2019-01-01 265 瀏覽
中午十二時開始營業,限時两小時,但可以吃到三點。2019年的第一餐以此為開始⋯⋯先要在大厦地面大堂门口排隊,有两名侍應根據之前的訂位信息安排桌號。等到約十一時五十五分就可以搭電梯上5樓就餐。第一次來吃,所以一切都很新奇。原來两本餐單是不同的,将食物分门別類。每個種類一頁,每頁有十幾張duplications。點餐時在相應的食物上寫上要多少份,再在每張紙上寫上枱號和用餐人數後交予服務員。我的感覺是很不環保,不懂為什麼不用app下單。而且客人也無從追溯下了什麼食物,有哪些點的食物沒到。魚生不是太新鮮,只是象抜蚌和赤貝比較新鮮。油甘魚後來點的沒有來,熱飲也是一樣,從頭到尾都沒有上。服務員下單和收拾碗碟都比較快,但沒什麼意識跟進食物。所以總體而言性價比一般,試一次也就算了。
中午十二時開始營業,限時两小時,但可以吃到三點。

2018-12-30 195 瀏覽
今次黎到尖沙咀食放題,其實通常食放題我都會揀觀塘或者旺角,因為好似較為集中。呢間都好近地鐵站,5分鐘路程左右。選擇都大同小異,不過佢就冇自助區域,全部野都係落單處理連飲品都係,不過飲品其中一個位好貼心,就係有熱飲提供。刺身大致新鮮後尾叫既蝦刺身都唔會覺得”梅”咁。小食同沙律都唔差黃金蝦外殼OK脆,好香咸蛋味。壽司手卷全部都係SIZE細細,方便大家可以試多幾款。我地仲試下蟹粥,一碗都唔少,仲有粟米粒,算鮮味不過蟹肉可以多D就好。另外,有個網燒牛肉可以ENCORE,個汁好好味,又唔會搶左個牛味甜品方面就較少選擇,不過雪糕都有3個品牌比大家揀,不過不失啦。如果鐘意係落左單之後自己去拎下野食呢,呢間就唔係太啱你。質素上,呢間都OK,加上旺區咁既價錢都唔錯啦。
呢間都好近地鐵站,5分鐘路程左右。
選擇都大同小異,不過佢就冇自助區域,全部野都係落單處理
後尾叫既蝦刺身都唔會覺得”梅”咁。
小食同沙律都唔差

