2023-09-16 462 瀏覽
因為想食片皮鴨,所以上網搵咗呢間試~不過唔知道佢要整一個鐘,所以我哋坐低即刻叫咗一隻片皮鴨先龍蝦湯菜心 不過不失 龍蝦湯就咁飲會鮮味啲 連埋菜式會淡咗少少 但係清清地配餸感覺幾好玫瑰露叉燒個人幾鍾意 甜甜地喺我鍾意嘅蜜味叉燒 配上甜甜黃豆嘅味有咬口又幾夾蝦球蟹醬粉絲煲幾惹味 粉絲質感又啱啱好 吖,因為鐵腕所以佢個底會有少少粉焦~主角片皮鴨 暫時係我食過最好食嘅片皮鴨👍🏻師傅切嘅時候啲汁係爆出嚟 然後個皮係超級脆 啲蔥係切碎俾我哋夾皮食 真係食唔停口~夜晚坐喺海邊食配個景真係一流唯一缺點係地方偏遠整體分數:8.21/10
因為想食片皮鴨,所以上網搵咗呢間試~

不過唔知道佢要整一個鐘,所以我哋坐低即刻叫咗一隻片皮鴨先

夜晚坐喺海邊食配個景真係一流
唯一缺點係地方偏遠

整體分數:8.21/10
2023-08-28 520 瀏覽
-西九M+ 同 故宮博物館呢排都係香港人同旅客會去既地方⋯行完可以去海濱長廊飲茶食新派點心🥢環境開陽👍🏻座位寬敞闊落 仲可以一邊用餐一邊欣賞維港既美😍👀點心行中高價路線 😋同朋友叫左幾款賣相好精緻既試下🥢彩虹鮮蝦餃($78)外皮晶瑩剔透綠色橙色漸變 再掃上一層金粉 貴氣🤭岩岩出爐熱辣辣 入面食得出大大粒蝦肉 🍤新鮮爽口🥢盆栽小蘿蔔($78)賣相好可愛🥕以餅碎做成泥土狀 上面嘅蘿蔔栩栩如生外層好酥脆 入面塞滿蘿蔔絲絲絲分明甜甜地 👍🏻夠濕潤 完全無油膩感👍🏻🥢小小楊梅 $68見呢個名以為會係酸酸地 問左店員原係入面系包海鮮👀食落去似係鹹水角feel(?) 😂外皮好香脆 每一啖都索索聲入面有食得出有爽口蝦肉 🥂Prosecco $98同朋友一齊來chill下又點會唔飲番杯🤭cheers🥂

西九M+ 同 故宮博物館呢排都係香港人同旅客會去既地方⋯
行完可以去海濱長廊飲茶食新派點心🥢
環境開陽👍🏻座位寬敞闊落 仲可以一邊用餐一邊欣賞維港既美😍
👀點心行中高價路線 😋同朋友叫左幾款賣相好精緻既試下

🥢彩虹鮮蝦餃($78)
外皮晶瑩剔透綠色橙色漸變 再掃上一層金粉 貴氣🤭
岩岩出爐熱辣辣 入面食得出大大粒蝦肉 🍤新鮮爽口

🥢盆栽小蘿蔔($78)
賣相好可愛🥕以餅碎做成泥土狀 上面嘅蘿蔔栩栩如生

入面有食得出有爽口蝦肉

🥂Prosecco $98
同朋友一齊來chill下又點會唔飲番杯🤭cheers🥂
2023-08-21 412 瀏覽
下雨天遊覽西九,因避雨恰巧到囍公館午膳。點心比想像中有驚喜,價錢略高,但食物賣相精緻,食材高質而且美味👍🏻👍🏻仲有西九的戶外海景襯托,環境舒適,是假日享受午餐好去處。黑金雪山包,外脆內鬆軟,叉燒餡料味道適中,非常美味。蘿蔔小盆栽,賣相非常可愛,打卡一流,而且外皮非常鬆化,配搭鮮甜的蘿蔔絲,口感豐富,清新美味。福建炒飯,非常足料,蝦和帶子有口感又新鮮,配搭的醬汁美味,非常有驚喜的炒飯。如果喜歡新式點心,是一家人假日的好去處。

