2019-08-25 515 瀏覽
旺角有咁多間放題,今次就黎到呢一間大滿喜試吓啦!未坐低我就已經去咗出面睇下有啲乜嘢嘢食,點知有青口同埋新鮮凍蝦,仲有好多唔同嘅小食同埋甜品。然後我就用咗朋友部手機落單,個人認為佢最好嘅就係佢每一款食物隔離都會有張相,所以會知自己究竟有冇嗌錯嘢食!個人認為佢啲卷物好好食,而且啲款式都幾特別,其中圖中嘅兩款都係辣辣地嘅,但係又唔會話麻辣嗰種好值得一試!而佢牛肉粒一疊嘅份量唔多,但係食落去嘅質素都唔差,而且都炒得好入味!仲有唔同嘅串燒同小食,佢嘅帆立貝一碟有成五粒咁多,而且好大粒,水準都幾高除咗佢出面有甜品之外,喺手機上都有至少10款嘅甜品,包括雪糕、雪條等等,我就帶咗啲一個海鹽雪糕試吓啦!睇佢出產地竟然係香港製造嘅,食落去好滑身。如果我唔係好飽,我都想買多一杯嚟食!

2019-08-25 353 瀏覽
今日同朋友去旺角行完街之後,就終於嚟到我哋嘅放題之夜啦!我哋都好鍾意食日本料理,所以食放題就一定係一個最好嘅選擇,因為CP值永遠都係好高!今次就試咗呢一間位於創興廣場嘅大滿喜,我哋嗰陣5:30左右到人唔算好多,但係過多15分鐘之後基本上成間餐廳都係人,香港人真係好鍾意食日本料理呀哈哈!依家為咗環保同埋快捷,全部都係手機落單全晚我哋都冇試過漏單嘅情況,所以其實真係幾方便嘅!雖然落單冇幾耐啲嘢食已經好快送上但係我都走咗出去,睇下有啲乜嘢好食除咗有唔同種類嘅飲品之外,亦都有唔同嘅小食包括西蘭花、炸雞、葡撻等等,應有盡有仲有韓式泡菜添!食放題就梗係要食佢哋嘅刺身啦你睇樣都見到佢哋好新鮮,而且每一塊刺身都切得好厚身,我個人認為全晚最好食嘅就係佢嘅甜蝦,除左我個人好鍾意食甜蝦之外,係因為我覺得呢度特別新鮮,食落去唔會係解凍左之後嘅嗰種味道。然後就一定要講下呢個燒雞軟骨,因為我個人實在太鍾意食,我自己一個人都食咗10串,哈哈!食落去唔會好油,亦都唔會好鹹,隔離仲有兩大舊好大嘅檸檬俾你淋上去添!而呢一啲卷物或者壽司,佢做得最好嘅就係啲飯好細舊,所以就算自己食10幾廿夠,都唔會好飽肚!好少餐廳可以就咁嗌

好少餐廳可以就咁嗌鰻魚嚟食,但係呢度都竟然有,燒得好好而且亦都非常厚身。仲有圖入面嘅呢一隻芝士磨菇雞翼,亦都係我過咁多次放題入面,第一次見呢一個食物。

最後一定要講下呢一個海鹽味嘅雪糕,一開始驚佢好伏,但食落去好滑,而且好creamy,就算幾飽都一定要試吓呢一個!
2019-08-03 938 瀏覽
每逢辛苦工作完想食好多好多野滿足一下嘅時候。放題絕對係一個good pick。依家應該得番旺角仲做到黃金時間2百頭嘅價錢。每次一search都會見到間間放題都幾百個好評。搞到都唔個揀邊間好。於是就揀間可以坐得舒服啲嘅。呢間餐廳好多卡位。位與位之間亦都唔會太密。6:45去到。門口staff已經俾我地入去話食到9點。用電話scan qr code入單。環保又清楚。common area有冷盤同熟食可以拎。飲品有罐裝樽裝清酒梅酒啤酒。算係十分齊。上菜速度快同準。收碟亦都快。刺身壽司選擇最多。整體質素新鮮。唔會有怪味或未解好凍。海膽亦都出奇地新鮮。當中大讚火炙左口魚邊壽司。有魚油香。串燒較失色。調味不均勻。有啲食到好多鹽。牛舌偏乾。不過燒菠蘿超甜。炸物正常。即叫即炸。唔會成舊炸漿。天婦羅選擇較少。粥食食下有酸味。食物整體質素正常。坐得舒服。服務亦都足。
每逢辛苦工作完想食好多好多野滿足一下嘅時候。
放題絕對係一個good pick。
依家應該得番旺角仲做到黃金時間2百頭嘅價錢。
每次一search都會見到間間放題都幾百個好評。
搞到都唔個揀邊間好。於是就揀間可以坐得舒服啲嘅。

