2天前 0 瀏覽
大快活將軍澳唐俊街11號寶盈花園商場地下9號舖今早趕著去將軍澳跑跨灣大橋,只有入左將軍澳才食早餐,原來出左將軍澳地鐵站A出口,就見到對面有大快活。我食左個 S01精選餐:煎雙蛋,淨牛油厚多士,細火腿幼麵,熱阿華田。雙蛋今日煎得好靚,厚多士香脆,細火腿幼麵份量剛好,飲哂杯阿華田,好去做運動。
大快活
將軍澳唐俊街11號寶盈花園商場地下9號舖

2024-04-19 20 瀏覽
叉燒炒蛋配白飯,是日燉湯及中國茶 湯唔算熱,係暖,有好多肉片,少「鞋」,味道一般啦成個餐份量好大份,飯又大碗但飯較硬身,炒蛋幾香甜,有陣陣蔥味,叉燒肉質較「鞋」不過都有蜜汁既甜味。結論🫰份量大,出餐快🫰炒蛋送飯正⚡️呢個價錢可以有更多餐廳選擇🎡餐廳資料餐廳名稱:大快活餐廳地址:將軍澳唐俊街11號寶盈花園商場地下9號舖
叉燒炒蛋配白飯,是日燉湯及中國茶

叉燒炒蛋飯

湯唔算熱,係暖,有好多肉片,少「鞋」,味道一般啦

結論
🫰份量大,出餐快
🫰炒蛋送飯正
⚡️呢個價錢可以有更多餐廳選擇

🎡餐廳資料
餐廳名稱:大快活
餐廳地址:將軍澳唐俊街11號寶盈花園商場地下9號舖
2024-03-13 41 瀏覽
有一日見到lkh po咗個story👓唔通想進軍埋Foodie界?💡🤡今次要跟住lkh去試下大快活嘅下午茶,實測一下係咪真係咁好食呢😋去到原來唔係間間分店都有五香肉丁煎蛋即食麵🤣🤣🚁同款實測宣布失敗🥢🥲🥲最後叫咗個同系列嘅沙嗲牛肉即食麵🤣🤫食評同lkh差唔多啦🤓😌1️⃣ 沙嗲牛肉即食麵 $34沙嗲味唔重無乜層次,但快餐水準差唔多啦!麵軟硬適中,食到尾都唔會好淋,而且牛肉份量都幾多!2️⃣ 即煎西多士+蜜味燒雞髀+粒粒紅豆冰 $46

1️⃣ 沙嗲牛肉即食麵 $34

2️⃣ 即煎西多士+蜜味燒雞髀+粒粒紅豆冰 $46
2024-02-13 43 瀏覽
我今早約左好友去將軍澳,行將軍澳跨灣大橋。最方便快捷的早餐,就是去將軍澳中心的大快活。我點左B06的即炸吉列豬扒+阿活脆邊煎雙蛋$39.5,餐飲係東咖啡。豬扒賣相不錯,外脆內腍,煎雙蛋也是十分美味。

2023-11-24 36 瀏覽
天氣一凍小小就會好想食煲仔飯,但有做煲仔飯既餐廳唔多,或者要去到好遠先有得食。今日睇到大快活廣告話出煲仔飯,仲要好似好講究咁,一於落樓下買個外賣試下咩料子。煲仔飯款式當然無其他餐廳咁多啦,但基本既臘腸、排骨、滑雞、肉餅都有,我個人比較貪心,揀左3併,臘腸併牛肉餅併鱆魚肉餅煲仔飯。牛肉餅食落似牛肉球,但唔會太淋,仲有啲咬口。鱆魚餅就比較彈牙,鮮味都好夠。臘腸都唔比出面差。成個飯都只係$62,如果退返個煲仲有堂食$8現金券,性價比真心高。

2023-11-23
外賣自取