2021-10-07 471 瀏覽
朋友送咗2張現金卷, 所以就去試下。本來9月份收到張現金卷, 到期日係9月尾, 但打去訂位時, 話9月份已經全滿, 但現金卷延至10月16日, 所以就BOOK咗10月。而當日都有打電話黎提示, 態度幾好。我地直接泊車係嗰到, 唔洗行咁遠。一去到大門口, 其實感覺上都唔錯, 入到去都坐咗2/3位置, 都唔算好嘈, 而侍應都好好禮貌。本身呢個係半放題形式, 只有部份野至任食, 其他方面都係SET死咗。因為之前都有朋友去食過, 原來指定食物係會定期轉既, 所以大家傾時食既野都有唔同。先講指定食物, 上咗個三式前菜, 有麻醬豆腐, 炸雞, 海蜇。豆腐及海蜇正正常常, 但炸雞我就覺得麻麻, 因為係凍既, 但我老公就話OK喎, 佢話冷盤就緊係凍。刺身普通啦! 關東煮就好一般, 餐湯還可以, 和牛炒飯, 都炒得唔錯夠乾身, 不過和牛得一兩粒仔。有2張紙仔點下D任食, 唔算太多野揀, 樣樣叫下試下。講下覺得比較不錯, 三文魚飯糰,  燒得幾香口, 加埋個醬剛剛好。而牛舌都好淋。粟米燒得剛剛好, 又好甜。燒蝦個汁其實係幾好食, 只係唔夠入味。其他就麻麻地啦不過有一樣就真係唔太好, 就係比目魚西京燒, 一
不過有一樣就真係唔太好, 就係比目魚西京燒, 一食就要停啦, 我老公仲話好似變咗, 所以都通知侍應一聲, 佢地都好有禮貌及正視, 之後經理都過黎解釋, 師傅已試過魚無壞, 可能凍咗所以有腥味, 仲問洗唔洗換過新一碟, 不過我地就唔需要。仲後有雪米磁甜品作尾。埋單個餐$298 X 2, 減$200 COUPON, 之後再送2張50蚊COUPON同埋一支酒。另外都有2小時免費泊車。
前菜3式
現金券
三文魚飯糰
  • 牛舌
2021-10-05 309 瀏覽
食物完全不知所謂 簡直係十級中伏 什麼串燒放題 簡直系隔夜番熱食物都不如 完全冇質數可言 直头可稱為垃圾 連炸雞件咁簡單 都可以完全係凍嘅俾客食 什麼牛柳粒 好似柴皮咁 咬吾開 还有其他所有食物都食到懷疑人生 根本完全不能接受 嬲到一個点 千奇千奇咪去呀!!!
2021-10-05
2021-10-05 268 瀏覽
去開Megabox行街,知有間新野開咗就去試下,見幾大環境幾寬敞,感覺都舒適。刺身就幾唔錯都算新鮮,關東煮係正正常常,反而個炒飯幾好食。串燒放題黎過講係幾抵食,燒菠蘿同西京燒係推薦既,呢個價錢算唔錯。
2021-10-05 324 瀏覽
呢間位於九龍灣大型商廈嘅餐廳真係唔係到返工或者有朋友介紹都唔識黎~門口大大隻字煮住日本師傅主理,一定無死啦!餐廳嘅佈置非常日式,入到去話已經好似去咗日本咁,坐位與坐位之間又唔會好迫,當日下就唔算好多人,佢都安排咗張卡位比我,坐得勁舒服。見到二百幾蚊就有個set連燒物放題,仲可以食兩個鐘,咁抵就一於試下。D前菜同刺身就係普通款式,正正常常,都ok嘅。個人比較中意食個凍豆腐,豆味都幾濃。另外跟餐個湯都好好味,南瓜味重,仲好多蟹肉係入面。關東煮就偏淡,有進步空間。炒飯粒粒分明,味道還可以啦!到任食燒物嘅部分,我一次過每樣叫d,佢就好好咁放晒一碟仲整整齊齊咁,令人食指大動!有幾款我係幾推薦嘅:燒魚(忘記咗影)非常軟滑,雞皮同大腸都脆到好似薯片,帶子鮮甜燒物係即叫即燒嘅,所以一上枱係熱辣辣嘅,但一次過叫太多,慢慢食d野就會變凍,所以最好都係唔好一次叫太多呀~