呢間餐廳好多卡位。位與位之間亦都唔會太密。
6:45去到。門口staff已經俾我地入去話食到9點。
用電話scan qr code入單。環保又清楚。

common area有冷盤同熟食可以拎。
飲品有罐裝樽裝清酒梅酒啤酒。算係十分齊。
上菜速度快同準。收碟亦都快。
刺身壽司選擇最多。整體質素新鮮。
唔會有怪味或未解好凍。海膽亦都出奇地新鮮。
當中大讚火炙左口魚邊壽司。有魚油香。

串燒較失色。調味不均勻。有啲食到好多鹽。
牛舌偏乾。不過燒菠蘿超甜。
炸物正常。即叫即炸。唔會成舊炸漿。
天婦羅選擇較少。粥食食下有酸味。
食物整體質素正常。坐得舒服。服務亦都足。
2019-08-01
2019-08-02 559 瀏覽
鋪頭地理位置非常之方便,無論係巴士定地鐵都唔需要點行法!野食種類都好多下,有大路野既壽司,刺身,燒物,天婦羅etc。味道方面係呢個價位呢講都唔錯,好少話有漏單既情況。座位係有少少迫,不過好岩朋友出黎聚會
鋪頭地理位置非常之方便,無論係巴士定地鐵都唔需要點行法!

野食種類都好多下,有大路野既壽司刺身,燒物,天婦羅etc。味道方面係呢個價位呢講都唔錯,好少話有漏單既情況。

座位係有少少迫,不過好岩朋友出黎聚會
2019-07-26 573 瀏覽
都唔錯 主要同班同事有個地方食野 同寒喧下椰愉下大家 刺食 淨係食 象拔蚌 北寄貝 帶子 同素鮑。 d鍋都ok . 羊架有少少 騷味 但都okge .係雞全翼有d雪藏 紅紅地色 同個水煮牛d辣 好難食, d蜆有d沙, 其餘都ok ge
2019-07-09 1204 瀏覽
自助餐黎講,呢間真係又抵又好食!除左壽司仲有好多燒物同料理!超多選擇!🥟🍱🍣🍜🥗🍢🍡雖然係任食,但佢啲野一啲都唔求其!叫左好多野食,好彩最後都食得哂!最推介係羊架!🐑🥩羊架最緊要有mint jelly!佢呢度係有架!佢個燒羊架一啲都唔韌,好林,又唔蘇,燒到岩岩好,好好食!之後係燒菠蘿,佢地啲菠蘿,唔係地門菠蘿!好甜,好juicy,一啲都唔乾!最鍾意佢個炙燒左口魚同炙燒三文魚,因為我本人好鍾意食呢2種刺身,對我黎講係必叫!佢呢度嗰啲唔係頂級但都算幾有水準,厚切三文魚,燒到剛好!但我覺得塊左口魚可以大塊啲!😚😚另外就係三文魚腩,好好食,啲脂肪岩岩好!推介!😋除左壽司,個蜆都好食,好肥無沙!講到底,buffet黎講呢間真係好不錯,好多選擇質素唔差,一家大細都岩,又多野飲揀,又有雪糕!🍦🍦
除左壽司,個蜆都好食,好肥無沙!
燒菠蘿
燒羊架
  • 壽司
  • 燒羊架
  • 放題
  • 燒菠蘿
2019-07-07 868 瀏覽
早排離開左香港一排 心思思掛住日本野 所以就約左朋友食放題我地book左7pm 人不算太多 不過食到中段就開始多人了今次黎食放題已經變左做用電話落單 夠晒環保又方便 只要send個QR code就得最後仲可以review一次落左咩order 咁就唔怕叫漏野食🥳落完order好快就有野食了 刺身方面特別推介帶子 非常鮮甜 我同朋友都不停encore👍🏻👍🏻壽司方面花之戀同埋左口魚壽司都做得唔錯海膽手卷細細件 食多幾件都唔怕😂炸物方面推薦炸雞軟骨 呢個都係我每一次放題必點 上面加上檸檬汁 減輕油膩感☺️呢度既羊都推薦大家食 燒得岩岩好 而且肉質唔un 仲帶有少少羊臊味🤤
早排離開左香港一排 心思思掛住日本野 所以就約左朋友食放題
我地book左7pm 人不算太多 不過食到中段就開始多人了