黃金蝦外殼OK脆,好香咸蛋味。
壽司手卷全部都係SIZE細細,方便大家可以試多幾款。

2018-12-28 174 瀏覽
放假前夕上司說要慰勞一下大家, 臨時拉夫找餐廳就找了這間尖沙咀頗旺場的放題 - 大喜屋話說平日晚上這裡的排隊往往很長, 今晚好彩我們六時就到了, 所以可以早點入座, 這裡的座位比一般放題餐廳寬敞, 吃也可以吃得開心點食物選擇額多, 而且上菜也快除了日式食品, 想不到有炒蜆炒蝦提供, 滿足我這些得一又想二的食客.蟹子沙律及蕃茄沙律, 生菜絲夠爽脆, 完全沒有水汪汪的感覺, 正炒蝦熱辣辣的, 想不到吧一般的壽司水準也不錯, 飯團小小的, 多吃幾件也不會很快頂胃刺身也不賴, 新鮮之餘, 質素也佳個人就覺得燒蠔可能比較多汁, 一定要趁熱吃燒物也叫了一大堆, 香口的紫甜薯吃完一串又一串是日特色甜品 - 沖繩的海鹽雪糕, 吃完特別滿足
食物選擇額多, 而且上菜也快
炒蝦熱辣辣的, 想不到吧
刺身也不賴, 新鮮之餘, 質素也佳
個人就覺得燒蠔可能比較多汁, 一定要趁熱吃
燒物也叫了一大堆, 香口的紫甜薯吃完一串又一串
是日特色甜品 - 沖繩的海鹽雪糕, 吃完特別滿足
  • 溫室南瓜天婦羅
  • 香草羊鞍
  • 炒黃金蝦
繼上次去旺角食左個間劣食嘅「極上X王X產」之後,我怕左食放題,依間野真係令我一世難忘。為左想對放題有返D興趣,今次去D有質素嘅黎食,就揀左尖沙咀大喜屋。我地食嘅時段係9:15後,即$278有85折因為假期&聖誕節嘅關係,所以價錢可能會貴DD。一上到去見咁多人以為實冇位,點知又有位俾我地,而且2個人俾張4人檯我地,仲諗住好似食譚仔咁迫添,所以好開心個位咁大。一坐底當然叫刺身啦。三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦、象拔蚌、虎蝦、劍魚腩樣樣都好鮮味,三文魚同油甘魚都好厚切,象拔蚌好爽,同上次間劣食真係爭好遠,間劣食係食出冰味之外乜都冇。海膽同芥辣八爪魚手卷,唔腥,一口一啖前菜,味付螺肉同味付八爪魚,正常羊架同牛舌都好味,所以encore左一轉黃金蝦,一般,唔夠鹹蛋黃味炒蜆,唔夠鑊氣,應該似恰完用汁炒兩炒。一口牛,冇乜驚喜蝦天婦羅,OK芝麻雞翼好味,吉列豪個炸粉好厚榴槤炸彈岩晒我鐘意食榴槤嘅人蟹粥,食完冇口喝牛肉烏冬,OK個雪耳椰汁雞湯略嫌太甜最後每人可以Order一杯雪糕,有haagen-dazs或Movenpick揀.我揀左haagen-dazs最新出嘅口味,cream cheese mochi,
繼上次去旺角食左個間劣食嘅「極上X王X產」之後,
我怕左食放題,依間野真係令我一世難忘。

我地食嘅時段係9:15後,即$278有85折
因為假期&聖誕節嘅關係,所以價錢可能會貴DD。
仲諗住好似食譚仔咁迫添,所以好開心個位咁大。

一坐底當然叫刺身啦。
三文魚、油甘魚、赤貝、甜蝦、象拔蚌、虎蝦、劍魚腩

海膽同芥辣八爪魚手卷,唔腥,一口一啖

前菜,味付螺肉同味付八爪魚,正常

羊架同牛舌都好味,所以encore左一轉

黃金蝦,一般,唔夠鹹蛋黃味
炒蜆,唔夠鑊氣,應該似恰完用汁炒兩炒。
一口牛,冇乜驚喜
蝦天婦羅,OK

芝麻雞翼好味,吉列豪個炸粉好厚
榴槤炸彈岩晒我鐘意食榴槤嘅人
蟹粥,食完冇口喝
牛肉烏冬,OK
個雪耳椰汁雞湯略嫌太甜
我揀左haagen-dazs最新出嘅口味,cream cheese mochi, d mochi 好QQ, mm正

好彩今次都好滿意,彌補我上次劣食嘅陰影。
2018-12-26
$265 (宵夜)
2018-12-17 198 瀏覽
幾位友人分別都係呢間大喜屋食過 覺得質素唔錯所以決定再翻兜 但今次座位真係太迫見人地4個人又係呢個位 我地6個人都係呢個位 真係有D迫食得好唔舒服 至於食物方面 刺身選擇都算多 而且新鮮肥美 我地都叫左2 Round 唔錯串燒類都唔錯 牛舌雞翼都好味其他食物就普普通通啦 但最差就係D天婦羅 🍤炸粉好厚 炸物的顏色好深色而且落食有陣油膉味 都勉強食左一兩舊同行的朋友都擰哂頭 覺得唔好食 最後食甜品 唔知點解movenpick 的期間限定又唔係movenpick😅總結係呢間質素差左好多 應該都無下次
幾位友人分別都係呢間大喜屋食過 覺得質素唔錯

