2019-08-27 705 瀏覽
今日同同事去咗D2 Place搵食~見到呢間好似唔錯去試下~大樹先生的家好啱帶小朋友去,見到好多都係一家大細去玩叫咗幾分小食 忌廉蟹肉炸薯餅,佢個忌廉係流心仲有好多蟹肉係入面,好好食!小朋友一定好鐘意~大樹先生招牌四季拼盤, 有芝士炸蝦丸,照燒牛柳粒,明蝦牛油果蔬菜冷春卷芝士炸蝦丸好脆口,牛柳粒好多汁入味,春卷好多菜好清新~我地叫咗慢煮特級牛柳大啡菇~大啡菇好好食,勁多汁!! 牛柳有牛味 都煮得啱啱好~portion都幾大,足料~仲有一個係手撕雞肉糙米飯,佢啲手撕雞好重麻油味,食得出醃咗好耐糙米飯又好有咬口,仲有d日式魚鬆 又幾惹味,營養十分豐富~水果茶係for 兩個人飲,唔太甜~又有唔同生果~都好夠飲呢間野好適合一家大細黎開party 小朋友又玩得開心 大人又食得enjoy !!

大樹先生的家好啱帶小朋友去,見到好多都係一家大細去玩

芝士炸蝦丸好脆口,牛柳粒好多汁入味,春卷好多菜好清新~

我地叫咗慢煮特級牛柳大啡菇~大啡菇好好食,勁多汁!!
牛柳有牛味 都煮得啱啱好~portion都幾大,足料~

糙米飯又好有咬口,仲有d日式魚鬆 又幾惹味,營養十分豐富~

水果茶係for 兩個人飲,唔太甜~又有唔同生果~都好夠飲

2019-08-22 671 瀏覽
姪仔好鍾意「大樹先生的家」!因為有得玩、又有好味道的食物!所以趁放假,就帶佢來放下電,等佢過happy summer。講明岩小朋友的餐廳,配套都一流! 除左相中有膠杯膠碗、兒童餐具,仲會有獨立包裝濕巾、紙圍巾、剪刀,簡單黎講,兩手fingfing就可以帶小朋友黎食飯,所有用具都一應俱全呢個係好值得讚架!!仲有個洗手corner,方便大人同小朋友玩完之後,可以清潔雙手、乾乾淨淨先進食,咁就唔使專登去洗手間咁遠。好體貼🥢手撕雞肉蘆薈秋葵羅文菜沙律 $148賣相好傑出!好整齊好靚,亦好足料,蘆薈、青瓜、秋葵、沙律菜一併食,多重口感,好好味,爽口又fresh!🥢白松露野菌忌廉意大利飯 $168白松露好香😍令成個飯的味道昇華了。而意大利飯的軟硬度非常合適,唔會太硬亦唔會水份太多!🥢烤日本黑豚豬架併燒波蘿 $198黑豚豬架,燒得好傑出! 連姪仔聞到都忍唔住食左2小件!除左豬架,薯蓉同燒波蘿都好味道,配菜一點都不比主角失色,好滿意🥢兒童餐-南瓜星星粉配埋湯、水果,但為左照顧姪仔,未能成功係為食小姪仔食前影相,好快比佢食哂,證明好好味!偷食左一啖,南瓜味好濃,好甜。🥢水果茶好大Jar! 酸酸甜甜,飲完

呢個係好值得讚架!!

🥢手撕雞肉蘆薈秋葵羅文菜沙律 $148

🥢白松露野菌忌廉意大利飯 $168

🥢烤日本黑豚豬架併燒波蘿 $198

🥢兒童餐-南瓜星星粉
偷食左一啖,南瓜味好濃,好甜。

🥢水果茶
好大Jar! 酸酸甜甜,飲完好開胃。

除咗食,黎「大樹先生的家」當然唔少得玩啦,呢到有好多唔同的地方比小朋友玩: 有沙場,好似去左沙灘咁、有cosplay、有廚房角落、有專比2歲以下小朋友玩的、仲有個好大嘅波波池,入面仲可以sir滑梯,姪仔玩到非常之開心。

仲有拉到人咁高的bubbles,家長可以陪同小朋友企中間,一齊影相,對小朋友黎講係新奇又有趣!