壽司方面花之戀同埋左口魚壽司都做得唔錯

海膽手卷細細件 食多幾件都唔怕😂

2019-07-02 780 瀏覽
最近生日,所以終於有藉口放肆下食放題🤣之前聽朋友話大滿喜好抵(比起其他同類嘅日式放題,依度$220加一真係不錯),所以就book咗放工黎食。一去到,侍應就同我地講話可以用微信qr code落單。(之後同朋友驗證,就咁scan qr code開網頁版都ok)餓到傻咗嘅我地當然即刻乜都嗌啲試下啦!等緊野食嘅時候,我地就去咗攞飲品。飲品啲種類都好多,放題必備嘅飲品都有!除左飲品,仲有個「沙律吧」同甜品吧(嗚嗚~之後食得太飽,無試到甜品)落完單之後,啲野食好快就上。好得意,刺身個盤會有啲煙噴出黎🤣🤣🤣啲三文魚切得好厚好大份!另外推薦嘅就係帶子!唔會好細粒!整體啲刺身都好不錯,大大份!除左刺身,我地都有嗌熟食!牛舌好正,雖然就咁食可能味道濃咗少少,但擠返檸檬汁就即刻調和到個味道。另外,當然唔可以唔提我最鍾意食嘅羊架。食落口好鮮嫩,又有汁,唔會好乾。食完咁多肉,最後食返個燒菠蘿refresh下,真係perfect!下次有朋友生日都會再拉埋佢黎依度食放題!
最近生日,所以終於有藉口放肆下食放題🤣

下次有朋友生日都會再拉埋佢黎依度食放題
2019-07-02 518 瀏覽
星期二嘅夜晚,同朋友放咗工之後到依度食放題。朋友話之前食過,佢話覺得依度唔錯,果然真係我見有點野食紙,不過店員推介我哋用wechat落單,菜單會update啲,同埋都會有效率,減少失單的機會。我都係第一次用呢個方法點嘅食,幾好玩。不過大家留意,譬如我哋兩個人一齊,如果我落左單之後,要等3分鐘先可以我或者我朋友落第二次單。我哋叫咗呢啲嘢食:好多唔同壽司,因為我唔食生野,好少相片係魚生,haha我朋友有點魚生嘅,用冰鎮及有乾冰嘅霧氣,上枱嘅時候好靚牛都好好味,香口,感覺新鮮燒好燒羊架都好好味,唔太肥唔太穌,如果配埋檸檬一齊上手就更加好啦呢個燒雞翼就麻麻哋啦,雞皮太厚,忌廉蘑菇同埋雞肉味兩者味道都唔係太夾甜味嘅小食方面,我哋最鍾意嗰炸榴槤波波,入邊啲榴槤濃郁,食完講嘢個口好臭另外細粒啲嗰個係芋頭紫薯蓉波,都好味環境方面,店舖裏邊座位都好闊,我哋兩個人店員俾咗張四人枱我哋。另外,都有好多飲品嘅選擇,例如汽水啤酒果汁茶飲等等。

我哋叫咗呢啲嘢食:

好多唔同壽司,因為我唔食生野,好少相片係魚生,haha

魚生

我朋友有點魚生嘅,用冰鎮及有乾冰嘅霧氣,上枱嘅時候好靚

燒半架
牛都好好味,香口,感覺新鮮燒好
蘑菇芝士雞翼
另外細粒啲嗰個係芋頭紫薯蓉波,都好味
2019-06-25
2019-06-30 361 瀏覽
This experience was amazing! You can order many food using the mobile app.There are many kinds of food,such as fried durian balls, cheese chicken wings,and the juicy pineapple.Besides,there are different kinds of drinks to choose from, like coke, lychee juice ,mango juice and lemon tea.Last but not least,the ice lollies tastes awesome!I would surely recommend you to have a lunch buffet there.
2019-06-30
  • 燒物
  • 天婦羅
  • 蟹粥
2019-06-29 481 瀏覽
食放題果種刺激驚喜既感覺令人上癮,今次再約朋友挑戰🤪呢間放題店都幾大,我地食夜晚第二段時間,平d佢落單用app落,好先進,唔洗驚唔知自己叫左咩,又唔洗浪費紙張,感覺仲少左漏單添自助區設係近餐廳門口位置,有冷盤、熱盤、甜品、飲品、雪糕等等,連軟糖都有,好似去左士多咁😍有日本清酒同梅酒任飲,岩哂想暢飲既朋友😁夾軟糖,好搞笑😄甜品大路款全部都有,我地全部都有試Brownie同藍莓芝士最好味Brownie有nuts夠口感、藍莓芝士少甜岩我飲番杯先🍻葡鐽新鮮出爐,仲熱騰騰芝士蘑菇雞翼,以前食放題未見過,一定要試芝士🧀同蘑菇好夾,有少少拉絲,好正卷物睇出黎都幾掂,最鍾意食香桃吉列大蝦🍤任食刺身係放題的賣點,一定要叫睇個蝦頭都知夠新鮮,鮑片唔un
放題果種刺激驚喜既感覺令人上癮,今次再約朋友挑戰🤪

呢間放題店都幾大,我地食夜晚第二段時間,平d

有日本清酒同梅酒任飲,岩哂想暢飲既朋友😁

夾軟糖,好搞笑😄

甜品大路款全部都有,我地全部都有試

Brownie同藍莓芝士最好味
Brownie有nuts夠口感、藍莓芝士少甜岩我

飲番杯先🍻

葡鐽新鮮出爐,仲熱騰騰

芝士蘑菇雞翼,以前食放題未見過,一定要試
芝士🧀同蘑菇好夾,有少少拉絲,好正

卷物睇出黎都幾掂,最鍾意食香桃吉列大蝦🍤

任食刺身放題的賣點,一定要叫
睇個蝦頭都知夠新鮮,鮑片唔un
D野真係好食!唔差既!熟食比魚生仲好食真係唔錯既如果朋友再約都會去既但係我想要講既係關於你地服務問題你地入面其中有一個4眼肥仔樓面態度真係好差!對住d客粗聲粗氣、冇d禮貌、大大聲、鬧人咁款!到左夠鐘交枱個陣,佢一黎就黑曬面趕我地走!你趕我走冇問題,我地可以即刻走!但又唔洗用咁既樣趕我地走嘛?到我地走個陣,其他同事都有禮貌講拜拜既唯獨只係你一個黑口黑面,個樣好唔鋸咁款!我地得罪你d咩?點解我地最後走個陣要比你咁樣黑住面對我地?
D野真係好食!唔差既!
熟食比魚生仲好食
真係唔錯既
如果朋友再約都會去既

但係我想要講既係關於你地服務問題
你地入面其中有一個4眼肥仔樓面態度真係好差!
對住d客粗聲粗氣、冇d禮貌、大大聲、鬧人咁款!
到左夠鐘交枱個陣,佢一黎就黑曬面趕我地走!
你趕我走冇問題,我地可以即刻走!
但又唔洗用咁既樣趕我地走嘛?
到我地走個陣,其他同事都有禮貌講拜拜既
唯獨只係你一個黑口黑面,個樣好唔鋸咁款!
我地得罪你d咩?點解我地最後走個陣要比你咁樣黑住面對我地?
10 分鐘 (堂食)
  • 燒物
  • 串燒
  • 炸物
2019-06-27 301 瀏覽
由中學開始就好鍾意食放題,今日得閒就同家人享受下下午時光。你都食放題第一輪一定係會食一次多既刺身先。呢度選擇都唔錯不過我哋冇叫希靈魚唔知點解佢又比左。我幾欣賞佢既帶子,幾新鮮同埋份量比得好足夠,仲有甜蝦都算鮮甜。佢仲有鮑片呀酒煮螺啊,仲有唔係好多地方都有嘅北寄貝,我最鍾意,佢仲有泰國虎蝦添呀!好少地方有都幾滿足啊!仲有啲冷盤小食我以前食冷麵到而家都一定要食嘅就係中華沙律、芝麻八爪魚仲有螺肉!好豐富!佢個中華沙律幾清新但係另外果兩款呢嘅醬汁我就覺得太濃太稠,如果氣稀返啲會比較好因為一食落口就好多漿。仲有另一樣我最最最鍾意食嘅就係炸物一定要食嘅係芝士年糕,起碼都要食兩至三個!又唔係好多地方都一定有嘅榴槤炸彈,咬佢真係有濃香嘅榴槤肉出來,係真材實料正嘅!仲有炸芋頭丸,都係一樣咁香芋頭味😍仲有炸南瓜片啊,香甜。同埋炸海老味道新鮮呢,啲都係我必食嘅!呢度見到幾得意仲有個煮花膠喎,食落都好軟滑,係骨膠原之選。喺呢度食咗一個下午,可以食成兩個幾三個鐘,都幾多客仔架,可見放題都好受香港人歡迎。可以揀下午食囉價錢都幾優惠同埋又可以享受一整個下午都幾輕鬆啊~
由中學開始就好鍾意食放題,今日得閒就同家人享受下下午時光。
你都食放題第一輪一定係會食一次多既刺身先。
呢度選擇都唔錯不過我哋冇叫希靈魚唔知點解佢又比左。