2021-10-03 601 瀏覽
真心中伏!大家食放題慎選!話說朋友有呢間餐廳既套餐coupon($298串燒放題餐,每位減$100),於是我地又去試下啦 Weekday 放工都坐滿人,心諗應該都唔差。由於餐廳满坐,店員就帶我地去對面拉麵店坐。一位朋友會遲d來,我地就叫店員上少一份前菜(套餐包每位前菜一份,凍豆腐,凍炸雞同海苔沙律),我地就叫左支酒邊食邊等。朋友到後,我地就請店員上埋最後一份前菜,但係店員回覆話廚房做唔切,催左幾次,結果大半個鐘後,朋友前菜才到 等待途中,店員為我地每位上左套餐包既六片刺身,刺身係新鮮好食既。後來都上左套餐每人一隻明太子釀機翼,一串燒雞翼,一串燒雞皮,一串燒雞軟骨。雞翼還好,雞皮同雞軟骨燒唔乾,仲連住好多雞肉,感覺似食雞肉放題。接著,就是漫長的等待。。。餐廳放題落單叫串燒要掃QR code,當時見上菜上得慢就分左兩輪叫(其實都係各種類每人一串)。望住個網上點單,order左17樣野,兩個鐘內上左3樣(雞翼,雞皮,雞軟骨),基本上只係上左套餐包嘅食物。催單時,店員話:「廚房忙緊架啦,你見唔到排曬隊咩!」,再等再催,最後為我地送上四粒日本甜薯......等到痴呆及饑餓的情況下,真心多謝晒 基

真心中伏!大家食放題慎選!

等待途中,店員為我地每位上左套餐包既六片刺身刺身係新鮮好食既。後來都上左套餐每人一隻明太子釀機翼,一串燒雞翼,一串燒雞皮,一串燒雞軟骨。雞翼還好,雞皮同雞軟骨燒唔乾,仲連住好多雞肉,感覺似食雞肉放題。接著,就是漫長的等待。。。

基本上在拉麵店坐緊嘅客人,個個都只可以用期待嘅目光望住主店鋪嗰邊,等待廚房出食物拎過來。又過了不知多久,店員捧住d燒烤入黎拉面店大叫:「有無人要燒粟米,有凡立貝呀邊個要,蝦黎啦蝦黎啦」。之後邊枱應機就比邊枱有得食,唔應或反應唔切就無得食。我同朋友們比較忍讓,無 "搶" 到

其實所有客人都到肚餓同燥底,有客人要求店員跟返落單分量上,店員回應:「廚房都做唔切,比你地要唔要丫,拿唔係我地無比你啊係你地自己唔要啫!」吓!?咁都得!?真係玩救濟式放題?!上菜上到好似要餐廳施捨客人一樣,真係第一次

餐廳好多客人都同我地一樣,等到10點幾都係無咩落肚,結果就死死地氣埋單走左。我們覺得是次晚餐極為不满,有需要跟餐廳經理了解一下情況。三催四請下又等了20分鐘,來了好幾個聲稱自己是經理的人,但係都比唔到合理解釋亦話唔到事。最後,經理終於出來了解事情及道歉:「啊唔好意思呀!今日廚房裡面真係太忙了燒唔切,其實呢餐咁既情況,我都唔打算收各位錢架啦!」跟住就放左我地走,連我哋叫支酒都無收我哋錢。

我地絶對唔係一啲食霸王餐啲人,唔鼓勵以高姿態去投訴,過往亦從來未發生過類似嘅情況。可想而知,當時店員和餐廳的情況有多差,以致經理作出呢個決定。餐廳其他人最後有無好似我地咁免單我就唔清楚了,但係氣氛同情緒就一定係差。