今次仲有魔術環節,有個靚仔哥哥會講故事、玩魔術,小朋友聽到入哂迷,呢個時候岩哂我地大人食野

最後最後,仲要盛讚呢度嘅員工非常之有禮貌、態度好好、好有愛心、超錫啲小朋友,所以喺度食得開心、玩得開心,大人小朋友都滿載而歸
2019-08-22 739 瀏覽
今日經過荔枝角 碰岩落起大雨所以入附近商場食個dinner 順便避雨大樹先生係台灣好出名既親子餐廳 餐廳裡面有好多小朋友既玩樂設施 餐廳亦都好注重衛生 所以 有寫明清潔時間係幾時 本身以為親子餐廳會比較著重遊樂設施 食物方面可能比較少選擇但大樹先生一改我對親子餐廳既印象食物選擇好多 重點係 因為餐廳服務對像 以小朋友為主 有部分菜色會細心設計擺設 整成動物樣 吸引小朋友食👏🏻Menu上的食物都有以大人為主既菜色 大人細路都一定會揀得岩🥳「脆烤嚴選豬頸肉」泰式手法烹調 豬頸肉脆口 十分香脆配以酸甜泰式醬汁 非常開胃「四式糙米飯」健康之選 套餐配有日式麵豉湯 水果醋之後 朋友都點選左「南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒」雞肉肉嫩多汁 香濃滑口南瓜蓉煮意大利粉 意大利粉好入味套餐包括 「主廚是日湯品」 同 「沙律🥗」餐湯係雜菜湯 充滿田園風味沙律菜好新鮮 好fresh 完全感受到餐廳對食材既堅持飲品就揀左 「台灣風味芒果🥭熱情果沙冰」同橙西柚汁」沙冰口感幼滑 芒果味十分濃郁 橙同西柚完美配合 唔會太酸 好醒胃女人總是貪心的 又係dessert time🍰點多份甜品「朱古力棉花糖蛋糕」賣相好精緻
今日經過荔枝角 碰岩落起大雨

Menu上的食物都有以大人為主既菜色
大人細路都一定會揀得岩🥳
脆烤嚴選豬頸肉套餐
脆烤嚴選豬頸肉

「脆烤嚴選豬頸肉」
泰式手法烹調 豬頸肉脆口 十分香脆
配以酸甜泰式醬汁 非常開胃
「四式糙米飯」
健康之選
套餐配有日式麵豉湯 水果醋
南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒

之後 朋友都點選左「南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒」
雞肉肉嫩多汁 香濃滑口南瓜蓉煮意大利粉 意大利粉好入味
主廚是日湯品

沙律
套餐包括 「主廚是日湯品」 同 「沙律🥗」
餐湯係雜菜湯 充滿田園風味
沙律菜好新鮮 好fresh 完全感受到餐廳對食材既堅持
飲品

飲品就揀左 「台灣風味芒果🥭熱情果沙冰」同橙西柚汁」
沙冰口感幼滑 芒果味十分濃郁
橙同西柚完美配合 唔會太酸 好醒胃
女人總是貪心的 又係dessert time🍰
朱古力棉花糖蛋糕

