2022-06-10 1877 瀏覽
六月頭又去試壽司郎既本月推介今次六月推介有2頁 有7款夏日壽司 2款小食 1款甜品針魚 $12針魚產地四國西北部愛媛縣, 盛產期為2月至5月, 魚味略淡但帶優厚油脂 但唔係好明點解會六月先放推介炙燒赤鯥$17個人認為依款完全係中伏 層皮係燒過但唔脆但肉質唔滑 仲有腥味 鮑魚(蒸,生)$27鮑魚好鮮甜 肉質好彈口鹽漬筋子$17上面白色個篤係蘿蔔蓉 中間係厚厚既魚子 口感好豐富 成個口腔都充斥住海水鹹味特盛海螺$17海螺唔算鮮甜 得個厚字小柱海苔包配三文魚子$12小柱份量多 味道鮮甜松板牛$27日本產松阪和牛空運到港 咬落去牛味濃郁 肉質都尚算軟身 但唔算好Juicy 蟹肉忌廉可樂餅$17依款小食真心好食過壽司 用筷子𠝹開一半 一篤落去係脆卜卜 中間既蟹肉忌廉多到流瀉咬落去 忌廉好creamy 又有蟹肉味白桃芭菲 $32甜品少不要 一黎到就咁望有三層 粉紅色嘅白桃好吸引 左邊係雪葩 右邊係牛奶味雪糕 白桃好甜唔似罐頭 中間係忌廉同埋蛋糕 一杯食到好多嘢啊💛 整體六月推介會係白桃葩菲同蟹肉忌廉可樂餅味道比壽司出色
六月頭又去試壽司郎既本月推介

咬落去 忌廉好creamy 又有蟹肉味

白桃芭菲 $32

💛 整體六月推介會係白桃葩菲同蟹肉忌廉可樂餅味道比壽司出色
2022-06-08
60 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 鹽漬筋子
  • 蟹肉忌廉可樂餅
  • 白桃芭菲
壽司郎成日都會推出期間限定壽司🍣今次就趁唔洗排太耐隊就試下佢啦😋今次仲試左好多冷門款式都還有驚喜啊😚🧋奶茶味卡特拉娜 💰$22 (10/10)🏆卡特拉娜係我每次去壽司郎必叫既甜品😋估唔到加埋奶茶味仲好味❤️面頭脆卜卜既焦糖 配合埋淡淡茶香🍃好正👍🏻係雪糕版既焦糖燉蛋🍦🦑螢光魷魚壽司 💰$14 (8/10)呢個都係比較冷門少少既選擇🤔估唔到又幾有驚喜 個口感好特別😋鹹鹹鮮鮮咁 又幾好味 不過如果怕腥既朋友仔就要慎選啦😛🐟小肌壽司 💰$12 (7.5/10)小肌壽司係平價壽司舖好少見🤤估唔到壽司郎竟然有 小鰭雖然係平價既材料 但係就好考驗醋漬既功力~而壽司郎呢度既味道就略顯酸左少少🍣天然藍鰭吞拿魚鮫腩 💰$17 (6/10)😫見到壽司郎社交平台講到呢個鮫腩好罕有好正🫣搞到我好大期望 估唔到更多既係失望🥺呢舊嘢好多筋😣呢個價錢建議大家食翻中拖羅就好喇🐚白鳥貝 💰$12 (3.5/10)😵‍💫沒有最失望只有更失望🥴呢個白鳥貝強烈建議大家唔好試 軟pat pat得黎毫無鮮味😮‍💨建議大家唔好好似我地咁做勇者嘗試喇💩❤️日本帆立貝 💰$23 (9/10)呢個係我既最愛🥰大大隻厚肉又鮮甜 呢個價位真

🧋奶茶味卡特拉娜 💰$22 (10/10)🏆

🦑螢光魷魚壽司 💰$14 (8/10)

🐟小肌壽司 💰$12 (7.5/10)

