皮厚度剛好
薄薄一層包住豬扒
食落好鬆化

擔擔麵麻辣得好過癮
味道好夾!

金蝦餃,蜜糖蒜蓉炸單骨雞翼

估唔到蝦餃都有得食
而質素好高
皮薄餡靚,原隻大蝦係入面
食到哈哈笑
單骨雞翼唔係好多地方有得食
有得食真係好滋味

美祿

好濃郁,好足料
好飲!
2022-01-06 114 瀏覽
之前係k11 musea食過呢間印象中好似唔錯見係dpark開左就襯返工時間lunch去食1點左右 坐咗大概唔夠一半睇嚟都係因為個價錢😂雖然佢已經平過k11 musea分店但大部分都要$88今次叫左個曼谷船麵要讚嘅係個湯底做得唔錯比起出面好多船麵都更濃更有牛味不過就少少咸 連平時好咸嘅我都覺得去到尾有啲太咸好想飲水😥牛腩雖然肉質同味道都唔錯 但就比較少 得4小粒肉丸正常發揮中意佢有大量通菜👍🏻而且豬皮脆卜卜好味總括黎講食物係唔錯但相對價錢就略嫌cp值不夠因為附近實在太夠其他選擇🤣
之前係k11 musea食過呢間

總括黎講食物係唔錯
但相對價錢就略嫌cp值不夠
因為附近實在太夠其他選擇🤣
2022-01-04 102 瀏覽
新開的餐廳喫麵,價錢偏貴原因是份量較少,午餐約80-90元。泰國牛腩船麵,湯底濃味,牛腩都夠腍,但份量吃完比起平日一般茶餐廳下午茶更少。台牛肉麵可選辣度,牛肉為牛𦟌不是牛腩,湯底較油但香口,麵底是油麵,個人較偏愛平日刀削麵面底,所以認為不過不失。我吃完的感覺是不夠的飲品是連鎖牌子的飲品,但不是原枝綠茶或原罐汽水…不過值得一提的是新餐廳是電子點餐和結帳,不用等排隊,所以落單過程較快,等餐時間較短。

2022-01-04
2022-01-04 86 瀏覽
愉景新城新開咗 YumMee 喫麵一於就試新嘢啦 呢間係自助形式咁既餐廳自己搵位, 枱面掃QR睇Meau落單需到自助機點餐及付款 我哋一共叫咗5款食物 新加坡海鮮喇沙有青口、海蝦、墨魚,仲有半隻糖心蛋。相比之下青口鮮味最濃,其次係海蝦。喇沙湯頭方面幾好味,連帶吸滿湯嘅豆卜都變得吸引。 吉隆玻海南雞飯估唔到份量非常多,全部都去晒骨,肉質嫩滑。 香芋荔枝球其實係炸香芋球, 外層鋪上炸米,成粒荔枝造型芋頭餡比較淡味,外層炸米脆卜卜蜜糖蒜蓉炸半骨雞翼蜜糖雞翼撒上炸蒜,賣相靚 味道甜甜地加埋蒜香,夠晒香口 絲網海鮮春卷絲網片好脆,中間嘅蝦又唔會炸到好乾
愉景新城新開咗 YumMee 喫麵
一於就試新嘢啦

呢間係自助形式咁既餐廳
自己搵位, 枱面掃QR睇Meau
落單需到自助機點餐及付款

我哋一共叫咗5款食物

新加坡海鮮喇沙
有青口、海蝦、墨魚,仲有半隻糖心蛋。
相比之下青口鮮味最濃,其次係海蝦。
喇沙湯頭方面幾好味,連帶吸滿湯嘅豆卜都變得吸引。

吉隆玻海南雞飯
估唔到份量非常多,全部都去晒骨,肉質嫩滑。

香芋荔枝球
其實係炸香芋球, 外層鋪上炸米,成粒荔枝造型
芋頭餡比較淡味,外層炸米脆卜卜

蜜糖蒜蓉炸半骨雞翼
蜜糖雞翼撒上炸蒜,賣相靚
味道甜甜地加埋蒜香,夠晒香口

絲網海鮮春卷
絲網片好脆,中間嘅蝦又唔會炸到好乾
2021-12-28
1K
2022-01-02 98 瀏覽
讚1.船麵既湯底係做得幾好,有牛香,少少辣,唔過火彈1.價位好進取,比區內任何一間粉麵店都貴,而呢度係大雜薈粉麵店,佢可以做到車仔麵貴過車仔麵專門店(差唔多六十銀)、日本拉麵又貴過日本專門店,一碗船麵係八十八,仲要唔包嘢飲,而最得人驚係,呢度仲係快餐店式,要客人自已拎嘢食,見到隔離檯就因為咁而坐低後都閃左2.嘢食係有問題,船麵既湯係少到連麵都蓋唔過;海南雞飯既飯同醬都唔香,以呢個價錢係唔可以接受3.自助式購買機旁,無員工教客人落單,所以好多人都慢慢黎,搞到條隊好長,後尾先知原來可以坐低後先掃Code叫嘢食整體黎間非常唔睇好

1.船麵既湯底係做得幾好,有牛香,少少辣,唔過火

整體黎間非常唔睇好