同行的朋友都擰哂頭 覺得唔好食

總結係呢間質素差左好多 應該都無下次
2018-12-15
2018-12-14 180 瀏覽
今日約咗朋友去食大喜屋放題,所以連早餐都冇食,咁樣可以試多啲野呀嘛!😝😝已經第二次食大喜屋,地點就腳,有食物質素保證,Lunch放題可以食到下晝三點鐘,時間都幾充足,唔錯唔錯!食放題指定動作就係一開始嗌一大盤刺身打卡啦!呢度嘅刺身種類選擇都幾多,除咗有平時常見嘅三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦之外,仲有虎蝦、蟹腳,感覺上每款都幾新鮮,所以我哋都嗌左兩round刺身!吞拿魚腩軍艦 炙燒左口魚邊壽司壽司我哋嗌咗幾款一齊食!吞拿魚腩軍艦好新鮮,紫菜脆!左口魚燒得好香,唔錯!炸物炸物幾有驚喜!除咗款式好多之外,例如有芝麻雞翼、炸廣島蠔,仲有好特別嘅炸榴槤,同埋炸芝士!每款上枱嘅時候都係熱㗎,所以應該係新鮮炸嘅!炸榴槤好香口,入面嘅榴槤蓉好多,一咬嘅時候裏面嘅餡都多到瀉出嚟!因為太好食嘅關係,我哋之後仲嗌多一round 😆😆黃金蟹粥欣賞佢呢度既銱鍋物係可以以碗做單位,即使人少少,都唔驚會嗌咗一大鍋嚟食唔晒。呢個蟹粥煮得好綿,蟹味都算幾濃,食完感覺好暖胃,唔錯!飲品飲品嘅選擇都幾多啊!除咗罐裝飲品,仲有啲特飲,同埋最特別有梅酒,所以我哋兩個都嗌左黎試吓!

放題指定動作就係一開始嗌一大盤刺身打卡啦!

吞拿魚腩軍艦 炙燒左口魚邊壽司

炸物

黃金蟹粥

飲品

2018-11-25
2018-12-12 159 瀏覽
一見到劍魚魚生我就精神朋友都知道帶領去文遜大廈的大喜屋大喜過望⋯⋯這裡任點任吃劍魚呢處不只任食劍魚而且超厚劍魚生同鹽燒雞翼都超juicy 這裡仲有網燒沖繩牛正式網燒看到都食指大動我也由美女變癲婆用手吃起雞翼這兒燒黑糖牛仔肉比好多燒牛專門更好吃而且任吃小妹吃燒牛中意甜真是合晒何車!驚喜不已⋯⋯這邊連池魚都超新鮮須知不新鮮池魚腥味不能入口許多中國人頂不順但新鮮池魚香港極少吃到有時候吉之島有就要快快買快快吃了。冬蔭功海鮮湯比較劍魚池魚沖繩網燒牛仔肉其他都是點綴我以為一個客人回頭再來的食店用料要好廚房也快水準也要穩定備註,這裡沒有自己出去取食的,全部由侍應拿來沒有怱忙粗暴行為氣氛較優勝
一見到劍魚魚生我就精神

用料要好
廚房也快
水準也要穩定

備註,
這裡沒有自己出去取食的,
全部由侍應拿來
  • 榴連烤彈
  • 蔥蓉吞拿魚壽司
  • 火炙三文魚
2018-12-08 8336 瀏覽
今晚同朋友去食放題慶祝生日,而食放題想有點水準/保障,首選一定係大喜屋,雖然價錢比旺角放題貴少少,但食物質素的確值回票價。食大喜屋一定要預早訂位,特別星期六日。一入到去職員就帶我地坐底係卡位,都幾鬆動舒適。然後,職員比底一張雪糕紙,話每人可以點一杯貴價雪糕,正!黎食放題第一時間當然係點刺身,呢到既刺身選擇非常之多,而且重點係好!鮮!甜!完全無雪味,特別推介魚油豐富嘅三文魚,肥美甘香嘅劍魚腩,肉質厚實嘅油甘魚,爽口赤貝,同埋非常鮮甜嘅帶子!除咗刺身,呢度絕對回本嘅必選order,一定係海膽手卷,足足encore左3次,飯嘅份量唔多,紫菜即叫即包脆卜卜,重點係海膽超級鮮甜肥美。另外必試嘅,就係呢度嘅壽司,我哋除咗叫創意壽司,仲叫咗一啲火炙壽司同埋軍艦。例如吞拿魚茸軍艦、三文魚親子軍艦、灸燒牛肉,灸燒左口魚,每件壽司飯嘅份量唔大,食晒咁多都唔會覺得好飽,仲可以繼續作戰。最後大喜屋嘅燒物亦都係我嘅最愛,例如鹽燒雞翼,每隻雞翼都會剪開黎燒,保證燒到金黃色,香脆惹味,而且方便食。而另外一樣推介既,就係燒牛舌,牛舌唔會切到非常厚身,薄薄地但非常爽口,配埋黑椒檸檬汁,無得彈。呢間大喜屋嘅性價比真係極高