🍣天然藍鰭吞拿魚鮫腩 💰$17 (6/10)😫

🐚白鳥貝 💰$12 (3.5/10)😵‍💫

❤️日本帆立貝 💰$23 (9/10)
呢個係我既最愛🥰大大隻厚肉又鮮甜 呢個價位真係幾抵食👍🏻正常發揮 我都叫左三碟啊🤤

#️⃣💡Hashtag Tips: 如果想食壽司郎又唔想排咁耐隊 不妨係開門前10-15分鐘去到 通常都唔洗點等😚下午茶時段同樣會少人好多 見到啲飛幾十張幾十張咁跳 好快就到我地😆另外提提大家如果想熱門時間食可以考慮最少人等位既黃大仙分店🚇排隊籌號往往只係其他分店既1/3
_____________________
📌推薦: 8.5/10.0
想平平地食下迴轉壽司🍣又唔想幫襯元X呢啲藍店 壽司郎的確係唔錯既選擇👍🏻價錢相宜又有唔少特別既選擇💰掌握埋hashtag tips大大縮短排隊時間😚咁就更加值得食喇

📌 壽司
  • 日本產帆立貝
  • 奶茶味卡達拉娜
2022-06-09 165 瀏覽
咁岩經過壽司郎見冇人排隊可以直入,我梗係衝入去啦!😆😆😆其實壽司郎我都唔係第一次食嘅,但真係好耐冇食過啦因為成日都要排隊,以前我會喺網上預約62日之後過嚟食嘢,但而家我已經放棄咗啦因為到你預約嗰日你有嘢做就會好可惜要放棄Booking。我今日食咗我最鍾意嘅帆立貝,同埋好多款嘅壽司😆😆😆個重點係我哋兩個人食到好似食放題咁,價錢都只係三百幾蚊係好抵嘅。希望壽司郎再開多啲分店咁唔使排咁多隊啦!
咁岩經過壽司郎見冇人排隊可以直入,我梗係衝入去啦!😆😆😆
2022-06-05 162 瀏覽
雖然大埔日式壽司餐廳有好多食過壽司郎嘅大拖吞拿魚就返唔到轉頭因為價錢好平 質素都好好每一件吞拿魚油脂分布平均有入口即溶嘅感覺除咗佢哋嘅大拖,亦都好鍾意食壽司郎嘅蝦三味,非常抵食除咗等嘅時間比較耐,全部都好過「放棄年青人嗰間連鎖店」
雖然大埔日式壽司餐廳有好多
食過壽司郎嘅大拖吞拿魚就返唔到轉頭
因為價錢好平 質素都好好
每一件吞拿魚油脂分布平均
有入口即溶嘅感覺
除咗佢哋嘅大拖,亦都好鍾意食壽司郎嘅蝦三味,非常抵食

除咗等嘅時間比較耐,全部都好過「放棄年青人嗰間連鎖店」
2022-05-16 246 瀏覽
每個月都唔少得試壽司郎新品🆕😄今個月係「貝、蝦、吞拿魚」主題🍣💭濃厚蝦味噌拉麵($32)的確有好香嘅蝦味🦐,有5隻蝦,湯底好濃厚味噌味,食落好鮮好香,份量都足夠😋💭青森產熟帆立貝配三文魚籽($17)呢款真心推薦👍🏻原本以為得一件,但一碟係有2件架😮帆立貝大大粒,配三文魚籽好開胃💁🏻‍♀️又抵又好食‼️💭炸藍鰭三文魚心頂($17)加咗包七味粉🧂即刻好味左好多🤭但係真係好!煙!韌!牙力無返咁上下應該會嚼到下巴攰😂💭特盛海螺($12)食落係偏爽口,味道正正常常,但個人唔太鍾意🙈💭赤蝦配芫荽蝦辣醬($12)作為唔食芫荽嘅人係絕對唔會叫呢款🙊 友人就覺得唔夠重芫荽味😥💭馬達加斯加生蝦($17)呢個有趣嘅係熟蝦頭配生蝦🤔但係無乜特別驚喜,叫返蝦三味仲好🦐🦐🦐😂

