2019-04-06 139 瀏覽
約咗個朋友出嚟食晚飯,放題專業愛好者又出動了,之前呢個朋友話呢間放題好食,地點在旺角,加上呢間餐廳好近地鐵站,好容易就搵到。行到入去之後,職員帶位,呢間餐廳環境都幾大,座位都好闊落,唔會話好擠迫,所以都坐得幾舒服。菜單方面亦都有好多唔同嘅選擇幾多元化,有好多張落單紙,睇到眼花撩亂,搞到我地咩都想食,樣樣野都睇落好吸引。order紙落,少量嘅熟食同冷盤可以喺出面拎。 店員上菜快, 落單後等一陣就有得食!刺身就一定唔少得!我地叫左 三文魚 油甘魚 吞拿魚 帶子 甜蝦😍😍😍 好新鮮,average以上,可以追加。仲有好多卷物和軍艦手卷選擇 :芝士軟殼蟹卷 海膽墨魚 🦑 墨松露醬玻璃蝦😋 又有海膽手卷 燒曼魚手卷👍🏻重點介紹係呢度既熱食,一d都唔馬虎,全部都熱辣辣,特別想介紹蒜容炒帶子和牛柳粒,比其他放題餐廳整得更好食!另外仲有 燒菠蘿 🍍牛油粟米🌽炒蜆  燒牛舌 炸雞軟骨 天婦羅🍤蝦 蟹柳 南瓜.....天婦羅都炸得都好好, 唔會太多粉 ,蝦食落係爽口!甜品都有好多款雪糕雪條可以食😋😍🍦🍮🍰飲品方面款式都幾多,主要係罐裝汽水、果汁為主,有茶類。另外仲有啲啤酒、清酒、自家飲品同熱飲可以揀。價錢

order紙落,少量嘅熟食同冷盤可以喺出面拎。
店員上菜快, 落單後等一陣就有得食!

天婦羅都炸得都好好, 唔會太多粉 ,蝦食落係爽口!

甜品都有好多款雪糕雪條可以食😋😍🍦🍮🍰

價錢又唔貴,又多選擇,比其他放題餐廳質素更佳,係一個晚餐幾好嘅選擇!!
2019-02-22
  • 蒜容炒帶子
2019-04-05 93 瀏覽
每次去食放題等位個area都會爆尤其星期六日 今日都唔例外 但因為個肚就黎餓扁 所以一開始我地並唔係睇menu落刺身 而係未坐低就直接去左自助吧 首先有小朋友們好鐘意既糖果area 跟住就有平時普普通通好common既沙律區 食左個蟹子沙律冇咩特別😂 最估唔到既係竟然有花膠烏雞湯 雖然唔係幾夠熱但都ok啦 然後就甜品區 作為甜品控當然每款都試左一個 味道好正常冇咩特別但係有好多款式簡賣相唔錯 黎放題緊係要食刺身 三文魚 吞拿魚堅肥美帶子完全唔腥但希靈魚就有小小都預左架啦 整體黎講野食款式好多選擇 最好既係所有野食既size都唔大 最arm所有野都想試但又食得唔多既 好似食手卷咁one bite size 真係好kawaii因為卷物冇辣味三文魚 但手卷有所以食到最後好飽都要食 但又唔想做大嘥鬼既朋友們arm曬

2019-04-04 105 瀏覽
同朋友食飯,因為個朋友係外國返黎,所以要同佢食返餐好既,俾朋友揀食咩,最後揀左食放題。魚生刺身一定唔少得,先黎個三文魚刺身,三文魚好肥美,全部三文魚腩,仲有八爪魚,帶子都好新鮮。芝麻雞翼唔少得,每次黎親都至少食四五隻雞翼,佢啲雞翼炸得好香脆。鰻魚燒得好香脆,個鰻魚汁好惹味。整體上大部份嘅食物質素都好好,如果第一次嚟食嘅就一定要試吓佢嘅芝麻雞翼,另外counter位置仲有好多嘢食可以自己拎,例如脆薯格、燒八爪魚丸、一啲日本小食等等,嘢飲方面都好多選擇,有烏龍茶、綠茶、可樂、橙汁、忌廉溝鮮奶等等,仲有雪條添。

