餐廳: 大快活
資訊:

2023-09-02 133 瀏覽
話說今日打風打算落去大快活 食個早餐去到非常多人點咗個外賣 都要等半個鐘頭先有攞咁就貨員都講明要等半個鐘可以但係到我攞單嘅攞餐嘅時候呢返到屋企發現到 我鎖定嘅嘢唔齊全我點咗個上海麵肉 雪菜肉絲上海麵 茄炒蛋多士配咗杯熱檸檬茶但返到屋企只有麵包雞蛋茶冇咗會面打電話落去冇人聽只好再落去一次 話你個職員知點解會少咗會面佢只係講對唔住並冇解釋點解會少咗太令人失望啦真係你少咗唔緊要咁你都要畀個膠袋人係忙中有錯呀定係畀漏咗呢你畀漏咗你出單嘅時候你冇檢查清楚你係應該要負責任嘅咁即係一句對唔住就算數我覺得太差囉
2023-09-02
30 分鐘 (外賣自取)
2023-08-15 84 瀏覽
今日公司補假,一早訓醒唸住去樓下食個早餐做個好開始,見好耐無幫親過大快活,就入去食下啦!9點幾個餐牌已經有1/3 收左,可能好食都俾人食曬啦!我揀左個炸魚柳炒蛋轉蘿蔔糕,加7.5upgrade 埋個雪菜肉絲米。首先個雪菜肉絲米,我真係食唔到肉絲…食曬成碗都係得兩三粒肉,個湯好味精feel。個蘿白糕好淋好散,而且乜料都無,好似得d蝦米。最後個魚柳好大陣雪味。一切都好bad,短時間內我一定唔會再幫親啦!估唔到退步咁多。

個蘿白糕好淋好散,而且乜料都無,好似得d蝦米。

2023-07-26 50 瀏覽
大快活屯門龍門路43號龍門居地下97A號舖大快活由細食到大不嬲質素都非常好,但係呢間分店真係世界級。。。首先講環境,已經係好唔清潔,四圍都係蚊同烏蠅。。食物嘅味道同其他大快活係完全唔同,明明係同一個集團,連最基本嘅焗豬扒飯嗰個味道都係唔同。。。粟米肉粒飯我寧願去便利店買微波爐嗰種,淨係得啲汁同飯。。冇粟米,肉好古怪,有肉粒火腿煙肉。。好似將早餐啲嘢切碎掉咗落去最過分係連荷葉都有。。。而且一啲味都無好淡好淡。。。簡直將集團質素拉低。。。
大快活
屯門龍門路43號龍門居地下97A號舖

最過分係連荷葉都有。。。
而且一啲味都無好淡好淡。。。

簡直將集團質素拉低。。。

首先來說一下豚肉粥底火鍋。這個火鍋的湯底非常濃郁,裡面加入了豚骨、薑、蔥等調料,讓湯底更加香濃。火鍋裡的食材也非常新鮮,特別是他們的豬肉片非常嫩,吃起來非常入味。另外,他們的配菜也非常豐富,有蘑菇、豆腐、海帶等等,真的讓人吃得非常過癮。接下來是粟米滑蛋魚柳飯。這個菜式的外觀非常漂亮,飯上面放了一塊金黃色的魚柳,搭配上粟米和滑蛋,非常有層次感。魚柳非常鮮嫩,搭配上粟米的清甜和滑蛋的香濃,讓整道菜非常美味。而且份量也很足,一碗飯已經可以讓我吃得很飽足了。總的來說,我非常推薦這家「大快活」餐廳的豚肉粥底火鍋和粟米滑蛋魚柳飯。食材新鮮,湯底美味,配菜豐富,讓人吃得非常過癮。如果你喜歡廣東菜,一定要來試試看這家餐廳。

