2019-05-29 181 瀏覽
星期日去完旺角shopping,就梗系去食放題填肚啦今次黎到創興八樓啲放題店,有備而戰啲我地,已經下載定個apps瘋狂落單!Apps啲左邊已經分好曬類,最岩我依D見到十幾樣美食會有選擇性困難啲人,同埋有左APPS落單,就唔洗每次都攞唔曬鍾意食啲野喇!!一如個APPS作寫:我地重點點左AEFGHIJK! 即系刺身、創作壽司、天婦羅、炸物、燒物、串燒、一品料理、同埋一D主食。APPS落完第一輪單,我地無鬆懈過,即時再出去掃野食!一盤盤任你裝啲泡菜、青瓜絲、車厘茄、菜,都系為一陣啲大食放題做前菜準備。當然唔少得有海鮮,我地啲策略系攞一大碟回去,然後交比同枱男生效勞,食材隻隻蝦同青口都很冰凍新鮮邊吃著八爪魚、羊扒邊等待男士們出力,哈哈野飲仲要系任攞,我主力系咁飲依兩款芒果汁同蘆薈汁,因為甜甜地又有口感。登登登凳!剛才下單的刺身到!仙氣飄飄 (其實系乾冰啲效果),整個氣勢真系靚到呢,搞到我差D掛住影比朋友夾曬黎食。師傅將三文魚、甘魚、帶子、蚌等都放在同一盤上,方便之餘鮮味十足!最緊要系夠凍夠新鮮,真系愈食愈唔停得口!我地仲有點牛柳肉粒,配埋日本青酒飲,最後以雪糕作結,整頓放題滿載而歸!一下樓就系
星期日去完旺角shopping,就梗系去食放題填肚啦

APPS落完第一輪單,我地無鬆懈過,即時再出去掃野食!

邊吃著八爪魚、羊扒邊等待男士們出力,哈哈

一下樓就系巴士站,用APPS計埋時間有車就落去上車,超方便!
2019-05-29 265 瀏覽
幾個月前黎大滿喜食過晚上7點時段,感覺食物服務都吾錯,於是呢日又再黎回味下。打電話黎訂位時得悉晚上10點至12點有宵夜優惠,成人只需$180加一,所以我決定同幾隻貓頭鷹朋友黎食。早左少少黎,於是係門口等位,呢度有幾部入幾蚊就有得玩既夾公仔機,比客人等位時消磨下時間。成人價錢按時段收費,由$180至$230,另收加一,以旺角放題黎講,真係好抵食。野飲咩都有,而且refill都好快。粟米忌廉湯味道吾錯,而且有吾少粟米粒。刺身每樣叫少少,全部都係厚切,而且食得出係新鮮既,吾錯。壽司賣相好靚,而且材料豐富。卷物質素超高,賣相幾靚,點夾都吾散,最重要係材料味道口感都幾匹配,必叫。炸物天婦羅炸得吾錯,睇下張吸油紙就知一d都吾油。韓式炸餃子係出面拎既,但都係熱辣辣,應該因為係refill得夠快。餃子入面有粉絲同泡菜,10小辣,餡料夠多,個皮又炸到卜卜脆,我fd一人食5隻。蟹粥煲得夠錦,無味精,有粒粒粟米提味,健康之選。總括而言,呢度無論熱食定刺身壽司都屬中上評,1人二百蚊有找可以係旺角嘆到放題,怪吾知咁夜都咁旺場啦。