呢間大喜屋嘅性價比真係極高,埋單都係$500左右,同旺角放題價錢差唔多jer!
2018-11-08
慶祝紀念
生日
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 牛舌
2018-12-04 4536 瀏覽
個個都話乜大喜屋,乜大喜屋好好食,講真我一次都無食過....今晚同事生日,佢新公司都係尖沙咀,大家就約一齊去試下大喜屋啦~先畫刺身類,試下新野,松葉蟹腳同池魚王先,松葉蟹腳比較少有得食喎,蟹腳唔會雪到凍晒硬晒,蟹肉都好豐富好鮮甜。池王原來係刺身係新貴,好少放題有得食架,池魚好清甜,𠴱隻甜唔同甜蝦𠴱隻,呢隻係有海水味既甜味,而且好爽!劍魚腩好肥美,好厚切。壽司有好多款式,我最中意三文魚腩壽司,而唔係普通三文魚,魚腩口感比較豐富,三文魚既脂肪係口中爆出黎。黑松露雙色吞拿魚壽司,一般吞拿魚都比較淡味,比較甘,加上黑松露就增加左味道,幾Match喎!之後我就追佔手卷,手卷款式唔算多,但係已經有我想食的:海膽手卷。一d都唔寒酸架,份量都算多,起碼唔係得一啖呀!海膽味道好好,反而無馬糞味,味道偏甜所以好易入口。沖繩黑糖燒牛仔肉,聽個名都覺得好特別,用黑糖代替蜜糖真心唔錯,因為除左陣甜味之外,仲有陣甘甘地既味,牛仔肉一d都唔un,算好林身。炸吉列蠔幾出色,粉一d都唔多,蠔肉都好肥好大隻。燒羊架仍然穩佔我放題排行榜第一位,呢度既羊架啖啖肉,而且羊羶味好重,食完之後但成個口都係羶味tim!最後點少得食甜
最後點少得食甜品呢?先試左坊間好貴既馬卡龍,味道係radmon既,我就試左綠茶同咖啡,綠茶唔係好甜,好香綠茶粉既味,咖啡味就一般唔係好特別。Tiramisu杯細細杯,芝士味好濃,我叫左4,5杯呢!呢間大喜屋都唔錯,不停有人換碟收碟,價錢都唔貴呢!
2018-11-29 3520 瀏覽
今日同同事喺TST放工, 大家做左成日都鬼死咁肚餓, 所以一於去食開題爽爽佢✨既然喺TST, 就梗係去大喜屋, 本身我以為淨係得近美麗華嗰邊先有, 原來對住彌敦道都有間, 超方便!上到去, 環境都幾大幾乾淨, 雖然我地兩個人, 但都有卡位坐, 真係very good!點菜紙首先黎個刺身併盤, 大喜屋出名d刺身魚生夠新鮮, 幾乎同正宗日本餐廳食到既一樣! 唔樣樣講, 因為樣樣刺身都好味! 其中最抵讚係赤貝, 大大件又夠彈牙!依個黑松露雙色吞拿魚sushi同魚籽蘆筍三文魚sushi係d創新sushi, 味道非常之好, 而且細細舊, 食完過下口癮又唔會用左太多quota跟住又order左d軍艦sushi, 個吞拿魚蓉好足料, 飯唔多, 比例岩岩好!仲有其他sushi好似鰻魚、燒牛肉、比目魚等等都係水準之上跟住依個燒雞翼又係正, 燒得好乾身, 唔太油, 前前後後我地order & encore左4次!黎到放題梗係要食海膽! 依個手捲細細舊, 岩晒我地依d咩都想試但又易飽既人! 個海膽好新鮮, 又encore左兩rounds!依個牛舌都好好味! 燒到岩岩好, 一d都唔燶, 而且唔會太咸, 食落仲

