餐廳: 多賀野 (形點 I)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-06-28 375 瀏覽
平日顧客不多,餐廳空間感充足,中間還有棵假的楓葉樹,增加日本風情。我點了豚鴨沾麵,價錢是HKD168 +10%。價錢略貴。湯底有個小爐加熱,所以溫度保持得很好,職員亦有提示食完後可加清湯。但湯底的質地偏稀且味道有點偏咸。只食得出豚骨的味道,食不出有鴨。而且湯底太稀令到拉麵沒有達到理想的掛湯效果。叉燒的品質一般,其中一塊有些微炭香味,口感較為香口。還搭配了大量的京葱和少量筍。在平日中午用餐,還附送了凍話梅柚子水。小總結❤️❤️📌湯底稀且偏咸📌拉麵無法掛湯

小總結❤️❤️
📌湯底稀且偏咸
📌拉麵無法掛湯
2024-06-27 354 瀏覽
粟國塩味拉麵🍜💖這款拉麵是傳統的鹽味湯底,湯頭鮮美醇厚,不會過於油膩。麵條Q彈有嚼勁,能夠很好地吸附湯汁。搭配清新的蔬菜配料,使整體口感層次豐富,是一道不錯的鹹味拉麵選擇。🤤😋豚鴨沾麵🍜💖豚肉和鴨肉的沾麵。湯頭清爽,帶有淡淡的肉香,不會過於膩重。麵條口感彈牙,沾附湯汁後更顯鮮美。肉片烹調恰當,入口即化,與麵條搭配十分和諧。是一道清淡但卻回味無窮的沾麵佳餚。胡麻豆腐野菜沙律🥗💖一份豐富的日式沙律。柔軟鮮嫩的豆腐與脆爽的新鮮蔬菜完美融合,淋上香濃的芝麻醬,口感層次豐富。蔬菜的清香與豆腐的清爽恰到好處,營養均衡,是一道健康開胃的前菜。

粟國塩味拉麵🍜💖

豚鴨沾麵🍜💖

胡麻豆腐野菜沙律🥗💖

2024-06-15
2024-06-16 294 瀏覽
今日晚餐試吓人氣沾麵。豚鴨沾麵這團鴨沾麵嘅湯底真係唔錯,不但有豬肉嘅鮮甜味,又有鴨湯嘅甘香,而且味道濃郁唔算太油膩,味道亦都比着一般醬油獨特。沾麵嘅份量唔少,口感彈牙,而且掛湯力十足,可惜那叉燒味道一般,口感未算香滑;糖心蛋嘅味道唔錯,非常入味,再配上香蔥和筍,十分和味。蘋果雪葩這蘋果雪葩真係味道唔錯,有嘅係天然日本蘋果清香,味道清甜,入口亦都非常冰涼,係完完全全嘅全天然蘋果風味,味道輕甜,多吃也不膩。
今日晚餐試吓人氣沾麵。

2024-06-15
2024-06-09 310 瀏覽
多賀野雖然是連鎖店,不過全港暫時只有三間分店,而且每間坐位不算多。餐廳是來自東京的米芝連推介的拉麵店,香港人可能去日本旅行都有試過,始終拉麵這個看似簡單但要講究起來,從拉麵本身、湯底、食法、配菜等,每個環節殊不簡單,要製作一碗好吃的拉麵,是大有學問的。今次光顧的是元朗店,坐位真的不太多,大約只有40個座位。店舖中間有一棵假的櫻花樹,營造日式氣氛。其實在走進店舖時,兩旁的長走廊位已經有濃厚的日式食肆感覺。今次與友人叫了兩款標準拉麵:塩味拉麵和醬油拉麵,再加上蘋果蛋糕,非常滿足 。兩碗拉麵的麵質彈牙且滑溜,非常好吃。日式叉燒雖然見到有肥肉的影子,但吃落又不甚油膩。醬油拉麵是多賀野的招牌拉麵,湯底鮮甜不油膩,正宗的東京拉麵 。而塩味則加上了芝麻及碎洋蔥,口味提升了不少 。蘋果蛋糕值得一讚,蛋糕一點也不甜,蘋果肉好多,而且呈白色晶瑩通透,蘋果味濃,是拉麵以外值得一試的食品 。

