宮崎芒果被譽為太陽之子糖度高達15 度🧡鮮甜多汁配主食同甜品都好夾🔸吞拿魚&油甘魚芒果薄切刺身剌身淋上酸甜芒果汁好fresh好開胃🔸海蝦牛油果芒果沙律(日本溫泉蛋)健康低卡之選️🥗沙律菜配彈蝦肉🦐及牛油果🥑加入芒果令味道更豐富鮮甜,蓮藕片及溫泉蛋令口感更多層次🔸炭燒走地雞芒果美人卷煙靭米紙包住沙律菜、炭香雞胸肉、芒果及芝士,一口一件口感豐富又低卡🔸海蝦芒果壽司卷芒果片包住海蝦壽司卷,點Wasabi食又甜又辣層次豐富🍹Flamingo Mango (Sour)鮮甜芒果味配燒酎,酸酸甜甜好易入口亦有無酒精選擇 Mango coconut mocktail 🔸日本宫崎芒果多士熱辣辣厚多士🍞配忌廉、雲呢拿雪糕、宮崎芒果及芒果醬🥭🔸塚田農場芒果玉子布甸好似燉蛋嘅玉子布甸,口感順滑👍🏼

🔸吞拿魚&油甘魚芒果薄切刺身
剌身淋上酸甜芒果汁好fresh好開胃

🔸海蝦牛油果芒果沙律(日本溫泉蛋)

🔸炭燒走地雞芒果美人卷

🔸海蝦芒果壽司
芒果片包住海蝦壽司卷,點Wasabi食又甜又辣層次豐富

🍹Flamingo Mango (Sour)
鮮甜芒果味配燒酎,酸酸甜甜好易入口

🔸日本宫崎芒果多士
熱辣辣厚多士🍞配忌廉、雲呢拿雪糕、宮崎芒果及芒果醬🥭

🔸塚田農場芒果玉子布甸
好似燉蛋嘅玉子布甸,口感順滑👍🏼

2023-06-23 109 瀏覽
今日再到此餐廳午餐,發覺只有套餐選擇,完全不是以往的感覺,有點失望。食物味道是沒有問題的。至於服務方面,明顯是人手不足,所以感覺服務員是不「熟書」,有待改進。希望下次再到訪會有所改變吧。
希望下次再到訪會有所改變吧。
2023-06-23 99 瀏覽
去尖沙咀行街咁啱經過見到間日本餐廳好似唔錯再入咗去食我仲有叫咗杯咖啡同「炭燒黑薩摩走地雞御膳」有雞,沙律,飯,天婦羅,同一碗湯。唔知麵豉湯音量去一半半唔知咩嚟嘅,啲肉好好味,咬落去好軟熟,又唔硬。天婦羅配汁好好食,嗰啲飯煮啱啱好唔會乾。 杯咖啡我個人口味覺得麻麻地。
【尖沙咀 ⋄ 海港城海景餐廳】 🍽 塚田農場📍 尖沙咀海港城海運大廈2樓OTE 202號鋪夏日為大地帶來鮮甜嘅芒果😍呢排成日落雨最啱去商場行街食嘢,有冷氣又唔使開遮濕晒咁狼狽⛈️小編就最鍾意去海港城,位置方便又多餐廳🫶🏻塚田農場環境舒適,適合一家大細去聚餐!重點係可以望到無敵維港海景✨最近佢哋推出咗全新嘅Miyazaki Mango Menu✨宮崎縣出產嘅芒果外皮鮮紅,被譽為太陽之子,每年5-7月當造,糖度高而且鮮甜多汁,用來做甜品一流👍🏻私心推薦芒果多士盒,牛油烤多士加入蜂蜜、雪糕、忌廉,再淋上甜而不膩嘅芒果醬,完全食到停唔到口🤤另外吞拿魚同油甘魚薄切刺身加入咗芒果醬好清新,啱晒夏天食用!仲有海蝦芒果壽司卷都好好食😋It's mango season! Tsukada Nojo, a Japanese restaurant located at Harbour City, offering the best views of Hong Kong! Their new summer special menu includes delicious dishes and drinks mad
【尖沙咀 ⋄ 海港城海景餐廳】
🍽 塚田農場
📍 尖沙咀海港城海運大廈2樓OTE 202號鋪

