2019-08-17 135 瀏覽
旺角這個地點實在就腳,特別約三五知己打邊爐。座位寬敞舒適,傾計一流。金蒜咸蛋蒸扇貝,粉絲都入味,加入咸蛋的確有點新意令整體味覺更多層次變化。蕃茄濃湯清而不油膩,甜甜地的湯底亦夠健康。 邪惡三寶炸魚皮、鮮炸響鈴及炸支竹吸收湯底一流。邊爐配料款式特多更有補身的雞子及鵪鶉蛋材料選擇很多,每樣都先夾一兩件試、當中 L 個人覺得炸午餐肉、 日本蟹肉棒、包心蟹子丸、芝士魚豆腐、生根、雲吞及菜肉餃最好吃。雪花肥牛邊爐必備。打邊爐當然不可缺少韓國辛辣麵及出前一丁。大量飲品有韓國及台灣,L 最愛烏龍茶及忌廉鮮奶。惡魔雞煲的味道很獨特,有點像沙嗲。最重要是惹味而不會只有辣。大量的紫洋蔥提升甜度, 加入芫茜及香葉更香氣撲鼻。雞肉份量大概有半隻雞,入味而且肉質算滑。本地手切牛頸脊油花比例平均,色澤亦算紅潤。肉質軟、口感滑而且多汁、牛味都算濃。

蕃茄濃湯清而不油膩,甜甜地的湯底亦夠健康。

邪惡三寶炸魚皮、鮮炸響鈴及炸支竹吸收湯底一流。

邊爐配料款式特多

更有補身的雞子及鵪鶉蛋

雪花肥牛邊爐必備。

打邊爐當然不可缺少韓國辛辣麵及出前一丁。

大量飲品有韓國及台灣,L 最愛烏龍茶及忌廉鮮奶。

2019-08-12
  • 惡魔雞煲
  • 手工鮮蝦雲吞
2019-08-17 107 瀏覽
平時最喜歡就係打邊爐因為同朋友烚下烚下又傾下計好開心又可以攞正牌慢慢食。呢度一個價錢 唔止可以任打邊爐仲有雞煲食添 一個價錢2種享受招牌惡魔雞煲係小辣 最岩我呢啲嗜辣人士!雞肉好嫩滑 有少少麻 呢隻辣我好中意如果唔夠喉係可以encore架🤤.食完雞煲 店員送上前菜係金蒜咸蛋蒸扇貝 每人有2隻!因為店家話之後唔會有海鮮拼盤跟會轉menu , 所以一人送多隻扇貝舖左粉絲同咸蛋碎係扇貝上面一齊食味道不錯呢!粉絲吸左扇貝既精華 鮮甜咸香味又夠~好開胃👍🏻.任食火鍋仲有成50款食材可以選擇湯底揀左黃金南瓜海硯湯比起想像中重南瓜味 湯底唔會死咸 健康之選~牛頸脊肥瘦均勻 脂肪分佈唔錯雖然唔係話入口即溶 但本地牛黎講算唔錯任食仲有得揀美國肥牛 羊肉同豚肉冰豆腐同魚皮餃都唔錯 魚皮餃好juicy!脆鯇魚肉質都幾實 唔會好易散 .呢度啲位都坐得舒服 仲有大電視睇下次一大班人可以考慮黎食飯!
平時最喜歡就係打邊爐
因為同朋友烚下烚下又傾下計好開心
又可以攞正牌慢慢食。
呢度一個價錢 唔止可以任打邊爐
仲有雞煲食添 一個價錢2種享受
招牌惡魔雞煲係小辣 最岩我呢啲嗜辣人士!
雞肉好嫩滑 有少少麻 呢隻辣我好中意
如果唔夠喉係可以encore架🤤
食完雞煲 店員送上前菜
係金蒜咸蛋蒸扇貝 每人有2隻!
因為店家話之後唔會有海鮮拼盤跟
會轉menu , 所以一人送多隻扇貝
舖左粉絲同咸蛋碎係扇貝上面
一齊食味道不錯呢!粉絲吸左扇貝既精華 鮮甜
咸香味又夠~好開胃👍🏻
任食火鍋仲有成50款食材可以選擇
湯底揀左黃金南瓜海硯湯
比起想像中重南瓜味 湯底唔會死咸 健康之選~
牛頸脊肥瘦均勻 脂肪分佈唔錯
雖然唔係話入口即溶 但本地牛黎講算唔錯
任食仲有得揀美國肥牛 羊肉同豚肉
冰豆腐同魚皮餃都唔錯 魚皮餃好juicy!
脆鯇魚肉質都幾實 唔會好易散