塩味拉麵
醬油拉麵
蘋果蛋糕
2024-06-08
塩味拉麵
醬油拉麵
蘋果蛋糕
2024-05-02 308 瀏覽
—秒去咗日本🇯🇵這氛圍這環境這食物出品和日本一模一樣!一抬頭就是藍天白雲 心情有被感染到誠心推薦大家來試試 特別 nice 貼心極上蟹黃沾面第一口一定要試試原汁原味的麵條真的很有嚼勁魚湯的鮮美+螃蟹 很開胃再沾湯底 滿滿的蟹肉 在嘴裡好爽溏心蛋也很好吃芝麻辛辣拉麵不錯!但真係有點辣度不能吃辣的可能需要備注少辣但拉麵是真的彈 叉燒很大一塊芝麻菜提鮮味
—秒去咗日本🇯🇵

這氛圍這環境這食物出品和日本一模一樣!
一抬頭就是藍天白雲 心情有被感染到

但拉麵是真的彈 叉燒很大一塊
芝麻菜提鮮味
2024-01-03
2024-03-23 381 瀏覽
本人比較鍾意濃湯,去過幾次yoho店多賀野。食過醬油拉麵、蟹皇沾麵、鹽味沾麵同埋信州味增沾麵。相比之下蟹皇沾麵嘅湯會比較濃郁,配菜都比較豐富,食曬啲麵之後仲可以叫服務員加啲高湯,加完飲嘅話就啱啱好。多賀野嘅沾麵對比拉麵會粗身啲,易掛湯,個人就比較鍾意沾麵嘅口感。舖頭仲有專門嘅製麵間,見到佢地啲麵都係自己整嘅,食慣左呢度啲麵再食出面嘅就真係覺得爭啲啦。整體店鋪嘅環境都幾唔錯,服務員嘅態度都幾有禮貌。
  • 蟹皇沾麵
2024-02-16 290 瀏覽
初三赤口,同老公入元朗行街,經開YOHO MALL 1(形點1)見到話係米芝蓮拉麵店,所以入嚟試下,裝修都幾靚,有啲似日本風,鋪位唔算大但座位算係舒適。叫咗多賀野醬油拉麵和粟國塩味拉麵,麵質係幾彈牙,湯底不太濃(清淡湯底),叉燒份量偏少,重口味嘅人未必啱,整體都係一般,唔會令你再有encore嘅感覺;反而小食都有啲驚喜,蟹肉薯餅和自家製吉列炸蠔熱辣辣,幾大件,口感又夠鬆化。餃子就味道一般,外脆但餡料好淋。總結食物價錢有啲貴,服務一般,環境也很擠迫,整體體驗一般!

總結食物價錢有啲貴,服務一般,環境也很擠迫,整體體驗一般!
2024-02-12
2024-02-15 557 瀏覽
今次進餐是用電話形式訂枱,要求坐有椅背的座位,為的是食得舒適。幸運的訂到雅座,就在落地玻璃窗旁,可以感受日落餘光。晚餐選擇了份量較好的沾麵及定食。豚鴨沾麵 湯有小火爐保暖,溫度是剛好入口的進食溫度,湯是主角,有着復雜的味道。沾麵軟硬適中,沾麵整齊的一份方便夾起。軟稔肉片兩塊、半隻蛋、紫菜、蔥等成為配料,加入蔥花令湯味更香。粟國鹽味沾麵 湯的鹹味是自然的淡淡鹹味,多飲幾口也不覺鹹,加入少量蔥花味更好。肉片與沾麵的配置同上一款豚鴨沾麵是一樣。銀鱈魚西京燒定食最期待的定食亦是我的最愛,因為銀鱈魚的醃製過程較長,在家未必會自己煮,更何況銀鱈魚燒得非常美麗。魚油充足,魚肉一瓣瓣的輕易夾起,魚皮焦香,口感不錯。飯量中小型,飯面上有少量的調味紫菜及芝蔴等,吃起來整體味道都是清淡,另有一細碟醃漬物,是開胃菜,配飯確是美好!蘋果雪葩 對這款甜品有很大的好奇心,賣相也可愛!雪葩也太硬了,等了起碼十分鐘才可以用勺子逐少逐少品嚐起來。蘋果味非常淡,雪葩及蘋果很硬,小妹認為是一款需要較長時間品嚐及有點減退食欲的甜品,感到可惜!沾麵湯的溫度適合進食是非常貼心的做法,對腸胃很好!沾麵餐的澱粉份量較大,肉的份量很少,
幸運的訂到雅座,就在落地玻璃窗旁,可以感受日落餘光。
晚餐選擇了份量較好的沾麵及定食。
豚鴨沾麵
沾麵軟硬適中,沾麵整齊的一份方便夾起。