野飲咩都有,而且refill都好快。

粟米忌廉湯味道吾錯,而且有吾少粟米粒。

刺身每樣叫少少,全部都係厚切,而且食得出係新鮮既,吾錯。

壽司賣相好靚,而且材料豐富。

炸物天婦羅炸得吾錯,睇下張吸油紙就知一d都吾油。

蟹粥煲得夠錦,無味精,有粒粒粟米提味,健康之選。

宵夜
2019-05-28 145 瀏覽
和朋友一起去吃的一家日式放題。場地幾大,走到座位之前見其他客人點的刺身盤都很精美,我們都不太能吃生的食物,於是便點了其他類別的試試看。點單時,出乎意料地,沒有手寫單可以給我們下單,但掃QR Code下單也是挺方便的,還可以查看已經下單的食物。上菜的速度很快,先開始食就已經擺滿了我們的桌子。前菜是自助吧的形式,日式小食也不少,小章魚,蒜味螺肉,中華沙律都有,可以自由配搭,吃起來感覺新鮮,只是小章魚的醬汁有些多,我覺得有些濃。壽司的選擇多,個人最喜歡火灸系列,燒過的壽司有特別的香氣,特別吸引,尤其是皇帝蟹柳,長長的一條配搭芝士,真的好味!鰻魚也不錯,剛烤好的鰻魚加上鰻魚汁在外形上已經讓人食指大動,若是肉質更軟滑些就更棒了。烤羊架和燒菠蘿都很好吃,烤的溫熱的羊還保住了肉汁,吃不到羊騷味,燒菠蘿就是一個清新的選項,微微烤焦的表面令菠蘿的香味更突出,我覺得能再烤焦一些就會更香了。甜點選擇也不少,榴槤炸彈十分出色,榴槤內饀包裹在炸脆的粉漿非常美味,值得一試。
2019-05-18
5 分鐘 (堂食)
2019-05-28 158 瀏覽
同朋友慶祝生日最岩就係食放題😂朋友揀左呢間「大滿喜」就一於一齊試下!位置係創興廣場8樓,今次我地食早啲,食1730時段,上到去唔算太多人,門口仲擺左幾鋪夾公仔機比客人玩,哈哈,應該是比人等位果時消磨下!店員安排左卡位比我地坐,可以唔洗同人迫👍🏻原來而家轉左用電子落單,可以慳返啲時間,野食都黎得快啲,亦都減少漏單既情況,幾好!出面亦都有啲熟食,沙律比你拎,都幾多選擇!另外野飲雪糕甜品都係自助既。落單冇幾耐已經好快有野食,刺身多選擇,送上既時候仲有燈光同煙霧效果!帶子三文魚刺身好鮮甜唔會有雪味,好快就已經落晒肚了😆天婦羅有新加入既炸鮮奶,細細粒甜甜地,幾特別!仲有款芝士磨菇釀雞翼,熱辣辣一咬啲芝士就流出黎,加埋磨菇味道一流!壽司款式都幾多,細細粒,每款試一舊都唔會話太飽!

店員安排左卡位比我地坐,可以唔洗同人迫👍🏻

天婦羅有新加入既炸鮮奶,細細粒甜甜地,幾特別!

壽司款式都幾多,細細粒,每款試一舊都唔會話太飽!
2019-05-24 126 瀏覽
星期六同朋友去左食9~12嘅大瀛喜,呢段時間都比我想像中多人。我地被安排坐左喺角位,不過隔離嘅人比較噪,就難d同朋友靜靜地傾下計。 不過座位都好舒服,依家叫野食就冇紙,轉左用app/wechat. 所以食之前要留意下。 叫完嘅野食好快就上到枱。自助吧都有唔少野揀,冷盤例如中華沙律,蒜味螺肉,沙律,蝦,青口;飲品有各式茶同埋碳酸飲料。野食方面,我地叫花之戀,中間嘅醬唔會太多,細細件,食多幾件都好o k,味道都唔錯。燒羊鞍夠香而且唔算油,肉質適中,唔會好韌。焗帶子就比較油,汁反而比較稀,食一兩件還好,味唔算特別重。牛串燒整得夠薄,好好咬,唔油膩,仲有肉汁。另外,燒波羅好解油膩,好開胃,好多汁,放題必食。甜蝦赤海蝦刺新唔錯,乾淨都算新鮮。整體幾好!炸榴連波好香濃,鐘意榴連嘅人一定要試!

炸榴連波好香濃,鐘意榴連嘅人一定要試!
2019-05-18
10 分鐘 (堂食)
2019-05-23 187 瀏覽
第一次食呢間已經好滿足,係旺角放題既選擇好多,今次就揀左呢間「大滿喜日本料理」。 位置係出左旺角地鐵站,行7-8分鐘左右就到,唔算難搵。上到去店員很熱情地招待,令我都嚇了一跳,因為好耐未見過一間做放題公司時店員會咁熱情同有禮貌,即刻食都食得開心啲!落單方面已經轉用左電子落單,雖然冇左瘋狂斯紙既快感,為左環保出一分力!飲品同一般放題一樣係自助形式,有不同選擇。食物方面選擇都好多,首先刺身方面有大大片厚切三文魚,超肥美同埋都好新鮮!墨魚幾爽口唔會難咬。蝦就有甜蝦,大赤蝦同虎蝦!炸物方面有炸一口芝士,食落外脆內軟,入口即溶,好正啊!食多幾粒都唔會厭多🤣仲有芝麻雞翼,一咬落去啲汁就流出黎,炸得岩岩好,味道就有少少辣!見到有其他新加入既熟食,叫左個花膠冬菇試下,花膠幾滑口冬菇就幾入味!食到咁上下就叫左個牛乳鍋中和下,好香既牛奶味,配埋豆腐,食落滑嘟嘟。今餐真係大滿喜!