呢度啲位都坐得舒服 仲有大電視睇
下次一大班人可以考慮黎食飯!
2019-08-11
2019-08-16 102 瀏覽
今晚同屋企人去了打邊爐,雖然大熱天時,但餐廳冷氣十足。廿百多元包了一個雞煲或卜卜蜆煲,火鍋配料則有牛頸脊是有限供應外,其他全部都是任食。多款韓式飲品及汽水任飲。卜卜蜆份量很多,以洋葱及辣椒仔炒香,鮮甜無沙又惹味,不過少辣都幾辣下。每位送上一客金蒜咸蛋蒸扇貝,充滿咸蛋甘香的粉絲,味道幾特別,扇貝很鮮甜。食完卜卜蜆會轉湯,不怕湯底太辣食唔到。牛頸脊肉味濃郁,油脂平均,入口甘香。火鍋配料有幾款餃子,豬頸肉、豬腩、多款內臟,蔬菜款式都甚多,還有厚切午餐肉及出前一丁等,絕對夠食有餘,十分豐富。
今晚同屋企人去了打邊爐,雖然大熱天時,但餐廳冷氣十足。

多款韓式飲品及汽水任飲。

食完卜卜蜆會轉湯,不怕湯底太辣食唔到。

牛頸脊肉味濃郁,油脂平均,入口甘香。

2019-08-15 51 瀏覽
朋友最近生日佢話想食雞煲又想打邊爐要滿足2個願望 就揀左呢間位於市中心既回到味來!如果5點入座 7點前離座 仲有優惠 只係148一個人咋 又食雞煲又食半放題火鍋連嘢飲都係任飲 好平 抵食!.依家前菜仲有金蒜鹹蛋蒸扇貝啲粉絲吸左扇貝既鮮甜湯汁仲要加左鹹蛋黃 好正!.惡魔雞煲都係無限任食架!香辣又惹味大約係小辣咁上下 啲雞都幾嫩滑入曬味 食到停唔到口連配菜洋蔥都好好味!.到火鍋啦!我地揀左南瓜硯湯 好濃應該無落味精 個湯唔咸 好有南瓜味本地手切牛頸脊係根據人數送上的脂肪分佈好平均 肉味濃再自己填紙揀自己中意既任食火鍋配料必食芝士魚豆腐同羊肉卷呢個價錢仲食到羊真係好值!芝士魚豆腐入面有有少少醬爆芝士 香濃 又彈牙羊肉有少少so 不過我中意!回本之選!.套餐仲包左自家製竹蔗茅根、烏梅汁等等。解渴又解熱氣呢!
朋友最近生日
佢話想食雞煲又想打邊爐
要滿足2個願望 就揀左呢間位於市中心既回到味來!
連嘢飲都係任飲 好平 抵食!

依家前菜仲有金蒜鹹蛋蒸扇貝
啲粉絲吸左扇貝既鮮甜湯汁
仲要加左鹹蛋黃 好正!

惡魔雞煲都係無限任食架!香辣又惹味
大約係小辣咁上下 啲雞都幾嫩滑
入曬味 食到停唔到口
連配菜洋蔥都好好味!

火鍋啦!我地揀左南瓜硯湯 好濃
應該無落味精 個湯唔咸 好有南瓜味
本地手切牛頸脊係根據人數送上的
脂肪分佈好平均 肉味濃
再自己填紙揀自己中意既任食火鍋配料
必食芝士魚豆腐同羊肉卷
呢個價錢仲食到羊真係好值!
芝士魚豆腐入面有有少少醬爆芝士 香濃 又彈牙
羊肉有少少so 不過我中意!回本之選!