點多份甜品「朱古力棉花糖蛋糕」
賣相好精緻 朱古力濃厚 配上棉花糖增加順滑感🥰
沙律
飲品
朱古力棉花糖蛋糕
2019-08-21 568 瀏覽
成日都聽朋友講「大樹先生的家」好啱帶小朋友來玩,今次第一次帶埋姨生女嚟玩。· 設備:地方好大,真係有好多設施、唔同園區:* 巨型嘅波波池、入面仲可以sir滑梯* 沙灘區,好似置身於海灘嘅感覺,但乾沙其實都唔會好污穢* Cosplay區、可以比小朋友扮演唔同嘅角色、好岩影相,真係好抵* 廚房小角落,可以比小朋友自己嘗試吓洗菜煮食,早享受做廚師嘅感覺* 幼兒區,分開2歲以下的小朋友,無咁易比大哥哥大姊姊撞親,好體貼* 玩具區,當然唔少得好多積木、小玩具比小朋友玩· 食物* 南瓜忌廉汁義大利粉配板燒雞(168$)南瓜味好濃郁,令到每條意粉都好甜,板燒雞好多汁,唔會太硬太乾!* 青芥香草慢烤三文魚柳(188$)好讚歎!三文魚柳烤得很香,唔會過份熟,魚肉嫩口,無諗過食物都有如此高質素。* 香草烤去骨春雞配北海道帶子(198$) 份量居然好大份! 大粒帶子見到就令人食慾大增!去骨春雞有4件,味道岩岩好,唔會太濃味,岩哂懶人食!* 南瓜雞蓉配有機蔬菜星星粉(148$)呢份兒童餐真係好齊全:有湯、水果(大份到小朋友食唔哂😂)成份兒童餐唔會太濃味,好岩小朋友,所以黎呢到進食,真係慳返好多心機,因為實有岩

· 設備:地方好大,真係有好多設施、唔同園區:

* 巨型嘅波波池、入面仲可以sir滑梯

* 沙灘區,好似置身於海灘嘅感覺,但乾沙其實都唔會好污穢

* 玩具區,當然唔少得好多積木、小玩具比小朋友玩

· 食物

* 南瓜雞蓉配有機蔬菜星星粉(148$)呢份兒童餐真係好齊全:有湯、水果(大份到小朋友食唔哂😂)成份兒童餐唔會太濃味,好岩小朋友,所以黎呢到進食,真係慳返好多心機,因為實有岩小朋友味蕾的食物可揀。(媽媽們都知道不宜比太重口味的小朋友食)

其實2小時時間實在太短,呢個場地真係好適合帶小朋友放電,食物👍🏻,玩區多元化👍🏻👍🏻,朋友無推介錯啊,姨生女玩到好開心😊
2019-08-20 512 瀏覽
久違的家庭樂,每次和仔仔出街食飯都不能盡興。外邊天氣又熱又焗,小朋友都無心機玩。呢個時候唯獨兒童餐廳可以幫忙,一石二鳥。今次終於可以黎到我一直最想黎的親子餐廳''大樹先生的家''好彩Book定位,當晚黎到6點半,以為夜晚會小D人,但已經見到入座一半以上。係放底仔仔去玩之前,即刻問定老公食咩。親子餐廳很小有扒餐提供,老公話好耐無食過,好啦~比佢豪一豪啦。我地叫咗個 慢煮特級牛柳伴鵝肝慢煮其實是又費時又考功夫的一道菜,水溫要維持60度慢煮50分鐘。,又要不時留意牛柳不要過熟。呢個部份''大樹先生''真係做得超級出色!!一切開已經見肉質幼嫩又多汁,食得出完全沒有用鬆肉粉。再沾上特製的黑松露醬汁,真係可以媲美外面的牛扒專門店。肉食完都要健康一點,叫了一個健康套餐健康套餐可以自選菜式再配上糙米飯,麵豉湯及水果醋脆烤豬頸肉加上沙律菜再沾上泰式辣醬~非常開胃糙米飯亦有波菜,紅蘿蔔,雞蛋絲伴飯,連仔仔食食吓兒童餐都要食埋我果份跟餐加錢轉了特飲-芒果熱情果冰沙大大杯,不會太甜冰凍消暑!!叫埋個兒童餐比仔仔-南瓜雞蓉有機蔬菜飯+照燒雞扒濃濃的忌廉南瓜,仔仔都話好味!旁邊的兒童遊玩區岩晒小朋友,食吓玩吓。每
久違的家庭樂,每次和仔仔出街食飯都不能盡興。

今次終於可以黎到我一直最想黎的親子餐廳''大樹先生的家''
係放底仔仔去玩之前,即刻問定老公食咩。

慢煮特級牛柳伴鵝肝
我地叫咗個 慢煮特級牛柳伴鵝肝

又要不時留意牛柳不要過熟。
呢個部份''大樹先生''真係做得超級出色!!

