招聘中
更多筍工 (12)
2023-07-16 301 瀏覽
做完運動好肚餓🤤所以嗌左成枱面野,好滿足😌🥗雞絲粉皮 $34: 呢一款粉皮,質地不錯,混和花生醬,清新好味~🍜酸辣湯 $27: 酸辣湯底色濃,質地亦十分濃稠,雖然係酸辣,同時都有啲鹹香✌🏼🍘堅信號生煎包(2隻)$22: 上面有幾顆黑白芝麻,一咬落口勁多汁,啖啖鮮嫩,我再淋上陳醋、麻辣汁,再多一重口感~🥟灌湯小籠包(4隻)$34: 小籠包厚薄適中,尖端位置都好簿,外皮皺褶要中工整,賣相幾靚😄小籠包承托左包內既湯汁,餡大小分量適中,好滋味🤤🐔蔥油雞$88 味道濃郁啖啖肉、肉質較結實,吃入口清新而有濃郁葱味。配埋啲上海麵食都幾好🐷上海排骨湯麵 $60 排骨即叫即炸,件件炸得香脆,肉質唔黐牙且保留其肉汁,熱辣辣~🥛單戀豆乳仙草凍$22 呢個名幾特別搞笑🤣仙草凍軟綿爽口,且帶有淡淡既仙草香味,配合豆乳令口感更豐富,好清爽✌🏼🥛豆漿(凍)$13
做完運動好肚餓🤤所以嗌左成枱面野,好滿足😌

🥛豆漿(凍)$13
2023-07-16 371 瀏覽
堅信號上海生煎皇 @gingsunho 分店遍佈全港提供正宗上海美食 招牌菜式有生煎包 小籠包等以上海傳統烹調方式製作 價錢相宜 而且免加一平日更提供便當/午市套餐🥡下午茶等優惠添·🥯堅信號生煎包每一隻生煎包都達至金黃焦脆程度!好厲害同時隻隻包都唔穿唔黐底 外脆內軟 一口爆湯餡料夠飽滿 湯汁多到快有一匙羹 鮮甜美味·🧄灌湯小籠包外皮薄得嚟韌度剛好 透出包住嘅鮮肉同湯汁一啖放入口 湯汁馬上湧出浸泡味蕾 好有驚喜按喜好蘸香醋和薑絲 2款招牌菜式都很滿意·🐷秘製豬扒擔擔麵豬扒香噴噴又大塊 肉質嫩滑鬆軟 還保留肉汁以秘製醬汁醃過 果然比一般的豬扒更好吃可選擇配菜飯/擔擔麵🍜麵條根根分明又彈牙浸在濃郁四川擔擔麵湯中 惹味的肉醬和花生碎·🐠雪菜黃魚濃湯拉麵黃魚炸至金黃酥脆 魚肉嫩腍 秘製魚湯帶胡椒香加入口感豐富的鹹香雪菜 及煙韌彈牙的拉麵吃起來整體不油膩 難怪躋身堅信號十大龍虎榜·🐔雞絲粉皮夏天熱到沒胃口 不妨試一下爽口的雞絲粉皮是我健康上海菜的comfort food 小菜份量幾多·🍹柚子蜜梳打|🍷洛神花蜜以為堅信號只有豆漿同茶飲 其實還有多款特飲柚子蜜梳打爆多氣超清新 而洛神花蜜酸甜開胃
堅信號上海生煎皇 @gingsunho 分店遍佈全港
以為堅信號只有豆漿同茶飲 其實還有多款特飲
柚子蜜梳打爆多氣超清新 而洛神花蜜酸甜開胃
  • 灌湯小籠包
2023-07-15 146 瀏覽
味道回憶仍停留在多年前的荃灣元老店,排隊等出鍋,內餡豬肉味鮮,皮低香脆熱辣辣,湯汁爆出,從此對生煎飽念念不忘。但之後發展為連鎖店後,食品多源化了,但味道只能用不過不失來形容,亦再沒有驚喜了。食物整體只能用"尚可"來形容--生煎包--沒有靈魂了,肉質一般,皮低也沒有焦脆口感--酸辣湯----擔擔麵----涼拌粉皮----去骨鳳爪--
食物整體只能用"尚可"來形容

