2019-07-23 52 瀏覽
話說飛士卜大神經常向我招手👋🏻,經常給我影片介紹一大堆食物給我,這次不例外,再看看食評,嘩,不得了,好評如潮,但我從未聽到此餐廳,既然如此就看看係真定伏。先説價錢,因為友人比較晚收工,所以我們是10點才到餐廳用餐,剛好用到優惠,以旺區來說,真是真心抵。因為第一次吃不敢upgrade海鮮套餐,而且一心是用優惠,所以先試一下。一上檯就是很大煲的蜆,估不到,但蜆是有點小,味道是有點濃的,但要留意一下,要快點吃,否則會越來越咸食物方面,味覺中規中矩,最好是水魷跟魷魚及韭菜餃還有鵪鶉蛋,入口溶化上菜速度都不錯👍🏻而且當晚沒有漏單問題(半場有人)最好是店員服務態度不錯,年青有活力💪🏻唯一美中不足是沒有甜品🍮,如果有跟一款甜品就真係perfect !!!題外話。建議吃完蜆清理下多餘醬汁才加湯,否則越吃越咸,真係咸到咀有啲澀澀哋,平時我只飲3-4罐飲品,但當晚,我飲了10罐。。。總括來說,這個價錢,這個地點,這個服務,我是會光顧的

食物方面,味覺中規中矩,
最好是水魷跟魷魚及韭菜餃
還有鵪鶉蛋,入口溶化
上菜速度都不錯👍🏻而且當晚沒有漏單問題(半場有人)
最好是店員服務態度不錯,年青有活力💪🏻

總括來說,這個價錢,這個地點,這個服務,我是會光顧的

2019-07-11
$120 (宵夜)
2019-07-23 43 瀏覽
旺角雞煲好多間都食過架啦!!!今日係附近行完驚安就準備食晚飯啦hahaha金蒜鹹蛋蒸扇貝😍哇哇哇~~~呢個前菜真係不得了呀!!! 真係十級好味呀鹹蛋黃味真係勁出而且扇貝又好新鮮喎~yummy yummy 黃炆雞煲因為我哋唔食得辣嘅關係~店員就介紹我哋食而個啦!! 呢個最好既係唔算太重口味 可以真係食到雞肉嘅鮮甜一啲都唔會喧賓奪主架蕃茄濃湯🍲食完左雞煲之後就可以轉湯底打邊爐啦 有五個免費湯底可以俾揀 今次我哋揀咗蕃茄底啦 我哋想濃d再叫咗幾個蕃茄放落去一齊煲之後再加埋個海鮮拼盤落去我自己就最鍾意食蝦同鮑魚啦!食到Lam lam利最後仲有勁多野係仼食仼飲既!! 超級超級飽啊
旺角雞煲好多間都食過架啦!!!
今日係附近行完驚安就準備食晚飯啦

