2024-03-07 1483 瀏覽
主打日式一人火鍋嘅放題店大將最近推出和風羊腩煲,啱哂最近寒冷嘅天氣。食完羊腩之後更可以加入牛肉、豬肉、海鮮同埋其他配料變成shabushabu,暖胃又暖身。餐廳主打日式木系風格,燈光柔和,座位舒適闊落,環境整潔衛生,店員上菜快捷,服務態度都唔錯。澳洲和牛牛小排.嚴選和牛胸腹眼選擇咗呢個套餐嘅120分鐘放題,一坐低店員送上嚐味頭盤一碟,裏面分別有牛舌,嚴選和牛胸腹眼、鮑魚兩隻,廣島蠔兩隻。和牛牛小排脂肪多,肉質甘甜,牛味濃郁;和牛胸腹眼油花豐富均勻,質感軟腍。和風羊腩煲羊肉份量非常足料,充滿羶香,肉質鮮嫩,羊腩燜得惹味,羊腩近肋骨位嘅脂肪部位好香,好有咬口。除咗羊肉口感豐富外,亦具有暖胃驅寒、溫補氣血、開胃健脾之功效,非常健康。煲內嘅枝竹吸收咗醬汁同埋羊肉精華,食起嚟特別香濃。牛豬雞羊海鮮及其他配料店內另有多達28多款牛豬雞羊海鮮同埋其他配料可以向店員落單,牛肉有嚴選Prime牛肩肉、美國牛肩肉、美國牛板腱、滑牛肉、麻辣滑牛肉、一口牛肉粒、牛胸爽、牛百葉;豬肉有熊本豬梅花肉、伊比利亞五花肉;雞肉有昆布漬雞肉;羊肉有特選羊卷肉。海鮮有日本帶子、海蝦、青口杭州黑魚片、花膠、水魷魚、蝦滑、沙白
主打日式一人火鍋放題店大將最近推出和風羊腩煲,啱哂最近寒冷嘅天氣。食完羊腩之後更可以加入牛肉、豬肉、海鮮同埋其他配料變成shabushabu,暖胃又暖身。餐廳主打日式木系風格,燈光柔和,座位舒適闊落,環境整潔衛生,店員上菜快捷,服務態度都唔錯。

澳洲和牛牛小排.嚴選和牛胸腹眼

和風羊腩煲

牛豬雞羊海鮮及其他配料

海鮮有日本帶子、海蝦、青口杭州黑魚片、花膠、水魷魚、蝦滑、沙白同埋大蟹棒;其他配料有即炸午餐肉、即炸響鈴、雲吞及魚皮餃。
嚴選Prime牛肩肉筋比較少,油脂比例多,牛肉味濃郁;伊比利亞五花肉肉味濃,肉質鮮嫩多汁;海鮮方面,杭州黑魚片好滑嫩,入口即溶,沙白好新鮮大隻,味道帶有鹹味。海蝦新鮮,口感彈牙。
其他配料方面,即炸午餐肉上枱時熱辣辣,厚切香口,唔使落火鍋都可以即食。即炸響鈴非常薄脆,放入火鍋輕輕一淥就可以食,響鈴掛滿了濃郁嘅湯汁,好惹味。

