我自己係觀塘返工,多數都係出去公司附近既茶餐廳食,食到悶悶地諗住食好少少,個同事就提議去試下,都好..去到都幾full下,好彩都有位,自己叫左個鰻魚柳川窩,主菜係一大塊鰻魚配蒸旦,兩件三文魚沙律壽司&麵豉湯,成個set就50蚊,其實個份量都幾細,不過鰻魚肉都幾厚,但好多骨呀,三文魚壽司好好味呀,不過下次lunch未必會去,因為坐得唔太舒服,而且都幾貴下...
2009-08-13 17 瀏覽
今次係第二次去食,因為上一次覺得OK。我地兩公婆今次食壽司放題,除了好欣賞佢嘅花之戀,主要還是價錢平,百零蚊攪掂。問題就嚟喇,食到中段,我老婆想食鰻魚,叫我頂咗舊飯,因我不嬲鍾意食壽司飯,無問題呀,舊飯仲係我隻碗時,待應大姐就出嚟,一手收了我個碗,跟往就比說話我地聽:「下次唔好喇!再係咁每舊飯計番你地錢㗎!」跟住就走咗去,態度差到無譜。我同老婆你眼望我眼,隔離台都望往我哋,我地商量咗一陣,本想算了﹣不想影嚮心情,但係唸唸吓吞唔落,叫待應搵經理來,點知經理就係佢,我地一笑,照鬧:「而家你問都唔問,就收咗我隻碗,你點知我唔食,太無禮貌,第二,你兜口兜面咁話我哋,話完就走,你都俾人回應吓吖。」佢可能知袞,即刻say sorry,但係我果餐就食得very unhappy,唔係食平D就Cheap D嘛.......

今次係第二次去食,因為上一次覺得OK。
我地兩公婆今次食壽司放題,除了好欣賞佢嘅花之戀,
主要還是價錢平,百零蚊攪掂。問題就嚟喇,
跟住就走咗去,態度差到無譜。
我同老婆你眼望我眼,隔離台都望往我哋,
我地商量咗一陣,本想算了﹣不想影嚮心情,但係唸唸吓吞唔落,
叫待應搵經理來,點知經理就係佢,我地一笑,
第二,你兜口兜面咁話我哋,話完就走,你都俾人回應吓吖。」

唔係食平D就Cheap D嘛.......
2009-07-24
睇到咁多人比"正面"~便諗住同朋友去試下啦~(食完先去睇戲囉!!)點知試左~~發現佢午市好唔掂!!(放題我就唔知~因為未食過!!)我叫左個咖哩雞扒飯~送鮑魚sashimi~非常普通!!D咖哩汁都唔好味!!太甜!!而朋友果個係天婦羅拉麵~天婦羅唔係分開上~搞到侵淋曬!!同埋睇到佢d拉麵"碎"曬!!好離譜囉!!!不過最過份都係我朋友都未食完~佢就收左我朋友個碗....服務態度非常唔好.............so我諗我以後唔會再去!!d環境又麻麻地+坐得唔太舒服!!!
點知試左~~發現佢午市好唔掂!!
(放題我就唔知~因為未食過!!)
我叫左個咖哩雞扒飯~送鮑魚sashimi~非常普通!!
D咖哩汁都唔好味!!太甜!!