最後我們發現,原來連個餐基本上既食物都無上齊,真係太失望了。朋友屋企仲有十幾張coupon,不過今次伏到咁,佢都應該唔會帶家人去了。
2021-09-23
今日去到九龍灣食放題,環境真係好好,相當闊落,位置充足,又光猛,一邊食一邊傾都會覺得好舒服。食物方物$298包了 前菜,刺身6切, 煮物,和牛炒飯,仲有就係燒物及串燒放題,連甜品🤤首先前菜,冷盤, 炸雞,仲有就係麻醬豆腐,相當開胃。刺身方面,都相當新鮮,當中甜蝦更覺鮮味,而且都相當大隻。和牛炒飯,炒得幾香,和牛粒份量都幾多,幾香,作為主食,其實份量都岩岩好,又可以留肚食串燒燒物。煮物方面,今日係關東煮。另外蟹肉南瓜湯都係相當正串燒燒物放題,係任叫的。今日叫了好多款1)牛柳粒 2)蒜容蝦 3)汁燒帆立貝4)比目魚西京燒 5)燒雞肉 6)燒魷魚7)岩鹽燒鳥羽 8)味噌燒豚腩肉由於一次過叫,所以上碟時相當大份,即叫即燒,全部都新鮮,加上食材都係keep到質素。牛柳粒 -牛味重,厚厚一粒,有一口牛既感覺。西京燒,其實平時我好鐘意食西京燒定食,平日日式放題吾常見西京燒任食,我今日自己叫左成4份,真係幾好食。蒜蓉蝦,個人覺得一定要叫,超大隻,實肉,香口,蝦味又重,覺得好值得叫多轉。燒雞翼,好味,叫左6隻。鹽燒雞翼真係好吸引,每次叫都係即燒。蔬菜類方面有燒菠蘿,冬菇,秋葵等最後甜品,係雪米茲,一份芒
今日去到九龍灣食放題
環境真係好好,相當闊落,位置充足,
又光猛,一邊食一邊傾都會覺得好舒服。

食物方物$298

🤤首先前菜,冷盤, 炸雞,仲有就係麻醬豆腐,相當開胃。
刺身方面,都相當新鮮,當中甜蝦更覺鮮味,而且都相當大隻。
刺身6切

和牛炒飯,炒得幾香,和牛粒份量都幾多,
幾香,作為主食,其實份量都岩岩好,又可以留肚食串燒燒物。
煮物方面,今日係關東煮。
另外蟹肉南瓜湯都係相當正
前菜
蟹肉南瓜湯

串燒燒物放題,係任叫的。
今日叫了好多款
1)牛柳粒 2)蒜容蝦 3)汁燒帆立貝
4)比目魚西京燒 5)燒雞肉 6)燒魷魚
7)岩鹽燒鳥羽 8)味噌燒豚腩肉
由於一次過叫,所以上碟時相當大份,
即叫即燒,全部都新鮮,加上食材都係keep到質素。

牛柳粒 -牛味重,厚厚一粒,有一口牛既感覺。

蒜蓉蝦,個人覺得一定要叫,
超大隻,實肉,香口,蝦味又重,覺得好值得叫多轉。

蔬菜類方面有燒菠蘿,冬菇,秋葵等

最後甜品,係雪米茲,
一份芒果一份綠茶,食完咸食甜 岩岩好
甜品雪米滋
2021-10-02
刺身6切
蟹肉南瓜湯
甜品雪米滋
2021-10-02 308 瀏覽
星期六晚去食,商業大廈一樓靜過鬼。因為有coupon就嚟試吓,一個字:失望。我哋兩個被安排坐日本餐廳對面一個好似canteen嘅場地,主菜刺身定食OK正常,但放題類堅唔掂,食物翻熱再翻熱,又乾又咸,浪費咗個胃。
2021-09-29 326 瀏覽
唔知點講話係半自助式放題,反正除去定式每人6件刺身外就再也沒有見過刺身或壽司的影子話是炸物,竟然沒有天婦羅,只有炸雞皮炸豬大腸炸雞軟骨,令我不得不懷疑真的是日式餐廳嗎?更離譜的是,放題紙中沒有壽司刺身天婦羅等日料,只有2張點心紙選擇,加埋唔超過20款然而,最令我難以置信的是,話明是半自助式,就說明是部分定食加放題,但是定食竟然會漏單???不是漏1個人的單,而是所有人都沒上烏冬,要不是埋單見到有人食烏冬,我真係唔知有烏冬呢樣野因為有優惠券100蚊先過來(但其實都係噱頭,每人都要盛惠250左右)而且地鐵站出來後還有行多20分鐘,認真唔值得
唔知點講
話係半自助式放題,反正除去定式每人6件刺身外就再也沒有見過刺身壽司的影子