自助區
自助區有各式蔬菜、丸類、炸物、前菜、即食麵、烏冬、醬料區、雪糕機、刨冰機、甜品同埋飲品,種類非常豐富。蔬菜有娃娃菜、生菜、冬菇、金針菇等;前菜有泡菜、中華沙律、涼拌青瓜;炸物有炸雞同埋炸餃子;甜品有泡芙、杯裝布甸、蛋糕等。
飲品方面有大將自家製茶;韓國樂天忌廉溝鮮、蘆薈汁;屈臣氏白檸味汽水;凱米諾椰汁等。
最特別係可以自製日式刨冰,係波子汽水嘅味道,好清爽;同埋有窩夫機,可以自製窩夫,整完可以加雪糕同其他配料;另外有一個關東煮自助區,有雞蛋、蘿蔔、蒟蒻、海帶結、竹輪等提供。
2024-02-27
  • 澳洲和牛
2024-03-07 84 瀏覽
呢幾排天氣又凍咗,凍冰冰梗係去打邊爐啦,今次我哋選擇咗澳洲和牛牛小排火鍋放題$368 ,120分鐘~呢度湯底已經好多選擇;和風舞茸菇野菌湯、花生沙嗲湯、和風羊腩煲、雞白湯、麻辣味噌湯、昆布湯……等等我哋今次揀咗羊腩煲&雞白湯,羊腩炆得好好食,份量都好多,雞白湯奶白色,好滑又好香~一坐低店員就會幫你準備頭盤,有澳洲和牛牛小排,拼盤有和牛胸複眼、鮑魚、廣島蠔。之後追加就叫店員幫手落單,或者出面有自助區,自助餐區可以選擇蔬菜,丸類,粉麵類、炸物、餐前冷盤小食、仲有甜品區同埋飲品區,選擇種類非常多,好豐富~

2024-03-06 48 瀏覽
天氣驟降,又到火鍋時間~這次來到位於旺角T.O.P Food Court的大將🍲💝收費我們選了澳洲和牛牛小排和嚴選和牛胸腹眼套餐,每位$368,限時120分鐘。還送嚐味頭盤一碟(包括:鮑魚2隻、廣島蠔2隻、牛舌和牛胸腹肉)💝湯底湯底有10款可選,本身想試和風羊腩煲,但當天售罄,所以我們選了和風舞茸菇野菌湯(+$10) 和雞白湯。💝火鍋配料火鍋配料選擇也不少,除了肉類和海鮮需要向職員下單外,其他配料可於自助區揀選~個人推薦澳洲和牛牛小排和和牛胸腹眼,肉質嫩滑,牛味重。💝飲品除了汽水外,還有其他飲品可供選擇,包括:焙茶、清涼爽和椰汁飲品等。💝甜品甜品方面有軟雪糕🍦,刨冰🍧和自製格仔餅🧇 再配上自己喜歡的配料~🔱另有加一服務費
天氣驟降,又到火鍋時間~
這次來到位於旺角T.O.P Food Court的大將🍲

💝收費

💝湯底
湯底有10款可選,

💝火鍋配料
火鍋配料選擇也不少,
除了肉類和海鮮需要向職員下單外,其他配料可於自助區揀選~

個人推薦澳洲和牛牛小排和和牛胸腹眼,肉質嫩滑,牛味重。

💝飲品

💝甜品

🔱另有加一服務費
今日嚟到旺角,其中一個最熱門嘅商場,TOP地庫食sha bu sha bu,一人一煲。餐廳有提供唔同價位嘅菜單選擇,主要係牛肉嘅產地有小小唔同。澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)若果點咗呢個任食套餐餐廳方面都會送嚐味頭盤一碟,裏面分別有(鮑魚兩隻,廣島蠔兩隻,牛舌同埋牛胸複眼),餐廳同時間亦都有做優惠,follow返餐廳社交平台可以免費升級+$10湯底😬今日其中一款湯底,揀咗羊腩煲湯底,羊肉份量非常足料,亦都冇羊肉酥味,怕食羊嘅朋友唔使驚。另一半免費升級和風舞茸菇野菌湯,菇唔多,但可以自己係自助區拎再加入去,清甜之餘,意外地同牛肉一齊會愈煮愈濃稠,愈煮愈入味。肉方面,叫得$368呢個餐,當然Encore最多就係澳洲和牛牛小排及嚴選和牛胸腹眼,餐廳都保持到每一轉肉嘅質素,唔會話第一轉係最靚,其他嗰啲就質素下降,牛肉油花都好平均。肉類共有15款,我地主要食和牛,其他款都無點😂海鮮方面質素都OK唔會食落去成浸雪味,本身係熟蝦,但都唔會話煮一陣就霉哂。另外仲有青口、水魷魚、蟹棒、午餐肉等等。落單方面餐廳採用比較傳統係人手落單,有別於而家其他任食火鍋餐廳。其餘都係自助區拎,菜類都好新

澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)