套餐仲包左自家製竹蔗茅根、烏梅汁等等。
解渴又解熱氣呢!

2019-08-14 37 瀏覽
回到味來-雞煲火鍋半放題門面有黑底白字的發光餐廳名字招牌,名字回到味來的味字食到應一應,充分反映廣東話的文化,沒錯,這間餐廳主打就是香港最愛的雞煲和火鍋,而且是以半放題形式。黃燜雞煲海量多的雞件,雞肉嫩滑多汁,炒得好夠鑊氣,黃燜醬非常惹味。蕃茄濃湯特濃蕃茄湯底,濃味又健康。本地手切牛頸脊雪花紋一流的牛肉,有厚度、有肉味,而且油分多,入口即溶。任食串燒除了火鍋、雞煲外,還有全消提供,一次滿足了三個願望。串燒種類多,有海鮮如生蠔、帆立貝、扇貝、秋刀魚和鯖魚;肉類有豬頸肉、雞腎;丸類有芝心丸、墨魚丸等。任食火鍋配料肉類有肥牛片、豚肉片、羊肉片和五花腩。蔬菜類應有盡有、菇類亦有提供。還有提供不同丸類、餃子類。還有飲品櫃和即叫即製的台式飲品,這次點了仙草奶茶、香芋珍珠奶茶。
回到味來-雞煲火鍋放題

門面有黑底白字的發光餐廳名字招牌,名字回到味來的味字食到應一應,充分反映廣東話的文化,沒錯,這間餐廳主打就是香港最愛的雞煲火鍋,而且是以半放題形式。

黃燜雞煲
海量多的雞件,雞肉嫩滑多汁,炒得好夠鑊氣,黃燜醬非常惹味。

蕃茄濃湯
特濃蕃茄湯底,濃味又健康。

本地手切牛頸脊
雪花紋一流的牛肉,有厚度、有肉味,而且油分多,入口即溶。

任食串燒
除了火鍋雞煲外,還有全消提供,一次滿足了三個願望。串燒種類多,有海鮮如生蠔、帆立貝、扇貝、秋刀魚和鯖魚;肉類有豬頸肉、雞腎;丸類有芝心丸、墨魚丸等。

任食火鍋配料
肉類有肥牛片、豚肉片、羊肉片和五花腩。
蔬菜類應有盡有、菇類亦有提供。
還有提供不同丸類、餃子類。

2019-08-14 44 瀏覽
週日晚上沒煮晚餐、跟家人到了旺角新城吃火鍋。這裡提供$248 海鮮雞煲半放題、好抵食!先送上招牌雞煲、一打開蓋已經香氣噴鼻、雞件好入味、炒洋蔥亦是雞煲精粹。黃金蒸扇貝、熱騰騰剛熟夠鮮味、粉絲撈蒜蓉也很好吃!黃金南瓜海蜆湯、湯底香甜鮮美。放入本地手切牛頸脊、肉味突出、輕輕一涮已經可吃、肉質結實而嫩、好香肉味👍🏻蔬菜以鴨子籃盛著😄水餃頗足料、豬膶略嫌起沙有點嚡口。貢丸。蟹棒火鍋怎可少了米粉或者烏冬作結
週日晚上沒煮晚餐、跟家人到了旺角新城吃火鍋。這裡提供$248 海鮮雞煲放題、好抵食!

黃金蒸扇貝、熱騰騰剛熟夠鮮味、粉絲撈蒜蓉也很好吃!