夏日為大地帶來鮮甜嘅芒果😍

仲有海蝦芒果壽司卷都好好食😋

It's mango season! Tsukada Nojo, a Japanese restaurant located at Harbour City, offering the best views of Hong Kong! Their new summer special menu includes delicious dishes and drinks made with Japanese Miyazaki Mango. Let’s come to try their mango toast before summer is over! 🥭
2023-06-14 143 瀏覽
唔使同人哋迫,喺呢間海景餐廳可以睇到鴨仔pat pat,慢慢食lunch係開心嘅💖中午時間人數唔多,容易搵位,坐得舒服上菜時間方面比較耐,由於我哋係放假來,所以唔太計較,但如果趕住返工,可能就要預多少少時間午餐方面,食物賣相精緻,味道及質素一般😌

中午時間人數唔多,容易搵位,坐得舒服

午餐方面,食物賣相精緻,味道及質素一般😌
【香港🇭🇰 尖沙咀】塚田農場係尖沙咀嘅餐廳,好特別嘅地方係佢有面向海景嘅位置,食完飯仲可以欣賞到迷人嘅海景!🍳塚田梳平厘玉子燒🍳佢用上蟹肉,味道鮮甜,燒得剛剛好,外層口感蛋燒得恰到好處,真係好美味!🍣火炙三文魚壽司卷🍣三文魚新鮮又鮮美,外層火炙過,增加咗味道同質感,每一口都係絕妙享受!日本產油漬生蠔🦪生蠔鮮嫩多汁,加上油漬調味,帶出獨特嘅鮮味,令人回味無窮!🥑海老牛油果美人卷🥑炸蝦脆口,牛油果濃郁,一齊卷入海苔,輕輕蘸埋醬汁入口,味道絕佳!口感豐富同獨特,一定能夠滿足你嘅味蕾!總括而言,塚田農場喺一個位置優越、環境優美嘅餐廳,食物質素高,令人回味無窮。如果你想同摯愛一齊享受美食同欣賞海景,絕對係一個理想嘅選擇!不妨約埋親朋好友,一齊去感受呢個美食之旅吧!.📌 塚田農場 (#尖沙咀美食)#尖沙咀 廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OTE 202號舖-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpor
【香港🇭🇰 尖沙咀】

🍳塚田梳平厘玉子燒🍳

🍣火炙三文魚壽司卷🍣

日本產油漬生蠔🦪
生蠔鮮嫩多汁,加上油漬調味,帶出獨特嘅鮮味,令人回味無窮!

🥑海老牛油果美人卷🥑

📌 塚田農場 (#尖沙咀美食)
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #米線 #홍콩맛집 #香港居酒屋
2023-06-13 3430 瀏覽
放工後去海港城行街,行到海運大廈吹下風睇下風景,見到2樓有間日式餐廳有火鍋食有酒飲,仲可以飽覽全維港景,決定入去🌃美人鍋(雞肉) $488————————————點解叫「美人鍋」呢,係因為湯底充滿膠原蛋白,經過長時間烹調,湯底變得黏稠,味道香濃,忍唔住係咁飲🥹配上新鮮雞肉同彩色蔬菜盤做火鍋食材。另追加$38飯雜炊(包括玉子、紫菜、蔥),同濃濃嘅美人鍋形成泡飯,超滿足。梳乎厘玉子燒•鰻魚 $108————————————煮得剛熟嘅玉子燒,充滿蛋香嘅味道,包住鰻魚。三文魚牛油果美人卷 $68————————————薄薄嘅米紙帶點煙韌,包住三文魚、牛油果等等,非常滋味嘅小食。Cucumber Apple $98————————————以Cucumber juice, Apple juice, Sake, Shochu沖調而成,帶點甜甜,質感超fresh,酒精味唔重,好適合女仔!出咗大露台欣賞維港景,好靚呀!