--生煎包--
沒有靈魂了,肉質一般,皮低也沒有焦脆口感

--酸辣湯--

--擔擔麵--

--涼拌粉皮--
--去骨鳳爪--

之前都有買過堅信號既生煎包,對其juicy 爆汁既味道念念不忘。正好今日經過餐廳,試吓堂食先。<堅信號生煎包> $38/4pcs生煎包外皮香脆,肉汁豐富,食既時候要小心熱湯汁噴出黎會燙嘴。豬肉餡料帶有胡椒味好香,肉餡鮮嫩不油膩,熱辣辣食真喺特別好味。<蟲草花杞子灌湯小籠包> $38/4pcs見到喺新品都點了一份,灌湯小籠包即蒸,皮薄餡靚,餡鮮多汁,包含如蟲草花、杞子、木耳和雞脾肉等多種滋補食材提升口感,並於小籠包上放咗杞子點綴。小籠包配埋薑絲食亦都相當滋味。<上海排骨擔擔麵> $64擔擔麵湯底帶花生同芝麻醬香,擔擔麵相當掛汁,濃郁好味。整體唔辣,即炸排骨外皮香脆,排骨肉質多汁,好豐盛。<秘製豬扒上海粗炒> $74秘製豬扒厚身入味,食落唔會太鹹。配料除咗有豬扒,仲有一大堆椰菜,長麵條偏粗身,有口感。<糖醋黃魚菜飯> $72除菜飯之外,都可以揀白飯/湯麵,黃魚本身炸得酥脆香口,酸甜糖醋醬汁配搭炸魚好適合~醬汁一定要配飯,送飯一流。<京汁茄子> $30茄子切成圓筒狀,濃濃的薑汁,配以炒香的蔥粒﹑芫

<堅信號生煎包> $38/4pcs

<蟲草花杞子灌湯小籠包> $38/4pcs

<上海排骨擔擔麵> $64

<秘製豬扒上海粗炒> $74

<糖醋黃魚菜飯> $72

<京汁茄子> $30
茄子切成圓筒狀,濃濃的薑汁,配以炒香的蔥粒﹑芫茜粒,茄子香甜得黎又惹味。

<熱豆漿> $13
豆漿唔會太甜值得一讚,而且豆味幾重。

<單戀豆乳仙草凍> $22
豆漿+仙草,簡單配搭但清涼易入口。
  • 灌湯小籠包
平民美食⭐️ 最鍾意食呢間餐廳既生煎包😘成個包都係湯😋 包皮脆脆 超好味👍上海粗炒都好味🤍兒童餐 反斗樂園 有雞扒,腸仔,粟米粒,肉燥拌麵份量小朋友都食唔哂送🎁反斗禮物包 估唔到咁豐富 有氣球 飛機小玩具 顏色筆 填色紙🤍灌湯小籠包(4隻)🤍堅信號生煎包(4隻)呢兩樣都係呢間必食 同樣都係肉質好清甜 皮薄餡靚 即叫即整熱辣辣🤍涼拌萵筍絲 香麻油味 清脆質感 呢個我都必點🤍秘製豬扒上海粗炒 夠多料 唔會油油嘅口感小食🤍涼拌青瓜🤍孜然雞翼 🤍凍豆漿🤍單戀豆乳仙草凍凍豆漿再加埋 滑脫脫質地仙草 夏天消暑解渴 又可以下火