有五個免費湯底可以俾揀

今次我哋揀咗蕃茄底啦
我哋想濃d再叫咗幾個蕃茄放落去一齊煲

之後再加埋個海鮮拼盤落去

我自己就最鍾意食蝦同鮑魚啦!
食到Lam lam利
最後仲有勁多野係仼食仼飲既!! 超級超級飽啊

2019-07-23 22 瀏覽
窮遊香港-任食野味卜卜硯煲.前排食完清淡野今次食番勁野味既惡魔卜卜硯呢間不同時段 同價錢可以睇圖先.雞煲食得多 任食卜卜硯煲比較小食可以狂點卜卜硯真係好易回本.💁🏻‍♂️店員強調辣度會比其更店辣所以叫左微辣卜卜硯煲🤔開頭真真係微辣既😋但個煲愈煮愈入味😋落咗大量辣椒 孜然粒等香料....真係好正👍🏻食完2煲之後個汁勁濃味 🙈仲變左中辣👍🏻鐘意食麻辣既一定唔會失望.👍🏻是日硯方面 明顯有吐過沙👍🏻成煲百幾隻 得一隻冇開口👍🏻食左2煲 n咁多隻入面得2隻係有沙呢個程度 我比好高分!.想食好d可以食海鮮火鍋半放題有(6-8款是日海鮮)是日有鮑魚 蝦 聖子王等等....呢3樣都爽口勁鮮甜但美中不足聖子王有小小沙 同殻碎差小小就完美啦.而且食完卜卜硯 仲可以打邊爐火鍋料種類都好多(可睇圖).想平$98 任飲任狂食硯既可以7點前或9點半後入座.#回到味來 (旺角)地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓.⭐️評分:味道:5/5 真係好正環境:4/5 2人坐4人位 但如果4人座4人位會小小迫服務:4.5/5 收碟太快...我反而冇碟裝硯殻 但不停有新碟 所以問題唔大抵食:5/5 平有平食 好易回本
窮遊香港-任食野味卜卜硯煲
👍🏻鐘意食麻辣既一定唔會失望
👍🏻是日硯方面 明顯有吐過沙
👍🏻成煲百幾隻 得一隻冇開口
👍🏻食左2煲 n咁多隻入面得2隻係有沙
呢個程度 我比好高分!
想食好d可以食海鮮火鍋放題
有(6-8款是日海鮮)
是日有鮑魚 蝦 聖子王等等....
呢3樣都爽口勁鮮甜
但美中不足聖子王有小小沙 同殻碎
差小小就完美啦
而且食完卜卜硯 仲可以打邊爐
火鍋料種類都好多(可睇圖)
想平$98 任飲任狂食硯既
可以7點前或9點半後入座
#回到味來 (旺角)
地址:旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
⭐️評分:
味道:5/5 真係好正
環境:4/5 2人坐4人位 但如果4人座4人位會小小迫
抵食:5/5 平有平食 好易回本
今晚到旺角,行完街又是晚餐時間,在旺角彌敦道新城見到這個惡魔雞煲,非常吸引。半放題海鮮火鍋$248放題任食惡魔雞煲四川麻辣湯拼自家清湯生猛海鮮拼盤六至八款本地手切牛頸脊頂級任食火鍋配料有60多款自家飲品汽水任飲嘩,真是見到也垂涎。每位贈送金蒜鹹蛋蒸扇貝,扇貝新鮮大隻又鮮甜扇貝面上的粉絲拌著蒜蓉鹹蛋,及吸收了扇貝的鮮甜湯汁,惹味非常。惡魔雞煲惡魔雞煲香辣惹味,雞件嫩滑,更可無限添食!食完雞煲繼續打邊爐啦!海鮮盤餐廳先送上一個海鮮盤,有鮑魚、鮮蝦、細蟶子、大蟶子、蜆及馬刀貝。各款海鮮都非常新鮮。而最愛的鮑魚,居然每人2隻,爽口又鮮甜。浄這個海鮮拼盤已值回一半票價,抵。本地手切牛頸脊廚師非常細心將牛頸脊切得薄薄的不是很大件,砌成花的形狀。本地牛比起一般的牛頸脊,牛肉味顯然比較濃。放題配料要了雞仔、牛柏葉、及一些蔬菜、烏冬...等,配料任食放題食得很盡興。食到這裏都已經很飽了,食得非常開心又好味,下次還會繼續回到味來。

放題海鮮火鍋$248
放題任食惡魔雞煲
四川麻辣湯拼自家清湯
生猛海鮮拼盤六至八款
本地手切牛頸脊
頂級任食火鍋配料有60多款
自家飲品汽水任飲
嘩,真是見到也垂涎。

每位贈送金蒜鹹蛋蒸扇貝,扇貝新鮮大隻又鮮甜

惡魔雞煲
惡魔雞煲香辣惹味,雞件嫩滑,更可無限添食!
食完雞煲繼續打邊爐啦!

海鮮盤
各款海鮮都非常新鮮。
而最愛的鮑魚,居然每人2隻,爽口又鮮甜。
浄這個海鮮拼盤已值回一半票價,抵。

本地手切牛頸脊
廚師非常細心將牛頸脊切得薄薄的不是很大件,砌成花的形狀。
本地牛比起一般的牛頸脊,牛肉味顯然比較濃。

2019-07-22 21 瀏覽
嗰日同個朋友去咗間旺角上樓嘅雞煲打邊爐,七點幾鐘入座,一坐低店員即刻行埋黎介紹佢哋嘅雞煲海鮮火鍋套餐,正價$248,早啲入座仲有平!一開波點左個雞煲先,店員提提我哋佢哋嘅雞煲比平時出面既辣,所以我哋都係揀咗小辣,幾分鐘之後已經上咗佢嘅前菜,金蒜鹹蛋蒸扇貝,扇貝好食,唔會蒸過龍,轉個頭雞煲已經到咗,一食落去雞煲已經有驚喜,我大大話話試過十幾間雞煲,呢間係我食過最好味嘅頭三位!講咗隻雞先,size夠大,肉質滑,冇雪味,配料方面,乾蔥、蒜頭、芫荽、香料落得好足,香味、辣味適中,話咁快兩個人已經食晒一隻雞,雖然呢個係任食火鍋,但係我哋忍唔住要點多一隻雞,因為好少有咁高質素。之後到個生猛海鮮拼盤,佢哋用嘅食材真係好新鮮,上菜時嗰兩隻蝦仲係咁郁,除咗蝦仲有花甲、蟶子、鮑魚樣樣都好鮮甜,新鮮依樣野真係冇得呃,個拼盤真係誠意之作!套餐仲包埋一碟本地手切牛頸脊,肉質高水準,冇渣冇筋位,正!其他火鍋配料我仲想推薦佢哋嘅韭菜餃同新竹米粉,都好好食!整體成餐飯二百幾蚊真係好抵食,地方坐得舒服,佢哋嘅店員服務態度超好,會主動介紹佢哋嘅套餐同食材,又有禮貌,下次一定會再黎!