美人鍋(雞肉) $488
美人鍋(雞肉)

梳乎厘玉子燒•鰻魚 $108
梳乎厘玉子燒•鰻魚

煮得剛熟嘅玉子燒,充滿蛋香嘅味道,包住鰻魚。

三文魚牛油果美人卷 $68
三文魚牛油果美人卷

Cucumber Apple $98
Cucumber  Apple

出咗大露台欣賞維港景,好靚呀!
2023-06-05
  • 三文魚牛油果美人卷
  • Cucumber  Apple
  • 美人鍋(雞肉)
2023-06-13 82 瀏覽
到左夏天,又係食芒果嘅季節!海港城呢間日式餐廳塚田農場推出左期間限定嘅宮崎芒果餐牌,宮崎芒果外皮鮮紅,被譽為太陽之子,甜度高,岩哂我呢個芒果fans。餐廳有超靚既維港海景!今次點左海蝦芒果壽司巻,壽司卷入面有香脆既海蝦天婦羅,米飯上面有鮮甜既芒果,層次豐富。另外仲點左炭燒走地雞芒果美人卷,薄薄既米紙卷入面包住芒果、芝士、炭燒走地雞等,有陣陣既炭火香味,好吸引。海蝦牛油果芒果沙律上面有日本溫泉蛋,拮穿蛋黃,再加埋啲芒果醬撈勻,健康又好味。最後點左杯mango coconut,完美既一餐!

餐廳有超靚既維港海景!

最後點左杯mango coconut,完美既一餐!
2023-06-12 77 瀏覽
介紹這家位於「海港城」的海景日式餐廳。這裡是一個絕佳的地方,無論你是想享受美食還是欣賞海景,都絕對不會讓你失望。首先,讓我們來談談這家餐廳的菜品,他們的壽司非常健康且引人入勝,每一口都能感受到新鮮的吞拿魚腩和綿密的米飯。值得一提的是,他們夏天推出了一個特別限量版的油甘魚刺身,這道菜絕對是你不能錯過的。油甘魚的肉質鮮嫩,口感滑順,搭配上醃製芒果的調味料,讓你的味蕾在一瞬間爆發出來。如果你是愛好日式料理的人除了美食之外,這家餐廳的環境也非常舒適。從餐廳的位置,你可以欣賞到壯麗的海景,讓你的用餐體驗更加豐富。餐廳的裝潢非常精緻,氛圍非常和諧,讓你感覺就像置身於日本的某個角落。此外,他們還提供了各種口感豐富的果汁,讓你的用餐體驗更上一層樓。總體而言,讓你的用餐體驗充滿了驚喜和愉悅。如果你正在尋找一個能夠讓你放鬆身心的地方,那麼這家餐廳絕對是你的不二之選。

來自日本的人氣居酒屋 🇯🇵塚田農場,相信大家並不陌生。在宮崎縣日南市開設自家「塚田農場」,每日從產地直送新鮮蔬果,讓大家第一時間吃到最新鮮兼最道地的食材哦~ 香港海港城分店,是塚田農場的第一家海外分店✨。店內走高檔路線,可以零距離看到維多利亞港的景色,相當有氣派哦😍!!! 每年5月至7月,是宮崎芒果成熟的季節(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),鮮甜度可達15度🤫,當然要把握機會好好品嚐啦~ 「 炭燒走地雞芒果美人卷🍗$68 」 夏天想吃點清爽一點,就要試試美人卷啦~不但有大量蔬菜,又有炭香走地雞和香甜芒果,吃一整條也沒有負擔。 「 海蝦芒果壽司卷🦐$118 」 炸蝦壽司卷同樣得我歡心(≧▽≦),蝦和芒果好配,飯粒圓潤甘甜,正~ 「 芒果多士🥭$88 」 我超愛吃厚多士的\^O^/!! 烤至香脆的多士,放上大量超甜又多汁的宮崎芒果🥰及雪糕,好吃得我一個人能吃掉一整個🤣! 不過忌廉溶得好快🥹。 「 Mango Coconut🥥$88 」 飲品有兩款,一款有酒精,這款無酒精,好香甜的~
來自日本的人氣居酒屋 🇯🇵塚田農場,相信大家並不陌生。