一切開已經見肉質幼嫩又多汁,食得出完全沒有用鬆肉粉。
再沾上特製的黑松露醬汁,真係可以媲美外面的牛扒專門店。

肉食完都要健康一點,叫了一個健康套餐
健康套餐

健康套餐可以自選菜式再配上糙米飯,麵豉湯及水果醋
脆烤豬頸肉加上沙律菜再沾上泰式辣醬~非常開胃

跟餐加錢轉了特飲-芒果熱情果冰沙

大大杯,不會太甜冰凍消暑!!

叫埋個兒童餐比仔仔-南瓜雞蓉有機蔬菜飯+照燒雞扒
南瓜雞蓉有機蔬菜飯
濃濃的忌廉南瓜,仔仔都話好味!

旁邊的兒童遊玩區岩晒小朋友,食吓玩吓。
每日亦有分時段清潔,波波池的波波亦經常更換,所以很放心比小朋友玩。
而平日兒童清潔費只是$59!!! 地點位於商場就腳地。
是我見過的最良心的親子餐廳。
''大樹先生''果然沒有令我失望

附上玩到筋疲力盡的仔仔
2019-08-16
慢煮特級牛柳伴鵝肝
健康套餐
  • 芒果熱情果冰沙
2019-08-16 247 瀏覽
第一次去親子餐廳,原因係有個新進媽媽朋友生日啦!難得佢個女都就嚟一歲,所以就帶埋佢哋一齊出去玩下啦!呢間大樹先生非常好!因為樓下泊車都好方便,一家大細一齊出動,揸架車就最好不過啦!食物方面,選擇亦都非常多,有面有飯有漢堡!飲品方面,亦都有熱又凍,款式都有好多,絕對唔會揀唔到飲乜嘢。我就叫咗一個熔岩芝士漢堡包,啲芝士多到不得了all day breakfast 亦都唔係求求期期喎,仲有啲生果伴碟,好健康!最開心當然係小朋友有得去玩波波池啦!可以玩嘅設施有好多,大朋友小朋友都好禮讓,輪流玩、一齊玩,總括來講係一個非常好嘅經驗!
我就叫咗一個熔岩芝士漢堡包,啲芝士多到不得了
2019-08-10 898 瀏覽
一家有老有嫩,為左小朋友開心特登嚟到荔枝角嘅大樹先生食晚飯因為有得玩又有得食,重點係有勁大個波波池!鍾意佢哋呢度夠衛生乾淨定時清潔🧹👍🏻餐廳分佈幾區,有for幼兒專玩區兒童波波池區,玩具種類多不勝數當然仲有主要用餐區我地食飽就放小朋友去放電餐用具係自助形式照燒頂級銀鱈魚配黑松露薯條單點$328 套餐$386銀鱈魚好鮮嫩滑,油脂分布平均又美味又有營養,而且冇乜魚骨,好適合俾小朋友食!配菜有薯蓉粟米仔同蔬菜薯蓉鹹鹹地好入味是日餐湯 和 沙律我哋叫咗兩個套餐,跟左2沙律2個湯羅宋湯酸酸地好開胃,沙律夠清新!忌廉蟹肉炸薯餅皮薄 鬆脆,咬落去裏面嘅蟹肉忌廉係流心嘅重點係蟹肉味好香濃,唔係剩係得忌廉口感。大樹先生招牌四季拼盤 $168分別有日式芝士味炸蝦丸,雜菌照燒牛柳粒明蝦牛油果蔬菜冷春卷雜菌牛柳粒超惹味,咬落啖啖燒汁,不過有少少哽,可能偏熟炸蝦丸好脆卜卜,中間有芝士的。南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒用南瓜蓉同忌廉拌成意粉醬汁,又健康又好食!份量好足,2個人食一個意粉都夠!頂級白松露忌廉汁意大利飯好香松露味珍珠米又唔會煮到好硬/好淋,啱啱好!秒被清之選!食飽當然去放電啦!小朋友第一時間衝去波波池
一家有老有嫩,為左小朋友開心
特登嚟到荔枝角嘅大樹先生食晚飯
因為有得玩又有得食,
重點係有勁大個波波池!