套餐仲包埋一碟本地手切牛頸脊,肉質高水準,冇渣冇筋位,正!

2019-07-19 55 瀏覽
An absolutely disappointing experience at this restaurant on a Friday night with my friends. I’ve been here for 5-6 times already and had always appreciated the quality of food every time. I made a booking again recently, not knowing the restaurant now only offers all-you-can-eat (or “semi-buffet”) and you can only eat for 2 hours. When I surprisingly realized the change when we settled down, I asked the waiter: “Do we really have to finish everything within 2 hours? I can order from the a-la-carte menu as usual so we can sit for a longer time” The waiter answered they only offer buffet menu now, but if no one is waiting for our table then maybe we can sit for awhile longer.

This is why when the waiter asked us to settle the bill and leave in 15 mins we were so shocked and unprepared. It took them more than 15 mins to refill the chicken pot for us, and another 20 mins for the hotpot. If we were under the impression that we needed to leave within 2 hours we would have ordered the refill and everything else much earlier. It was ridiculous to ask us to finish everything within 15 mins. I would have appreciated if they at the very least reminded us 30 mins in advance.

This restaurant is offering buffet, but their service couldn’t catch up with the speed that is expected of a buffet. What makes matters worse, the seafood was not fresh at all and the overall quality of food was disappointing. The buffet menu only offers 4 types of soup base but the 2 that we chose were far from flavorful. The quality was much much much better a few months ago but the price was more or less the same.

I wouldn’t come back again.
2019-07-17 54 瀏覽
朋友聚會總離不開打邊爐同放題,選擇多照顧到每個人需要之餘,仲可以邊坐邊傾計!今日我哋就去咗旺角嘅一間雞煲火鍋店,呢間雞煲火鍋店專賣惡魔雞煲,即係夠晒麻辣嘅雞煲。惡魔雞煲分咗小惡魔、中惡魔、大惡魔同埋終極大魔頭,食半隻雞$158 ,全隻就$298 ,但係越食得辣就越平,如果叫中惡魔就會有全單九折,大惡魔就全單八折,如果你係終極大魔頭,咁就會有全單七折。呢度嘅雞煲唔係一味得個辣,佢仲有一般雞煲都有嘅香味,而且雞肉亦都唔會炒得太老,非常之唔錯。另外呢度嘅海鮮同牛肉質素都唔錯。有部份嘅食材可以單點又或者任食整體來講,如果你鍾意食辣嘅話,而且你食得好辣嘅話,就一定要黎試吓啦

另外呢度嘅海鮮同牛肉質素都唔錯。

有部份嘅食材可以單點又或者任食

2019-05-28
2019-07-12 195 瀏覽
又到同朋友去搵食嘅時間啦!行完信和呢個天堂,弱肚餓到呢,一出門口見到有個姐姐推介雞煲,天氣咁熱都唔係咁想再留喺室外啦,就試吓你啦!嘩,原來有個咁抵食嘅半放題套餐,有雞煲、有火鍋、海鮮拼盤、任食火鍋配料、任飲汽水都係$248!諗都唔諗就叫咗呢個啦。先嚟個前菜,金蒜咸蛋蒸扇貝,好特別,微香嘅咸蛋味配扇貝真係第一次。食完前菜,雞煲就嚟啦,叫咗bb辣好香好惹味。本地手切牛脊 肥瘦分別 正海鮮拼盤黃金南瓜海蜆湯,清清甜甜,另外我再叫咗啲南瓜湯片,加落湯底,越食越甜!鮑魚好新鮮,彈牙