平民美食⭐️
最鍾意食呢間餐廳既生煎包😘
成個包都係湯😋 包皮脆脆 超好味👍
上海粗炒都好味

🤍兒童餐 反斗樂園
有雞扒,腸仔,粟米粒,肉燥拌麵
份量小朋友都食唔哂

送🎁反斗禮物包
估唔到咁豐富
有氣球 飛機小玩具 顏色筆 填色紙

🤍灌湯小籠包(4隻)
🤍堅信號生煎包(4隻)
呢兩樣都係呢間必食

🤍單戀豆乳仙草凍
凍豆漿再加埋 滑脫脫質地仙草
夏天消暑解渴 又可以下火
2023-07-02 100 瀏覽
叫糖醋黃花魚、上海排骨湯麵及生煎包,生煎包尚算可以,但另外兩樣完全中伏,炸排骨唔脆可以講難咬,如果唔要外面只食排骨,還可以啲,但無咗意思,糖醋黃花魚件一樣,衰喺炸醬果度,又係唔脆口難咬,嬲到食咗超少,完全無胃口食落去,咁就二佰幾蚊,超唔扺😡
2023-06-25 114 瀏覽
下午茶時間想食少少嘢,跟住就入咗呢間小籠包生煎包嘅專門店~先點左雞絲粉皮:以青瓜同雞絲做配菜,拌上香滑的花生醬,有風味而且更加是夏天既消暑佳品呢!又唔算好大碟,但一個人嚟講就啱啱好堅信號生煎包:爆汁生煎包+肉餡鮮嫩+爽脆不油膩🤗次次都係外賣食,今次終於第一次堂食,熱辣辣真係特別好味
下午茶時間想食少少嘢,跟住就入咗呢間小籠包生煎包嘅專門店~

先點左

又唔算好大碟,但一個人嚟講就啱啱好

堅信號生煎包:爆汁生煎包+肉餡鮮嫩+爽脆不油膩🤗

次次都係外賣食,今次終於第一次堂食,熱辣辣真係特別好味
2023-06-19 107 瀏覽
去睇戲之前我哋去左揀咗呢間「堅信號」嘅食肆食嘢。佢哋嘅生煎包、小籠包同埋酸辣湯,真係快食之選。哩啲食物上菜速度好快,唔使等好耐嘅時間。同埋我好趕時間,所以好岩我!生煎包嘅外皮好香脆,裡面嘅肉汁好多好好味。食既時候要小心,因為入面啲湯會漏出黎!小心燙咀。至於小籠包,呢個就要等左一陣,唔知係唔係即蒸,唔係話好薄皮,但味道唔錯。餡算係多,肉鮮。唯一就係吴薄皮,如果係薄皮多汁會更好🫣另酸辣湯正正常常,味道一般,酸酸辣辣,開胃又唔會太辣。湯入面仲有豆腐同埋木耳,個口感豐富,唔係齋水稀稀果種。我有食佢個水餃🥟,我朋友最愛。我自己就一般。都係正正常常,無咩特別。「堅信號」係一個不錯嘅速食之選,特別係如果趕時間或時間有限既你!特別推介都係佢地生煎包,其他一般。

小籠包
酸辣湯
2023-06-14
小籠包
酸辣湯
某次經過堅信號,下午茶又不知道吃什麼,因此過去望一望餐牌,果然很多下午茶餐都頗吸引,而且性價比很高,非常抵食👍🏻👍🏻聽人講堅信號的生煎包好吃,我也立刻點了一份來試,一咬落去果然很多湯汁,而且外邊的皮脆卜卜,連裏面啲肉和湯汁一起吃,簡直冇得頂❤️❤️❤️另外也有是他的擔擔麵,雖然份量不是太大碗,但是他的湯底和麵條都恰到好處,而且份量適合一個女生吃,加上其他小吃,就非常滿足了👍🏻環境方面,餐廳都有很多卡位,坐得舒適,可以慢慢享受一個下午茶時光。

2023-03-13 262 瀏覽
今日天陰陰,落微微雨,有點寒lunch想食熱食但嘴邊生了最後決定去食細細粒,熱辣辣既小籠包這裡的午餐包小食小食就係2粒小籠包入面有濃郁的湯汁食完2粒後,個人即刻暖左滿足!主食我叫左上海粗炒因為見佢有好多張poster都有影上海粗炒諗住應該都好食但結果係太油膩我食左1/3就無食了味道其實都OK,不會太咸入面既椰菜都好甜但因為菜外面包住油我食左2塊就唔敢再食了而佢既面係無稍微剪一剪每條都好長每啖都要夾起好長再咬斷去,有點費勁所以今日既lunch體驗係好壞參半。
今日天陰陰,落微微雨,有點寒