「 炭燒走地雞芒果美人卷🍗$68 」

「 海蝦芒果壽司卷🦐$118 」

「 芒果多士🥭$88 」

「 Mango Coconut🥥$88 」

飲品有兩款,一款有酒精,這款無酒精,好香甜的~
2023-06-11
- 黎得海港城食飯,不能不對住維港美景,同嘆下尖沙咀環境同氣氛!- 今次介紹既餐廳係塚田農場,雖然呢間餐廳係連鎖式,但間間各有特色。- 黎到餐廳之後,店員非常有禮貌安排位置俾我地,亦細心介紹餐牌內容。因此我地得知飲品有買一送一優惠,望一望價錢,仲要好抵!- 所以我地二話不說,先叫兩杯飲品,分別係芒果梳打同荔枝梳打。兩杯飲品都非常清爽,好有夏日感覺,配搭食物非常解膩。- 之後,我地叫左鰻魚忌廉芝士美人卷。呢份卷物係越南米紙卷變奏,日越結合,非常有趣。濃郁鰻魚味配搭微酸既忌廉芝士,出奇地夾。- 食日本菜,都唔少得食唐揚野。今次我地簡左沖繩唐揚魷魚配七味沙律醬🦑。呢款炸物脆漿非常薄,一啲都唔油膩,配搭七味蛋黃醬,天衣無縫。- 之後,我地主菜係炭燒藤安釀造鹽麴大蒜鹿兒島天然豚里肌肉。聽個名已經覺得好勁,呢款天然豚里肌肉入口非常嫩滑,加上炭烤味同鹽麴大蒜味,鹹鹹香香,食落好吸引。

3K
2023-06-07 88 瀏覽
對住維景享美食。Beetroot Apple味道清淡,最適合夏日炎炎嘅飲品。維他命Tower 沙律最近注重養生,低碳飲食。呢個沙律好選擇。全部蔬菜新鮮翠綠,七彩繽紛,能攝入多彩的蔬果食材,給身體豐富的營養素。自家製洋蔥汁味道不會太濃。炙燒明太子鹹鹹香香,多了一份焦香,佐酒一流。炭燒走地雞芒果美人卷新出品,芒果係夏天時令水果。口感非常清新爽口。抹茶雪糕最中日式甜品,外層威化鬆化,配合抹茶雪糕,十分滋味。
對住維景享美食。

Beetroot Apple
味道清淡,最適合夏日炎炎嘅飲品。

維他命Tower 沙律
自家製洋蔥汁味道不會太濃。

炙燒明太子
鹹鹹香香,多了一份焦香,佐酒一流。

炭燒走地雞芒果美人卷
新出品,芒果係夏天時令水果。口感非常清新爽口。

抹茶雪糕最中
日式甜品,外層威化鬆化,配合抹茶雪糕,十分滋味。

2023-06-07
2023-06-02 126 瀏覽
人氣日式尖沙咀餐廳-塚田農場假日和朋友到了尖沙咀海港城海運大廈2樓的塚田農場別晚餐。我們大約7點半去到,不用等就可以直接入座。餐廳裝修以木系為主,坐位闊落舒適,部份位置更可望到維港景色用餐廳主打日式料理,用上直接由日本空運的新鮮食材,提供了日式火鍋、肉類料理、小食、甜品等,選擇豐富◽️炭燒黑薩摩走地雞 $278來自鹿兒島的黑薩摩雞,餐廳用上了炭燒的方法,令到雞肉味更突出同時不會流失水份令到肉質鞋口,整體味道不錯,也很濃味◽️南蠻炸雞年糕薄餅 $108年糕薄餅餅底有口感,黏口的年糕再配上薄脆的餅底味道不錯。薄餅面頭夾雜著切成碎粒的炸雞和新鮮的沙律菜,幾美味。
人氣日式尖沙咀餐廳-塚田農場