💭濃厚蝦味噌拉麵($32)

💭青森產熟帆立貝配三文魚籽($17)

💭炸藍鰭三文魚心頂($17)

💭特盛海螺($12)
食落係偏爽口,味道正正常常,但個人唔太鍾意🙈

💭赤蝦配芫荽蝦辣醬($12)

💭馬達加斯加生蝦($17)
2022-05-10
40 分鐘 (堂食)
2022-05-15 336 瀏覽
放假先黎落雨 唯有係大埔搵野食咁啱醒起今個5月都未去食壽司郎嘅限定見到無人排隊 就㩒下飛啦點知過十分鐘就入得 係行緊咩狗屎運一坐低㩒部平板本月推介 八樣都好吸引吞拿魚頭肉海苔包$17吞拿魚頭肉口感豐富 好重魚脂味 青森產熟帆立貝配松前漬三文魚子 $17帆立貝好鮮甜配上醃製過既鹹味漬物 會令帆立貝鮮味更加出炸藍鰭吞拿魚心頂 $17心頂未聽過係吞拿魚邊個部位 上網睇簡介先知原來屬於心臟嘅稀少部位, 好少日本小店會有既菜式,一咬落去唔似吞拿魚口感反而似滑身嘅雞肉,但嘴嚼越耐 會有浸魚香油味係口腔 可以一試 入口即溶宇治抹茶味蛋糕$22一上檯只係見到一大篤cream 但蛋糕抹茶味都算濃郁同香係口腔久久揮之不去 但入口即溶我相信應該係形容篤cream唔係件蛋糕 誤信了奶茶味卡達拉娜 $22講到明呼聲好高 係強勢回歸當然要試啦我就建議攤凍一陣再食 應該啱啱放出黎硬掘掘所以攤攤就會變淋啦面頭有燒焦過既焦糖 金金黃黃 食落亦好香奶茶味 唔錯特選大吞拿魚腩$27依款唔係5月限定 但每次都要點佢 咁先完美強烈建議叫中拖不如叫大拖羅 一咬落去入口即溶 同埋個種魚脂香味不得了大拖隻色有光澤同均勻 不得了
放假先黎落雨 唯有係大埔搵野食

強烈建議叫中拖不如叫大拖羅
一咬落去入口即溶 同埋個種魚脂香味不得了
大拖隻色有光澤同均勻 不得了
2022-05-11
15 分鐘 (堂食)
  • 特選大吞拿魚腩
2022-05-09 225 瀏覽
📍 壽司郎 (大埔)大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓128號😆提前同老媽子慶祝母親節,老媽子話想食壽司郎,於是今日就去🤣(真係容易滿足🤣)今次去到多左好多新野食,舊嘅唔講lu🤣👉天然藍鯨吞拿魚鮫腩💰$17👅符合性價比,無donki個個入口即溶,但好食距壽司郎本身嘅普通拖羅👉帆立貝三文魚子壽司(好鬼長原本個名,唔記得左😂)💰$17👅帆立貝加上鹹鹹地嘅魚子,增添多咗一層口感,口感幾豐富👉炸水牛芝士👅好拉絲,好好食😆😆😆芝士控最愛😋👉入口即溶抹茶蛋糕(所謂推薦)👅其實就普通抹茶蛋糕加cream,冇入口即溶嘅感覺😂被距個名fake左,不過都唔係唔好食嘅,普通姐🤣整體黎講都係唔錯,平價之餘野食又ok💰:$299(2人)
📍 壽司郎 (大埔)
大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓128號

