2022-12-29
前排係荃灣行完IKEA又黎到愉景新城搵野食,今次試左一間主打東南亞菜餐廳,選擇都幾豐富,可惜食物質素比較失望~‣ 麻辣擔擔麵 ($68)賣相唔錯,聞落幾香,花生肉碎都唔少,湯底比較淡,唔夠麻辣同花生味唔算重;麵底煮得唔錯,口感幾彈牙,份量亦幾多,總體質素一般~‣ 傳統喇沙 ($78)上菜擺盤都唔錯,不過食落喇沙湯底味道好淡,配料份量都ok,五花肉口感正常,不過醃得唔夠入味,總體水準一般~‣ 肉骨茶配飯 ($88)肉骨茶賣相唔錯,睇落份量都唔少,湯底飲落藥材味幾重,肉味偏淡冇胡椒味,排骨口感一般而且肉質柴口,味道偏淡,總體水準一般~‣ 芒果糯米飯 (+$24) 糯米飯煮得比較耐,食落口感一般,糯米痴埋一舊;唯一優點係芒果幾甜,總體質素普通~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境幾乾淨企理,可以自助點餐幾方便,不過食物質素一般,而且價錢唔平,唔太建議去試~💰Total: $258 ($86/pp 無服務費)📍喫麵 YUMMEE荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1016-1018號舖📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_ 🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既
‣ 麻辣擔擔麵 ($68)
‣ 傳統喇沙 ($78)
‣ 肉骨茶配飯 ($88)
‣ 芒果糯米飯 (+$24)
💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
💰Total: $258 ($86/pp 無服務費)
📍喫麵 YUMMEE
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