羊腩煲湯底
和風舞茸菇野菌湯

肉類
羊肉
蝦、帶子

關東煮

其餘都係自助區拎,菜類都好新鮮,有豆苗、菜心、娃娃菜,我拎勁多豆苗,配菇湯啱哂,仲有平時任食火鍋必有嘅丸類、麵、菇類、粟米、冬瓜等。仲有少見嘅關東煮、小食、甜品,有窩夫機、刨冰機。

任飲啤酒

飲品方面餐廳都有提供汽水機同埋雪櫃自助飲品吧,亦都可以選擇加$48升級啤酒或者清酒任飲,美中不足嘅係落單嘅時候只可以二選一,魚與熊掌,不可兼得。
羊腩煲湯底
和風舞茸菇野菌湯
肉類
羊肉
任飲啤酒
2024-02-29 71 瀏覽

2024-02-28 71 瀏覽
朋友好鐘意打邊爐,咁岩大家都未試過呢間餐廳,所以一致決定要黎試下🤭作為番茄控既我第一時間揀左海老濃湯完熟番茄湯底🍅 相反,朋友仔一睇到有個羊腩煲,即刻雙眼發光,揀左和風羊腩煲🍲 一人一個湯底吾洗爭好方便😌澳洲和牛牛小排火鍋放題限時120分鐘,可以任食澳洲和牛牛小排、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、美國牛肩肉等牛肉🐮 仲有吾同既豬、雞、羊,食肉獸一定會好滿足😋海鮮有日本帶子、黑魚片、蝦滑、沙白、海蝦、魷魚、花膠等,岩晒一班女性朋友仔👏🏻👏🏻自助區仲有吾少既小食、飲品、甜品、蔬菜、調咪料,款式真係好多👍🏻

2024-02-25 80 瀏覽
大將.羊腩邊爐一鍋上今次去TOP食飯主打一個玩心重天氣凍左又係想食羊咁朋友知道大將出左羊腩邊爐又口痕痕去試下啦今次點的是  澳洲和牛牛小排火鍋放題一人一個湯底我們點了1個羊腩湯+ 海老濃湯完熟番茄此店裝修為日系和風乾淨企理正常應有的前菜都有盡有更有特色關東煮飲品有1個,可以自助任取更有自助汽水機、咖啡機、刨冰機實現食冰自由!呢碟小食拼盤,自己搞的炸雞、餃子、玉子燒都有水準正常的日本八爪魚、中華沙律唔會錯介紹番個湯底海老濃湯完熟番茄係的確濃香,番茄已經融入其中用來灼肥牛係得既,因為番茄肥牛是不會錯的羊腩湯底係包厚肉羊腩的肉汁好入味香濃肉質好吃,帶連皮,彈形朋友試左,說夠晒風騷,是正宗羊味份量再多D就更好和牛牛小排係夠香,夠滑無論在哪個湯底灼來吃都滋味鮑魚和生蠔都是wellcomeBOX唔好睇鮑魚細細隻,食落好夠鮮味!蠔肉係漲卜卜,都係好鮮英!蝦滑、帶子、蝦子、花膠都好出色蔬菜盤自己砌的,款式也很多,夠晒新鮮此店最吸引大人細路都係呢部機!自製窩夫,有晒教學,好簡單成品仲好好食!跟進步驟,7秒就可以食想脆身D,再加多幾秒我加左朱古力醬同焦糖醬口感香脆甜美,係唔錯的甜品!大將(旺角店)旺角彌敦
大將.羊腩邊爐一鍋上

乾淨企理正常
應有的前菜都有盡有
更有特色關東煮
飲品有1個,可以自助任取
更有自助汽水機、咖啡機、刨冰機
實現食冰自由!