黑金雪山包,外脆內鬆軟,叉燒餡料味道適中,非常美味。

如果喜歡新式點心,是一家人假日的好去處。
2023-07-02
  • 黑金雪山包
難得放假而且天氣又好☀️梗係帶母親大人出去嘆點心Chill下~今次就去左西九藝術公園既囍公館,裡面主打創新既中式點心,糅合新派手工中菜(Food)、藝術 (Art) 與音樂 (Music) 三大元素既嶄新概念,所以又簡稱「FAM」。估唔到呢間中菜館除左有基本既茶提供之外,仲會有埋紅酒白酒prosecco添架🥂-🎈小小楊梅賣相真係好似一粒楊梅😳原來係鹹水角黎既!雖然係炸既但食落唔會話太油膩!-🎈羊肚菌燒賣之前從來冇食過羊肚菌燒賣🙈加入後感覺好高級😆食落彈牙,鮮味十足!-🎈蟹肉海鮮春卷 $88幾好食既春卷~好香口真係做到外脆內軟!而且內裡仲有蟹肉同海鮮相互配搭💯-🎈盆栽小蘿蔔 $78網上見到相已經覺得太可愛了🤪造型非常迫真,連小蘿蔔下面既泥土都食得~唔講唔知原來係Oreo碎黎既,實在太有創意了🤭外層酥脆配埋內餡既白蘿蔔絲,幾有口感!-🔸囍公館📍尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖

🎈小小楊梅

📍尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖
2023-07-31
午餐
盆栽小蘿蔔
記得上月中去西九龍經歷左風雲色變既一日🥹五分鐘前去到呢間好有格調既餐廳坐底叫左杯白酒 唔到五分鐘 成個天黑曬好彩呢度有室外同室內選擇我地可以咁樣係餐廳入面享受下午茶聚🫖餐廳員工服務甜心知道朋友唔飲酒 介紹我地飲鐵觀音 淡淡的有回甘味道 最岩呢D天氣傾傾下又一個鐘 岀番去天清氣朗 仲見到彩虹誠意推介小小楊梅呢個係炸得好鬆脆嘅鹹水角賣相一流,食落去都唔會太鹹彩虹鮮蝦餃蝦餃裏面嘅蝦大大粒 名副其實有鮮味 三粒啱晒兩個人食
記得上月中去西九龍
岀番去天清氣朗
仲見到彩虹

誠意推介

呢個係炸得好鬆脆嘅鹹水角
賣相一流,食落去都唔會太鹹

彩虹鮮蝦餃
蝦餃裏面嘅蝦大大粒
名副其實有鮮味 三粒啱晒兩個人食
  • 彩虹鮮蝦餃
2023-08-07 3584 瀏覽
同朋友想食中式tea,揀左喺西九藝術公園嘅囍公館✨除左可以享受維港景色,仲有一大片戶外草地🍃點心行中高價路線,裝潢帶點藝術感覺,座位寬敞舒適,賣相非常精緻😍 好似仲有happy hour free flow暢飲🥂 盆栽小蘿蔔 $78盆栽小蘿蔔有驚喜好食呀😍 蘿蔔造型真係令人食慾大增🥹 外皮係酥餅質感☺️好鬆化🥕咬落啖啖都係滿滿嘅軟腍嘅蘿蔔絲!!😋 盆栽上嘅泥是竟然係Oreo碎,創意滿分🤪 小小楊梅 $78小小楊梅完全同expect唔一樣😎以為會係酸酸地🤓食落去比較似係鹹水角😍 入面有蟹肉、蝦同扇貝🤤造型真係好可愛,完全唔捨得食呀😜 真係要讚吓佢哋嘅炸物係完全冇油膩感🫶🏻彩虹鮮蝦餃 $78彩虹鮮蝦餃都做得唔錯🤩 蝦餃外皮薄而且透亮,食落好滑又煙韌 👍🏻 面頭加咗金箔令到整體賣相更加吸睛🥰 鮮蝦大大粒,爽口彈牙😋Prosecco $98茶芥每位 $20