飲品同一般放題一樣係自助形式,有不同選擇。

今餐真係大滿喜!

2019-05-21 280 瀏覽
星期日好想食得滿足,於是試左「大滿喜」日本料理放堤,食完果然又喜又滿足。點餐全程改由手機進行,唔需要用手寫點餐紙。 用微信掃一掃張QR單,就直接進入點餐程式,餐單都係一目了然。 過程都非常方便,而且做法都環保。個人而言,特別喜歡炸物類同燒物既食物。 當中, 羊鞍同燒脆肉瓜最吸引,味道非常好。 另外,壽司同刺身都感覺新鮮,味道亦不錯。有一個自助區,提供甜品、沙律、小食、飲品。 甜品方面有蛋糕仔、雪條、乳酪...等等。 飲品方面,少見有平價飲品,但有烏龍茶、維他飲品。 值得推介,全晚添飲兩次嘅「人參雞湯」,酸酸甜甜又帶苦,味道非常可口,最尾仲好快無晒。
星期日好想食得滿足,於是試左「大滿喜」
日本料理放堤,食完果然又喜又滿足。

個人而言,特別喜歡炸物類同燒物既食物。 當中, 羊鞍同燒脆肉瓜最吸引,味道非常好。 另外,壽司刺身都感覺新鮮,味道亦不錯。

2019-05-19 185 瀏覽
夜晚9點先同朋友黎食 呢間放題落單可以用app點壽司 呢種落單方式好好 慳左好多紙張 平時去食放題 細分左好多紙落單 加單都好多次 確實浪費大量紙張 而且用app點速度快放題餐廳環境坐既位置闊落 台都好大 可以放好多碟野食三文魚切得好大片 脂肪比例剛好 食落唔會太肥膩又香仲有點左8爪魚 甜蝦 象拔蚌 鮑片 油甘魚全部都好新鮮灸燒左口魚入口即溶鰻魚燒得好香有口感好有鰻魚味 每人食左4,5塊 推介炸蠔都好多水好味點左個水牛肉煲試下 湯底好香配料味 牛肉沾上個湯好惹味如果冬天食仲正 食完會好暖食物質素唔錯 不過款式較少 特別係小食不過每人埋單連加一200蚊多少少好抵食啦
放題餐廳環境坐既位置闊落 台都好大 可以放好多碟野食
食物質素唔錯 不過款式較少 特別係小食
不過每人埋單連加一200蚊多少少好抵食啦

• 各式刺身
2019-05-15 238 瀏覽
味道不錯,食物也新鮮,開始時服務也好,最不開心的事,我們一家人只吃了一小時四十二分便給一名經理叫夠鐘,需要離開了😳當天是母親節前的星期六,已經知道只有兩小時食比原正常時間少1小時,但真是估不到,未夠兩小時情況下,需要給人叫走,感覺不好,下次也不幫襯😡
味道不錯,食物也新鮮,開始時服務也好,
今日 5月12日 (母親節),本來訂咗 5:00-7:00 嚟同母親大人慶祝吓 (訂位編號 5143),不過早咗半個鐘到達,接待處職員同我講:“如果現在入座 (4:34) 會優惠啲,同埋都係食 2 個鐘 (應該係食到 6:34)。我哋一行三個人就決定照入,下載咗個程式就不停點嘢食。剌身/壽司/炸物 最好食叫咗三轉。一口牛/羊架/蜆都值得推介。梅酒/清酒/啤酒都好飲。後來有位經理問我哋有無任何意見,我就想佢哋能夠加劍魚腩剌身同壽司。食嘢嘅時間過得特別快,到 5:30 左右就有個高高瘦瘦嘅女職員提我哋 last call 係 6:00。之後,到咗 6:15左右,埋完單無耐佢就話:“你哋係食到 6:30 喳,睇住時間走,外面好多人等緊入塲“。我哋聽完覺得非常委屈,明明係食兩個鐘,點解未夠鐘就崔人走。點知,唔夠 5 分鐘,佢又同我哋講多一次同一句說話。我哋睇個鐘,只係 6:21,見佢咁想我哋走,我哋就 6:22 走咗。我對呢間放題嘅睇法係:“食物好食,服務就 50/50“。已 blacklist 呢間放題,下次會去八幡涮涮鍋好過,因為佢哋啲職員唔會變成 Windows system 嘅 “Re