👉天然藍鯨吞拿魚鮫腩
💰$17

👉帆立貝三文魚子壽司(好鬼長原本個名,唔記得左😂)
💰$17
👅帆立貝加上鹹鹹地嘅魚子,增添多咗一層口感,口感幾豐富

👉炸水牛芝士
👅好拉絲,好好食😆😆😆芝士控最愛😋

👉入口即溶抹茶蛋糕(所謂推薦)

整體黎講都係唔錯,平價之餘野食又ok

💰:$299(2人)
2022-05-04 253 瀏覽
雖然而家冇啱啱開業咁嚴重但仍然都好難排🤣食之前要預早個幾鐘拎飛今次我第三次嚟大埔分店認真其實個感覺係比起開頭食大失水準望住佢跌watt 個程度嚴重到係我阿媽話嚟緊都唔使特別再去排都有聽過身邊朋友話之後唔想再去食希望佢哋會有多啲員工訓練啦魚生新鮮程度冇以前咁好海膽有異味份量以前望落會澎湃啲而家啲軍艦都縮晒水其他握壽司就正正常常 咁囉不過仍然大推佢嘅甜品非常好食!係比壽司耽誤嘅甜品店!
雖然而家冇啱啱開業咁嚴重
而家啲軍艦都縮晒水
其他握壽司就正正常常 咁囉
不過仍然大推佢嘅甜品
非常好食!
係比壽司耽誤嘅甜品店!
2022-04-25 204 瀏覽
📍壽司郎~~大埔好耐無同媽咪去食野 仲要平日🥹本身佢話唔想等 不過佢未食過又想帶佢試吓 哈哈排左九個字左右終於食得🐧🍽羅勒三文魚$12~~ 有芝士同羅勒醬😍好味🍽厚切三文魚$17 🍣 好厚好肥美 🥹🍽水牛芝士條 $17 炸到脆卜卜~好香水牛芝士味 好拉絲🍽蝦三味 $17 每次去親都叫 覺得好抵 🤣🤣正常水準啦~🍽花之戀 $17 媽咪食的~佢話幾好味😋🍽特選大吞拿魚腩$27 入口即熔好好食😍🍽炸章魚粒 $22 加埋啲檸檬汁!好正!🍽蔥花吞拿魚軍艦 $12 幾好食~🍽蜜瓜雪芭 $12 好香蜜瓜味 🍽雞蛋布甸 $22 我覺得幾好食 不過都係卡達拉娜最好食😍
📍壽司郎~~大埔
好耐無同媽咪去食野 仲要平日🥹
本身佢話唔想等 不過佢未食過又想帶佢試吓 哈哈
排左九個字左右終於食得🐧

🍽羅勒三文魚$12~~ 有芝士同羅勒醬😍好味

🍽厚切三文魚$17 🍣 好厚好肥美 🥹

🍽水牛芝士條 $17 炸到脆卜卜~好香水牛芝士味 好拉絲

🍽蝦三味 $17 每次去親都叫 覺得好抵 🤣🤣正常水準啦~

🍽花之戀 $17 媽咪食的~佢話幾好味😋

🍽特選大吞拿魚腩$27 入口即熔好好食😍

🍽炸章魚粒 $22 加埋啲檸檬汁!好正!

🍽蔥花吞拿魚軍艦 $12 幾好食~

🍽蜜瓜雪芭 $12 好香蜜瓜味

🍽雞蛋布甸 $22 我覺得幾好食 不過都係卡達拉娜最好食😍
2022-04-01 289 瀏覽
相信香港人係疫情下會變得非常悶悶不樂長久抗疫期間出走去吃半小時既壽司已經係1件樂事呢期既螢光魷魚很濃味,是否是當造的原因呢?仲食到少少酒味,唔通係調味定發酵?整係我覺得係好食既!仲有我最愛的吞拿魚蓉,cp值超高!只需$12蚊!呢排仲做緊雪糕/芭菲減價,大家有冇用隱藏食譜,加無限綠茶粉咁食呀??!我試過1次都冇再咁食啦~因為真係食好多粉落肚,落到喉嚨會係咁咳!想試既朋友注意啦*疫情持續,大家切記戴口罩、勤洗手,防疫意識不能鬆懈*
相信香港人係疫情下會變得非常悶悶不樂
長久抗疫期間出走去吃半小時既壽司已經係1件樂事

整係我覺得係好食既!
仲有我最愛的吞拿魚蓉,cp值超高!只需$12蚊!