盆栽小蘿蔔 $78

2023-07-21
  • 彩虹鮮蝦餃
  • 小小楊梅
2023-08-03 312 瀏覽
餐廳已進駐西九,透過落地大玻璃窗可欣賞到維多利亞港的海景,靚景可以令到食客輕輕鬆鬆地開餐,餐廳樓底很高,裝修亦具現代感十足,,枱與枱之間有距離,坐椅寬關舒適,餐廳主打創新的中式點心,如黑松露法葱炸子雞,飽魚千層酥和雪山叉燒包。羊肚菌燒賣燒賣上面鋪左羊肚菌,餡內豬肉燒賣肥瘦比例均勻,入口鮮美,但份量比較細小。盆栽小蘿蔔呢款點心係用Oreo餅乾碎當泥土,用麵粉做3条外型似紅蘿蔔的餡係白蘿蔔,食落鮮甜但份量都係細。一口香脆炸雞即叫即炸的一口炸雞,睇落分量好似不少,炸米粉墊底,點蕃茄汁都幾好食。飲品係是青檸雪葩和芒果雪葩。

一口香脆炸雞

平日中午帶埋家人一行6人諗住去西九飲個茶順便行下一入去計埋我地只有兩枱客 因為老人家飲慣濃茶就請問待應可否加多一個茶包由呢刻侍應已經開始俾面色我地睇 唔緊要當我地多要求啦 由得佢~食物點評:叉燒包賣相呢啲見人見至 唔作評論味道同口感同其他open rice食評差太遠整個包同外皮偏淋 要脆既唔脆 要鬆軟既唔鬆軟 而且太甜和牛撻同叉燒包味道一樣過份甜 如果唔寫係牛肉應該會以為又係叉燒撻😂紅米腸一嚟見到外皮呢個樣都知又伏左太濕太淋 食落係會撻住喉嚨既程度內餡正常夠脆味道可以 如果冇個塊外皮可以一試另外叫左鮑魚燒賣,蝦餃同小蘿蔔同兩個飯麵味道同一般酒樓一樣 可接受但侍應態度太差 每次點心到左都係徐手放低係枱邊直接走 仲要家人自行搬返碟食物去枱中間😂結果嚟左個不知明點心一問之下先發現原來係佢地落錯單我只係問一句:咦我係叫小蘿葡唔係小籠包喎但待應毫無歉意 仲要一句撻埋嚟:得唔緊要 你唔要咪幫你取消囉自問一直都唔該前唔該後對待侍應如果有輕輕講一講係咩點心 都唔至於體驗會咁差(當然嚟錯左既黑松露小籠包味道都係非常一般🫣 就係出面街坊酒樓個樣冇汁厚皮乾身小籠包但有啲黑松露係上面)唔係要求有米芝連質素
平日中午帶埋家人一行6人諗住去西九飲個茶順便行下
一入去計埋我地只有兩枱客
因為老人家飲慣濃茶就請問待應可否加多一個茶包
由呢刻侍應已經開始俾面色我地睇
唔緊要當我地多要求啦 由得佢~

食物點評:

紅米腸
一嚟見到外皮呢個樣都知又伏左
太濕太淋 食落係會撻住喉嚨既程度
內餡正常夠脆味道可以 如果冇個塊外皮可以一試

另外叫左鮑魚燒賣,蝦餃同小蘿蔔同兩個飯麵
味道同一般酒樓一樣 可接受

侍應態度太差 每次點心到左都係徐手放低係枱邊直接走
仲要家人自行搬返碟食物去枱中間😂
結果嚟左個不知明點心
一問之下先發現原來係佢地落錯單
我只係問一句:咦我係叫小蘿葡唔係小籠包喎
自問一直都唔該前唔該後對待侍應
如果有輕輕講一講係咩點心 都唔至於體驗會咁差
唔係要求有米芝連質素 但平時同家人無論去街坊酒樓定酒店中菜館都未受過有如此對待
仲要4/5個人先serve兩枱客 都可以咁既服務
始終你都賣緊成嚿水一籠點心 都唔係茶餐廳價錢
要求有正常的服務態度都好合理掛?

