2023-06-18 379 瀏覽
姐係以前食既一包包撈麵,放到落個碗到,再upgrade d 餸。本身以為d醬係特別d,冇諗過係兒時既味道。雞。嘆撈,手撕雞+辣雞軟骨+青瓜+櫻花蝦+芫荽,我揀左涼麵,好夠味。手撕雞好碎,感覺唔到係手撕,辣雞軟骨好惹味,如果d青瓜切到係一條條短d,個口感會好d,而家d青瓜太長。五寶滷水拼盤,萵筍、金錢肚、鹿茸菇、鵝腎同牛柏葉,呢碟係食汁,d餸本身都冇乜味,好多汁,唔太辣。正常黑糖冰粉,我懷疑有冷氣機水滴左入去檸檬愛玉,可以接受

正常黑糖冰粉,我懷疑有冷氣機水滴左入去

檸檬愛玉,可以接受
2023-06-17 229 瀏覽
.今次放工後去左虹橋附近搵野食啵😋就一於試下呢間嘆撈啦🥰 一落天橋就到架啦😚.今次試佢既撈麵😙大盛 嘆撈 $69 多啲餸 就一於試呢個啊😋手斯雞🐔+木耳+豬頸肉🐷+牛柏葉🐂+鹿茸菇+青瓜🥒仲有其他甜品食架 不過今次無試呢.每樣都有幾塊 唔算好多 咁多樣加埋就唔覺得少撈麵正常發揮 今次小編叫咗BB辣 小編都食到大家食得辣嘅 可以試吓再辣啲🤪.白桃烏龍茶 一入口就有好多白桃味🥰.🥢嘆撈 (屯門)📍屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
今次放工後去左虹橋附近搵野食啵😋
每樣都有幾塊 唔算好多 咁多樣加埋就唔覺得少
撈麵正常發揮 今次小編叫咗BB辣 小編都食到
大家食得辣嘅 可以試吓再辣啲🤪
白桃烏龍茶 一入口就有好多白桃味🥰
🥢嘆撈 (屯門)
📍屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
2023-06-15
2023-06-10 190 瀏覽
又一個要返通宵既晚上,係外賣平台搵好野食既時候竟然見呢間食店11點幾都仲有外賣,嗌左2碗碗仔碗翅,一碗雞嘆撈,燒賣同口水皮蛋拼鹿茸菇。碗仔翅有d細碗,但都叫足料雞嘆撈可以再自選加自己鐘意食既配料好唔錯。燒賣正常街邊感覺。口水皮蛋一個,鹿茸菇好味分量足,就算叫唔辣本身都有少少辣但又接受到既辣度。
碗仔翅有d細碗,但都叫足料
外賣送餐
🎶 𝕋𝔸ℕ𝕃𝕆 - 𝕋𝕌𝔼ℕ 𝕄𝕌ℕ〰️ 今日Alice同為食妹原本諗住一齊出街撐枱腳☺️去咗虹橋嗰邊覓食,揀咗間有主食又有甜品嘅小店嘆吓😃 不過「嘆撈」呢間人氣店,無論是平日還是假日,都會排哂長龍,所以就外賣拎返屋企慢慢享受🤣🤣🍽 🔹雞。嘆撈(手撕雞+辣雞軟骨+青瓜)涼皮,爆蒜撈,小辣手撕雞加咗麻油好香,辣雞軟骨分量都幾多,咬吓咬吓好過癮。青瓜好fresh,好爽口。為食妹揀咗涼皮底,滑滑哋煙煙韌韌😋唔係好食得辣嘅我揀咗小辣,爆蒜雖然食完會口臭,但無咗蒜就差緊啲😆加埋一堆芫茜又香又惹味😋➰🔹芒果🥭蘆薈小丸子天氣咁熱緊係要食番啲凍嘢降吓溫😌芒果切細粒方便入口,芒果啱啱好熟透,口感軟腍,又甜又香。蘆薈、小丸子、西米多重口感好豐富😋食完都幾飽肚。➰🔹楊枝金露酸酸甜甜好開胃,成碗都好多芒果同柚子肉,份量都唔少,都幾好食🤤 🔹➰🔍 題外話小店唔算好大,所以做外賣為主,住附近嘅街坊不妨幫襯吓💁🏻‍♀️ 為食妹掛住食都無影到相🤭 📌 嘆撈 📍 屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
🎶 𝕋𝔸ℕ𝕃𝕆 - 𝕋𝕌𝔼ℕ 𝕄𝕌ℕ

