2023-02-23
大滾友火鍋店, 佈置以古色古香宮廷風格,華麗有氣派,環境相當舒適, 食材選料新鮮時令,仲配上皮的名字, 玩味十足,十分搞笑。 溫馨提示 Openrice 訂枱,仲有全單 68折優惠添。花膠雞湯鍋配半隻雞/玲瓏浮凸湯底 $318真心推介花膠雞湯鍋, 仲要配半隻 肥雞 ,夠曬真材實料, 花膠分量相當多、大隻又厚身, 半隻三黃雞十分肥美, 店員細心地將花膠剪 成細片, 將雞肉及花膠放入湯鍋,水滾後, 熱燙燙的湯底,即時變成一片金黃色, 仲香氣十足, 呷一口湯底, 鮮香味甜帶黏黏的口感, 夠曬滋補養顏, 未打火鍋前, 我已經先飲兩碗湯了, 花膠彈牙,雞肉嫩滑,用來做火鍋湯底,認真一流。頂級雪花牛肉 $338火鍋不可缺少的雪花牛肉 , 大片 薄切的牛肉 ,看到雪花滿佈,令人一見傾心,輕輕一涮便可吃,軟嫩可口, 滋味肉汁在口腔迴盪, 讓人食指大動。鮮鮑魚/兩隻 $98連殼鮮鮑魚, 厚肉飽滿, 灼熟後的鮑魚, 不用多餘的調味, 品嚐到鮑魚的原味道,肉質鮮味帶嚼勁。龍蝦餃/4粒 $78金黃色的手工龍蝦餃,外型脹卜卜,皮薄餡靚, 大口咬下, 發現裏面 ,包裹著滿滿的龍蝦粒, 鮮味彈牙, 讓人喜歡。伊比
花膠雞湯鍋配半隻雞/玲瓏浮凸湯底 $318
頂級雪花牛肉 $338
鮮鮑魚/兩隻 $98
龍蝦餃/4粒 $78
伊比利亞橡果豬 $168
伊比利亞橡果豬, 是豬肉界的最頂級,放牧飼養,主食是橡果, 令到豬肉帶獨特嘅香味, 脂肪滲透肉 內,薄切的豬肉,大理石紋油花, 色澤嫩紅,肉質特別軟嫩,吸收了湯底精華, 肉香加倍提升, 令人一吃愛上。
大滾友雜菜拼盤 $98
雜菜拼盤相當豐富, 有金菇、娃娃菜、生菜、 茼蒿、 紫淮山、萵筍、蕃茄及木耳等,新鮮翠綠蔬菜,吸收了濃湯精華, 特別爽甜。
竹蔗茅根一渣 $68
火鍋怎少得竹蔗茅根水, 仲要係自家製的, 真材實料, 冰爽潤喉, 又帶來冰涼的感覺, 是火鍋最佳拍檔。