2007-10-17 22 瀏覽
在友人大力推介下終於在昨晚跟友人前往品嚐。可能由於是星期二的關係,客人並不多,所叫的食物很快便送上。刺身–有北寄貝、三文魚、鮑魚片、立魚、帶子、八爪魚等,個人特別喜愛北寄貝。燒物–牛肉串、牛油帶子(好味,前後叫了兩碟)、燒牛舌、燒玉米、燒尤魚等,燒尤魚有d梅,燒牛舌太油不好吃。炸物–因為太飽只試了炸蝦天婦羅、雞軟骨、尤魚、軟殼蟹、豆腐,都好味壽司- 因為太飽只試了牛油果軟殼蟹、蟹籽、海鰻,值得推介其他–雞翼、餃子(不得一試)、可樂骨(好難食)、春卷、炒菜(個人不喜愛因為有黑椒味)、炒青椒等雖然限吃2小時,但我們坐了個半鐘便走了,太飽了。總括而言,值得推介。
壽司- 因為太飽只試了牛油果軟殼蟹、蟹籽、海鰻,值得推介
雖然限吃2小時,但我們坐了個半鐘便走了,太飽了。
總括而言,值得推介。
2007-10-09 59 瀏覽
I saw the fat staff using his hand to take the sliced sashimi,,,,,wa ,,,,so dirty,,,,,
2007-10-06 10 瀏覽
八月生日既時候又去左外野手食~其實外野手都去過幾次喇,一直都覺得le間野唔錯,特別係炸蝦天婦羅!!唔會只係食粉~~勁好味!!不過佢一路咁加價,而家少左好多去lu~記得生日既話訂位,會送雪糕蛋糕^^
八月生日既時候又去左外野手食~

其實外野手都去過幾次喇,
一直都覺得le間野唔錯,
特別係炸蝦天婦羅!!
唔會只係食粉~~勁好味!!

不過佢一路咁加價,而家少左好多去lu~

記得生日既話訂位,會送雪糕蛋糕^^
2007-09-13 8 瀏覽
$148 + 10% "日式放題" 價錢很吸引,刺身有三文魚,油甘魚,立魚,甜蝦,八爪魚,鮮鮑魚,池魚他他,蟹子魷魚,榮螺,珍珠帶子, 刺身勁新鮮和厚切, 我同老婆食咗 好多碟刺身, 歸本有凸. 服務都好好.....
2007-09-02 4 瀏覽
$158 + 10% "日式放題" 價錢並不吸引,但係OR見到佢地有咁多個笑哈哈,點都要去試一次刺身- 款式約十款,但係竟然無最普通既吞拿魚,有D失望壽司- 為左要令大家快D食飽,所以就每舊壽司都用上一舊大大舊既飯,影響左成件壽司既味道串燒、天婦羅- 我係其他好多間"日式放題"食過既串燒同天婦羅都係凍冰冰或者微暖既,但外野手呢度既串燒同天婦羅都係熱辣辣,有D甚至係熱到"辣"咀既,應該係即叫即做而唔係放入微波爐加熱既,味道都唔錯

刺身- 款式約十款,但係竟然無最普通既吞拿魚,有D失望

2007-09-01 15 瀏覽
用料不是很好,很普通,賣相亦不吸引,差不多成200蚊一位,可以去其他更好的!
2007-08-30 3 瀏覽
之前聽好多朋友講都話呢間o野唔錯~尋晚3位同事預早慶祝我生日終於第一次食到外野手因為去之前上o黎睇過D食評及意見所以打去Book檯先~聽電話o個位同事態度好好...仲問我有無人前,後5日生日,最後我話佢知有位朋友係大肚婆,叫佢安排一張好D o既比我20:15去到~食頭輪o既人都開始走喇~檯o既安排都幾好...一坐低問我o地以前有無食過叫我o地唔好浪費食物其他3位同事都唔係第一次~所以佢o地都叫返D有水準o既食物但係佢o地話比起上次選擇o既食物小好多頭輪叫到成檯都係o野^^"佢o既刺身真係幾fresh~特別係北寄貝Sushi方面, 玉子都好味~赤貝唔係咁新鮮...推介: 燒青椒, 芝士餃子最後送o左一個炸雪糕由於佢o地3個請我, 最後3人各$220
之前聽好多朋友講都話呢間o野唔錯~
尋晚3位同事預早慶祝我生日
終於第一次食到外野手