2021-09-29 406 瀏覽
之前買嘢送咗幾張$100coupon諗住試吓啦。5點幾嚟到同我講冇訂座冇位,之後又話Walk in可以入。朋友未到諗住遲啲入,話晒都放題,點知佢叫我坐住,心諗都伏伏地。之後人齊叫佢上菜但第一樣上嚟已經冇食慾,佢啲定食都又唔知自己食咗啲咩 全部得嗰鹹字 (可惜唔記得影相)。之後上咗串燒但完全唔係串燒,只係一啲淥熟咗再塗一層油嘅嘢食,味道超怪又勁重油益味。又話係串燒放題,咁串去咗邊,嘢食又唔係燒嘅。只見佢哋係從一啲鐵嘅保溫兜冚住嘅嘢食拎出嚟俾你地粟米係唯一好食嘅嘢 啲肉完全咬唔開 超靭😵‍💫開始頭一輪仲見到侍應行嚟行去後尾完全冇嘢做 完全冇見佢地拎過嘢食出嚟嘢飲又要全部加錢兩個鐘嘅放題一個鐘已經買單走人,完全唔想再見到啲嘢食,佢個放題仲會跟一個飯或者烏冬,仲有甜品。食到冇癮,就諗住嗌一個烏冬同甜品睇吓仲可以有幾伏。😂烏冬係幾好食嘅,但啲湯淨係豉油味,懷疑根本就係豉油溝水。🤔️好在佢個甜品唔係自家製,係平時啲綠茶糯雪米糍。我哋居然慶幸佢係買返嚟嘅。😂$300嘅放題去到竟然淨係食粟米 。完全未食過咁難食嘅放題。第一輪上完菜之後完全冇再嗌嘅意欲,朋友食咗幾件之後嗰對筷子都冇郁過。最後大家仲要返屋企
之前買嘢送咗幾張$100coupon諗住試吓啦。

又話係串燒放題,咁串去咗邊,嘢食又唔係燒嘅。

只見佢哋係從一啲鐵嘅保溫兜冚住嘅嘢食拎出嚟俾你地
粟米係唯一好食嘅嘢

啲肉完全咬唔開 超靭😵‍💫
開始頭一輪仲見到侍應行嚟行去
後尾完全冇嘢做 完全冇見佢地拎過嘢食出嚟
嘢飲又要全部加錢

$300嘅放題去到竟然淨係食粟米 。
完全未食過咁難食嘅放題。第一輪上完菜之後完全冇再嗌嘅意欲,朋友食咗幾件之後嗰對筷子都冇郁過。最後大家仲要返屋企淥咗個公仔麵。

買零食送了幾張一百蚊現金券,於是上網看看餐廳資料、食評、相片,好像不太差,於是一家三口去試試。餐廳門面,以致裡面的裝修也不錯,但原來。。。安排坐位後就要自生自滅,沒有侍應奉上茶,也沒有侍應為你點餐,你是需要自己拿桌上的串燒/燒物點餐紙自行點餐,然後找侍應落單,這樣他們才會為你端出套餐的食物,請有心理準備,歷時至少半小時,才送來第一碟前菜。前菜三小碟,中間的炸雞竟然是「冰凍的」,餐碟是凍的,相信是整碟前菜事先預備好,然後放雪櫃冷藏,豆腐和昆布沙律當然是凍食,但問題來了,怎能接受炸雞是冰凍的?還要是剛從雪櫃拿出來的那個狀態!然後,六切雜錦刺身,看上去不新鮮,山葵的顏色暗綠得更像泥膠,我們全都不敢吃。關東煮物比較正常,但湯頭是非常咸。還有,沒有松葉蟹肉的所謂龍蝦湯,只有顏色像龍蝦湯,但超難喝,亦只有咸味。明太子雞翼一般,但好戲在後頭。。。岩鹽燒鳥羽,不是串燒,只是煎雞翼而已,岩鹽當然欠奉,沒有味道只有雪藏味。蒜蓉開邊燒蝦,沒有開邊當然也不是串燒,原隻煎蝦扮開邊燒蝦?!汁燒帆立貝,不用說也知道不是串燒,只是汁煮一堆帆立貝出來,極難食。燒日本雞皮,終於等到有一份是真正的串燒,但雞皮卻是淋的,完全