蔬菜以鴨子籃盛著😄

水餃頗足料、豬膶略嫌起沙有點嚡口。

貢丸。蟹棒

火鍋怎可少了米粉或者烏冬作結

2019-08-13 39 瀏覽
最近傾到個PROJECT 返黎,當然全靠全TEAM 人既努力啦,所以全 TEAM人都決定一齊去慶祝一下,食餐好既,慰勞一下自己先。由於大家都係夜間動物,所以大家都決定晏啲先食,大家做下RESEARCH之後,知道原來【回到味來】做緊個好抵食既雞煲海鮮半放題式火鍋套餐, 皆因佢招牌惡魔雞煲係無限添加的,嘆完個雞煲,仲有7款足料火鍋湯底繼續打邊爐。有6-8款既生猛海鮮拼盤, 仲有本地手切牛頸脊連同其他新鮮火鍋配料(共60款)。飲品方面都有14款揀,當中包括有自家制既飲品。但重點是原本HKD 248,原來我哋宵夜時段21:30入座只係HKD 188咋,真心抵食到呢。不得不讚下佢個誠意前菜:金蒜咸蛋蒸扇貝,粉絲滲滿新鮮扇貝流出既鮮甜味,加埋香濃既金蒜咸蛋一齊放入口,實在是有驚喜喔。「招牌惡魔雞煲」:雞件份量很足,4個人食其實已經好夠飽,要提一下佢既辣係比出面一般雞煲辣少少的,所以我哋只係叫左小辣,因為都幾怕食唔到。火鍋湯底方 面我哋揀左「莞茜皮蛋湯」,個湯底一到,我哋就急不及待咁放晒所有海鮮拼盤既食物落去,印象中有有生猛海蝦4隻、大大隻新鮮鮑魚4隻、大蜆、小蜆等等(記得店員哥哥有提到,海鮮配搭會
最近傾到個PROJECT 返黎,當然全靠全TEAM 人既努力啦,所以全 TEAM人都決定一齊去慶祝一下,食餐好既,慰勞一下自己先。由於大家都係夜間動物,所以大家都決定晏啲先食,大家做下RESEARCH之後,知道原來【回到味來】做緊個好抵食既雞煲海鮮半放題火鍋套餐, 皆因佢招牌惡魔雞煲係無限添加的,嘆完個雞煲,仲有7款足料火鍋湯底繼續打邊爐。有6-8款既生猛海鮮拼盤, 仲有本地手切牛頸脊連同其他新鮮火鍋配料(共60款)。飲品方面都有14款揀,當中包括有自家制既飲品。

火鍋湯底方 面我哋揀左「莞茜皮蛋湯」,個湯底一到,我哋就急不及待咁放晒所有海鮮拼盤既食物落去,印象中有有生猛海蝦4隻、大大隻新鮮鮑魚4隻、大蜆、小蜆等等(記得店員哥哥有提到,海鮮配搭會因時令而作出更改,不會另行通知。)

海鮮拼盤既食物都非常新鮮,特別是海蝦,店員送黎既時候仲腳撐撐的。鮑魚即使焯熟了仍然很大隻肥美。佢既本地手切牛頸脊足足帶一板,牛味極濃,雪花紋極之平均。

火銷鍋配料方面,我哋揀左韮菜餃、豆腐卜、蟹肉棒、肥牛片、炸響鈴、炸魚皮、白菜仔等, 我哋都食到好飽,實在太抵食了吧 。極力推介比身邊朋友仔。

野飲方面,非常欣賞佢既自家制竹蔗茅根( 1渣)計的,好清甜,唔會淡口,值得一試。

整體黎講我哋都好滿意呢一餐慰勞宴,大家都食到捧住個大肚腩走,滿足致極。
2019-07-27
  • 招牌惡魔雞煲
  • 海鮮拼盤
  • 金蒜咸蛋蒸扇貝
  • 本地手切牛頸脊
  • 自家制竹蔗茅根
  • 240
2019-08-12 50 瀏覽
Happy Friday,約左朋友放工到旺角飯聚。朋友book左回到味來,一齊品嚐海鮮火鍋😁旺角都有好多間食海鮮火鍋既食市,揀回到味來既原因係佢有兩大特色:$248海鮮火鍋半放題套餐,可以先揀食雞煲或卜卜蜆,雞煲同卜卜蜆都可以食完再添食😆😆雞煲份量多,雞肉大件啖啖肉,我地揀左BB辣,辣度適中。食雞煲前,仲有前菜金蒜咸蛋蒸扇貝,一人一隻,勁多蒜蓉同咸蛋,扇貝好鮮味😋第二特色十分好服務,無論係飲品或是火鍋配料,只需點紙下單,侍應就會將飲品及火鍋配料送到我們張枱😌坐定定就有得食有得飲,十分舒服方便!另外套餐係包送上6-8款豐富生猛海鮮拼盤及手切牛頸脊,海鮮拼盤有帶子、海蝦、飽魚、扇貝⋯海蝦仲好生猛,跳緊⋯😃火鍋湯底有4款:黃金南瓜海蜆湯、蕃茄濃湯、四川麻辣湯、芫茜皮蛋湯,我地揀左蕃茄濃湯。火鍋配料多達61款選擇💕食到飽飽離開。
旺角都有好多間食海鮮火鍋既食市,揀回到味來既原因係佢有兩大特色:$248海鮮火鍋放題套餐,可以先揀食雞煲或卜卜蜆,雞煲同卜卜蜆都可以食完再添食😆😆雞煲份量多,雞肉大件啖啖肉,我地揀左BB辣,辣度適中。