豚肉粥底火鍋和粟米滑蛋魚柳飯
豚肉粥底火鍋和粟米滑蛋魚柳飯
2022-05-31 184 瀏覽
話說今日因為我老婆唔得閒有事做冇煮飯咁我唯有落去樓下大快活 我本身都係大快活嘅長期擁躉 都食咗好幾年㗎喇其實但係估唔到今次食嗰個鐵板餐會實際水準囉 話說今日嗌個鐵板餐佢跟個麵跟個餐包跟個薯餅 到我到點完餐到攞餐都係十分鐘左右好快咁我攞咗靚咗個餐之後呢就埋位坐低食啦首先我食個麵包麵包實在太晏我相信鴿兩條街都要定死老鼠 其次個薯餅 一啲都食唔到薯仔嘅味道又硬又凍 我覺得呢間分店做嘢好乸西真係唔得 其實都冇乜嘢大期望 只不過就話秦水係醫肚嘅啫食咗咁多年都知道佢啲扒咁上下㗎啦全世界嘅大快活都係統一㗎啦但係估唔到今日竟然會中招 講真句食完今次呢個鐵板餐我相信我短期內唔會再食要等佢個麵包同埋個薯餅呢唔再跟呢個餐嘅就我先有機會再食啦因為我覺得實在太差無法入口
2022-05-31
10 分鐘 (堂食)
好耐前係附近返工啦,Lunch time都係係龍門居個邊食啦,咁唔知食咩好,入左去食大快活,咁岩見到胡椒豬肚湯飯,緊係叫來試下啦,始終自己整都麻煩既野。叫加飯,服務都幾好既,唔會西口西面咁,仲自動識比杯水,幾好服務既。紙巾都比好多我用,幾好。個飯好好味,個湯好好飲豬雞又唔會咬唔爛咁,岩岩好,份量又多,大食仔都夠做呀👍🏿整體:冇得輸
好耐前係附近返工啦,
Lunch time都係係龍門居個邊食啦,
咁唔知食咩好,入左去食大快活,
咁岩見到胡椒豬肚湯飯,緊係叫來試下啦,
始終自己整都麻煩既野。

叫加飯,服務都幾好既,唔會西口西面咁,
仲自動識比杯水,幾好服務既。

紙巾都比好多我用,幾好。

個飯好好味,個湯好好飲
豬雞又唔會咬唔爛咁,岩岩好,
份量又多,大食仔都夠做呀👍🏿

整體:冇得輸
  • 胡椒豬肚湯飯
2020-04-18 327 瀏覽
大快活晚餐 $50一口豚魚飯+煮物日式肉茉汁或咖喱汁奉送飲品鯖魚 煎得剛剛好沒有腥味,肉質鮮嫩豚肉外面香脆 脆爆,肉嫩嫩的配上甜甜肉茉汁(肉碎),滋味😋仍有少量伴菜:荷蘭豆、椰菜關東煮白蘿蔔 、紅蘿蔔、昆布、豆卜條飲品 改為中式湯 超甜粟米🌽、豬𦟌沒有味精,挺不錯

大快活

晚餐 $50
一口豚魚飯+煮物
日式肉茉汁或咖喱汁
奉送飲品

鯖魚 煎得剛剛好
沒有腥味,肉質鮮嫩

豚肉外面香脆 脆爆,肉嫩嫩的
配上甜甜肉茉汁(肉碎),滋味😋
仍有少量伴菜:荷蘭豆、椰菜

關東煮
白蘿蔔 、紅蘿蔔、昆布、豆卜條

飲品 改為中式湯
超甜粟米🌽、豬𦟌
沒有味精,挺不錯
2020-04-16
2020-02-13 57 瀏覽
午餐食咩呢近近地,不如去大快活快餐店先睇睇這星期嘅每周驚喜 (2月10-16日)蜜味燒雞脾拼香煎豬扒飯(配低糖凍綠茶)$40好豐富啊,個人不太喜歡飯改吃意粉🍝大大隻 啖啖肉 惹味 雞脾一小塊薄薄煎香 豬扒,色澤靚靚慢慢咀嚼,好好味仲有啲蔬菜陪伴,包括清甜椰菜、甜豆、紅蘿蔔🥕條餐飲:當然係熱奶茶☕️
午餐食咩呢
近近地,不如去大快活快餐店

先睇睇這星期嘅
每周驚喜 (2月10-16日)

蜜味燒雞脾拼香煎豬扒飯(配低糖凍綠茶)$40
好豐富啊,個人不太喜歡飯
改吃意粉🍝

大大隻 啖啖肉 惹味 雞脾

一小塊薄薄煎香 豬扒,色澤靚靚
慢慢咀嚼,好好味

仲有啲蔬菜陪伴,包括
清甜椰菜、甜豆、紅蘿蔔🥕條

餐飲:當然係熱奶茶☕️
2020-02-12
2019-10-05 183 瀏覽
小朋友去左學游水,無時間煮飯,又落街食,近近地去大快活食先,我地叫左三個餐,扣埋長者卡,每個餐減$3,5個人食埋單都係$114,仲平過自己煮(如果屋企有長者,可帶同長者卡係大快活申請長者優惠卡,每個月有$300上限比長者食野,每個餐減$3)我地叫左三個餐粟米肉粒飯:兩個小朋友至愛,豬肉夠淋,同埋用地們粟米蓉,有家既味道菠蘿咕嚕肉飯屋企煮唔到既餸,佢仲要唔落味精,食材新鮮蘑菇汁雞扒其實我地原本叫素菜蘑菇汁飯,點知佢黎錯左,我地食左先知,所以照食,蘑菇汁香濃,雞扒味道唔錯,不過紅米飯就硬左d唔知係咪換左人,最近呢間大快活質素好左,可以再食