🍽

🔹雞。嘆撈(手撕雞+辣雞軟骨+青瓜)
涼皮,爆蒜撈,小辣

🔹芒果🥭蘆薈小丸子

🔹楊枝金露

🔹

🔍 題外話

📌 嘆撈
📍 屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
2023-06-04 143 瀏覽
路過紅橋,見到一間甜品店就入去試試,食咗佢哋嘅招牌甜品 - 海鹽雪糕窩夫。 個窩夫即整夠哂熱,夠酥夠香,整得好恰到好處,唔會太硬亦唔會太軟爛。仲有一粒粒嘅糖粒,係上面加啲口感同甜味。 但係最好食嘅係個雪糕啦!呢隻雪糕有啲咸咸地,同時又有啲甜味,好難形容嘅味道。食落去好滑順,融入口中,令人忍唔住食多啲。 呢間甜品店嘅環境都好舒服,音樂唔會太吵,啲服務員都好友善。不過價錢比較貴啲,但係食物質素同環境都係值得。 總括而言,我好鍾意呢隻海鹽雪糕窩夫,好味又唔會太甜膩,係一個好適合同朋友傾計、約會嘅地方。

2023-06-03 167 瀏覽
今日星期日 見呢間嘢喺網上外賣平台有優惠 所以就諗住去試吓啦近近地 入到去間舖頭好細,但好多人心諗都唔會難食得去邊,點知一食伏到喊!真係好好好好難食! 麵唔夠味 ,好乾,仲話咩爆蒜,完全唔香又冇汁, 個涼皮成餅野,個麻辣雞軟骨一啲辣味都冇又唔香,以為個麵已經夠難食㗎喇, 個甜品仲難食!甜品好稀 , 真係未食過咁難食嘅芋圓糖水, 個芋圓好似食緊麵粉咁 ,收得又唔係平,CP值負分!請問呢間野有咩係好食??伏到暈強烈建議,千祈唔好去食

請問呢間野有咩係好食??伏到暈

強烈建議,千祈唔好去食
2023-06-03 126 瀏覽
返去睇完戲想食宵夜,就總會嚟咗呢度。呢度最吸引我嘅地方係又有撈麵,又有糖水~嘆撈(手撕雞)呢度個撈麵汁真係好好食,有辣辣嘅味道又好惹味咁~雖然叫嘅係BB辣,但係食落都幾辣下,但就真係好刺激好正!佢嘅盆菜好多有青瓜,花生等等,撈埋之後又中和左啲辣味,其實都幾清爽。如果鋪食辣嘅癮嚟到,都會幾想黎呢度食生返一碗~薑汁糖水芋圓加湯圓佢個薑汁糖水少少甜,帶有淡淡的香味,但又唔會好嗆,岩岩好! 佢嘅芋圓10分煙靭,好有咬口,仲可以加幾蚊就有三粒湯圓,真係超滿足!
返去睇完戲想食宵夜,就總會嚟咗呢度。
呢度最吸引我嘅地方係又有撈麵,又有糖水

嘆撈(手撕雞)