鍾意佢哋呢度夠衛生乾淨定時清潔🧹👍🏻

餐廳分佈幾區,有for幼兒專玩區
兒童波波池區,玩具種類多不勝數

當然仲有主要用餐區
我地食飽就放小朋友去放電

餐用具係自助形式

照燒頂級銀鱈魚配黑松露薯條
單點$328 套餐$386

銀鱈魚好鮮嫩滑,油脂分布平均

又美味又有營養,而且冇乜魚骨,好適合俾小朋友食!

配菜有薯蓉粟米仔同蔬菜
薯蓉鹹鹹地好入味

是日餐湯 和 沙律
我哋叫咗兩個套餐,跟左2沙律2個湯
羅宋湯酸酸地好開胃,沙律夠清新!

忌廉蟹肉炸薯餅
皮薄 鬆脆,咬落去裏面嘅蟹肉忌廉係流心嘅
重點係蟹肉味好香濃,唔係剩係得忌廉口感。

大樹先生招牌四季拼盤 $168
分別有日式芝士味炸蝦丸,雜菌照燒牛柳粒
明蝦牛油果蔬菜冷春卷

雜菌牛柳粒超惹味,咬落啖啖燒汁,不過有少少哽,可能偏熟

炸蝦丸好脆卜卜,中間有芝士的。

頂級白松露忌廉汁意大利飯
好香松露味
珍珠米又唔會煮到好硬/好淋,啱啱好!秒被清之選!

食飽當然去放電啦!
小朋友第一時間衝去波波池😆
天藍x白色波波池,小朋友玩得勁開心

原來大樹先生餐廳仲會安排魔術師表演魔術
真係好貼心,難忘😆

2019-08-08 679 瀏覽
朋友帶著小孩出席聚會,所以我們安排了一家充滿童趣的親子餐廳!因為當日是颱風天,孩子們都需要留在室內,所以餐廳尤其熱鬧!大概是因為我們同行的孩子特別喜歡跟同齡人相處,我覺得他玩得非常高興!本來我有點擔心親子餐廳的食物質量,但上菜後我發現是我過慮了...這裡的食物份量十足,點一份餐一個大人及一個小孩分享已經足夠。這是黃咖喱忌廉汁意大利飯配扒海鮮。我覺得這個咖喱及忌廉的配搭味道上很匹配。義大利飯口感不算非常出色,但海鮮種類繁多,而且味道不錯,所以整體來說,味道好,並且超出預期!像這樣安全且舒適的環境遊樂區並不常見,跟孩子一起來玩是非常高興的事。
2019-08-05 722 瀏覽
唔係第一次去大樹先生的家,荔枝角同銅鑼灣都去過,食物既質素水準都keep到,最愛食佢地既南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒!次次都係叫同一個!最好既係有素食餐單,可以照顧埋食素既屋企人!星期六日太多人既關係,盡量都會選擇平日時間去!
星期六日太多人既關係,盡量都會選擇平日時間去!
  • 南瓜忌廉汁意大利粉配照燒雞扒
2019-08-03 670 瀏覽
今日係仔仔20months, 同佢去左大樹之家玩左2個鐘😂呢到放電真係一流👍👍嚟到首先叫野食,點左份兒童餐、兩份成人嘅套餐、加多兩款小食🤤等野食嚟嘅時間,仔仔就開始放電啦!玩千秋開心到不得了😂😂又有波波池、滑梯、跳跳床等等....玩左陣食物嚟到就開始進食,佢見到份猫咪兒童餐好happy呀,表示好好味...佢竟然食左大半啊👏👏👏不過對我杯果汁🍹更有興趣,攞住係咁啜🤣我地大人嘅食物都好味👍👍份量都唔少添...所以最後食唔晒😂得閒會再同仔仔嚟放電食野...見到佢咁開心 我都好開心💕
今日係仔仔20months, 同佢去左大樹之家玩左2個鐘😂
呢到放電真係一流👍👍
不過對我杯果汁🍹更有興趣,攞住係咁啜🤣
我地大人嘅食物都好味👍👍份量都唔少添...所以最後食唔晒😂
得閒會再同仔仔嚟放電食野...見到佢咁開心 我都好開心💕
2019-08-02
2019-07-31 677 瀏覽
今次來是因為我的姨甥女生日,所以來這裏慶祝。我覺得這裏的服務員是最令我有深刻印象的,都十分親切細心,對小朋友好有愛心🥰訂枱時是說明幫孩子作生日,一定會預先佈置好你的生日餐桌,有個氣球作裝飾,大人小朋友見到都十分開心。食物方面,整體味道比預期中好,特別是豬扒假架又冧又多汁,意大利飯都好好味,反而個牛柳就一般。玩方面就一定令到小朋友好興奮,因為有唔同嘅角落都可以吸引小朋友玩得好盡興。環境方面以木色為主,所以很warm,真係好有家嘅感覺
環境方面以木色為主,所以很warm,真係好有家嘅感覺
2019-07-30 359 瀏覽
大樹先生玩樂同時享受美食!波波池、沙池、超多玩具玩~小朋友去玩~大人就食嘢休閒一下!*大笑貓貓*小朋友不斷話好食!哈哈~外型可愛吸引,粟米醬好香甜,煎魚柳配飯食一流!仲有新鮮水果同紅菜頭蔬菜湯!營養又好食!*慢煮牛柳伴大蘑菇*份量好滿足呀!慢煮牛柳口感獨特,配燒肉汁食唔錯!配菜有薯角新鮮蔬菜~*招牌四季拼盤*芝士炸蝦丸,好香脆啊入邊有芝士夾心!照燒牛柳粒,牛柳好淋,小朋友都好鍾意食!明蝦牛油果春卷,口感好清爽!*黑松露醬伴薯條*秘製黑松露醬,好香呀帶少少甜味,點薯條食好好食!而且薯條份量都好多!有BB椅提供,環境舒適休閒!適合六歲以下幼兒玩樂小朋友最愛嘅波波池為兩歲以下幼兒而設嘅遊樂空間!仲有沙池玩啊!小朋友玩到樂而忘返!

