2023-11-28
好耐冇去過旺角行街又想食日本嘢,咁啱經過兆萬對面見到佢2樓有一間叫做大山日本料理嘅餐廳,網絡嘅價錢都相對親民,而且選擇好多,所以我同朋友就入去一齊食咗個lunch啦我哋當日佢係平日2點,餐廳都有唔少嘅客人,佢除咗有lunch set之外亦都可以散叫咁但係因為今次我哋想食多啲唔同嘅嘢share啦,所以我哋散叫。基本上你想搵到嘅嘢食種類都有,例如串燒,刺身壽司蕎麥麵等等咁我今日呢就嗌咗鰻魚卷每一嚿嘅份量都好足夠嘅,一條佢就分開咗六嚿每一嚿上面都有一大片嘅鰻魚淋上咗個鰻魚汁再加埋飯裏面嘅青瓜,蛋,蟹柳,口感非常豐富。之後我哋都有叫到牛肉壽喜燒呢一個壽喜燒嘅配料都好豐富當中包括豆腐娃娃菜金菇等,牛肉嘅份量都唔少㗎,配埋白飯食,簡直係一流!最後我哋仲叫咗雞泡魚乾同埋豚肉生薑燒雞泡魚乾用嚟做一個前菜係非常之正,因為佢甜甜地燒得好香脆,簡直係最佳嘅送酒良品熱豚肉三根燒肉都做得不過不失嘅豚肉嘅份量又係超級多配上洋蔥蘑菇食落去好多層嘅口感,重點又唔會話太過重口味,所以亦都係唔錯嘅
基本上你想搵到嘅嘢食種類都有,例如串燒,刺身壽司蕎麥麵等等
咁我今日呢就嗌咗鰻魚卷
最後我哋仲叫咗雞泡魚乾同埋豚肉生薑燒