◽️炭燒黑薩摩走地雞 $278

整體味道不錯,也很濃味

◽️南蠻炸雞年糕薄餅 $108

年糕薄餅餅底有口感,黏口的年糕再配上薄脆的餅底味道不錯。
薄餅面頭夾雜著切成碎粒的炸雞和新鮮的沙律菜,幾美味。

2023-06-01 114 瀏覽
成日去海港城都唔知有依間「塚田農場」日式木系簡約設計,可以望住維港優美景色用餐,真係唔錯😌吞拿魚長芋美人卷$68米紙卷包住椰菜絲、青瓜絲、吞拿魚、芋絲、京蔥等,顏色鮮艷,食落好清新。宮崎紅遙甜蕃薯$48蕃薯連皮烤熟,再加點蜜糖芝麻,簡簡單單食出本身番薯甜香。南蠻炸雞年糕薄餅$108薄薄餅底食落有啲脆口,上面放上炸雞、沙律菜、青提片、櫻桃蘿蔔片、年糕,再加上芝士醬一齊食,煙煙韌韌都幾特別。炭燒走地雞配稻庭烏冬$118炭燒的雞肉,充滿炭香味又juicy,鮮甜的醬汁,配埋彈牙稻庭烏冬一齊食,好味。焙茶雪糕$48雪糕好有茶味, 食落不覺得苦澀, 亦有奶味, 不會太甜 ... 正。

吞拿魚長芋美人卷$68

宮崎紅遙甜蕃薯$48
蕃薯連皮烤熟,再加點蜜糖芝麻,簡簡單單食出本身番薯甜香。

南蠻炸雞年糕薄餅$108

炭燒走地雞配稻庭烏冬$118

焙茶雪糕$48
2023-05-25
📍海港城近LCX有幾間餐廳都可以望到海景 塚田係其中一間~咁啱行過想食日本菜 見餐廳主打日式料理同壽喜燒美人鍋幾吸引 裝修又相當光猛 簡約闊落 就決定食呢間❤️餐廳仲設有戶外位置 可以飽覽維港景色 環境舒服 淨係個景都值得畀貴d😂🌀美人框飯御膳框飯御膳包沙律 漬物 雞湯 主食及兩款框飯🙋🏻‍♀️ 新鮮沙律菜配上脆炸蓮藕片同三文魚粒 豐富咗沙律口感! 主食方面 揀咗天婦羅拼盤 薄身炸漿令天婦羅質感乾爽唔油膩 翠玉瓜爽脆鮮甜 大蝦天婦羅灑上5色米果 色彩繽紛之餘 食落會酥脆 可惜味道偏淡未能蝦嘅鮮味帶出框飯方面 就揀咗三文魚🐟框飯同照燒雞肉框飯 日本米用上醬油略為調味 Q彈煙韌 三文魚肉質嫩滑 魚味相當濃烈 三文魚籽大大增加咗鮮味🫶🏻 照燒雞肉味道沒有特別 正常發揮🌀厚切吉列豬扒御膳採用鹿兒島黑毛豬 顏色較深 略帶脂肪但偏瘦 肉質厚實緊緻 幾有咬口 食落豬肉味特別濃厚😌 但炸粉與豬扒完全分離 有點零碎 略為影響口感🌀 Sweet Potato 🍠 & Peach Tea做緊限時優惠 Buy 1 get 1Free! 紫薯+豆奶+牛奶混合而成 估唔到個味道係咁奇怪😂🙈 紫薯味好突出 但有種酸酸
📍

🌀美人框飯御膳

🌀厚切吉列豬扒御膳

🌀 Sweet Potato 🍠 & Peach Tea
做緊限時優惠 Buy 1 get 1Free!
紫薯+豆奶+牛奶混合而成 估唔到個味道係咁奇怪😂🙈 紫薯味好突出 但有種酸酸地嘅味道 同埋冇奶味 成個Mixture好詭異🙈🙈🙈