2019-05-29
星期日去完旺角shopping,就梗系去食放題填肚啦今次黎到創興八樓啲放題店,有備而戰啲我地,已經下載定個apps瘋狂落單!Apps啲左邊已經分好曬類,最岩我依D見到十幾樣美食會有選擇性困難啲人,同埋有左APPS落單,就唔洗每次都攞唔曬鍾意食啲野喇!!一如個APPS作寫:我地重點點左AEFGHIJK! 即系刺身、創作壽司、天婦羅、炸物、燒物、串燒、一品料理、同埋一D主食。APPS落完第一輪單,我地無鬆懈過,即時再出去掃野食!一盤盤任你裝啲泡菜、青瓜絲、車厘茄、菜,都系為一陣啲大食放題做前菜準備。當然唔少得有海鮮,我地啲策略系攞一大碟回去,然後交比同枱男生效勞,食材隻隻蝦同青口都很冰凍新鮮邊吃著八爪魚、羊扒邊等待男士們出力,哈哈野飲仲要系任攞,我主力系咁飲依兩款芒果汁同蘆薈汁,因為甜甜地又有口感。登登登凳!剛才下單的刺身到!仙氣飄飄 (其實系乾冰啲效果),整個氣勢真系靚到呢,搞到我差D掛住影比朋友夾曬黎食。師傅將三文魚、甘魚、帶子、蚌等都放在同一盤上,方便之餘鮮味十足!最緊要系夠凍夠新鮮,真系愈食愈唔停得口!我地仲有點牛柳肉粒,配埋日本青酒飲,最後以雪糕作結,整頓放題滿載而歸!一下樓就系
APPS落完第一輪單,我地無鬆懈過,即時再出去掃野食!
一下樓就系巴士站,用APPS計埋時間有車就落去上車,超方便!