2009-07-23
聽人地講話外野手好抵食,於是就同左屋企去食,我地4個人,我地早到左,入到去得我地一台客人,我地食刺身放題,每位$168,刺身每樣叫左D黎食.三文魚都幾新鮮,油甘魚同埋個甜蝦都還可以,但係個青魚就好鬼腥,劍魚就好似食豬肉咁=-='' 池魚他他? 真係池魚黎嫁咩?擺到明係其他魚黎,攪到D味好怪寿司就有咩特別,火炙三文魚幾好味,,,熟食就差到冇人有,雞腎係本人最鐘意食既,但係佢燒到好乾,好冇口感,個牛肉串勁多血水,好似驚冇人知佢岩岩O係雪櫃令出黎燒咁,個之士魚餅就成夠炭咁,好黑又難食.個雞軟骨得D炸粉,好細粒,食唔到有軟骨,果個春卷,出面炸到金黃色,我媽咪咬左啖.入面凍既,同個侍應講啦,佢話唔好意思,叫我媽咪放番落去拎比個師傅睇,再炸過新既比我地,睇住個侍應拎比個話事人,話事人拎入廚房,企O係門口果個師傅BEER過黎, 咩野太度?之後點左個螺肉食,有陣怪味,又叫個侍應, 又係拎比個師傅睇,之後個侍應話唔好意思幫我地換個新既仲有一個凍雞翼,話明係雞翼,黎到既時候係3隻雞腿,入面仲要係紅紅地色,D熟食真係不知所謂,我地都唔敢再點,唯有食刺身算.果陣眼見都係得6.7台客人,如果坐爆,D野
寿司就有咩特別,火炙三文魚幾好味,,,
個牛肉串勁多血水,好似驚冇人知佢岩岩O係雪櫃令出黎燒咁,
個之士魚餅就成夠炭咁,好黑又難食.
個雞軟骨得D炸粉,好細粒,食唔到有軟骨,
D熟食真係不知所謂,我地都唔敢再點,唯有食刺身算.
果陣眼見都係得6.7台客人,如果坐爆,D野食咪仲差?
只得一次,唔敢再去.
2009-07-16
2009-07-13 19 瀏覽
刺身好食, 三文魚, 黃金墨魚, 貝柱, 甜蝦, 樣樣都好食創意壽司好吃,和牛, 火灸三文魚; 雖然會飽, 都食得過~ 辣酒煮螺好好食, 串燒都好食 但是付味八爪魚同螺肉好多, 而且唔好食炒菜好大碟, 冷氣吹到, 凍了就不好吃侍應快, 不算是十分有禮走了一次單, 我們追問才知沒有落單食物好, 環境地點都一般不食刺身的 可以選$108, 都好抵食
創意壽司好吃,和牛, 火灸三文魚; 雖然會飽, 都食得過~
辣酒煮螺好好食, 串燒都好食
但是付味八爪魚同螺肉好多, 而且唔好食
炒菜好大碟, 冷氣吹到, 凍了就不好吃
侍應快, 不算是十分有禮
走了一次單, 我們追問才知沒有落單

食物好, 環境地點都一般
不食刺身的 可以選$108, 都好抵食
火炙牛, 火炙三文魚
刺身
2009-04-04
$168 (宵夜)
火炙牛, 火炙三文魚
刺身
  • 創意壽司
11-07-2009星期六訓到好晏, 跟友人一同到外野手食brunch我點了一個魚生飯, $30, 如果要佢個蒸蛋就要$36, 但都係冇要友人叫了個豬肉定食, 跟三文魚壽司和芒果茶魚生飯的三文魚好大塊, 好新鮮而且賣相很靚個面屎湯都幾好飲~友人的豬肉個汁好香, 撈飯都好好食!而佢果杯芒果茶就最good, 好味又好扺見佢係原支倒出來, 沒有開稀的, 冰涼好味我們計劃要晚上來任食, 一定要!p.s. 這裡的environment真係認真麻麻, 食左咁多次都覺得有環境dirty!
11-07-2009

星期六訓到好晏, 跟友人一同到外野手食brunch
友人叫了個豬肉定食, 跟三文魚壽司和芒果茶

魚生飯的三文魚好大塊, 好新鮮
而且賣相很靚
個面屎湯都幾好飲~

友人的豬肉個汁好香, 撈飯都好好食!
而佢果杯芒果茶就最good, 好味又好扺
見佢係原支倒出來, 沒有開稀的, 冰涼好味

我們計劃要晚上來任食, 一定要!

豬肉定食
魚生飯
2009-07-11
$31.5 (午餐)
豬肉定食
魚生飯
很久沒來這裡了,時常心思思想來吃一餐,於是找個藉口來了。比起上一次,甜蝦細隻了很多,沒有了蠑螺和吞拿魚剌身,但仍然新鮮。今次食了池魚(他他),覺得味鮮而幾實淨,好想試下一件件的,可惜沒有。壽司、卷物方面,最好吃要番叮的是和牛、燒鰻魚和火灸三文魚壽司,但很多種壽司都是用了杧果醬汁,不合我的口味。曾在「一生」吃過的芝士魚餅,這裡也有,很好吃。燒物做得很好,最愛的是牛肋骨和燒魚鮫。天婦羅則一般,漿厚,不食應沒損失,留番個肚食其他食物更好。炸物中的至愛 --- 雞軟骨,保持應有水準,好想食多轉,可惜時不予我了。奉勸一句:女仔不要在這裡去洗手間,連我要去這工厦的洗手間也覺得有點嘔心。近期做緊二人其一半價,好抵食,可惜我們星期日來,沒優惠。