第一次食到成肚氣忍唔住要寫個食評
總體嚟講呢間店真係完全不值一去
如果服務唔得 有食物質素彌補都可以接受
可惜呢間店兩樣都冇🫠
西九不乏餐廳選擇 真係冇謂去貼錢買難受
就算假日全部食肆full哂我寧願去野餐都唔會再踏足呢間野一步😂
和牛撻
蝦餃
小蘿蔔
!!!
2023-07-17 404 瀏覽
西九文化區美食攻略2023中菜點心下午茶 早餐午市 由九龍站行過黎大約15分鐘,面海無敵風景,可以品茶品酒,高級中菜有午市有晚市,主打點心小炒,亦有配酒小吃今次品嚐招牌3式,下午茶優惠點金蝦餃,真蘿白絲酥,一口辣炸雞係OPENRICE評分都好高另外點左紅白酒各一杯先飲杯酒,回一回氣,因最近實在太熱當個人溫度回落,再食飯先食得落一口金蝦餃,個外皮幾Q彈,包住爽甜蝦肉,出色有水準既點心蝦餃飲杯茶食件點心就是這種另一款就係扮蘿蔔既蘿蔔絲酥入口係一絲絲既白蘿蔔絲,酥香可口不油膩~最後係配酒小吃,辣既一口炸雞,炸到接近全熟,但勁辣勁脆口,岩曬下酒配酒食評分8/10消費$500尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖Shop GF-01-03, G/F, Art Park, West Kowloon Cultural District, Tsim Sha Tsui 囍公館 #囍公館
西九文化區美食攻略2023
中菜點心下午茶 早餐午市

有午市有晚市,主打點心小炒,亦有配酒小吃

今次品嚐招牌3式,下午茶優惠
點金蝦餃,真蘿白絲酥,一口辣炸雞
係OPENRICE評分都好高
另外點左紅白酒各一杯

先飲杯酒,回一回氣,因最近實在太熱
當個人溫度回落,再食飯先食得落

飲杯茶食件點心就是這種
另一款就係扮蘿蔔既蘿蔔絲酥
入口係一絲絲既白蘿蔔絲,酥香可口不油膩~

評分8/10
消費$500
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖
#囍公館
📍FAM囍公館 西九龍好唔容易,終於到咗7月喇🥳Ok,七月有咩咁特別呢?又熱又翳🌞就係因為大家都辛苦喇,所以我公司有個超級正嘅policy - 星期五放半晝❤️呢個係我嘅第一個summer friday,梗係要大肆慶祝啦🙋🏻‍♀️(其實啫係借啲意飲酒食好嘢啦🙈)好在我親愛嘅細佬仲未開工,所以就繼續弟控系列喇lol而今日嘅主題係:Dim Sum & Chill 喇🥂試幻想吓 - 藍天白雲嘅日子、西九海傍嘅維港景觀、餐廳入面嘅大冷氣❄️真係夫復何求吖✌🏻叫咗三款點心都好好食,配埋Prosecco都decent嘅😚1⃣️ 小小楊梅本身我細佬好驚啲梅味,所以見到呢個都有啲皺眉頭🤨但其實係賣相造型嚟 - 真身係炸得幾鬆脆嘅鹹水角😆2⃣️ 羊肚菌燒賣燒賣就食得多啦 - 加嚿鮑魚/鵪鶉蛋都唔算新奇🤷🏻‍♀️加羊肚菌我都係第一次☝🏻 呢種味道搭配幾有趣,係會encore嘅選擇👍🏻3⃣️ 蟹肉海鮮春卷放蟹肉海鮮做餡,顯然係春卷界嘅LV🌟皮薄而脆,餡飽滿而調味恰到好處🤓美酒佳餚,西九良辰😉係奢侈而美好嘅星期五😌#dimsum&chill #fam #囍公館 #西九龍 #西九龍美食 #westkowloon #westkowl
📍FAM囍公館 西九龍
好唔容易,終於到咗7月喇🥳
Ok,七月有咩咁特別呢?又熱又翳🌞

(其實啫係借啲意飲酒食好嘢啦🙈)