粟國鹽味沾麵
肉片與沾麵的配置同上一款豚鴨沾麵是一樣。

銀鱈魚西京燒定食
最期待的定食亦是我的最愛,因為銀鱈魚的醃製過程較長,
在家未必會自己煮,更何況銀鱈魚燒得非常美麗。
銀鱈魚西京燒定食
魚油充足,魚肉一瓣瓣的輕易夾起,魚皮焦香,口感不錯。
銀鱈魚西京燒定食
另有一細碟醃漬物,是開胃菜,配飯確是美好!
蘋果雪葩
對這款甜品有很大的好奇心,賣相也可愛!
蘋果雪葩
雪葩也太硬了,等了起碼十分鐘才可以用勺子逐少逐少品嚐起來。
蘋果雪葩
沾麵湯的溫度適合進食是非常貼心的做法,對腸胃很好!
沾麵餐的澱粉份量較大,肉的份量很少,加點小食不會太沉悶。
銀鱈魚西京燒定食會較均衡,再加添小食更豐富滿足!
2023-10-21
2024-02-12 277 瀏覽
諗住同屋企人睇戲,咁好呢間拉麵鋪係正對面,上網睇又話米廿戈芝蓮幾多幾多星,價錢好似唔貴,就同屋企人入去食,坐低後叫餐,3個拉麵加1份餃子,3支氣水,餃子話咁快就到了,食落感覺似叮叮嘢🤣,心諗算啦,可能米芝蓮餃子係咁樣,點知果3碗麵等左成25分鐘,我就問個經理仲要等幾耐,佢神回覆話我等左25分鐘咋喎,要等多5分鐘,吓!我冇聽錯麻。後面果4個人兄仲遲過我入黎而家食緊喎,經理O左咀,我即時唔食埋單全家走人,3支氣水加碟餃子盛謂200蚊。真心唔會再幫襯,其實漏單咪講聲囉!我真係好餓!
2024-02-12
2024-02-01 264 瀏覽
多賀野打正旗號米芝蓮拉麵,在元朗插旗,去唔到的日本食拉麵咁就喺元朗食拉麵啦😆一坐低原來得我一個,環境舒適,大大個窗好開揚,中間有棵假紅葉,帶點日本風情點。點咗塩味拉麵$128同埋一客黑胡椒炸雞原價$52(優惠時段5:30pm前有3款小食半價)塩味拉麵有一隻糖心蛋,兩片叉燒同埋有好多蔥,湯底清清地,雖然係鹽味,但係唔會死鹹,飲咗半碗湯,拉麵煮得軟硬適中,最怕淋身,最欣賞隻糖心蛋,真係好味。黑胡椒炸雞有三件大大件,即炸非常香脆,肉質仲好滑好juicy, 點埋黑胡椒芝麻醬醬汁好惹味,伴碟嘅沙律菜都好新鮮。我覺得炸雞仲好食過拉麵。而侍應服務非常好,常常來斟水。下次再試下其他拉麵/沾麵~

點咗塩味拉麵$128
同埋一客黑胡椒炸雞
原價$52(優惠時段5:30pm前有3款小食半價)

侍應服務非常好,常常來斟水。

下次再試下其他拉麵/沾麵~

黑椒炸雞
2024-01-30
黑椒炸雞
2023-12-08 267 瀏覽
屋企人去左Yoho行街,順便搵下野食喇😁行下行下比呢間餐廳吸引左💓米芝蓮推介😎價錢又唔算貴,然後就決定入去食喇~當日我地係晚市時段,都坐滿左8成既食客,鋪位唔算大但座位算係舒適。✨自家製蟹肉薯餅✨呢個我好喜歡💕新鮮炸起外脆內嫩,蟹肉口感唔錯,薯蓉又唔會太咸,阿仔都爭住要食啊!沾埋醬汁好yummy,下次都會encore🤤🤤✨多賀野醬油拉麵✨賣相算係普通但佢既拉麵湯好飲!麵條比一般既拉麵粗,唔會好硬,口感唔錯!流心蛋同埋叉燒都唔錯😊✨蒲燒鰻魚定食✨呢個定食份量好夠,鰻魚都好好味,肉質嫩!但餵小朋友果陣要格外小心啲軟骨,不過阿仔都食到lamlam脷