很久沒來這裡了,時常心思思想來吃一餐,於是找個藉口來了。

曾在「一生」吃過的芝士魚餅,這裡也有,很好吃。

燒物做得很好,最愛的是牛肋骨和燒魚鮫。

天婦羅則一般,漿厚,不食應沒損失,留番個肚食其他食物更好。

近期做緊二人其一半價,好抵食,可惜我們星期日來,沒優惠。
sorry, over-exposed。
2009-06-28
2009-06-18 6 瀏覽
同女友黎慶祝年半紀念,一早有fd介紹話外野手食得過朝早bk今晚位都有,可能閒日啦之前試過一次得返八點後有位,記緊係6:00 - 8:15先有特價二人同行第二位半價,計埋即係七五折,揀左$168刺身兩個人$277埋單日式放題而言算平,食物方面其他user都介紹過好多啦個人建議都係食返刺身同炸物飽因為水準高之餘又物超所值尋日同女友貪新鮮叫左唔少可樂骨同芝士餃子等等菜式,味道係唔錯的,但好滯肚就刺身同炸物而言,水準的確唔錯,刺身落單好快到,切得厚身﹑唔漏單,最緊要新鮮!!不過當然都有做得唔好既地方,例如無二人座位兩個人去搭台係必然,不過地方細少,都係情理之內,只不過傾唔到密傾廁所問題,最就近既乾淨廁所係apm,去食前去定一次最好服務唔錯,店員態度正面積極總括然而都係值得推介!!
同女友黎慶祝年半紀念,一早有fd介紹話外野手食得過
朝早bk今晚位都有,可能閒日啦

二人同行第二位半價,計埋即係七五折,揀左$168刺身
兩個人$277埋單
日式放題而言算平,食物方面其他user都介紹過好多啦

個人建議都係食返刺身同炸物飽
因為水準高之餘又物超所值

刺身同炸物而言,水準的確唔錯,
刺身落單好快到,切得厚身﹑唔漏單,最緊要新鮮!!

不過當然都有做得唔好既地方,例如無二人座位
廁所問題,最就近既乾淨廁所係apm,去食前去定一次最好

服務唔錯,店員態度正面積極
總括然而都係值得推介!!
2009-06-17
(非會員)
試過好多酒店ga自助餐....大多是平平無奇!!! 價錢重要貴得出奇!!!今次去試下去一間比較平凡ga地區食日式放題....估唔到有意想不到ga收獲!!!!!刺身壽司和食即叫即做.....刺身還可以睇到師傅即時切上碟....刺身到椅時間係慢d...不過即做.....等下到無所謂啦!!!和食食物到椅熱辣辣.....真係好似我睇飲食男女咁寫即叫即做....唔似某些放題咁叮熱俾我食...lee一點已經可以令我一去再去!!!!!!!!!俾錢時...每位$180幾....今次真係俾得順氣....食得盡興

2009-06-18
看了很多openricer 都給予哈哈笑臉,終於相約朋友於此吃晚飯一餐.發現那些優惠(三個人食, 第三個人半價)有時間限制, 是 6:00pm ~ 8:20 pm......我們約了 8:30 pm 吃,一位 $169, 另收加一.先講刺身,三文魚 及 鮑魚片算是普通以上的質素.其他八爪魚 帶子等等只是普通貨色,吃下去也不會大吃一聲:"好吃!"壽司方面,燒和肉壽司及燒三文魚壽司出色,甜蝦壽司也還可以,而花之戀壽司是卻不好吃!!!!其他小吃方面,燒粟米,牛肉串,炸蝦天婦羅 味道頗佳,其他如豬軟骨,炸魷魚鬚等正常.八爪魚小丸子吃下去好像吃粉一般....甜品:雪米糯....沒甚麼特別-.-一般超級巿場買到的可能比它更好吃.是次消費為 $168 + 3(雪米糯) + $17 (加一)= $188價錢較貴, 不過若果時間選對的話,三人除返開, 個價都算合理
看了很多openricer 都給予哈哈笑臉,
終於相約朋友於此吃晚飯一餐.
發現那些優惠(三個人食, 第三個人半價)
我們約了 8:30 pm 吃,
一位 $169, 另收加一.
先講刺身,
三文魚 及 鮑魚片算是普通以上的質素.
其他八爪魚 帶子等等只是普通貨色,
吃下去也不會大吃一聲:"好吃!"
壽司方面,
燒和肉壽司及燒三文魚壽司出色,
甜蝦壽司也還可以,
而花之戀壽司是卻不好吃!!!!
其他小吃方面,
燒粟米,牛肉串,炸蝦天婦羅 味道頗佳,
其他如豬軟骨,炸魷魚鬚等正常.
八爪魚小丸子吃下去好像吃粉一般....