lunch想食熱食

但嘴邊生了

最後決定去食細細粒,熱辣辣既小籠包

這裡的午餐包小食

因為見佢有好多張poster都有影上海粗炒
諗住應該都好食
但結果係太油膩

我食左1/3就無食了

味道其實都OK,不會太咸

入面既椰菜都好甜

但因為菜外面包住油

我食左2塊就唔敢再食了

而佢既面係無稍微剪一剪

每條都好長

每啖都要夾起好長再咬斷去,有點費勁

所以今日既lunch體驗係好壞參半。
2023-03-13
2023-02-20 227 瀏覽
因為收工睇戲,時間唔多,就揀咗去堅信號,上菜時間真係岩晒我咁趕,而食物方面係我自己問題,其實嚟呢度真係應該要揀生煎包,但係我錯了,我揀左上海粗炒。椰菜好大塊好粉,肉絲真心無味,好彩見到有豆板醬調一調,麵真係好粗身,超長,會有啲難夾紅油韮菜餃,味道好分離,紅油還紅油,韮菜還韮菜。下一次我一定要提自己,要食就食生煎包 🤤味道🤤: 2/5🏝️環境🏝️:4/5💵抵食💵:3/5💁🏼服務💁🏼‍♀️:3/5

因為收工睇戲,時間唔多,就揀咗去堅信號,

紅油韮菜餃,味道好分離,紅油還紅油,韮菜還韮菜。

下一次我一定要提自己,要食就食生煎包

🤤味道🤤: 2/5
🏝️環境🏝️:4/5
💵抵食💵:3/5
💁🏼服務💁🏼‍♀️:3/5
2023-01-24 228 瀏覽
this restaurant is famous for their crispy on the outside, juicy inside pan-fried buns. 😋we ordered:𝙥𝙖𝙣-𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙨𝙤𝙪𝙥 𝙗𝙪𝙣𝙨 生煎包the texture of these bad bois did not disappoint me, truly fresh and super tasty, they are simply irresistible! The wrapper has a lovely soft texture with a golden, crispy base . The filling is very flavoursome and moist. 🤌𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝-𝙬𝙖𝙩𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙣𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚𝙨口水雞湯麵the mouth-watering chicken was well-seasoned, combined with tenderness of the chicken, making this dis

we ordered:

口水雞湯麵

the mouth-watering chicken was well-seasoned, combined with tenderness of the chicken, making this dish a must-order🍜
口水雞湯麵

𝘀𝗺𝗼𝗸𝗶𝗻𝗵𝗼𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹:🌶 🌶️ 🌶️ 🌶/5
𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁: 𝙶𝚒𝚗𝚐 𝚜𝚞𝚗 𝚑𝚘 𝚔𝚒𝚗𝚐 𝚘𝚏 𝚋𝚞𝚗𝚜堅信號生煎包
2023-01-06 186 瀏覽
每次經過d 間歺廳都想試吓佢d 小籠包同生煎包, 但次次阿囡都唔肯試, 要食其他野, 佢今次終於肯試啦🥳🥳黎到梗係小籠包同生煎包各叫一份, 兩款都係招牌菜小籠包: 即蒸, 上枱時重好熱, 都要等一陣先( 特別小朋友食要留), 微暖食一流, 皮薄, 好Juicy, 小朋友食完還要再食👍👍👍生煎包: 有啲失望, 皮厚, 上枱時凍, 但就煎得幾脆, 金黃色, 如果熱食應該唔錯炸豬扒麵: 豬扒幾好味, 不過有啲油, 正常, 不過不失等歺時間比較耐, 有啲漏單情況, 希望可以留意下

黎到梗係小籠包同生煎包各叫一份, 兩款都係招牌菜

炸豬扒麵: 豬扒幾好味, 不過有啲油, 正常, 不過不失

等歺時間比較耐, 有啲漏單情況, 希望可以留意下

2022-12-09
15 分鐘 (堂食)
2022-11-25 173 瀏覽
叫左擔擔麵、蒜泥白肉、小籠包、上湯娃娃菜擔擔麵個汁超稀,一d都唔夠濃,做唔出擔擔都既重點,而個蒜泥白肉仲衰,又油又甜,呢間野真係得生煎包好食,好失望,應該除左買生煎包之外都唔會再幫襯😞
叫左擔擔麵、蒜泥白肉、小籠包、上湯娃娃菜

外賣自取
2022-10-30 174 瀏覽
朋友最近守緊齋,所以要去搵啲佢可以食嘅餐廳。咁啱見堅信號原來有新豬肉,我地就試吓,叫咗呢個新豬肉咕嚕肉(其實即係豆)。個外形一定唔似咕嚕肉,口感上佢出面有一層脆脆,入面係新豬肉,其實都幾好食。唔係似咕嚕肉,不過可以當係另一道菜式試吓都不錯😆