✨自家製蟹肉薯餅✨

✨多賀野醬油拉麵✨

✨蒲燒鰻魚定食✨

2023-11-28 206 瀏覽
近日商場引進不少新的食肆,今日是週日,中午出來購物後快選這一家進食午餐。原本想吃沾麵,但因為安排的座位沒有椅背,感覺不太舒服,就選擇拉麵。由於店舖已坐滿客人,所以聲浪也較大,但店舖開陽有落地玻璃,太陽日照的感覺不錯,感覺溫暖。感覺上拉麵份量比沾麵少,細看過餐牌後點了一份現正推介的A5和牛拉麵。A5和牛拉麵A5和牛端上來時是半生熟的。湯汁溫度剛好入口不太熱,如果想食全熟和牛就需要在湯內浸一段時間。拉麵上有一隻溏心蛋已經一開二,色澤美麗,已切好的蔥段方便入口,麵條韌度軟硬適中。栗國鹽味拉麵湯底味道適中,也有點鹹味,麵條同樣韌度適中,有兩塊薄肉片和散開的白芝麻。蟹肉薯餅只吃拉麵覺得有點單調,所以加了一份蟹肉薯餅。共有三件蟹肉薯餅,配上沙律菜,蟹肉薯餅外脆內軟,每一口都令人心動。三份美食並未有帶來太大的驚喜,因為這是基本日式食肆應有的水準。整體味道偏淡,如要重口味的可加入餐枱上的佐料。份量較適合女生,男生建議選擇吃沾麵再加小食及飲品較佳。小妹建議食客下載餐廳的儲分QR碼,可儲蓄積分之餘也可享有優惠!

由於店舖已坐滿客人,所以聲浪也較大,但店舖開陽有落地玻璃,
太陽日照的感覺不錯,感覺溫暖。

A5和牛拉麵
A5和牛端上來時是半生熟的。

蟹肉薯餅

只吃拉麵覺得有點單調,所以加了一份蟹肉薯餅。

2023-09-17
2023-11-20 229 瀏覽
夜晚經過商場見到呢間算新開晚拉麵舖就決定入去試晚市時段滿座8成,舖位唔大但裝修座位麵舒服。一入座職員就主動比個籃裝袋幾貼心由於唔係特別餓,今次只係一人選擇一個沾麵。兩款沾麵都偏貴,但質素味道好過一般沾麵極上蟹皇沾麵係最貴一款,蟹肉蟹膏係細方形碗度,湯底濃郁,但湯唔算好熱,沾麵要浸係湯耐少少先食更好。初頭諗住清清地所以揀鹽味,但食落湯底香,麵既份量都好足。唔錯既用餐體驗,如果二選一比較推介蟹皇沾麵。
夜晚經過商場見到呢間算新開晚拉麵舖就決定入去試

由於唔係特別餓,今次只係一人選擇一個沾麵。
兩款沾麵都偏貴,但質素味道好過一般沾麵

極上蟹皇沾麵

粟國鹽味沾麵

初頭諗住清清地所以揀鹽味,但食落湯底香,麵既份量都好足。

唔錯既用餐體驗,如果二選一比較推介蟹皇沾麵。
2023-11-16
極上蟹皇沾麵
粟國鹽味沾麵
環境好靚忍唔住影左好多相本身淨係諗住食個沾麵,但咁岩下午茶優惠炸雞有半價,即刻加左一份😋雖然得三舊,但舊舊都好大舊,半價左先$26 ,超抵!😆炸雞外皮炸得好脆,肉質一啲都唔嚡好多汁,好好食!連墊底既椰菜都好甜比我食曬🤣塩味沾麵有驚喜~本身驚會好單調,點知個湯食落好清,有少少甜味完全唔會死咸,食食下差唔多飲曬啲湯😝溏心蛋好出色,蛋黃流心又夠味,下次要加多隻先夠喉🥚沾麵係粗身既,有啲煙韌,同個湯好夾~~
環境好靚忍唔住影左好多相

沾麵係粗身既,有啲煙韌,同個湯好夾~~

• 粟國塩味沾麵
  • 自家製原味炸雞
2023-10-30 186 瀏覽
上星期到元朗YoHo睇戲🎬未夠鐘醫肚先,見到對面新開日本拉麵🍜馬上去試吓🤭 ~鹿兒島A5和牛拉麵 🔺貴得有道理😅A5和牛確實幾正👍🏻 ~粟國塩味沾麵 🔺中規中矩個人覺得拉麵比較好食😂 ~蟹肉薯餅 🔺有驚喜🫶🏻炸得好脆 ~日式煎餃子 🔺好味最仲意煎餃子🤤🥟
~鹿兒島A5和牛拉麵
🔺貴得有道理😅A5和牛確實幾正👍🏻