食完前菜,雞煲就嚟啦,叫咗bb辣好香好惹味。

本地手切牛脊 肥瘦分別 正

海鮮拼盤

鮑魚好新鮮,彈牙
話說我同太太都好鍾意食雞煲同打邊爐,所以今日就係朋友介紹下試咗一間非常有名嘅雞煲。這間雞煲私房菜叫做回到味來,除咗雞煲任食仲係打邊爐任點任食。完全一次過滿足晒我兩個願望。呢間雞煲位於旺角中央地段, 交通非常方便可能因為時間尚早所以唔多食客, 揀咗一個卡位嚟坐算係幾寬敞。首先點嘅係最出名嘅惡魔雞煲,分別有幾種麻辣級數,由小辣去到終極級別,最誇張嘅終極大魔王有20隻辣椒如果全單完成可以全單七折,雖然我好鍾意食辣但亦都唔敢挑戰所以只選擇咗小辣。店員講呢度嘅小辣都比平時食嘅辣呢度有六款調味料可以選擇, 而最特別嘅係佢哋秘製嘅香醋, 配埋豉油果然唔錯,開胃前菜又辣惹味前菜係金蒜鹹蛋蒸扇貝,入口既有蒜香又有鹹蛋嘅香,扇貝亦都夠鮮香噴噴熱辣辣嘅雞煲送上,比平時食到嘅重慶雞煲多醬汁, 辣味係我接收到嘅程度,雞幾嫩滑食完雞煲正式打邊爐,點咗莞茜皮蛋湯底生猛海鮮拼盤, 賣相幾精緻,鮑魚好大隻,而且亦都幾新鮮本地手切牛頸脊, 略嫌比較肥,但係就勝在牛味夠濃總括而言係一間幾抵食嘅打邊爐雞煲,而且地點亦好就腳利申:自費

呢間雞煲位於旺角中央地段, 交通非常方便

食完雞煲正式打邊爐,點咗莞茜皮蛋湯底

生猛海鮮拼盤, 賣相幾精緻,鮑魚好大隻,而且亦都幾新鮮

本地手切牛頸脊, 略嫌比較肥,但係就勝在牛味夠濃

總括而言係一間幾抵食嘅打邊爐雞煲,而且地點亦好就腳

利申:自費
2019-05-21
2019-06-29 320 瀏覽
今日想同個朋友出黎食好野,就選擇咗呢間餐廳,位置系旺角,環境挺好的,裝修精緻,座位也比較寬敞。熱辣辣的夏天當然先叫滴凍飲冰爽一下先。叫咗個金蒜咸蛋蒸扇貝,賣相還算精緻,上面鋪上粉絲,再加埋蒜同咸蛋,有呢三個黃金組合,再扇貝應有既甜味,口感不錯。招牌惡魔雞煲係任食嘅,先來一隻份量先,因為上菜後煮多分零鐘就食得,煮噶過程中聞到香味都留曬口水,打開蓋,香氣即時散發曬出來,令人食慾大動。總體來講價格都幾實惠,我同朋友都覺得還可以,下次再試試其他菜式。

熱辣辣的夏天當然先叫滴凍飲冰爽一下先。
招牌惡魔雞煲係任食嘅,
2019-06-01
20 分鐘 (堂食)
午餐
用餐優惠
信用卡優惠
2019-06-26 257 瀏覽
雞煲就肥雞食得多,但係喺樓上舖開嗰啲呢肥仔就比較少見,咁見網上的朋友話呢一間嘅雞煲嗰啲味道都調得唔錯,咁肥雞就去試下,咁因為肥仔喉嚨唔係好舒服,所以就嗌咗個唔辣嘅雞煲,估唔到唔辣嘅雞煲都好惹味,佢用啲薑片洋蔥炒香跟住後再落啲雞去炆火候適中,而且雞嘅份量都好多,咁佢哋都送咗呢個海鮮拼盤,入面有新鮮嘅蝦帶子花嫁蜆 等等, 比一般嘅雞煲更加抵食,仲送多啲安格斯肥牛,咁你喺相都睇得出啲紋路好靚,咁其餘嗰啲火鍋配料都係一般大路嘢,最緊要係飲品任飲
2019-06-09
2019-06-24 268 瀏覽
上網見到好多介紹推介呢一間惡魔雞煲,所以我都專程嚟試吓。呢度嘅模式都係用半任食嘅模式,我哋可以選擇自己喜歡嘅雞煲,食完之後可以refill,不過refill就需要等一等,因為雞煲係廚師即叫即煮嘅。食完雞煲之後,我哋就可以選擇自己鍾意嘅湯底打邊爐,除咗一般嘅火鍋配料之外,每檯仲會有一份海鮮拼盤同埋一份本地手切牛頸脊。牛頸脊嘅質素都非常之好,牛肉有肉味之餘口感亦都夠林。如果想再加點,就要再加錢。整體來講呢度佢都幾抵食,食物質素都算唔錯,而且雞煲可以任食都係一個賣點,值得再嚟。
上網見到好多介紹推介呢一間惡魔雞煲,所以我都專程嚟試吓。呢度嘅模式都係用半任食嘅模式,我哋可以選擇自己喜歡嘅雞煲,食完之後可以refill,不過refill就需要等一等,因為雞煲廚師即叫即煮嘅。