餐廳門面,以致裡面的裝修也不錯,但原來。。。

關東煮物比較正常,但湯頭是非常咸。

明太子雞翼一般,但好戲在後頭。。。

燒日本雞皮,終於等到有一份是真正的串燒,但雞皮卻是淋的,完全不脆。

其他就不詳細說了,反正都是不好吃。

比目魚西京燒、燒菠蘿、燒粟米、燒蕃薯算是較正常了。其他所謂的串燒/燒物都是一件件用小碟盛載,不是串燒/燒物應有的風味,請不要抱有期望。

原價298/位,即使減去100連加一227.8,吃此等食物是完。全。不。值。得!

奉勸大家千萬不要去,貨不對辦,伏到爆!

不知道為何食評會有人讚,讚揚的食評都是假的。如你想念日本串燒的話就千萬別去,完全不是那回事,的確有勾起日本美食的回憶,因為日本串燒太美味,好想飛去日本,但這裡的東西太難吃,完全是浪費時間與金錢,來吃就只有後悔,未吃完已將它列入黑名單,永不會再光顧了。

2021-09-25
2021-09-25 261 瀏覽
魚生、甜品糯米糍還可以,其他簡直是垃圾,所有全串燒全部燒過火乾爭爭,燒飯團燶到黑過我啲頭髮,燒雞腎食落去好似食炭一樣,點了食物速度好來得好快,但全部凍冰冰,烏冬湯底好鹹,食物質素太差冇心機再影相了😩

2021-09-25 256 瀏覽
朋友介紹,就去試一下,見OpenRice有快閃優惠買一送一,姑且博一博,環境乾淨,座位寬敞,非一般日式放題,每人一份嘅刺身,同平時放題刺身絕對冇得比,真係貴精不貴多,酥皮龍蝦湯值得一👍,串燒竟然冇柴皮,仲好juice,一定要試吓西冷牛,雞肉串,牛柳串同燒菠蘿,🥰員工有禮貌👍👍👍冇趕住叫收枱,冇甩單, 咁嘅價錢,咁嘅質素,性價比超高。臨走每人仲有$50 coupon 下次用,十分令人滿意嘅一餐😍😍😍
2021-09-10
用餐優惠
優惠券
  • 串燒
話說琴晚去咗九龍灣間四季悅,間野真係超級唔掂,話串燒放題但咩都冇得食,好多枱都係嬲住咁樣走。由於係零食物語就可以攞到$100 coupon,所以個個都係攞住coupon去食,第一次walk in話full晒,第二次去都係話full所以我地就直接book,間野full到打唔到電話去book,而openrice又見唔到差成💩咁嘅評語,原價$298減完coupon再加一嘅價錢,覺得可以一試。去到琴晚我地7:45入坐,等咗大約20分鐘開始黎頭盤同刺身,因為食之前心情好都仲未覺得有咩,頭盤嘅炸雞已經唔凍又唔脆,但因為好肚餓所以食晒,諗住頭盤先係咁姐,點知之後黎料~我地坐到大約8:45pm,除咗頭先講野食物外,只係黎咗一串炸雞皮,由於我地驚浪費食物,所以諗住每樣叫一份試下味,但開始覺得唔對路,就再order咗幾樣,當時已經冇晒西冷同唔記得咩……嗰陣已經覺得食放題都可以冇晒?不過咁都算,諗住啲人開始走,佢地人手應該夠啦掛?直到9點,見到隔離枱一位阿姐叫咗個經理過去,問佢點解連主食都未到,跟住其他枱都開始有聲音,跟住個經理就即刻畀咗碟蝦嗰位女士嗰枱。係嗰位女士叫個經理之前,我已經不停舉手想催下啲單,但

係嗰位女士叫個經理之前,我已經不停舉手想催下啲單,但係完全冇人理我。直到我見到位女士出聲,個經理即刻比野佢食,就覺得「人善被人欺」,我就開始好嬲啦!