2019-08-12 36 瀏覽
這間位於旺角的回到味來,主要以雞煲及火鍋之主,先食完雞煲或卜卜蜆,再選湯底打邊爐。小食是金蒜咸蛋蒸扇貝,咸蛋舖滿了表面,粉絲吸收了咸蛋甘香,扇貝已處理乾淨,完全無沙。雞煲就經常食,今次試一試卜卜蜆,蜆肉細細粒但味道鮮甜,十分新鮮。湯底就揀了黃金南瓜海硯湯,金黃色湯底,但個人較喜歡皮蛋芫茜味道。牛頸脊色澤鮮紅,肥瘦均勻,肉味濃郁有牛油脂香,入口腍滑。任食方面款式都有七十款多,非常夠食,全部可以在外面自助取用,其中粟米超甜,韮菜餃很香,水魷爽脆。飲品方面,除了有汽水,還有無糖茶。
這間位於旺角的回到味來,主要以雞煲火鍋之主,先食完雞煲或卜卜蜆,再選湯底打邊爐。

牛頸脊色澤鮮紅,肥瘦均勻,肉味濃郁有牛油脂香,入口腍滑。

飲品方面,除了有汽水,還有無糖茶。
2019-08-12 39 瀏覽
朋友Gathering要找間任食的餐廳,在openrice找到這間任食兩小時的回到味來。周末價錢比平日貴$20,每位$168,另加$10醬料費。對於旺角的食肆一向感覺服務不太好,但回到味來的店員很有禮,又會主動介紹任食火鍋的食物,值得一讚。店員首先送上招牌惡魔雞煲,小辣的程度也很有辣勁。雞件切得比較細件,肉質尚算滑溜;紫洋蔥入味可口。火鍋調味料是大路款式飲品也頗多選擇蒜蓉粉絲蒸扇貝加入了咸蛋黃,趁熱食味道不錯雪花肥牛很有肉味、帶嚼勁韮菜餃也是encore 之選丸類和蟹柳中規中矩

周末價錢比平日貴$20,每位$168,另加$10醬料費。

火鍋調味料是大路款式

飲品也頗多選擇

蒜蓉粉絲蒸扇貝加入了咸蛋黃,趁熱食味道不錯

雪花肥牛很有肉味、帶嚼勁

韮菜餃也是encore 之選

丸類和蟹柳中規中矩

Business trip 一星期冇啖好食,回港後同女朋友出街食飯當然要盡情食我最愛既雞煲同打邊爐。今次選擇左旺角新城口啤不錯的「回到味來」食餐好。-餐廳地方大座位多,有大大小小舒適沙發卡位。場內有多部電視📺、播著耳熟能詳的流行曲,令人心情輕鬆。-火鍋放題包括任食招牌惡魔雞煲或者卜卜蜆。 我們選擇雞煲!一上台就噴到香噴噴既麻辣香。雞件細細件數量多,花椒八角麻香超入味,雞肉嫩滑富彈性冇雪味,紫洋蔥爽脆香口,我地食左兩round 雞煲。-食完雞煲,就論到火鍋。湯底七選一,我地揀左黃金南瓜海蜆湯!湯底味道天然清甜,喝了數碗呢,可減輕雞煲的油膩亦可清一清口腔,準備品嚐火鍋食材。-每台都有一份本地手切牛頸脊。牛肉薄切色澤新鮮,牛味濃郁富嚼勁。-任食火鍋配料有61款選擇!有彈牙香菇貢丸、香脆魚皮、嫩口冰豆腐、鮮腐竹、多料韭菜餃等等-❗️每位贈送金蒜鹹蛋蒸扇貝❗️扇貝口感彈牙,蒜蓉鹹蛋粉絲夠惹味,食得津津有味。-還有自家製竹蔗茅根、烏梅汁同汽水果汁任飲!正呀