剌身/壽司/炸物 最好食叫咗三轉。
一口牛/羊架/蜆都值得推介。
梅酒/清酒/啤酒都好飲。

我對呢間放題嘅睇法係:“食物好食,服務就 50/50“。

已 blacklist 呢間放題,下次會去八幡涮涮鍋好過,因為佢哋啲職員唔會變成 Windows system 嘅 “Remind pop-up“。
2019-05-12
慶祝紀念
母親節
2019-05-12 238 瀏覽
熟食唔熱 ❌魚生霉到一個點🈲🤮 我細佬食左幾件唔同既刺身已經唔舒服到想嘔🙀🙀 最好已經係飲同食係雪條同埋可樂 安心之選難食到坐低15分鐘已好想走 如果唔咪要等齊人 呢餐一人$250 出面大把世界 食爭鮮又好 食鐵火堂 食返豐洲都係呢個價 要新鮮有新鮮 真係成晚坐係到望點解仲會有咁多人入黎食 anyway 真係好難忘 我會記住呢個教訓 唔會再book錯餐廳🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
2019-05-09
慶祝紀念
母親節
  • 飲品
  • 甜品
  • 燒菠蘿
2019-05-03 219 瀏覽
又一餐冇planning 嘅晚餐,揀咗喺旺角食放題,喺旺角嚟講,呢間嘅環境都唔算太迫夾,地方都幾大,又多卡位,可能時間尚早,隔離枱仲未有人坐,我哋兩個人坐咗4個位,超級寬趟!沙律小食出面有沙律bar 任攞,沙律我冇食,但睇落都幾新鮮。泰式鳯爪、中華沙律、螺肉~味道正常,勝在任食!刺身三文魚、油甘魚、珍寶赤蝦、劍魚腩、八爪魚、甜蝦、帶子、榮螺、虎蝦全部都唔錯,第一次基本上我哋全部刺身都有點到,但上嘅時候就發現有啲冇嚟,就係北寄貝、希靈魚同象拔蚌, 第二次再點就有齊!碗仔翅呢個係放喺出面任食區,好似食buffet一樣有兩個選擇,不過佢就冇西式湯,只有中式老火湯同呢個碗仔翅。味道都算唔錯,好似細個喺街邊食嗰啲碗仔翅嘅味道,有木耳絲、冬菇、蛋絲同最重要嘅粉絲。海膽手卷 ~海膽都幾甜、舊飯幾細、食果陣紫菜未完全淋,証明上菜都唔係好慢!蟹子軍艦/芥辣八爪魚軍艦/黃金魷魚軍艦好少可食放題我會叫壽司或軍艦,但呢間d飯都唔錯,所以我都叫咗幾件軍艦,都係正常水準。鹽燒左口魚裙邊/醬燒珍寶蟹棒/原條海鰻鹽燒牛舌 ~彈牙無酥味,正!鹽燒海蝦~OK!鹽燒雞軟骨~正常無特別!燒有機菠蘿~有無機我唔知,但我好鐘意食

沙律小食
出面有沙律bar 任攞,沙律我冇食,但睇落都幾新鮮。

泰式鳯爪、中華沙律、螺肉~味道正常,勝在任食!

刺身

碗仔翅

蟹子軍艦/芥辣八爪魚軍艦/黃金魷魚軍艦
鹽燒左口魚裙邊/醬燒珍寶蟹棒/原條海鰻
鹽燒牛舌 ~彈牙無酥味,正!

鹽燒海蝦~OK!

鹽燒雞軟骨
~正常無特別!

燒有機菠蘿~有無機我唔知,但我好鐘意食燒菠蘿,我覺得好好味!

牛油燒翠玉瓜

呢個係全晚最攪笑嘅,明明order紙上係以串為單位,我就點咗一串,點知我哋見到得一件好脆肉瓜,超攪笑!即時起咗今次食評個Topic~

清酒煮蜆
~正常無特別!

炒珊瑚蚌
~好少可見到有炒珊瑚蚌,味道唔錯幾惹味!份量唔多,其實可以再點多份。
萵筍炒鮮菇
~無乜特別

天婦羅海鹽虎蝦天婦羅/蟹棒天婦羅
幾好唔錯!粉漿唔算厚,蟹柳天婦羅係好味嘅!