我地叫左三個餐

菠蘿咕嚕肉飯
屋企煮唔到既餸,佢仲要唔落味精,食材新鮮

蘑菇汁雞扒

唔知係咪換左人,最近呢間大快活質素好左,可以再食

2018-11-17 202 瀏覽
喺附近工作嘅用餐選擇很少,平均大約$40。最近發現大快活跟支付寶有合作,用餐可使用支付寶的優惠券,減省用膳開支。今日心血來潮想食通常喺茶樓先會叫嘅燒味粉麵,結果叫咗呢個魚肉春卷叉燒米粉。坦白講,燒味就正常,奶茶就落得太多奶,至於成個餐嘅重點魚肉春卷就認真麻麻。腐皮比起魚肉嘅比例實在太多,咬落完全唔享受,湯底就同茶樓種味道一模一樣,以呢個價錢黎講已經唔錯。註:雖然人流唔算多,但空枱漏下唔少上一手食客的餐盤,呢點應該可以改善。

魚肉春卷叉燒米粉

腐皮比起魚肉嘅比例實在太多,咬落完全唔享受,
湯底就同茶樓種味道一模一樣,以呢個價錢黎講已經唔錯。

2018-11-16
3 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
  • 魚肉春卷叉燒米粉
2018-04-04 177 瀏覽
幾日前仲放緊假個陣 大快活無論堂食定外賣都係咁多人💦💦💦叫外賣就預咗係細份啲架喇 但點都好過堂食唔知等到幾時😗😗😗火腿通粉普普通通 索曬水😂但個人認為如果火腿變左做火腿絲會好食啲🤔方便一啖粉一啖火腿咁haha😂雪菜米就麻油多左啲 睇落食落都有啲油🙈🙈炒滑蛋睇落幾靚仔 好似好嫩咁 煎雙蛋就普通正正常常啦haha多士就普通啦冇咩好評價🤔🤔🙈🙈

多士就普通啦冇咩好評價🤔🤔🙈🙈
2018-04-02
15 分鐘 (外賣自取)
$30 (早餐)
2017-11-26 179 瀏覽
今日又同唔到爸爸食飯嘅時間 ,今日我哋最後就決定咗佢屋企附近,係大快活試下 ,因為佢話有新嘅豬扒飯同埋又打邊爐, 但係最後我哋都冇選擇到打邊爐,反而選擇咗黑豚飯同埋煲仔飯。大約十分鐘左右嘢食就嚟到,吉列黑豚飯嗰漿太厚身,幸好過豬扒都有一定嘅厚度,有口感,而且都保持到嫩滑。 日式咖喱醬偏咸而吾辣,飯口感唔錯夠粘度 。牛肉窩蛋飯煲仔飯都夠熱,但係牛肉嘅口感好失望,而且沒有牛肉味,幸好飯口感還可以。再配上一個油菜,菜心應該煮了很長時間,所以口感好淋。整體今日晚餐只屬一般。

2017-10-11 126 瀏覽
個零月前去試過佢晚市的鐵板餐, 有腸, 豬扒同雞扒。條腸幾多食, 唔係廚師腸, 入面有d 香草, 我中意呀。豬扒幾大塊,但都多肥糕, 雞扒正常。但d 飯同菜放哂在鐵板底, 根本無咩鐵板效果, d 菜最後仲出哂水....加錢可換雀巢雪糕, 我揀左芒果同vanilla 味, 做飯後甜品岩哂^^
2017-10-11 42 瀏覽
叫左個24蚊set, 有一碗雪菜肉絲米, 一份奶醬多, 另加春卷一份。雪菜肉絲米當然唔會好大碗la, 奶醬多俾齊奶醬你自己溝, 呢個我中意。但都是縑奶醬太少~春卷味道一般la, 有3條。

春卷味道一般la, 有3條。
2017-08-27 93 瀏覽
颱風天,吃酸酸辣辣的芝士泡菜豬鍋飯,雖然味道一般,但挺開胃。頗有泡菜味,不會太辣,十分適合香港人口味。價錢平民,菜與飯比例剛好,芝士香畫龍點精,遺憾是芝士量少,飯粒不太分明。
颱風天,吃酸酸辣辣的芝士泡菜豬鍋飯,
雖然味道一般,但挺開胃。
頗有泡菜味,不會太辣,十分適合香港人口味。
芝士泡菜豬鍋飯

2017-08-27