還有自家製竹蔗茅根、烏梅汁同汽水果汁任飲!正呀
2019-08-11 38 瀏覽
美味卜卜蜆任食@回到味來   卜卜蜆真係好正!!!!!!  旺角彌敦道的回到味來是我們久不久會去既地方,最近他們也轉變成任食模式啦,咁人少少去就更加抵食,趁住早收工就同好姐妹去打邊爐 DRINK LIST,所有都是任飲有無糖的飲料也有涼茶供應 最近他們家在做優惠價$98任食惡魔雞煲或卜卜蜆及$248 優惠半放題任食 單食雞煲或卜卜蜆雖然抵,但我地最後都係決定食半放題多款生料任食, 下單後一大盤的卜卜蜆馬上送上,味道超好~! 每一只蜆都好有肉爆汁,而且好入味! 我地食完一鍋後馬上又下單叫多一鍋! 兩個人,原來真係可以食晒兩鍋的! 生猛海鮮拼盤來了! 鮑魚和蝦上桌時還是活的! (OH SORRY) 海鮮新鮮自然鮮味! 而且每一款都好新鮮爽甜沒有沙! 蒜泥蒸扇貝也非常之正! 扇貝鮮甜爽口,上面加了些蒜泥粉絲去蒸,倍滋味 限定的手切牛頸脊, 一睇就知上品,雖然偏廋,但一點也不韌,肉味也濃郁  美國肥牛是任食的,份量每一次來都是大大份的,非常大方 放題質素來說可是上品啦! 其他生料也好多選擇, 雞子超大粒的!  魚
美味卜卜蜆任食@回到味來

卜卜蜆真係好正!!!!!!

DRINK LIST,所有都是任飲

有無糖的飲料也有涼茶供應

下單後一大盤的卜卜蜆馬上送上,味道超好~!
每一只蜆都好有肉爆汁,而且好入味!
我地食完一鍋後馬上又下單叫多一鍋!
兩個人,原來真係可以食晒兩鍋的!

生猛海鮮拼盤來了!
鮑魚和蝦上桌時還是活的!
(OH SORRY)

海鮮新鮮自然鮮味!
而且每一款都好新鮮爽甜沒有沙!

蒜泥蒸扇貝也非常之正!
扇貝鮮甜爽口,上面加了些蒜泥粉絲去蒸,倍滋味

限定的手切牛頸脊,

一睇就知上品,雖然偏廋,但一點也不韌,肉味也濃郁

美國肥牛是任食的,份量每一次來都是大大份的,非常大方
放題質素來說可是上品啦!

其他生料也好多選擇,

雞子超大粒的!

魚皮是必點之一,脆到好似食薯片咁!

兩個人埋單$568,食物多款又新鮮都幾抵食呀!
惡魔雞煲(微辣):雞肉滿滿的一鍋,適合三五好友一起用餐,人少吃著感覺有點浪費,雞煲很有味道,量應該適量,味道有點重。。。這裏很有心幫我們換過一個清湯鍋底,一掃雞煲的味道重新開吃,本地手切牛頸脊:牛肉鮮嫩易熟,牛肉很容易燙熟,配上我們自助的醬料,很快就吃完。。。生猛海鮮拼盤:這裡面包含了鮑魚,蝦,蟶子,帶子,很新鮮的海鮮,上來的時候鮑魚還是動的,根據不一樣的食物煮的時間不同,一次導入所有海鮮,然後慢慢享用海鮮大餐,海鮮都是汁多味美,吃得很開心。。。金蒜鹹蛋黃蒸扇貝,脆鯇魚,菜心,蘿蔔,還有一些打邊爐的料扇貝很大,吃起來一股海的味道,有點不好的體驗是吃脆鯇魚的時候, 有魚骨頭未被剔除,菜心和蘿蔔很新鮮,那些打邊爐的材料都還不錯,滿滿的都是肉肉。。。最後總結一下,晚餐的時候人比較多,服務也很周到,飲料可以任飲這點也很好的,人多所以吃飯很有氛圍,但不屬於茶餐廳那麼快餐式的服務,每位顧客都可以在享受美味的同時一掃一天的疲倦。。。