因為去之前上o黎睇過D食評及意見
所以打去Book檯先~
聽電話o個位同事態度好好...
仲問我有無人前,後5日生日,
最後我話佢知有位朋友係大肚婆,
叫佢安排一張好D o既比我

20:15去到~食頭輪o既人都開始走喇~
檯o既安排都幾好...
一坐低問我o地以前有無食過
叫我o地唔好浪費食物

其他3位同事都唔係第一次~
所以佢o地都叫返D有水準o既食物
但係佢o地話比起上次選擇o既食物小好多

頭輪叫到成檯都係o野^^"
佢o既刺身真係幾fresh~特別係北寄貝
Sushi方面, 玉子都好味~
赤貝唔係咁新鮮...

推介: 燒青椒, 芝士餃子

最後送o左一個炸雪糕

由於佢o地3個請我, 最後3人各$220
雖然1點鐘開始是你們的午市黃金時間,外邊已經有客人排隊等位,而我就不識趣的還未埋單,但是我12點8才坐低,剛剛至食完碗滑蛋豬排飯,荔枝蜜還有半杯未飲,沒有理由要我起身走人,更不應叫幾個客入來站在我面前迫我走。雖然$36一餐又無加一都算便宜,不過豬排又鞋又韌,所謂味噌湯更是清淡如水,再加上如此待客之道,能夠生意滔滔實屬難得。既然你們已有那麼多好評,自不會介意多我一個喊臉吧!

既然你們已有那麼多好評,自不會介意多我一個喊臉吧!
2007-08-20
星期六晚一行10人梨呢度慶祝其中3個人生日(其中一個是我) ,這天剛巧又是狂風大暴雨, 和我生日的八號風球差不多, 這裡不難找,地鐵D4出口一條直路行紅色招牌那個便是, 一去到便坐底狂寫吃的,店員也事先聲名不要浪費食物, 原來說好了生日有蛋糕送但同時不能用海謄贈卷, 於是我們要了海膽放棄了蛋糕, 食物真的很多款式,魚生也很新鮮, 三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 鮑魚片, 甜蝦, 帶子, 黃金魷魚, 針魚,螺片, 他他魚, 八找魚, 不過是日沒有北寄貝, 熟食也點了很多不過很多煎炸食物, 炸生蠔, 炸蝦天婦羅, 芝士餃子, 一口燒帶子, 燒牛利, 雞軟骨,秋刀魚, 燒三文魚骨, 炸南瓜, 炸豆腐, 豬骨湯烏冬, 炸軟殼蟹, 花之戀,壽司,沙律, 炒菜青椒等等, 大多很好味, 隨了牛利之外, 甜品的紅豆涼粉很好食不甜,另外叫了10元5杯的雪糕及糯米, 薄荷朱古力雪糕很好味,可惜很快沽清只有我有機會品嚐,嘻嘻, 芒果雪米賣飛彿吃了兩個,另外再叫了4枝凍清酒$25/枝好像沒什麼料到, 埋單不用我及另外兩位付款, 所以其他人要每$258一位了,真的多謝大家.
付款, 所以其他人要每$258一位了,真的多謝大家.
2007-08-07 10 瀏覽
之前其實一直都有去呢間食野..一直對呢間鋪都好好評價..起碼一直覺得以百幾二百一個人..可以食到咁多款野食同服務質素係物有所值..所以今日同屋企人.. 再叫埋朋友黎試..點知.. 食到一肚火嚕!!!!!我地遲左去.. 所以得一個鐘食..其實咁都冇乜所謂.. 因為以前食開.. 叫慣哂d 野食..一坐低即刻畫紙.. 因為我地六個都好肚餓..點知坐左半個鐘.. 得刺身同sushi 到..(值得一讚.. 次次黎食d 刺身傅父出野食速度都好快^^)但熟食得果一兩碟到.. 諗住叫d樓面姐姐幫我跟一跟d order la..佢地話冇單.. okay.. miss order 其實我都冇乜野..話哂我自已都係做呢行.. miss order 可以理解..點知同時間另一個樓面姐姐話last order..咁我地話我地好多野食未到la..佢叫我地再畫過.. okay..畫完佢一句串埋黎---「食唔哂要另付ga wo!!!」okay fine.. 到尾.. d 野食到.. 咁食野啦..淨番last 半碟野食..果個樓面姐姐竟然走黎講--- 「唔該你地食快d」我自已做呢行我都冇見過樓面可以咁同d 客講野lo.
之前其實一直都有去呢間食野..
一直對呢間鋪都好好評價..
起碼一直覺得以百幾二百一個人..
可以食到咁多款野食同服務質素係物有所值..
所以今日同屋企人.. 再叫埋朋友黎試..
點知.. 食到一肚火嚕!!!!!