呢碟小食拼盤,自己搞的
炸雞、餃子、玉子燒都有水準
正常的日本八爪魚、中華沙律唔會錯

介紹番個湯底
海老濃湯完熟番茄
係的確濃香,番茄已經融入其中
用來灼肥牛係得既,因為番茄肥牛是不會錯的

羊腩湯底係包厚肉羊腩的
肉汁好入味香濃
肉質好吃,帶連皮,彈形
朋友試左,說夠晒風騷,是正宗羊味
份量再多D就更好

和牛牛小排係夠香,夠滑
無論在哪個湯底灼來吃都滋味
鮑魚和生蠔都是wellcomeBOX
唔好睇鮑魚細細隻,食落好夠鮮味!
蠔肉係漲卜卜,都係好鮮英!

蝦滑、帶子、蝦子、花膠都好出色
蔬菜盤自己砌的,款式也很多,夠晒新鮮

此店最吸引大人細路都係呢部機!
自製窩夫,有晒教學,好簡單
成品仲好好食!
跟進步驟,7秒就可以食
想脆身D,再加多幾秒

我加左朱古力醬同焦糖醬
口感香脆甜美,係唔錯的甜品

大將(旺角店)

#和牛  #shabushabu
#dessert #Chill
#beef

#wine #coffee
#food #foodporn #instafood #amazing
#sweet #fresh #tasty #delish #eating
#foodpic #相機先食 #eat
#hungry #foodgasm
#好味 #love #follow4follow
#tbt #happy
2024-02-25 68 瀏覽
今日係旺角食左間打邊爐,有羊腩煲湯底!勁正!。我地叫左「澳洲和牛牛小排放題餐$368」120分鐘嘅食之放題!有:嚴選嘅和牛胸腹眼,質感鮮嫩,每一口都帶嚟濃郁嘅和牛風味。。一人一鍋可以自選湯底,如果加錢食羊腩煲只係+$35,真係好豐富!湯底鮮甜,加埋滑嫩嘅羊腩,令湯底更加濃郁,味道更加豐富。。仲奉送嘗味頭盤,包括:有鮑魚2隻、廣島蠔兩隻、牛舌、牛胸腹眼,真係一個豪華嘅開胃享受!鮑魚鮮美彈牙,廣島蠔新鮮多汁,牛舌同牛胸腹眼都帶嚟嘅嫩滑口感,令人食指大動!。除咗以上嘅美食,仲有其他各式各樣嘅配料任你自助!澳洲和牛牛小排、熊本豬梅花肉、日本帶子、花膠、牛栢葉同埋即炸午餐肉,每一樣都好吸引人!。最後當然唔少得嘅甜品同飲品自助!可以盡情享受各式甜品同飲品。
今日係旺角食左間打邊爐,有羊腩煲湯底!勁正!

T.O.P地庫有唔少食肆,見到有一人一鍋既邊爐放題,有得自製窩夫😛又幾得意喎~經開飯訂$298以上既套餐可以享有全單85折/4人同行1人免費既優惠😛💫 澳洲和牛牛小排·嚴選和牛胸腹眼 成人$368 小童/長者$268湯底揀左新出既羊腩煲同海老濃湯完熟蕃茄湯🍅,羊腩煲羊腩份量幾多,而且唔會太肥。湯底幾濃郁惹味,唔使額外點醬都夠味。配料方面首先會先送上嘗味頭盤,包括鮑魚×2、廣島蠔×2、牛舌同牛胸腹眼😁之後就可以瘋狂點肉同海鮮😆自助區分左丸類同蔬菜區,丸類較有特色既有龍蝦滑丸、金沙魚蛋、墨魚餅等;仲有三款麵類選擇。蔬菜類有豆苗、萵笋、蟲草花、粟米、菇類等。仲有簡單既熟食前菜,例如關東煮、炸雞、地瓜香芋丸同炸餃子;中華沙律、泡菜同芝麻八爪角。套餐包既牛肉選擇較多,encore必點有澳洲和牛牛小排、仲有和牛胸腹眼、嚴選Prime牛肩肉、麻辣滑牛肉、牛胸爽等;🐷類有熊本豬梅花肉、嚴選伊比利亞五花肉;🐥就係昆布漬雞肉,另外海鮮就有海蝦、日本帶子、沙白、水魷魚、杭州墨魚片等。少量既配料有響鈴、魚皮餃、雲吞同即炸午餐肉😝留意返呢度係要同店員落單點菜喔甜品就有杯裝小甜品,仲可以自製窩夫,幾有玩味🤣