呢度見到幾得意仲有個煮花膠喎,食落都好軟滑,係骨膠原之選。

2019-06-25 385 瀏覽
星期日中午想起食放題 ,上到去創興廣場嘅大滿喜 ,居然人頭湧湧 ,座無虛席 。坐低即點大大份魚生, 起碼超過十款口味, 一口氣鯨吞了一大半,鮮甜好味,食過不停; 再嚟仲有我喜歡嘅壽司,一件接一件,非常美味 。行出去攞飲品,款式任揀,旁邊熱食區域,有即炸好嘅雞件,鮮嫩多汁,味道啱啱好, 仲有菇片、牛柏葉、中華沙律…… 等等 。甜品櫃亦有的骰蛋糕仔、葡撻、布甸、乳酪、豆腐花,林林種種,可以調節你的味蕾 。又到我喜歡的炸物上枱喇 ,芝士年糕、炸榴槤、炸地瓜,仲有芝士釀雞翼,或者芝麻炸雞翼 ,同樣炸得金香鬆脆,令人愛不釋手。如果想解吓膩,可以叫份燒菠蘿,酸酸甜甜,零舍醒神, 繼續有牛肉粒, 天婦羅及雞軟骨,好多好多……最後點咗個瑤柱海鮮粥, 清清口胃。俾個貼士大家, 臨走記得叫Mega朱古力雪條,即點即有,歎埋就係完美結局喇!

2019-06-23
午餐
2019-06-25 224 瀏覽
約左好耐,終於約到班舊同學食放題😎😎 我哋揀咗旺角嘅大滿喜,貪佢地點夠就腳ma~🤣 我地都係在職人士,下午4點幾已經係wtsapp gp討論有咩食物必叫,大家都好興奮好期待!🍻到左7:30pm,大家陸續到達💁🏼‍♀️💁🏼‍♂️ 由於天氣太熱,我趕過嚟嘅時候都流晒汗,一坐低即時出去拎野飲😂😂 食放題一向有多款飲品可供選擇,但估唔到有Hoegaarden,仲有梅酒😯 一定滿足到一班酒鬼👻依度都係scan qr code落單,我動作太慢,岩岩scan完個code,佢地已經confirm好1st round order😹刺身一定係必點的,好快已經黎左一大盤😻 係我未黎得切影相既時候,大家已經KO左半碟😈 我都係食快d🙈 厚切同新鮮既刺身真係令人難已抗拒😅壽司同手卷係次選,但都清得好快🤣🤣🤣其實我覺得熟食都唔錯😁😁 例如有好有特色嘅芝士蘑菇釀雞翼,我都未試過咁既配搭🤣 係好味既,我食左3隻😎😎炸天婦羅都幾好,我一向鍾意食炸蝦 🍤 我隔離位仲食咗4-5件炸鮮奶tim😂仲有不得不提既鰻魚、牛舌、雞軟骨串、牛肉鍋,有日式料理店既水準!當然最後要食埋甜品先滿足!黑牛雪條充滿兒時回憶😬😬 大家飲飽食醉,好似過

壽司同手卷係次選,但都清得好快🤣🤣🤣

當然最後要食埋甜品先滿足!黑牛雪條充滿兒時回憶😬😬
大家飲飽食醉,好似過左兩個鐘,但餐廳都冇趕我地走,哈哈很開心🎉