我地遲左去.. 所以得一個鐘食..
其實咁都冇乜所謂.. 因為以前食開.. 叫慣哂d 野食..
一坐低即刻畫紙.. 因為我地六個都好肚餓..
點知坐左半個鐘.. 得刺身同sushi 到..
(值得一讚..
次次黎食d 刺身傅父出野食速度都好快^^)
但熟食得果一兩碟到..
諗住叫d樓面姐姐幫我跟一跟d order la..
點知同時間另一個樓面姐姐話last order..
咁我地話我地好多野食未到la..
佢叫我地再畫過.. okay..
畫完佢一句串埋黎---「食唔哂要另付ga wo!!!」
淨番last 半碟野食..
果個樓面姐姐竟然走黎講--- 「唔該你地食快d」
我自已做呢行我都冇見過樓面可以咁同d 客講野lo..
你有禮貌少少話有客等緊我都會識做..
我地依家又唔係唔肯走.. 你都見到我地食緊架啦..
乜野叫唔該你地食快d 呀!?

基本上.. 其他waitress 都好好..
(wear 眼鏡果幾個女仔都好有禮貌)
係唯獨果個存戴眼鏡瘦瘦地果個waitres..
態度真係超差嚕!!!!!!

今次之後.. 以後唔會再去食喇..
完全係俾錢買難受嚕!!!

2007-08-05 5 瀏覽
見到都幾多好評今日專登去試!原本諗住工廠區吾方好但坐坐下都幾舒服!特別介紹: 豬骨湯烏冬

特別介紹: 豬骨湯烏冬
[D烏冬好滑又煙韌雖然冇咩配料得兩塊魚片不過湯底搭夠!! =) ]
2007-07-15 8 瀏覽
好差!!! 成日比說話d客聽! 個toliet真係好差, 個洗手盤有蜘蛛! 太約10:10分就迫人叫晒d野, 到10:45分就成班員工企係度, 識人地快d食晒d野, 食唔晒就將d食物移位, 呢d態度, 超級唔掂!!!!
2007-07-01 15 瀏覽
見好多好評, 都好想試吓. 地方都唔易搵…剌身–都有成十款咁多, 都算新鮮.燒青椒–幾得意, 脆, 甜汁燒牛脷 –唔會燒到硬”挖挖”, 有人話羶, 我就話牛係咁架啦!!!芝士年糕–有啲失望, 其實好似芝士餡鬆餅, 多過似日本年糕, 重有啲朱古力喺面, 真係奇奇怪怪咁.蒜茸炒菜–唔係蒜茸, 係黑椒炒菜, 嚴格黎講唔好食, 但又一定要食啲菜, 所以無得擇. 和風一口牛–一定要食, 牛肉好嫩, 一碟得六小塊炸蝦天婦羅–蝦真係好新鮮, 好爽, 其次要食南瓜天婦羅.七味軟殼蟹–唔好食, 好似番炸又番炸嘅感覺.南瓜蟹皇翅–好香南瓜味嘅碗仔翅啫…大根豬軟骨煲–重芹菜, 豬軟骨唔”林”, 重有啲硬, 一啲都唔入味添, 食唔到, 但湯好似麵豉湯, 所以飲晒.其實鐘意下面嘅煲多啲.香辣魚頭煲–重芹菜, 唔係魚頭, 係魚鮫, 不過好好肉, 唔腥. 湯較辣, 喜歡吃辣又喜歡吃魚的必食什菜牛肉煲–重芹菜, 日式牛肉鍋嘅味道, 牛肉約有四塊, 唔錯依個價錢($148.00 另加一) 唔算好抵, 中規中矩, 不過時間都算長, 頭輪係6:00 PM至8:15 PM, 即有成兩個鐘零三個字. (二輪由8:30PM開始
見好多好評, 都好想試吓. 地方都唔易搵…
剌身–都有成十款咁多, 都算新鮮.
燒青椒–幾得意, 脆, 甜
和風一口牛–一定要食, 牛肉好嫩, 一碟得六小塊
炸蝦天婦羅–蝦真係好新鮮, 好爽, 其次要食南瓜天婦羅.
七味軟殼蟹–唔好食, 好似番炸又番炸嘅感覺.
南瓜蟹皇翅–好香南瓜味嘅碗仔翅啫…