2019-06-24 149 瀏覽
回到味來單係呢個名都夠吸引我入去,因為我係套戲既超級粉絲。又點估到佢係一間任食雞煲既餐廳!呢到出名雞煲,咁就試下啦!由於對佢既辣無概念,所以一問職員。佢就會好細心話你聽相比某米線餐廳既辣作比較成件事好清晰!今次就叫左小辣。除左刺激之外就要讚下佢既雞。夠哂入味夠哂滑!吾洗怕係老雞!食完雞你以為得打邊爐咩?係!但係有呢盤海鮮仲有咩想補充?呢個海鮮盤打卡一流!睇圖就吾介紹啦!以為雞煲加海鮮就完啦咩?你就錯啦!仲有呢個新鮮牛頸脊。睇到佢既顔色吾洗講有幾新鮮啦可?以為就要叫其它火煱配料咩?未洗住!仲有人頭既蒸扇貝!由於太心急忘記影相,大家就想象一下啦!而野飲方面就有竹庶茅根,烏梅汁同汽水。全 部 任 飲 ! !

回到味來
單係呢個名都夠吸引我入去,
因為我係套戲既超級粉絲。
又點估到佢係一間任食雞煲既餐廳!
呢到出名雞煲,咁就試下啦!
由於對佢既辣無概念,所以一問職員。
佢就會好細心話你聽相比某米線餐廳既辣作比較
成件事好清晰!

今次就叫左小辣。除左刺激之外就要讚下佢既雞。
夠哂入味夠哂滑!吾洗怕係老雞!
食完雞你以為得打邊爐咩?係!
但係有呢盤海鮮仲有咩想補充?
海鮮盤

呢個海鮮盤打卡一流!睇圖就吾介紹啦!
以為雞煲加海鮮就完啦咩?你就錯啦!
牛頸脊

仲有呢個新鮮牛頸脊。
睇到佢既顔色吾洗講有幾新鮮啦可?
以為就要叫其它火煱配料咩?
未洗住!仲有人頭既蒸扇貝!
由於太心急忘記影相,大家就想象一下啦!
而野飲方面就有竹庶茅根,烏梅汁同汽水。
全 部 任 飲 ! !
牛頸脊
2019-06-23 102 瀏覽
好耐無見一個老朋友,見到呢間又幾多好評,就決定上去試下。 呢間不得不讚的係一流的服務態度,入到去已經即刻有人走過黎介紹食法,第一係揀雞煲,我地揀左個最小程度的辣,對唔太食得辣的我黎講,辣度岩岩好,雞係鮮甜的,食完雞煲就揀湯,本來以為係直接加落個雞煲到,原來唔係,係比個新煲你打邊邊,呢個位值得一讚! 我地揀左個麻辣火鍋,入面落足料嫁。而材料方面,每枱都有一碟牛頸脊同一盤海鮮,呢兩樣真係無得彈,牛鮮甜多汁,係滑滑的果種,而海鮮就好新鮮,你見到佢仲識郁嫁,而且有七款海鮮,滿足多個願望的你😂😂,另外仲有仼食的部分,都有好多選擇,我最愛韭菜餃,皮薄,材料都係滿滿的,值得一試哦!
好耐無見一個老朋友,見到呢間又幾多好評,就決定上去試下。
2019-06-23 81 瀏覽
今日同男朋友去旺角食雞煲去咗一間餐廳係可以任食雞煲再轉湯底打邊爐所以一次過可以食晒兩種湯底真係好正咁首先會有前菜兩隻黃金扇貝啲蛋黃係上面再加埋啲粉絲真係超惹味到雞煲我哋就揀咗惡魔雞煲啲雞唔會煮得過老 而且都十分入味之後就轉湯底打邊爐湯底我哋就揀咗蕃茄湯咁佢會送啲海鮮拼盤俾我哋每款海鮮每人有一隻 絕對唔孤寒而且仲會送一碟牛頸脊而配料方面都有好多選擇都有成30幾款而且個場都幾大真係好適合成班朋友gathering
今日同男朋友去旺角食雞煲
去咗一間餐廳係可以任食雞煲再轉湯底打邊爐