*疫情持續,大家切記戴口罩、勤洗手,防疫意識不能鬆懈*
螢光魷魚
螢光魷魚
2022-03-30 279 瀏覽
第一次去壽司郎食因為每次經過都見到好多人排隊,所以就打消念頭。今日早上11點就去到攞位,行咗大概30分鐘之後入座,比預期快壽司種類多,味道唔錯。不過個人認為炸物比較好食,烏冬就建議唔好嗌天婦羅炸蝦,因為炸蝦浸軟左有啲難食燒牛肉壽司就比較乾身鞋口。但值得推介係芝士火炙蝦壽司,味道啱啱好幾好食。雞軟骨炸得啱啱好,唔會乾身,好香口。甜品方面,焦糖慕絲批味道比較甜,不過我好鍾意食甜野所以就覺得好好食,牛奶雪糕都好重牛奶味。整體來講我覺得性價比高,好食過好多連鎖壽司店第一次食白子,口感新奇,滑潺潺咁樣不過好鮮味
第一次去壽司郎食
整體來講我覺得性價比高,好食過好多連鎖壽司

第一次食白子,口感新奇,滑潺潺咁樣
不過好鮮味
疫情期間夜晚想食壽司郎就只可以買外賣,當日叫咗2個set解一解口痕!💂🏼‍♀️《B. 三人前壽司郎特製盛合》套餐包括炙燒三文魚、炙燒羅勒三文魚、醬烤鰈魚鰭邊、壽喜燒牛扒、極上鰻魚、醬烤日本帆立貝、燒鯖魚及炙燒赤蝦壽司!非常多種類,而且全部都好新鮮同堂食食嘅味道一樣,三人前嘅話就份量每款3件最出色嘅係炙燒三文魚,同醬料好夾好好食~💂🏼‍♀️《B. 一人前超值三文魚盛合》套餐有三文魚腩、三文魚軍艦、煙燻三文魚等壽司,鍾意食三文魚嘅你一定要嗌呢個套餐全部都好新鮮,好有鮮味!頒發軍階: 上將🎖🎖🎖🎖

💂🏼‍♀️《B. 三人前壽司郎特製盛合》
同堂食食嘅味道一樣,三人前嘅話就份量每款3件
最出色嘅係炙燒三文魚,同醬料好夾好好食~

💂🏼‍♀️《B. 一人前超值三文魚盛合》
全部都好新鮮,好有鮮味!

頒發軍階: 上將🎖🎖🎖🎖
三人前壽司郎特製盛合
一人前超值三文魚盛合
三人前壽司郎特製盛合
一人前超值三文魚盛合
2022-03-15 213 瀏覽
壽司爛飯唔合格!牛排雙味拍攝圖與真實圖太大分別,不能接受!牛肉似用水烚仲要完全無味,牛肉乾都好食過佢!魚生,腥到嘔呀,係嘔咗出嚟呀,痴線!今餐真係貼錢買難受!!爛食 勁爛食!!!附圖請細看!!!有良知都要好味架!唔怪之得依家唔洗排隊直入喇! 最後仲要一間超市壽司都好食過你間壽司店!好好反省,再咁樣落去肯定連鎖結業!
壽司爛飯唔合格!
牛排雙味拍攝圖與真實圖太大分別,不能接受!
牛肉似用水烚仲要完全無味,牛肉乾都好食過佢!
魚生,腥到嘔呀,係嘔咗出嚟呀,痴線!
今餐真係貼錢買難受!!
爛食 勁爛食!!!附圖請細看!!!