點菜紙

仲有其他sushi好似鰻魚、燒牛肉、比目魚等等都係水準之上

依個牛舌都好好味! 燒到岩岩好, 一d都唔燶, 而且唔會太咸, 食落仲幾彈口!

仲有燒牛扒,薄切,牛味濃

總括黎講, 喺香港食放題, 首選真係大喜屋, 睇黎係時候再約下人下個月再食過!
2018-11-08
  • 海膽手卷
  • 新鮮刺身
  • 牛舌
  • 鹽燒雞翼
2018-11-28 212 瀏覽
忙碌完一個早上又到食午餐嘅時候 肚子已經餓到不行了行過見到呢個宣傳海報 見到佢嘅食物同款式已經畀佢吸引住 我要大吃一餐補充體力入到餐廳職員安排咗我坐窗口位置 感覺開揚估唔到食晏時間都幾旺場 有啲仲會一個人自己嚟食㖭飲品選擇都幾多最緊要夠曬冰凍抵抗外面炎熱嘅天氣刺身款式選擇多 款款都好新鮮最鍾意甜蝦蝦頭嘅膏甘香 蝦肉鮮甜壽司有驚喜壽司飯唔會好大舊一口一啖 而且款式同造型賣相令人食慾大增餐廳加入咗新元素有川味嘅小食和泰式小食 例如尖椒皮蛋,泰式鳳爪 一次過滿足多種願望熟食方面亦都唔錯一口牛 肉質嫩滑彈牙有口感 夠曬多汁 超級好吃豉椒炒蜆非常濃味又有鑊氣 任飲任食包保食到飽最後仲可以食埋雪糕非常滿足食飽又要努力做嘢了
忙碌完一個早上又到食午餐嘅時候 肚子已經餓到不行了

飲品選擇都幾多最緊要夠曬冰凍抵抗外面炎熱嘅天氣

豉椒炒蜆非常濃味又有鑊氣 任飲任食包保食到飽

最後仲可以食埋雪糕非常滿足食飽又要努力做嘢了
2018-11-28 2233 瀏覽
整個11月都緒事不順,約了的客經常放飛機,生意額沒有顯著的改變,跟畢弟說了一齊去食放顯,沈澱一下。今晚我地揀左尖沙咀大喜屋,貪佢近office。刺身永遠都是菜單的第一頁,我們也跟著次序,北海道帶子小小的,食起來很滑,白雪雪的,滑到好像豆腐般。三文魚大部分都連魚皮,吃起來好多魚油味,池魚刺身比較硬身,但好甘香。壽司我們叫了幾款,香芒龍蝦沙律壽司,龍蝦沙律唔係好甜,加埋芒果仲有一份清新味。Double芝士鰻魚卷,double芝士真的不一樣,有著好香濃的芝士融化味道,鰻魚好挺身,鰻魚汁功勞也不少!牛油粟米唔算太甜,份量都好多。馬拉盞炒芥蘭是一鍋鍋上,當打開蓋時飄來一陣很香的馬拉盞,刺激鼻部,是好好味的蝦醬味,每鍋份量都不是很多,所以不會帶有罪究感。沖繩黑糖牛仔肉,肉質好嫩滑,每片都切得很薄,而且都曾經燒過,Juicy一點和邊位也是脆脆的。意想不到的是牛肉壽喜燒如此出色,平日的都是hea底,這個齋看牛肉都已經有三大片,每片都很大片,湯底是壽喜燒,甜度很足夠而且無油,配料還有很多的豆腐、菜、韓式粉絲等。食肉獸的我怎會錯過燒羊架呢?我一口氣叫了兩件,羊架蘇味十足,而且一點都不un,帶著鮮味。鹽燒牛