好在我親愛嘅細佬仲未開工,所以就繼續弟控系列喇lol
而今日嘅主題係:Dim Sum & Chill 喇🥂
真係夫復何求吖✌🏻

1⃣️ 小小楊梅
本身我細佬好驚啲梅味,所以見到呢個都有啲皺眉頭🤨
但其實係賣相造型嚟 - 真身係炸得幾鬆脆嘅鹹水角😆

2⃣️ 羊肚菌燒賣
燒賣就食得多啦 - 加嚿鮑魚/鵪鶉蛋都唔算新奇🤷🏻‍♀️

3⃣️ 蟹肉海鮮春卷
放蟹肉海鮮做餡,顯然係春卷界嘅LV🌟
皮薄而脆,餡飽滿而調味恰到好處🤓

美酒佳餚,西九良辰😉
係奢侈而美好嘅星期五😌

#dimsum&chill #fam #囍公館 #西九龍 #西九龍美食 #westkowloon #westkowloonrestaurant #小小楊梅 #羊肚菌燒賣 #蟹肉海鮮春卷 #prosecco #ohhejfoodie
Prosecco
2023-06-28 453 瀏覽
最近天氣很好,可以去吹吹海風行行海旁,望海景感覺很好,有景的中菜館。望到維港景色的中菜店!裝修亦非常繽紛~戶外戶內也有坐位,清風吹來。感覺很舒緩!店子之食物和環境都非常出色,絕對值得一訪。下次必定會品嚐更多美吃佳餚!盆栽小蘿蔔泥是朱古餅碎,酥皮一層層的,感覺很酥脆,入面蘿蔔絲切得好幼細,推薦點喔!炸雞肉做得好出色!外皮夠脆,細細一吃,夠喉!黑松露小籠包黑松露香很濃,想再吃多份!下午時間來飲一飲🍷🥂叫左紅紅和香檳🍾️食點心飲酒真係未試過~正呀!格局有點西餐廳之感,其實是間中菜館,不錯!飲茶食點心為主,帶狗仔一起飲茶亦可以~吹住海風又有陽光照射,棒!點心非常精緻,有別傳統酒樓點心之賣相~吃完出去草地行下吹下海風~餐廳有提供婚宴服務,愛戶外活動的朋友也有覺很棒

炸雞
做得好出色!外皮夠脆,細細一吃,夠喉!

黑松露小籠包
黑松露香很濃,想再吃多份!

下午時間來飲一飲🍷🥂
叫左紅紅和香檳🍾️
食點心飲酒真係未試過~正呀!

2023-06-25 345 瀏覽
假日陪屋企人去西九飲下茶都幾唔錯架一邊嘆住海景食點心都係一種享受叫左個鮮蝦紅米腸 呢個紅米腸非常矜貴金箔塗在薄薄的紅米粉漿外皮炸蝦鬆脆 餡料充足 賣相一流 另外叫左個盆栽小蘿蔔 非常可愛 就像泥土中拔的蘿蔔一樣 橙色的外表 非常型似 蘿蔔絲絲絲相扣 清香口感滿溢 與乾爽的外皮形成強烈的對比 還點了一個一口炸雞 🍗炸物又弄得剛剛好不會太油膩 入口脆脆的 這裏不像普通的茶樓 形式有點像西式餐廳 飲品方面還有白酒紅酒等喝着氣泡酒享受着下午的陽光☀️

假日陪屋企人去西九飲下茶都幾唔錯架

還有白酒紅酒等
喝着氣泡酒享受着下午的陽光☀️

2023-06-16
2023-06-17 381 瀏覽
藍天白雲🌤️點可以白白浪費咁好天氣呢不如好似我咁,西九龍囍公館FAM地理位置優越👍🏻倚著窗邊嘅日光光度適中好適合大家影相打吓卡 🤳🏻,環境舒適食物亦唔錯,就係咁享受一個令人流連忘返嘅lunch➿brunch🍴一口炸雞 $108香口酥脆嘅一口炸雞肉質嫩滑juicy,配埋秘製醬汁,非常惹味盆栽小蘿蔔 $78蘿蔔嘅造型好可愛,外層嘅千層酥皮反覆摺壘,再以慢火烘焙焗至起酥,外皮鬆化鬆脆😋😋餡料係滿滿蘿蔔絲,真正外脆內軟👏🏼👏🏼黑金雪山包 $78雪山叉燒包新穎地以黑色造型好型格,外層係甜香脆皮美味可口,内裡的叉燒餡料肉質豐滿,咬落去瞬間香氣四溢,大滿足‼️Prosecco $98食點心配酒夠哂chill😎冷氣下望住無遮擋維港,望住氣泡🫧飲啖返酒🥂舒服到可以喺度坐返個下晝
藍天白雲🌤️點可以白白浪費咁好天氣呢