其實鐘意下面嘅煲多啲.

依個價錢($148.00 另加一) 唔算好抵, 中規中矩, 不過時間都算長, 頭輪係6:00 PM至8:15 PM, 即有成兩個鐘零三個字. (二輪由8:30PM開始)

待應都好有禮貌, 打潟野無手即刻抺會叫第二個黎抺, 重Sorry 前Sorry 後添!!

飲品要另計架, 不過係$5.00杯啫
2007-06-21 4 瀏覽
今晚同同事慶祝生日, 一行8人, 我們在觀塘返工, 所以食頭輪(6:30-8:30), 今次都係我地第一次試這間餐廳, 整體上都好好。食物方面:-都算有幾多選擇, 雖然有同事唔食生野和有孕婦, 但係佢地都食到飽飽。其中幾款都幾好味:-1.芝士年糕(好食但食得多好滯)2.炸蝦壽司卷(有d似和民o個d)3.炸蝦天婦羅(好新鮮)4.鹽燒雞亦5.蟹子粥6.一口牛7.燒青椒服務方面:-送食物速度好快, 收碟都收得快, 加茶都加得密訂位時佢已經問有冇人生日, 我地差唔多食完時仲送左4件雪糕蛋糕比我地, 我地個個都食到好飽, 要行一陣apm先返去。個廁所好難搵, 沿途好dirty, 條樓梯有d滑, 大家去時要小心小心。食過幾間日本放題餐廳, 呢間真係好過黃埔朗田多多聲, 但係又冇松屋同稻穗亭咁貴。大家可以一試。

食物方面:-
1.芝士年糕(好食但食得多好滯)
2.炸蝦壽司卷(有d似和民o個d)
3.炸蝦天婦羅(好新鮮)
4.鹽燒雞亦
5.蟹子粥
6.一口牛
7.燒青椒

服務方面:-
送食物速度好快, 收碟都收得快, 加茶都加得密

2007-06-15 4 瀏覽
最近約d觀塘friend食飯, 次次都係係apm食, 所以今次決定改去其他地方. 有朋友係open rice見到外野手好多人推介, 所以決定一試。魚生- 魚生既選擇唔算少, 但頭一round每件都好細,好薄, 我地都係每人叫一至兩件試下先, 我地眾人都覺得唔係咁新鮮,所以都唔係叫左好多。壽司亦係一般貨式, 無咩驚喜。不過就係手握既。燒物- 幾好食,燒青椒好鮮好甜。不過燒雞軟骨似炸雞軟骨多d, 好厚粉。一口牛, 唔韌不過有"穌"味。鍋物/煮物–我鍾意佢個雜菇鍋,白色既湯好鮮。其他雜菜牛肉鍋,辛辣魚鍋都唔係咁得。最難食–係個粥,都唔知咩味,食落似酸辣湯既味,好恐怖。同個waitress講佢重叫我地下次唔好浪費食物! 服務–整體黎講都唔錯,落order, 加茶, 收碟都好快手。總結- 我就唔係覺得非常抵,若果人多不如搵間日本餐廳食好過係到放題。若果得一兩丁既話亦可以一試。