薑汁糖水芋圓加湯圓
2023-05-29 149 瀏覽
嘆甜品🍬和風飄雪❄️🗻 $58呢一個和風飄雪總共有七種唔同嘅配料組合而成,包括牛奶雪花冰、甜煉奶、麻糬、紅豆 、瑪莉餅、黃豆粉同埋呍呢嗱雪糕,非常豐富💯💯佢哋嘅牛奶雪花冰,真係好有牛奶味,甜味主要係來自自己加嘅煉奶,加多加少自己決定,甜味可以控制!啱晒我呢啲鍾意食甜品,又好怕太甜既人😆😆岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫配雪糕$65勁多配料🈵🈵一路都覺得窩夫配雪糕非常好食,但係嘆甜品呢一個配搭,唔單止好睇,食落仲唔會有膩嘅感覺,因為呢個窩夫加左岩鹽拖肥醬,間接中和左甜味,所以令到成個甜品都唔會太甜✅✅又靚又好食冇得彈啦👍🏻👍🏻
甜品🍬
和風飄雪❄️🗻 $58
岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫配雪糕$65
和風飄雪
岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫配雪糕
和風飄雪
岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫配雪糕
2023-05-24 147 瀏覽
嘆撈 🥰雞嘆撈 (手撕雞+辣雞軟骨)🍜 $48細個時我會買份撈麵當一個正餐食,大個之後都估唔到一個撈麵都可以食到我飽!🤤🤤手撕雞本身好香麻油味,辣雞軟骨有成十幾粒,而且都好大粒🈵麵底係紅薯皮,同紅薯粉一模一樣,不過形狀就似雲吞皮,爽口有彈性。最出色係個辣汁,我叫左小辣,都非常惹味,辣之外仲有甜味,成件事不論口感定味覺,都好有層次💯💯💯值得encore!✅✅凍椰汁紫米露 🥣 $31椰汁紫糯米有凍同熱選擇,份量作為飯後甜品啱啱好,唔會太多,紫糯米既份量比較多,非常足料!🈵甜度亦都適中,幾啱香港人口味
嘆撈 🥰
雞嘆撈 (手撕雞+辣雞軟骨)🍜 $48
凍椰汁紫米露 🥣 $31
2023-05-15 195 瀏覽
天氣熱熱地,又想食———嘆撈既撈冷面最鐘意食佢既爆蒜味付雜錦, 非常推薦給大家食🙂爆蒜味付雜錦(芝麻八爪魚🐙,味付螺肉,辣味帶子裙邊、中華海蜇)配料仲有櫻花蝦,青瓜絲,芫荽、紫菜,材料好豐富,好足料,但醬汁會偏咸左少少🤏,今次加左面底 再加 蟹籽🤣🤣加勁爆蒜, 味道濃郁惹味,好好食 ! 👍🏻真係食完一次又再一次😆!食完面,再order 埋夏日最佳消暑甜品 楊枝金露,好足料,好多芒果肉和柚子肉,鮮甜可口又美味😊
天氣熱熱地,又想食———嘆撈既撈冷面

最鐘意食佢既爆蒜味付雜錦, 非常推薦給大家食🙂

2023-05-09 186 瀏覽
紅橋勁多宵夜間間都好多人所以我地去左最快果間就係今日依間超易搵正餐小食甜品都有雞鮑翅 $37足料,真係有雞有鮑片價錢合理,份量ok楊枝甘露 $36份量唔錯,都算足料水準幾好,係一個超firm 嘅選擇桃膠雪燕西米露 $39女士必叫,養生美顏唔會太甜,價錢平過出面五寶滷水拼盤 $57口痕,所以叫d 小食辣汁惹味,同d 滷水好match口水皮蛋$28唔會太辣,份量幾多多過出面d 米粉店嘆撈 (屯門)屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
紅橋勁多宵夜
間間都好多人
所以我地去左最快果間
就係今日依間

超易搵

正餐小食甜品都有

雞鮑翅

雞鮑翅 $37
足料,真係有雞有鮑片
價錢合理,份量ok

楊枝甘露

楊枝甘露 $36
份量唔錯,都算足料
水準幾好,係一個超firm 嘅選擇

桃膠雪燕西米露

桃膠雪燕西米露 $39
女士必叫,養生美顏
唔會太甜,價錢平過出面

五寶滷水拼盤

五寶滷水拼盤 $57
口痕,所以叫d 小食
辣汁惹味,同d 滷水好match

口水皮蛋

口水皮蛋$28
唔會太辣,份量幾多
多過出面d 米粉店

嘆撈 (屯門)
屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
2023-05-05
20 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
雞鮑翅
楊枝甘露
桃膠雪燕西米露
五寶滷水拼盤
口水皮蛋
2023-05-08 140 瀏覽
經過屯門見到呢間小店想食甜品又想食小食一於試一試啦————————————皮蛋份量都算多 加埋麻辣汁幾好味牛肚同雞腎都係唔錯嘅選擇加埋酸汗撈埋一齊又幾好味呢度有非一般嘅碗仔翅就係雞鮑翅啦 除咗雞肉仲有鮑片加埋一齊都幾特別 另外亦叫咗個桃膠椰汁西米露桃膠同西米露嘅份量都好多食完感覺上相當滋潤而芒果楊枝甘露絕對係唔錯嘅選擇份量多亦都唔會太甜————————————————簡簡單單又一餐有小食又有甜品都係唔錯嘅選擇
經過屯門見到呢間小店