2022-03-14
20 分鐘 (外賣自取)
2022-02-27 237 瀏覽
n耐無出過街,同啊妹一樣突然想食壽司,咁橋又出糧啦,咁就同埋啊妹去食壽司郎😆😆😆平時去壽司郎會叫嘅:甜蝦軍艦:d蝦再陪沙律醬,真係好好味三文魚:去到邊都叫,幾新鮮炸軟殼蟹:熱啦啦,中間有dd鹹,整體唔錯茶碗蒸:用高湯加蛋同d配料,配搭剛剛好,蛋滑味濃👍👍忌廉芝士三文魚:個忌廉芝士同三文魚嘅配搭有另一番風味😻同埋我鍾意食芝士仲有好多,不過可能季節問題冇咗海膽壽司😿😿甜品:軟雪糕真心正,依家做特價$12一杯,佢係勁濃郁嘅牛奶味😻價錢:兩個食左三百幾蚊
平時去壽司郎會叫嘅:
甜蝦軍艦:d蝦再陪沙律醬,真係好好味
三文魚:去到邊都叫,幾新鮮
炸軟殼蟹:熱啦啦,中間有dd鹹,整體唔錯
茶碗蒸:用高湯加蛋同d配料,配搭剛剛好,蛋滑味濃👍👍
仲有好多,不過可能季節問題冇咗海膽壽司😿😿
價錢:兩個食左三百幾蚊
  • 茶碗蒸
  • 海膽壽司
  • 甜蝦軍艦
  • 雪糕
2022-02-26 1644 瀏覽
對上一次光顧壽司郎,都已有一年前,因為怕等位太久而鮮有光顧。是日星期五放假,本以為過了繁忙的午膳時段,候位不用那麼久,豈料朋友1:45pm取票後,我們都要2:45pm才能入座。用餐時限為一小時。先看看期間限定有哪些選擇?第一次見到有鮎並這款魚,就試試看吧!另選了鱈魚白子軍艦和天然藍鰭吞拿魚腦天刺身。鮎並 ($17),魚肉質感是爽口的一類,味道較為清淡,吃完一件也沒怎麼回味或令人有記憶點。天然藍鰭吞拿魚腦天刺身 ($39),時有聽聞腦天,即吞拿魚頭部的魚肉,是很稀少的部位,特點是脂肪多及魚味濃郁。$39就能嚐到4片腦天,其實好抵!雖然魚味沒想像中濃,但都不錯,而且幾肥美豐腴!日本真鯛($22),質感柔軟,味道清甜,質素不算突出。鱈魚白子軍艦,為秋冬限定之食材,白子口感柔軟順滑,沒有腥味~~芥末章魚軍艦,章魚大粒又爽脆,芥末香,但又不至於好嗆,容易入口,不錯的!帆立貝壽司,帆立貝大隻又夠鮮甜!極上海膽海苔包,海膽份量不少,而且幾鮮甜,紫菜亦夠脆口~~蜆肉麵豉湯,蜆的份量不算多,而且味增偏濃,麵豉湯不太能嚐到蜆的鮮味。壽喜燒牛排壽司,壽喜燒醬汁香而不鹹,牛排肉質不會粗糙,質素尚可。松葉蟹軍艦

鱈魚白子軍艦
芥末章魚軍艦
帆立貝壽司
帆立貝壽司,帆立貝大隻又夠鮮甜!
極上海膽海苔包
極上海膽海苔包,海膽份量不少,而且幾鮮甜,紫菜亦夠脆口~~
蜆肉麵豉湯
壽喜燒牛排壽司
松葉蟹軍艦
松葉蟹軍艦,大推!蟹肉滿瀉,蟹膏亦夠多夠濃郁,一吃就滿口蟹的甜味!!正

今次光顧壽司郎,就以松葉蟹軍艦滿足的作結!!
2021-12-03
60 分鐘 (堂食)
帆立貝壽司
極上海膽海苔包