牛油炒粟米~無乜特別

冇翠玉瓜嘅炒野菜
~最特別係唔見有脆肉瓜!
2019-05-01 211 瀏覽
本身已經好鐘意食放題既我,今日又人生日,當然要食好野啦😁😁😁室內設計普通 沒有一種很吸引的感覺~至於叫野食方面,仲未進入到電子化的時候,不過見佢有咁多野食就算數啦🤣🤣餐廳吃飯的地方竟然有西洋沙律🥗食!而且食落十分新鮮!令我感到非常驚喜的!壽司方面,都係已左口魚為最出色~ 其他卷物就不過不失,不過值得稱讚既係佢既壽司🍣飯係幾軟~我覺得炸物就和其他放題差不多 不會太乾 不會太多炸粉~~~最後是刺身~我覺得這裡的放題是以種類取勝😁😁至於味道還好,而佢地既吞拿魚真係幾好,好新鮮,不過唔夠肥美波蘿係放題必食,可以消耗脂肪和食慾大增😆😆😆燒青魚味道還好,不會太鹹,而且份量岩岩好,不會浪費食物😁😁
室內設計普通 沒有一種很吸引的感覺~
餐廳吃飯的地方竟然有西洋沙律🥗食!
而且食落十分新鮮!令我感到非常驚喜的!
我覺得炸物就和其他放題差不多 不會太乾 不會太多炸粉~~~
波蘿係放題必食,可以消耗脂肪和食慾大增😆😆😆
燒青魚味道還好,不會太鹹,而且份量岩岩好,不會浪費食物😁😁
2019-02-15
$250 (宵夜)
2019-05-01 158 瀏覽
又係食放題既時間啦!黎到旺角其實真係有好多好多既選擇!咁岩行到創興中心見到呢間放題就入左黎!一入到黎已經即刻比佢門口既snack bar吸引到!仲見到一樣好特別既野🤤🤤就係有任飲既日本清酒啊!😍😭😭仲要有埋梅酒!你教我如何抗拒先得架😘😘我份人就比較特別一嚟就好想食咗啲甜品先一行埋去個雪櫃度已經見到好多好多嘅甜品🙈🙈🙈最正嘅就係有楊枝甘露布甸同埋椰汁西米布甸😏😏佢個朱古力大福同埋燉蛋絕對吾能夠錯過👏🏾👏🏾另外喺熟食方面都好特別!有燉牛腩同埋腌製咗嘅牛柏葉!章魚小丸子同埋泡菜餃子更加係全場最愛我見到一出留言好快就俾人拎晒!行慢一步都輸蝕😭😭講返今次既刺身先!新鮮三文魚刺身夠凍夠甜夠肥美每一舊都好正😊😊油甘魚刺身唔會腥!非常香甜入口即溶👅👅以呢個價錢嘅放題來講真係物超所值CP值超高!仲有甜蝦每隻蝦都好肥大食蝦肉唔會有梅梅地嘅感覺非常有咬口!黑頭嘅蝦膏都好鮮甜絕對唔會有擺咗好耐嘅感覺!甜品方面都非常出色有唔同種類嘅雪糕同埋雪條當然唔少得我嘅最愛就係melona既雪條🙏🏻

2019-04-28 144 瀏覽
woohoo! 又到食日本野既時間啊!今次仲要係食放題tim!難得一日既cheat day!緊係吾可以食啲cheap野浪費哂自己平時減肥慳番黎既quota 啦😭😭今日難得同朋友去左旺角行街!於是就揀左係創興中心既放題!地點夠哂就腳!旺角站e2出口往油麻地方向行五分鐘就到啦!講番呢間鋪先!一入到黎見到好多好多既飲品!估吾到有我平時當水飲既解菜!綠茶版!真係爽皮!岩哂比我用黎解除食完刺身既肥膩嘅感覺!當然入面都仲有好多吾同款既特別飲品!好似仲有勁懷舊版本既罐裝珍珠奶茶!同埋仲有罐裝嘅涼粉!絕對吾可以錯過🤤🤤刺身方面就都係果幾款!三文魚帶子油甘魚甜蝦!仲有我既最愛希靈魚🏭🏭🏭🏭其實如果希靈魚吾夠新鮮就會難食到嘔電!一般黎講都吾係話好多人中意食呢隻刺身!不過令我估吾到既係呢間鋪既希靈魚都咁出色!夠哂鮮味!當然其他幾款刺身都係好新鮮!夠哂凍😄😄正!比較特別既就係迷你型既海膽手卷!講緊迷你既吾係佢啲海膽!而係佢啲飯!如果大家想食多啲海膽又會怕質飽自己既!瘋狂encore呢度既海膽手卷就岩哂啦!海膽味道十分之濃郁🤤🤤又勁香海膽味!絕對吾可以錯過!