甜品就有杯裝小甜品,仲可以自製窩夫,幾有玩味🤣

2024-02-18 79 瀏覽
120分鐘火鍋任食食到飽😍!依間日式火鍋店位置好方便,就喺TOP地庫~有分4個放題套餐,共有8個湯底可選,個個香濃足料,配上任點高質肉類、丸類、菜類、麵類、海鮮類、飲品及甜品。上菜速度好快,自助區有熟食、飲料及醬汁😚 火鍋店氣氛熱鬧,人流多 記得提早預約!💖💖💖食評💖💖💖🥘我哋揀咗「和風羊腩煲」及「日高昆布湯」湯底十分濃郁鮮美,好有特色🤤🐮澳洲和牛牛小排放題套餐🐮 $368/位火鍋放題還附送了一碟嘗味頭盤,其中包括了鮑魚、廣島蠔、牛舌和牛空腹眼包括多款肉類:安格斯牛小排和和牛空腹眼,這些都是高品質的牛肉。除了牛肉,這個火鍋放題還提供了其他豐富的食材選擇。你可以品嚐到美國牛肩肉和嚴選Prime肉肩肉,濃郁的牛肉風味。另外還有一口牛肉粒、滑牛肉和麻辣滑牛肉,這些都是讓人垂涎欲滴的肉品。也提供了熊本豬梅花肉,它是優質的豬肉部位,肥瘦相間,口感鮮嫩除了肉類,這個火鍋放題還提供了多種海鮮選擇。你可以品嚐到日本帶子、沙白、海蝦、杭州黑魚片和大蟹棒,這些都是新鮮美味的海鮮,為火鍋增添了豐富的口感和風味自助區有豐富小食、甜品及飲品😚

💖💖💖食評💖💖💖

🐮澳洲和牛牛小排放題套餐🐮 $368/位

自助區有豐富小食、甜品及飲品😚
2024-02-14 99 瀏覽
本身都無諗過要寫食評,第一次食大將係將軍澳果間,態度服務樣樣好,野食又齊,坐得舒服。旺角呢間大將,服務態度差,落單上菜速度慢,唔會主動行埋黎問洗唔洗落單,個個掂行掂過,體驗感極差,唔會再幫襯旺角大將。無下次
無下次
首先講位置非常方便,旺角地鐵站出嚟無縫接駁,食物種類豐富,整體種類很豐富,最近嘅主題係同樂天熊仔餅聯乘,都幾得意🔺澳洲和牛牛小排套餐(120分鐘)星期一至四特別有150分鐘,時間方面非常足夠可以選擇一人一鍋唔使爭,鍋底選擇都幾豐富,我就加$10要咗椰子雞煲火鍋,用上純椰子水好清甜,雞肉仲可以無限添加,鍋底都幾清甜,而且無咁熱氣,朋友揀壽喜燒湯正常發揮每人一份頭盤雖然冇得追加,但係質素都唔錯,分別有兩隻鮑魚、廣島蠔、和牛牛胸腹,牛舌肉類方面首選澳洲和牛牛小排、牛胸腹眼、Prime牛肩肉、肥瘦適中,仲好多唔同品種靚牛,海鮮方面,選擇多幾多,有日本帶子、沙白、水魷魚和蝦滑也不錯,超易回本自助區方面都很多選擇,唔單止有火鍋配菜,關東煮、仲有即食前菜如八爪魚、中華沙律等,炸雞小食、仲要記得留肚食甜品,甜品方面有自製窩夫餅、雪糕,加埋樂天熊仔餅落去都幾有特色—————————————————大將 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
自助區方面都很多選擇,唔單止有火鍋配菜,關東煮、仲有即食前菜如八爪魚、中華沙律等,炸雞小食、仲要記得留肚食甜品甜品方面有自製窩夫餅、雪糕,加埋樂天熊仔餅落去都幾有特色
—————————————————