大樹先生玩樂同時享受美食!
波波池、沙池、超多玩具玩~
小朋友去玩~大人就食嘢休閒一下!

*大笑貓貓*
小朋友不斷話好食!哈哈~

*慢煮牛柳伴大蘑菇*

*招牌四季拼盤*
芝士炸蝦丸,好香脆啊入邊有芝士夾心!

*黑松露醬伴薯條*

有BB椅提供,環境舒適休閒!

適合六歲以下幼兒玩樂

小朋友最愛嘅波波池

為兩歲以下幼兒而設嘅遊樂空間!

仲有沙池玩啊!小朋友玩到樂而忘返!
2019-07-28 239 瀏覽
天氣熱是去親子餐廳的最好時間,相隔二年前第一次來,現在食物的種類多左包括兒童餐而食物質素也不錯,兒童餐的賣相頗有趣,唯一有待改善的地方是環境,遊戲區的玩具及設施已經頗舊,亦不太乾淨!
南瓜雞朳意粉
2019-07-27
2019-07-26 470 瀏覽
終於有機會嚟大樹先生之家 ,係媽媽界裏面好出名嘅親子餐廳。🤩 因為要地方大,其他親子餐廳個位會可能有機會遠啲,但係呢間呢喺正荔枝角地鐵站D2出口嘅D2 place實在太方便 !!! 一上到去半邊都差唔多係佢㗎喇,仲要同一層 , 店舖轉彎就會有育嬰室, 換片架。 一行埋去就見到成日畀人打卡嘅全部綠色波波池 。 佢有早午下午茶同晚餐時段 ,每節都有2小時30分鐘,中間其他時間就係做清潔嘅 。🔸七歲或以上每人最低消費$120🔸小朋友就有清潔費 $59-$79入到去已經set好場一張大嘅四方枱 加埋bb櫈 。呢個開揚既格局方便啲父母 同小朋友去兒童區玩嘅時候都可以見到食物上咗菜未或者睇住啲私人物品。餐牌有pasta/飯 ,都有扒類。可以單點或者+ 錢轉套餐 (湯/沙律/飲品)。落咗訂單之後就可以帶小朋友去遊戲區玩架喇。佢有分0至24個月 ,分開就唔怕bb畀啲小朋友撞到。 波波池 既波波全部都印有自己logo ,另外有好多煮飯仔道具,戲服,車車,總之全部都係贏在起跑線嘅玩具 即係幼稚園入學要識玩嘅玩具🤣🤣家長可以帶佢嚟呢邊試下。餐廳氣氛好輕鬆,自由。大家都係咁玩到咁上下等有野食既時候就返嚟食嘢~