簡簡單單又一餐
有小食又有甜品
都係唔錯嘅選擇
2023-05-01 159 瀏覽
天氣悶熱,唔想食飯,於是食下撈麵,希望更醒神開胃,於是過左黎幫襯「嘆。撈」,買啲外賣返屋企食😁估唔到又真係無揀錯😋😋最正係麵款、辣度同配料都可以自己揀👍🏻👍🏻豬。嘆撈麵($46)🐷🐷配菜有豬頸肉、鵝腎,豬頸肉肉質鮮嫩多汁,而鵝腎味道濃郁,具油脂感,口感煙韌有咬口。至於麵底揀左紅薯皮,口感Q彈滑嫩,十分入味。配菜有青瓜、芫荽同炸黃豆,正呀😁😁牛。嘆撈麵($46)🐮🐮配菜有金錢肚、手撕雞,金錢肚色澤金黃,口感爽脆,味道濃郁。手撕雞雞肉嫩滑,香氣四溢,配上bb辣醬汁,香辣鮮美。至於涼麵口感涼爽、清新,是夏季消暑的好選擇。下次要再黎試下佢地啲甜品,相信都會有驚喜🤭🤭嘆撈地址:屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖

豬。嘆撈麵($46)🐷🐷

牛。嘆撈麵($46)🐮🐮

下次要再黎試下佢地啲甜品,相信都會有驚喜🤭🤭

嘆撈
地址:屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
2023-04-13 187 瀏覽
成日聽屯門虹橋附近有好多美食,又有唔同類型嘅小店,今次決定襯住復活假期入屯門覓食😋同朋友經過見到呢間鋪門面好吸引,主打四川撈麵,決定入去試下佢😌雖然舖位比較細,但乾淨舒適~仲見到好多人買外賣,生意幾好🤪好正嘅係呢度麵底、麵款、辣度、配料都可以自由選擇,岩曬唔同口味嘅食客🫶🏻好貼心好有彈性👍 配料包括花生、炸黃豆,青瓜,芫荽等等~雞·嘆撈 (手撕雞 辣雞軟骨 青瓜) $45小編麵底揀左涼麵🙌🏻麵同埋配料份量都幾多,好足料好抵食👍手撕雞肉質嫩滑又多汁,雞軟骨亦都好香酥可口🤤撈埋醬汁同其他配料一齊食,好惹味!蟹籽麻辣雞軟骨 爆蒜撈 $47呢個麵底揀左涼皮🙌🏻雖然小編揀左唔辣,但啲涼皮已經好入味,仲要爽滑彈牙🤤仲有滿滿嘅蟹籽,食落好爽口,加埋雞軟骨同埋配料口感好豐富🤭建議要撈勻啲汁,味道會均勻啲好食啲🤫 成碗麵都係凍食嘅,食落去好fresh,唔會覺得好油,最啱就係夏日炎炎去食返碗😌食完都已經好飽,下次再去試埋甜品😚

雞·嘆撈 (手撕雞 辣雞軟骨 青瓜) $45

蟹籽麻辣雞軟骨 爆蒜撈 $47
食完都已經好飽,下次再去試埋甜品😚
雞·嘆撈 (手撕雞 辣雞軟骨 青瓜)
蟹籽麻辣雞軟骨 爆蒜撈
2023-04-06
雞·嘆撈 (手撕雞 辣雞軟骨 青瓜)
蟹籽麻辣雞軟骨 爆蒜撈
2023-04-11 116 瀏覽
又嚟屯門搵好嘢食啦!嘆撈主打撈酸辣粉和糖水,係門口見到餐牌有插畫,風格好可愛!一於賣份外賣食吓!🌟 雞。嘆撈 $45配料有手撕雞、辣雞軟骨和青瓜絲,可揀配酸辣粉、涼麵等,見到有個選項是紅薯皮,好特別所以就揀咗啦。紅薯皮呈片狀,口感跟薯粉一樣好煙韌!口味可揀爆蒜揀或嘆撈(即酸辣汁)嘆撈有酸有辣亦有麻味,惹忍不住一口接一口好快食晒整碗。🌟楊枝金露外賣盒貌似細盒,其實超足料!打開盒搞搞就見到滿滿的西米和大大粒的芒果!西米煮得剛剛好,沒有生西米感,芒果亦唔會覺得酸,好甜好清爽!

🌟 雞。嘆撈 $45

🌟楊枝金露