甜品:
雪米糯....
沒甚麼特別-.-
一般超級巿場買到的可能比它更好吃.
= $188
價錢較貴,
不過若果時間選對的話,
三人除返開,
個價都算合理

2009-06-10
  • 三文魚刺身 炸蝦天婦羅
2009-06-05 14 瀏覽
生日蛋糕,感覺完全不配合。魚生。選擇比較少,好快食厭。不過味道吾算吾好壽司。大大舊飯。飯好易散,吾夠軟熟。天婦羅。有d油,還好。有漏單既情況。服務一般。
生日蛋糕,感覺完全不配合。

魚生。選擇比較少,好快食厭。不過味道吾算吾好
壽司。大大舊飯。飯好易散,吾夠軟熟。
天婦羅。有d油,還好。

有漏單既情況。
服務一般。
2009-06-04
2009-05-06 12 瀏覽
上一次食完之後覺得幾好味,所以今次專登帶男朋友去食下,都係同上次一樣啦, $168一位, 現金價唔洗加10%,食物就同上次一樣新鮮,不過可能因為上次有六個人,今次得兩個人,所以d刺身就冇上次咁大堆頭制作,上次厚切就變左今次o既薄切, 不過諗住係放題,大細冇所謂,最緊要係新觧.一路食都一直冇問題,直到俾錢o個時,我男朋友俾完錢就去做洗手間,有去過o既人就會知道佢地個洗手間係要去到工廠o個度,係要行好遠,咁佢地唻找錢時,我男朋友都仲未返唻, 咁我又唔知佢俾左幾多錢,佢拎唻時只有$114, 我拎左一張$100, 一張$10, 就俾左$4 tips,就咁就放左d錢o係我男朋友個褸袋度,佢返到屋企拎返d錢出唻先知有問題,即刻打電話去已經冇人聽到左第二日,我11:30打電話去同佢地講,佢講要check下先覆我,講真,之前一晚d數,當晚都已經要清機啦,點會唔知條數有冇唔岩,如果條數係冇問題,就理直氣壯話冇錯啦,到左下午三點幾都冇人覆我,咁我咪再打電話去問,我講完一次件事件,佢又叫我等等,搵第二個人唻聽電話, 又問我咩事,呢個情節竟然要重複3次,我已經好嬲,點知佢一聽電話就話,"小姐,我地個銀頭冇多到
上一次食完之後覺得幾好味,所以今次專登帶男朋友去食下,
都係同上次一樣啦, $168一位, 現金價唔洗加10%,
食物就同上次一樣新鮮,不過可能因為上次有六個人,
今次得兩個人,所以d刺身就冇上次咁大堆頭制作,
上次厚切就變左今次o既薄切, 不過諗住係放題,
大細冇所謂,最緊要係新觧.

一路食都一直冇問題,直到俾錢o個時,
我男朋友俾完錢就去做洗手間,
有去過o既人就會知道佢地個洗手間係要去到工廠o個度,
係要行好遠,咁佢地唻找錢時,
我男朋友都仲未返唻, 咁我又唔知佢俾左幾多錢,
就咁就放左d錢o係我男朋友個褸袋度,
佢返到屋企拎返d錢出唻先知有問題,
即刻打電話去已經冇人聽

到左第二日,我11:30打電話去同佢地講,
佢講要check下先覆我,
講真,之前一晚d數,當晚都已經要清機啦,
點會唔知條數有冇唔岩,
如果條數係冇問題,就理直氣壯話冇錯啦,
到左下午三點幾都冇人覆我,
咁我咪再打電話去問,
我講完一次件事件,佢又叫我等等,
搵第二個人唻聽電話, 又問我咩事,
呢個情節竟然要重複3次,

我已經好嬲,點知佢一聽電話就話,
"小姐,我地個銀頭冇多到wor, 點解你自己唔check清楚先走呀"

我心諗,我走左都打得返唻就証明我好肯定係佢地找小左啦,
咁佢地都唔認,仲要態度咁差!!

總之就公道自在人心, 野食ok, 不過冇道德,
大家要去食的話,就埋單時睇清楚啦~~
2009-05-05
聽講近排有優惠 二人同行 一人半價 四個人去 一個免左不過就有加一 平時一至四好似冇架 不過都抵左 每人平$30不過係時段限制(1800-2015) 最好Book埋 唔係就要等Book左既人入哂坐先野食黎就都算唔錯 刺身:都幾新鮮 三文魚啖啖肉 甜蝦同黃金魷魚都好正!天婦羅:BB仔話海老天婦羅最好食 不過我就覺得南瓜同蕃薯都幾好啦外脆內軟 炸得黎又唔會好濟 食落口感都好輕 點埋野就Perfect炸雞軟骨:都幾好食 細細粒 我鍾意食軟骨軟殼蟹:今次份量少左 少人都岩食 同埋都係好食cheese餃子:都幾Ok 我鍾意個蕃茄汁底 都幾夠酸吊燒尤筒:可能係太遲先叫 飽左又唔太好食 BB仔一個硬食左 燒得太耐 太乾 甚至有點苦 燒粟米:呢個好食 唔會好乾 又唔會痴牙 仲好青甜 消濟呀 辣酒煮螺:我就覺得OK 不過辣左少少 BB仔食得辣 但係佢話有泥味喎(佢不嬲唔食呢D野嫁︿︿)芝士魚餅:之前有年糕仲好 芝士漏得會多D 不過呢個都唔差 BB仔第一次食 咬左啖就呆左 之後就話好好食紅豆涼粉:麻麻地 只係循例要用甜品埋齋 唔夠凍時日甜品:有青檸啫哩同焦糖燉蛋 兩個都幾好 有D凍野食可以無咁濟不過D焦糖