然後我都叫另一個經理過嚟,問佢:「主食又唔嚟,串燒又冇,已經9點 ,係唔係唔使埋單?」個經理答我:「係呀,你而家都可以走。」跟住我就更加嬲,9點已經好多舖頭關左門,我出去未必一定有嘢食,加上我白白係度等咗個半鐘,而家先叫我走?!我啲time cost點算?你冇嘢食又叫我入去坐?!

跟住我問佢啲嘢幾時到,佢話即刻跟。好啦,所謂嘅跟就係~有個阿姐求其俾咗啲粟米雞腎我哋,但係我哋完全冇叫過,阿姐話:「而家睇唔到單㗎啦,比住啲你哋食先啦」。我見到另一枱係咁食粟米食飽,跟住見到另一台有烏冬食(原本應該係唔包烏冬),跟住我哋都大叫要咗兩碗,諗住起碼烏冬可以飽下肚再等。

等多一陣,跟餐嘅龍蝦湯終於到,但完全貨不對辦,寫就寫酥皮龍蝦湯,但係嚟到只係好似普通餐湯咁!

然後見到最開頭嘈個經理嘅阿姐嗰枱走,走嘅時候話收咗佢哋每人$80,因為佢哋又叫啤酒同汽水,係要額外加錢嘅。不過講真,咁嘅服務同浪費時間,免費再送汽水啤酒我覺得都唔過分,補償返時間損失同餓都傻嘅感覺都好合理姐……

不過我男朋友就覺得我哋每人比番$100,我話俾$50都多咗,而我男朋友咁好人令我更加覺得嬲,明明我哋俾人蝦緊,應該要有補償,如果佢哋根本做唔到,就唔應該接我哋呢啲客。

過咗一陣,有一張枱都走咗,佢同我哋講冇收佢哋錢。然後個經理又攞咗一碟魚過嚟,但係超級難食,應該係解解凍夠,勁大浸雪味,食咗一啖已經唔想再食。然後又攞咗一串唔知咩嘅肉過嚟,話好食,但係一咬落去成口油,個肚勁唔舒服,就開始忍唔住覺得要走。

跟住我就話埋單,問佢點樣計錢。原本諗住佢收我哋一個人$100以內都算數,但其實真係覺得免費都補償唔到,點知佢話計完優惠收我哋$300 ,即時嘅反應就係問佢「收咁貴」?我哋個set包嘅煮物冇黎到,叫嘅串燒全部都冇,仲話係串燒放題,如果我用$300出去食嘢,已經可以食到好好食嘅嘢。

跟住個經理就話一係你哋而家走,唔收你哋錢。我原本都有1秒諗緊俾返少少錢,但係個經理嘅態度真係好差,佢就話「係呀,你哋而家可以走㗎啦」。雖然佢係咁俾人嘈,可能心情都唔好,但係錯不在我哋客人,點解好似要受佢哋氣咁?