大將 (旺角)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • 澳洲和牛
  • 自助食品區
  • 椰子雞湯底
2024-02-06 81 瀏覽
今日天氣凍凍地我地決定要去打邊爐我地去左旺角TOP 呢間大將火鍋竟然有澳洲和牛牛小排任食仲有和牛胸腹眼、牛胸爽!除左和牛同日本豬呢個餐仲可以任食幾款海鮮當中最好食嘅係佢地嘅帶子爽口彈牙架沙白每隻都大大粒好鮮甜另外呢度嘅特色就係一人一鍋可以揀自己鍾意食嘅湯底之餘又比較衛生啲我就揀左蕃茄蝦湯蕃茄味好濃郁!我仲自己再加啲蕃茄同南瓜落去所以會愈煲愈甜唔會變淡沙嗲湯都好正加水之後可以自己去醬料區再拎啲沙茶醬加落去最後記得再加一個公仔麵同埋加啲和牛牛肉咁就係香港人最愛嘅高級版沙嗲牛肉公仔麵除咗肉類任食之外佢哋都有啲蔬菜、丸類、麵類同埋小食可以自取推薦要試炸雞!外脆內嫩,勁多肉汁打完邊爐記得要食甜品佢哋除咗有軟雪糕機之外仲可以自製窩夫可以加埋熊仔餅落去又玩又好味!雖然價錢唔平但係下次都會再嚟
今日天氣凍凍地
我地決定要去打邊爐

我地去左旺角TOP 呢間大將火鍋
竟然有澳洲和牛牛小排任食
仲有和牛胸腹眼、牛胸爽!

除左和牛同日本豬

加水之後可以自己去醬料區再拎啲沙茶醬加落去
最後記得再加一個公仔麵同埋加啲和牛牛肉
咁就係香港人最愛嘅高級版沙嗲牛肉公仔麵
除咗肉類任食之外
佢哋都有啲蔬菜、丸類、麵類同埋小食可以自取

推薦要試炸雞

又玩又好味!

雖然價錢唔平
但係下次都會再嚟
2024-02-05 91 瀏覽
📍旺角 《大將》     #自製窩夫𝐱任食火鍋  平時經過旺角𝐓.𝐎.𝐏都會落地底美食廣場,食吓唔同餐廳同小食,原來開咗間放題火鍋,平日夜晚已經好多人排隊,天氣咁凍緊係打個邊爐🍲  ✨澳洲和牛牛小排𝐱嚴選和牛胸腹眼餐 $𝟑𝟔𝟖 餐廳係一人一鍋,我哋揀咗兩個湯底海老濃湯完熟蕃茄湯🍅 同雞白湯,雞白湯幾好,清清地可以食到食材原味,淥菜一流。每個套餐都有一個前菜拼盤,有生蠔、鮑魚同牛舌片,不過當日鮑魚賣晒🥺 轉左魷魚片俾我哋  🐮澳洲和牛牛小排牛味比較重,有咬口。如果中意食入口即溶就嗌和牛胸腹眼,脂肪比例較高,仲好軟諗。安格斯牛小排就偏瘦。任食牛肉岩哂牛魔王😈 🐷豬肉叫左熊本豬梅花肉、西班牙五花肉片,切到薄片好易熟,梅花肉諗身幾好味但食個時小心有啲碎骨片🤔  🦑海鮮方面就叫咗帶子,都幾鮮甜,食落有帶子味。海蝦本身諗住應該係生嘅,但上菜已經係紅色熟左🙈第一次見,但食落又有蝦膏幾新鮮🦐杭州黑魚片本身有調味辣辣地,食落似水煮魚嘅魚片,仲好軟滑👍🏻  即炸午餐肉係茶餐廳早餐熱辣辣既水準,已經可以即食,正🤤 牛栢葉切得夠大塊,唔會太散又爽口。  🍧甜品方面,有得自製窩夫雪糕,少女心爆發,加埋熊仔餅🐻朱
📍旺角 《大將》
#自製窩夫𝐱任食火鍋
平時經過旺角𝐓.𝐎.𝐏都會落地底美食廣場,
食吓唔同餐廳同小食,原來開咗間放題火鍋
平日夜晚已經好多人排隊,天氣咁凍緊係打個邊爐🍲

