2022-06-23
🎉中菜節日慶祝首選🎉每逢大事大節,最鍾意搵啲特色餐館去試吓,今次就揀左朋友一直推薦既-大公別館,以前都食過佢哋嘅午餐,俾我印象中係每一樣都好精緻,餐廳地理地址好快便,老人家唔洗行好遠就到,係荔枝角D2 Place 1期10樓。餐廳兩邊有兩個雄氣磅礡嘅深紅大門,好有古代特色,推門一進,餐廳擺設高雅大方,啱晒過嚟慶祝父親節!日式薩摩和牛 Zabuton 和牛份量都極多🥰,攞盤精緻, 頗有氣勢,和牛粉嫩且油花重,口感柔滑濃郁,入口即溶,且肉味超濃 ,深得食肉父親既喜愛!推薦!推薦!😋台灣嫩鴨血 鴨血結實飽滿,軟腍嫩滑,吸曬湯底既精華,超級入味!🤤絕對係開胃不二之選!千層枝竹 千層枝竹入口香軟順滑,口感特別,多層枝竹壓製而成,層次多變,枝竹層與層之間吸曬湯底精華,另一開胃之菜!🤤順德魚麵職員介紹係魚麵係順德特產之一,麵條用魚蛋為主要材料,將魚肉打磨成條狀型。煮開之後,魚麵口感彈牙爽口,啖啖魚肉😋
日式薩摩和牛 Zabuton
台灣嫩鴨血