食肉獸的我怎會錯過燒羊架呢?我一口氣叫了兩件,羊架蘇味十足,而且一點都不un,帶著鮮味。鹽燒牛舌:鹽味足夠,一落口只feel到咸味,牛舌燒成全熟,咬下去時好軟林,好滋味。
2018-11-25 186 瀏覽
我哋八點半到,門口有幾個人排緊隊。門口係咁既, 比較窄,但吾緊要啦,野食質素先取勝嘛😛趁等位嘅時候,梗係睇吓有咩食啦!😍有刺身、壽司、手卷、炸物、燒物、煮食、一品料理、甜品、飲品.......大喜屋基本嘅嘢食種類其實都有齊晒😆等我逐款介紹下先😋刺身餐牌有皇冠既都係推介食物,刺身既推介係池魚王同蟹腳,咁我地當然有叫啦😋池魚王果然夠鮮甜,令人忍唔住一食再食。個人就覺得個蟹腳一般。其他款嘅刺身我地都有試下,我個人都推介三文魚,因為好鐘意食,所以都叫左幾多件。果然冇令我失望,首先睇落去色澤明亮,每一件都幾厚身下,食落去口感肥美,真係好好味呀!而我最鍾意嘅刺身其實係甜蝦😍😍,因為真係名副其實好甜,又有入口即溶嘅感覺,我都忍唔住encore左三次!壽司&卷物壽司雖然比較細件,但勝在款式比較特別,同埋細細件無咁易覺飽,我先至可以叫多幾款試多d😋個人最鍾意係芝士鰻魚卷😍😍,芝士味好濃郁,同個鰻魚味道配搭幾好,所以呢款我都有加單,其他款式味道吾差,但就無令我留底好特別既印象,一試無妨既😛燒物燒物只係叫咗燒菠蘿同燒翠玉瓜,兩個燒物我都好鍾意,尤其係燒翠玉瓜,估唔到燒完之後都好juicy ,食落去非常清甜,

趁等位嘅時候,梗係睇吓有咩食啦!😍有刺身壽司、手卷、炸物、燒物、煮食、一品料理、甜品、飲品.......大喜屋基本嘅嘢食種類其實都有齊晒😆

等我逐款介紹下先😋

刺身

壽司&卷物

燒物
燒物只係叫咗燒菠蘿同燒翠玉瓜,兩個燒物我都好鍾意,尤其係燒翠玉瓜,估唔到燒完之後都好juicy ,食落去非常清甜,我同朋友都encore呢個左兩次,至於個燒菠蘿就相對失色,但其實都幾好味,係燒得比較乾。

炸物
比我想像中好食,擺上台嘅時候仲係熱辣辣,應該係新鮮即炸。 咁多款炸物,一定要食一口芝士同榴槤貓山王。三角形果舊係一口芝士,圓形波波既樣係榴槤貓山王。一口芝士入邊真係好多芝士😍😍雖然食落去好滯,但真係令人好滿足。至於榴槤貓山王更加令人回味無窮,如果你同我一樣係榴槤控,咁你一定唔可以錯過,因為佢真係勁重口味,好好食😍😍我總共食左3粒🙈

煮食
叫咗蟹粥同燉雞湯,蟹粥係推介,同意真係必食,個粥好足料,見到好多蟹腳,食落綿綿地又有蟹香,但大家食既時候要小心碎骨。我朋友覺得小咸,但我覺得岩岩好,同埋食左咁多生冷野食番碗熱粥岩晒。我地叫左一人一碗蟹粥都食得晒😋個雞湯都係足料又濃味,兩個人share岩岩好。