✨澳洲和牛牛小排𝐱嚴選和牛胸腹眼餐 $𝟑𝟔𝟖
餐廳係一人一鍋,我哋揀咗兩個湯底
海老濃湯完熟蕃茄湯🍅 同雞白湯,雞白湯幾好,
清清地可以食到食材原味,淥菜一流。
每個套餐都有一個前菜拼盤,有生蠔、鮑魚同牛舌片,
不過當日鮑魚賣晒🥺 轉左魷魚片俾我哋
🐮澳洲和牛牛小排牛味比較重,有咬口。
如果中意食入口即溶就嗌和牛胸腹眼,
脂肪比例較高,仲好軟諗。安格斯牛小排就偏瘦。
任食牛肉岩哂牛魔王😈
🐷豬肉叫左熊本豬梅花肉、
西班牙五花肉片,切到薄片好易熟,
梅花肉諗身幾好味但食個時小心有啲碎骨片🤔
🦑海鮮方面就叫咗帶子,都幾鮮甜,食落有帶子味。
海蝦本身諗住應該係生嘅,但上菜已經係紅色熟左🙈
第一次見,但食落又有蝦膏幾新鮮🦐
杭州黑魚片本身有調味辣辣地,
食落似水煮魚嘅魚片,仲好軟滑👍🏻
即炸午餐肉係茶餐廳早餐熱辣辣既水準,
已經可以即食,正🤤 牛栢葉切得夠大塊,
唔會太散又爽口。

🍧甜品方面,有得自製窩夫雪糕,
少女心爆發,加埋熊仔餅🐻
朱古力醬,砌個靚靚甜品收尾,打卡一流🥰
味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎
性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
2024-01-25
2024-01-29 111 瀏覽
今日嚟到TOP呢間火鍋店🫶🏻120分鐘任食火鍋,無限量享受🍡🍡自助區太豐富喇🙌🏼佢哋有炸餃子同炸物❄️炸到金黃香脆😋🥟🍤甜品🍮自助區有好多款甜品可以揀擇🫡最吸引我嘅係可自製沙冰同格仔餅🧇自己揀擇心水嘅配料,綿密嘅沙冰加埋甜甜嘅醬汁🥹一碗冰涼嘅沙冰真係令人陶醉💕🍨🍪🍥火鍋🍲多款湯底可自選🍡澳洲和牛牛小排🥩🔥肉質鮮嫩,一放入湯底就即刻變得好滋味❤️❤️每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣同豐富嘅肉汁😋🍖和牛胸腹眼🥩🌟呢款牛肉嫩滑多汁,肉質十分細緻。🫣每一口都能感受到嘅肉汁爆發,啖啖肉香都令人回味無窮❄️❄️🌟嚴選Prime牛肩肉🥩佢嘅肉質緊實彈牙,每一口都有嚼勁 🥰🥰肉汁豐富,帶有濃郁嘅牛肉香味。即使煮熟咗,都保持住咁嘅嫩滑口感🍪🍪💪🥩😋安格斯牛小排🥩🔥每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣同柔軟嘅口感😍🍖熊本豬梅花肉🐖💕:經過火鍋湯底嘅滋潤烹調,豬肉更加嫩滑美味💕😍🐖昆布漬雞肉🍗🌟雞肉經過昆布漬嘅處理,令味道更加鮮美豐富🍱🌟😋🍗蝦滑🍤係一種由新鮮蝦肉製成嘅美味食材。啖啖蝦滑加埋其他🤣回味無窮💥😍🍤

自助區太豐富喇🙌🏼

嚴選Prime牛肩肉🥩

安格斯牛小排🥩🔥
每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣同柔軟嘅口感😍🍖

熊本豬梅花肉🐖💕:
經過火鍋湯底嘅滋潤烹調,豬肉更加嫩滑美味💕😍🐖

昆布漬雞肉🍗🌟
雞肉經過昆布漬嘅處理,令味道更加鮮美豐富🍱🌟😋🍗

蝦滑🍤