一行埋去就見到成日畀人打卡嘅全部綠色波波池 。

🔸七歲或以上每人最低消費$120
🔸小朋友就有清潔費 $59-$79

落咗訂單之後就可以帶小朋友去遊戲區玩架喇。佢有分0至24個月 ,分開就唔怕bb畀啲小朋友撞到。 波波池 既波波全部都印有自己logo ,另外有好多煮飯仔道具,戲服,車車,總之全部都係贏在起跑線嘅玩具 即係幼稚園入學要識玩嘅玩具🤣🤣家長可以帶佢嚟呢邊試下。餐廳氣氛好輕鬆,自由。大家都係咁玩到咁上下等有野食既時候就返嚟食嘢~~

蟹餅真係好食好厚身,入面好creamy,出面勞炸得好脆,熱辣辣,唔似係交貨,似係自家製。推薦

我地轉左套餐 有是日餐湯 雜菜湯 + 一盆唔少既沙律 (黑醋汁)。 沙律爽脆新鮮 👌

雞扒南瓜意粉
雞扒煎得夠香脆夠入味,另外南瓜意粉除咗汁之外真係有南瓜粒, 覺得好健康,唔會話太重調味料,可能始終都係親自餐廳 ☺️

蔬菜意粉
可能因為係素食 ,醬汁都會比較清淡啲 但係都好有誠意又唔同嘅蔬菜同埋菌類 同埋食物都偏大碟,一個人都覺得多😅

另外見到有水果茶實在太想飲,所以都加咗錢叫水果茶。水果茶一壺其實可以斟到好多細杯,好飲🙆‍♀️ 茶底同出面專做台式飲品嘅冇分別 , 不過係生果少左d。

先頭以為呢啲親子餐廳食物應該好求其,竟然有啲水準, 好似出面西餐廳咁! 佢另外都有兒童餐,不過我個bb太細所以未食到,所以無叫到。兒童餐好可愛,有動物造型㗎,另外其實都仲有bb餐會提供蔬菜糊 ,米餅等。

雖然淨睇餐牌有點小貴, 但人地其實係包埋入場費架 。平時去 playroom 淨玩都要俾咁上下, 呢度可以兌折餐餐點, 我覺得真係👌。起碼唔會一個同小朋友玩, 另外個個可能好無聊。值得推薦!!

第一次帶Marcus去聞名以久的「大樹先生的家」。感覺還真的不錯。食物質素都非常好,以親子餐廳質素來說,我個人覺得食物質素非常好,份量也非常足夠。set餐比較抵食。今次和知己一聚,我地兩個女仔share 一個餐再外加一杯飲品都非常飽肚又好味。紫薯latte 又靚又好飲。 Marcus就食自己帶來的粥仔。沒有叫餐的小朋友就要收$59的清潔費。好可惜我們沒有前一天在klook買優惠卷,如果唔係就可以慳多$9了~ 做左人媽媽,真係要樣樣精打細算~ 下次要記住了。 食完仲可以帶Marcus 去玩下,有沙池,有波波池,有少量cosplay服裝,廚房玩具等等,玩下玩下就三粒鐘要完場交枱了~ 唯一不方便的地方是,餐廳內沒有廁所,要換片就要出門口到外面,不過外面廁所的設施都算齊備,一入去就可看見換片的地方了。最低消費要滿$120, 這樣叫一set外加一杯飲品都過了最低消費了。
  • 南瓜意粉