聽講近排有優惠 二人同行 一人半價 四個人去 一個免左
不過就有加一 平時一至四好似冇架 不過都抵左 每人平$30

野食黎就都算唔錯
刺身:都幾新鮮 三文魚啖啖肉 甜蝦同黃金魷魚都好正!
炸雞軟骨:都幾好食 細細粒 我鍾意食軟骨

軟殼蟹:今次份量少左 少人都岩食 同埋都係好食
cheese餃子:都幾Ok 我鍾意個蕃茄汁底 都幾夠酸

燒粟米:呢個好食 唔會好乾 又唔會痴牙 仲好青甜 消濟呀

紅豆涼粉:麻麻地 只係循例要用甜品埋齋 唔夠凍

不過D焦糖有D苦 我地倒左D糖水先食

仲有其他嫁,不過唔太記得啦

ok啦 無乜特別 唔好expect咁高,有小小嘈

好快有人加茶 可以即時上既野食如熟食同甜品等都上得幾快 不過刺身就上得有D慢同有小小漏單

總括

平均來說都叫好味同抵食既
唯一美中不足既係每客份量都好大 很快便飽 試唔到好多野 多人去就會開心D啦
正 叫左三轉 其他相有D檬唔up lu
2009-04-09
正 叫左三轉 其他相有D檬唔up lu
  • 三文魚,甜蝦,黃金魷魚,海老天婦羅,芝士魚餅...
2009-04-07 9 瀏覽
睇到雜誌見到外野手而家做緊生日優惠六送一,咁岩又有個朋友係3月生日,火速約夠6個朋友去試下~~好彩有訂位,入到去都差不多坐滿人,大多數都係6個人一枱,証明好多人都係為左個promotion而唻,不過真係估佢唔到d刺身係會咁新鮮最想推介o既係佢地有一d創意壽司,創意得唻又真係幾好食,出o既刺身又唔姑寒.大碟大碟咁上,埋單時俾現金仲唔洗加一tim 呀~~~簡直就係要推介呀,好好味,一定會再去~~P.S. 因為睇到Open Rice上有人講佢冇廁所,所以我地去之前先去APM解決左先~~
睇到雜誌見到外野手而家做緊生日優惠六送一,
咁岩又有個朋友係3月生日,
火速約夠6個朋友去試下~~

好彩有訂位,入到去都差不多坐滿人,
不過真係估佢唔到d刺身係會咁新鮮
最想推介o既係佢地有一d創意壽司,
創意得唻又真係幾好食,
出o既刺身又唔姑寒.大碟大碟咁上,
埋單時俾現金仲唔洗加一tim 呀~~~

簡直就係要推介呀,好好味,一定會再去~~

2009-03-20
  • 創意壽司
  • 刺身
2009-04-05
今晚同朋友去試呢間日本野,諗住咁多人讚好就去試下啦!$168 放題,刺身、壽司任食,d 刺身都幾好味!三文魚 好味醋青魚 都唔錯辣酒煮螺 都幾好火炙和牛 但冇想像中咁好鰻魚壽司 不吃也罷有樣叫 魚xx芝士 幾好味喎! 好似豆腐咁樣,但食一件就夠喇!!食太多好膩。其實環境真係好迫同唔太靚,廁所又要行得好遠同好恐佈,百幾蚊唔好期望太高了,算啦!都係等平日一至五有三人同行一人免費咁食抵d。
今晚同朋友去試呢間日本野,諗住咁多人讚好就去試下啦!

$168 放題刺身壽司任食,d 刺身都幾好味!

三文魚
火炙和牛
但冇想像中咁好
鰻魚壽司
不吃也罷
有樣叫 魚xx芝士 幾好味喎!
好似豆腐咁樣,但食一件就夠喇!!食太多好膩。

2009-04-05