飲品
飲品除左雪櫃既罐裝飲品之外,仲有幾款果汁同清酒,我哋除咗攞住解茶之外,就叫咗杯熱清酒,支酒都幾易入口。

甜品
每人都會送一杯Häagen-Dazs雪糕,仲要有得簡季節限定口味。我叫咗一杯芝士麻薯,我朋友就要焦糖味兩個都好好食😍我地食得好飽都試左幾款甜品,其他款式黎講我覺得抹茶大福都幾好食,唔會太甜,外皮煙靭,食到淡淡的綠茶味。

整體覺得呢間cp值幾高,雖然食物款式可能未夠其他大喜屋咁多,但勝在每樣質素都幾好,而且環境吾錯,坐得幾舒服,會再黎食呀😋
2018-11-23 142 瀏覽
今晚,我同女朋友去左尖沙咀間大喜屋食放題。佢一見到2本叫野食既簿就好開心~由A至M,又真係幾多款。一開始,梗係食前菜先啦,蟹籽沙律、枝豆同八爪魚都幾好味,每份少少地,就可以食多好多款!之後,食左牛肉鍋,個牛肉即時整熟,都幾香口。當女朋友好開心咁食緊刺身既時候,我就係度食芝士焗蠔,隻蠔大大隻,食完再ENCALL就知幾好味!另外,仲好想推薦佢個wasabi,因為夠哂辣,令d野食更加入味。仲有好想推介佢個天婦羅蝦同蟹柳,我同女朋友又係食完再食~個炸粉唔厚又香口!第一輪刺身唔記得影相,第二輪再食左虎蝦、鮑片同甜蝦,因為最中意呢三樣~真係好鮮味!最後,黎個好鮮甜既海膽手卷!d海膽真係好鮮味,2個人加埋食左9個手卷~哈哈!最後女朋友已經食唔落甜品,我就食左個Haagen-Dazs既雪糕,埋單$238加一,抵!

2018-11-13
2018-11-22 135 瀏覽
平時返工去大喜屋只可以食定食,因為冇太多時間。今日放假就拉埋朋友一齊嚟食下久違嘅放題!!我哋一點去到,原來lunch嘅放題時間係去到下晝三點,所以都有兩個幾鐘食,唔錯!刺身每次食放題嘅時候,都會第一時間叫刺身!呢度嘅刺身種類都幾多,有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦、虎蝦、鮑片、長腳蟹腳等等,每款都好新鮮,唔會有雪藏味!而且上菜嘅份量好足,真係寫幾多件就黎幾多件,唔錯!海膽手卷呢個海膽手卷上枱嘅時候塊紫菜好脆,而且海膽嘅份量都唔少,成個手卷又唔會好大,好食!壽司呢度除咗平時食開嘅壽司之外,仲有一啲特色壽司,所以我哋每款都嗌左兩件試吓!就好似黑松露吞拿魚壽司、芒果龍蝦花之戀、芝士黑毛豬壽司、魚子蘆筍煙三文魚壽司,每款都好有特色!味道好新鮮又夾,推介!食完生冷野又係時候食啲熱食!炒牛柳粒平日嚟食定食嘅時候都會嗌佢個炒牛柳粒定食,所以而家食放題都要嗌呢個回味一下🤣🤣 牛柳粒炒得好香,而且肉質好腍,好食!!烤羊架呢一個烤羊架真係非常驚喜!羊架唔會好乾身,而且肉質幾厚,咬落去嘅時候好juicy!可惜食呢個嘅時候已經好飽,如果唔係我哋一定會再嗌多round!!!甜品食放題嘅話每人都會送一個高質雪糕,我哋

刺身

海膽手卷

壽司

食完生冷野又係時候食啲熱食!

炒牛柳粒

烤羊架

甜品
放題嘅話每人都會送一個高質雪糕,我哋就分別揀咗Movenpick同埋Häagen-Dazs,平時呢兩款雪糕係出面買都幾貴,而家呢度唔使加錢就可以食到,抵食!

每次食放題都會食到好飽,呢餐都唔例外,滿足!😆
午餐