一口炸雞 $108

盆栽小蘿蔔 $78

黑金雪山包 $78

Prosecco $98
食點心配酒夠哂chill😎
2023-06-02
2023-06-16 313 瀏覽
₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈文化區內的點心餐館✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈假日外的西九文化區特別寧靜難得放假相約友人到西九逛逛順便喝個下午茶來個GirlsTalk❣️┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈FAM的用餐面積十分寬大環境充滿時代感 也配合色彩繽紛的顏色窗邊位置更可將維港景色盡收眼簾!🤩除了傳統點心外 還有特色飲品提供 增加一點新意思~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜彩虹鮮蝦餃 $78 (3.5/5)蝦餃表面沾上金箔 賣相鮮艷奪目皮薄蝦肉飽滿彈牙 記得趁熱享用😋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜一口香脆炸雞 $108 (3/5)邪惡又惹味的小吃!炸過的雞肉很酥脆 入口肉質Juicy沾上辣醬更加滋味😆┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜鮑魚燒賣 $88 (3.5/5)沒有吃早餐的我們十分肚餓 所以又多點一籠燒賣醫肚😂加入鮑魚更高級 燒賣也很Q彈呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜盆栽小蘿蔔 $78 (4/5)賣相超吸睛又可愛的點心😍底下還放上像泥的Oreo碎碎 像真度高!其實是蘿蔔絲酥 外層酥化又可口內餡的蘿蔔絲放滿滿 味道鮮甜軟腍✨這個相當不錯也很有驚喜 誠意十足啊┈┈┈
₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎
FAM的用餐面積十分寬大
環境充滿時代感 也配合色彩繽紛的顏色
窗邊位置更可將維港景色盡收眼簾!🤩
除了傳統點心外 還有特色飲品提供
增加一點新意思~
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜彩虹鮮蝦餃 $78 (3.5/5)
蝦餃表面沾上金箔 賣相鮮艷奪目
皮薄蝦肉飽滿彈牙 記得趁熱享用😋
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜一口香脆炸雞 $108 (3/5)
邪惡又惹味的小吃!
炸過的雞肉很酥脆 入口肉質Juicy
沾上辣醬更加滋味😆
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜鮑魚燒賣 $88 (3.5/5)
沒有吃早餐的我們十分肚餓
所以又多點一籠燒賣醫肚😂
加入鮑魚更高級 燒賣也很Q彈呢
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜盆栽小蘿蔔 $78 (4/5)
賣相超吸睛又可愛的點心😍
底下還放上像泥的Oreo碎碎 像真度高!
其實是蘿蔔絲酥 外層酥化又可口
內餡的蘿蔔絲放滿滿 味道鮮甜軟腍✨
這個相當不錯也很有驚喜 誠意十足啊
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜鮮蝦紅米腸 $88 (4/5)
看到別人吃得很滋味決定來一份止口癮🤣
紅色腸粉同樣沾上金箔 色澤金黃吸睛
內層有蝦肉也有薄脆 層次感更豐富喔
上桌前很貼心的預先分件 方便入口🫶🏻
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Moscato $98 (4/5)
第一次吃點心配酒😹
冰凍的甜酒很易入口 瞬間變得更高級的😹
除了酒外 還有適合打卡的飲品選擇
2023-06-15 303 瀏覽
從來沒有去過一間餐廳的服務態度這麼差,waiter還要多次落錯單,被告知後還之後不停望著我們。明明要西瓜和菠蘿smoothie卻給我們兩倍芒果味。叫了片皮鴨明明切的時候有兩隻脾,上菜時卻離奇消失。