惡魔雞煲(微辣):
雞肉滿滿的一鍋,

適合三五好友一起用餐,

人少吃著感覺有點浪費,

雞煲很有味道,

量應該適量,味道有點重。。。

這裏很有心幫我們換過一個清湯鍋底,

一掃雞煲的味道重新開吃,

本地手切牛頸脊:
牛肉鮮嫩易熟,

牛肉很容易燙熟,

配上我們自助的醬料,

很快就吃完。。。

生猛海鮮拼盤:
這裡面包含了鮑魚,蝦,蟶子,帶子,

很新鮮的海鮮,上來的時候鮑魚還是動的,

根據不一樣的食物煮的時間不同,

一次導入所有海鮮,

然後慢慢享用海鮮大餐,

海鮮都是汁多味美,吃得很開心。。。

金蒜鹹蛋黃蒸扇貝,脆鯇魚,菜心,蘿蔔,

還有一些打邊爐的料扇貝很大,

吃起來一股海的味道,

有點不好的體驗是吃脆鯇魚的時候,

有魚骨頭未被剔除,菜心和蘿蔔很新鮮,

那些打邊爐的材料都還不錯,

滿滿的都是肉肉。。。

最後總結一下,晚餐的時候人比較多,

服務也很周到,

飲料可以任飲這點也很好的,

人多所以吃飯很有氛圍,

但不屬於茶餐廳那麼快餐式的服務,

每位顧客都可以在享受美味的同時一掃一天的疲倦。。。

2019-07-18
2019-08-09 22 瀏覽
我食過最難食火鍋,湯底冇味,選擇又少,肉類超級不新鮮,又貴又唔底食,大X樂仲好食過佢,又平過佢,食左2小時都唔知食咩,好過份,冇下次,冇野食都唔食佢,可以byebye
  • 醬料
2019-08-08 35 瀏覽
火鍋是令人感到好吃的東西,因為能夠吃的款式很多,向台灣火鍋界偷師 ,這兒的招牌鴛鴦湯,有點台灣感覺,濃郁鮮味,出奇是入喉帶清涼回甘。鮮茄海陸空有魚有牛,要一試~這兒會有前菜跟一款蒸扇具,可惜的是今天沒有貨了,但也有不同的海鮮代替喔。這裡的火鍋套餐,其中火鍋湯底就十分抵讚,是就算價錢相宜,用料也講究,最吸引是送出的海鮮盛*有很多充滿鮮味的海鮮,就像鮮鮑魚、大硯、蟶子、扇具,每天也有不同的款式店子細心地供應不同的火鍋材料,可拌醬油及薑吃。手切的牛頸肉,肉味濃、脂肪分布均衡,油香豐富。豆腐好吃,豆腐表面有小孔,帶著微妙的酸香,放進鍋中一滾,台灣貢丸、肉片等等,配不同自製飲品,吃得滿足。麵底除了基本的選擇外,也有吃較特別的粉絲喔,煙韌有咬口,另外也有讚岐烏冬及自家鮮製麵次旗呢。不可不提,是店子裝潢新潮有型格,有電視看,以藍黑作主色,裝潢帶點中國風,牆身飾有落地感,店內設多個卡位,坐得舒服。

店子細心地供應不同的火鍋材料,可拌醬油及薑吃。

手切的牛頸肉,肉味濃、脂肪分布均衡,油香豐富。