原本見四季悅喺金鐘有間分店,都收得唔平,諗住佢哋因為喺九龍灣咁格攝嘅位置開咗分店,所以想做promotion就整啲咁嘅優惠。我唔知道係琴晚咁差,定係每一晚都係咁差,個位已經正常人唔會行過去,再加埋啲咁嘅服務同食物質素,真係唔會有回頭客。同埋我估係呢一個位開得,去嘅通常都係九龍灣居民,所以真係祝福佢哋。
邊個話呢間放題好食嘅一定係打手,未試過食餐飯食到咁無助咁🥱一隻字:劣‼️食物參差 難食過💩 服務質素極劣 完全由客人自生自滅。成間舖近百個位 得7-8個樓面 仲要分兩間鋪。一坐低已經知大鑊☺️實唔夠人 有排等 成餐淨係嚟咗十幾碟,食完個套餐等半個鐘先嚟燒物😴兩rounds之後 無論點落單 都無。再。上。過。菜。餐牌上只有22項items, 即使每樣點一份 但我實質只係食咗12項。有幾樣(牛仔骨、紫薯、粟米等等)係從來冇食過冇見過🤡兩款白魚刺身都好多楂😵‍💫wasabi成舊泥膠咁 見到都唔敢食🤢明明叫燒物 但冇一樣野係熱嘅,有幾樣都算掹車邊暖暖地嘅🥵食物唯一好食啲嘅係西京燒比目魚 大大件,燒到爆曬油脂 但實在太大塊 油到少少反胃。慢煮牛脷都煮得幾軟嘅 而三文魚飯團有飯焦都幾驚喜 但食過一次就點叫都再冇上過懷疑廚房根本係求其有咩煮咩,煮完再續枱派,同茶樓阿姐推車仔冇分別🤷🏻‍♀️最厲害係服務嗰個阿姐☺️完全係當客係狗🐶🐶隔離枱唔要就塞俾下一枱食 漏晒單又亂咁塞啲野食,塞飽個客就算🤡🤡hello 知唔知乜叫服務員??都冇服務嘅🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️然後個阿姐就開始捧住幾碟蝦 仲大叫想要蝦嘅舉手😪當

明明叫燒物 但冇一樣野係熱嘅,有幾樣都算掹車邊暖暖地嘅🥵

hello 知唔知乜叫服務員??
當呢度大排檔咩 做日式放題做到咁肉唔肉酸呀

食物都未上晒又硬塞甜品俾你🤷🏻‍♀️佢又犀利喎 甜品一人份量有四粒 佢諗住我食甜品食飽個喎

佢地真係好耶,最尾叫個經理都唔出嚟,唔知係經理已經收咗工定枱枱都搵緊佢🚬
怪唔得要派coupon水人嚟食,真係狗也不🥱🥱🥱

唔係我想寫到咁mean ,但比着你去到都只會講得出兩隻字:垃圾

2021-09-20 211 瀏覽
之前下午來過Lei 度食,覺得唔錯,咁啱有兩張晚巿放題優惠券,咁咪來試下,點知好失望。食物味道大致ok, 失望係來自其他地方。1 優惠券上寫的是“刺身及串燒放題” (忘記了確實寫法,但expect 係放題的種類不只得串燒。2 之後待應講解完先知道有幾道餸係個放題包的,但每人一份,如刺身,湯,冷盤3 好啦,只係得串燒有得放題都算啦,起碼有5樣野係sold out,仲要係我最想食的。4 放題的份量,出餐時間完全錯晒,一係就點完好耐都唔來(待應解釋未人齊,所以唔出餐住),ok 不過人齊之後就瘋狂咁出,出到成枱都係,唔知食咩先。份量都係出錯,點左的冇來,冇點的又出5 我們一直唔知每人一份的野有d咩,亦唔知幾時先出齊餐,(所以其實串燒要叫幾多都係估估下)食到最後飽飽地,佢哋都唔出,都廢事問,直接埋單走人。出返餐廳先發現原來有前菜3款,6塊刺身,明太子雞翼,酥皮龍蝦湯(今晚的湯全部冇酥皮),煮物,昆布烏東/飯(冇出過)及甜品(普通雪條一條,埋單追先有,好甜好難食)。如果俾咁多錢食放題,expectation會高d,出面食放題的餐廳,食物多完化(煮物,炸物,刺身,壽司,串燒),而且樣樣都係任食。如果
食物味道大致ok, 失望係來自其他地方。
如果俾咁多錢食放題,expectation會高d,出面食放題的餐廳,食物多完化(煮物,炸物,刺身壽司,串燒),而且樣樣都係任食。如果貴野限住一人一份都理解,今晚真心有點失望。
2021-09-20