鰻魚燒得好香脆,個鰻魚汁好惹味。
2019-04-01 104 瀏覽
今日係旺角睇完戲,勁肚餓,想食好多野醫肚,所以㨂左放題黎食。一入到餐廳,見到嘅店員都好好態度,一開始就提醒我地咩枱號,又會主動收走空碟,收之前又會問我地仲要唔要,仲好好笑容。真係好耐無見過咁好服務態度嘅餐廳。咁野食方面又點呢?鹽燒牛舌;食落好香有肉汁,啲調味好足,孜然味且鹽味好出,岩哂重口味嘅我。芝麻雞翼同吉列蠔;雞翼好出色,食落香口,勁多芝麻,雞又唔會好乾,一定要食依個!蠔嘅味道都唔錯,我一直都中意吉列蠔多過生蠔,覺得炸過嘅蠔更加香,依種蠔嘅size比較細,但放題可以食多好多隻,一樣咁滿足。吉蝦蝦、蟹捧、南瓜同炸鮮奶;頭三樣嘅味道同粉量都正常。炸鮮奶幾好食,奶味好重好香,帶有啲甜味,當係甜品食都唔錯。雞軟骨串;我一直都好中意食軟骨,佢依個都燒得唔錯,香口有孜然味,食落脆口好過癮,之後仲加多左兩串比自己,哈哈。焗帶子,燒蕃薯、菠蘿;帶子係用沙律醬去焗,但個人覺得油左啲。燒菠蘿就真係無得輸,又甜又多汁,唔會太乾身,諗起都想再食啊。野菜牛乳鍋;個湯頭好濃好香,同埋啲爽甜嘅菜一齊食,好舒服,即時覺得好健康,仲有啲豆腐,好滑好有豆味,足哂料。 萄撻;細細個,味道都唔錯,但有少少乾。鵝肝帶子壽司
咁野食方面又點呢?

鹽燒牛舌;
芝麻雞翼同吉列蠔;

吉蝦蝦、蟹捧、南瓜同炸鮮奶;
頭三樣嘅味道同粉量都正常。
炸鮮奶幾好食,奶味好重好香,帶有啲甜味,當係甜品食都唔錯。
雞軟骨串;

焗帶子,燒蕃薯、菠蘿;
帶子係用沙律醬去焗,但個人覺得油左啲。

野菜牛乳鍋;

萄撻;
細細個,味道都唔錯,但有少少乾。
鵝肝帶子壽司
依個好好食,帶子本身好新鮮有味,加埋鵝肝,入口個香味就出哂黎,幾出色。
瑤柱海鮮粥;
個粥好有鮮味,口感都幾綿,仲有兩隻蝦,新鮮爽口蝦味重。

最後仲有各款甜品,勝在款式夠多選擇。而且仲有夾糖,童年回憶翻晒黎呀!
依間可以再戰!
2019-04-01
3 分鐘 (堂食)
與一班友人一起共度晚餐 通常也會選擇放題這類百搭的日式餐廳 而大滿喜亦位於旺角 算是比較方便的地理位置大滿喜與一般的日式放題基本上沒有很大的分別 比較令人驚喜的是大滿喜的三文魚🍣刺身非常大件 令我與一眾友人皆感到驚喜非常而在其他食物方面 榴連炸彈亦是較為特別的選擇 喜歡榴連的朋友不妨試試而在服務方面 基本上很少漏單 因此我們亦吃得比較滿足 點什麼就吃到什麼而環境亦不算非常擠逼 整體而言 食物質素符合預期 地理位置亦不錯 值得大家一試👍🏻
與一班友人一起共度晚餐 通常也會選擇放題這類百搭的日式餐廳
而大滿喜亦位於旺角 算是比較方便的地理位置

令我與一眾友人皆感到驚喜非常

2019-04-01 94 瀏覽
放題店,總是朋友聚會、情侣約會的好地方,因為食物種類多,由刺身到熱食、鹹點到甜點,都一應俱佺,定必滿足不同人對食的要求。大滿喜除了有自助飲品櫃外,還有沙律吧。沙律吧有西式的沙律菜、日式的中華沙律、調味螺肉、韓式泡菜等,任由食客自行Mix and Match。除此之外,更有冷盤,有青口、凍蝦、醉雞卷。來吃放題,當然少不了刺身,帶子鮮味夠,三文魚切得厚身,可是虎蝦則略嫌失色。每次吃放題,小番薯及燒菠蘿是我必點項目。小番薯入口甜甜的;燒菠蘿非常清甜~一品料理也不容錯過,我點鐵板炒帆立貝及鐵板蒜香一口牛。帆立貝炒得夠香,但不會過老,烹調恰到好處;一口牛的牛味也夠,而且細細粒,很易入口,不過就有點過於油。另外,羊鞍也很惹味,不會膻,而且肉質也很腍,非常美味。鵝肝帶子壽司,一小件,一口吃掉,鵝肝的香味於口腔四溢,我還Encore多一件呢~吃了這麼多主食,終於到甜點時間。有咖啡奶凍、芝士凍餅、楊枝甘露、Tiramisu等等,還有迷你葡撻,雪糕雪條等等。作為一個甜點控,我每款都拿了一客,細細份,不會過膩呢。
除此之外,更有冷盤,有青口、凍蝦、醉雞卷。
一品料理也不容錯過,我點鐵板炒帆立貝及鐵板蒜香一口牛。

另外,羊鞍也很惹味,不會膻,而且肉質也很腍,非常美味。
作為一個甜點控,我每款都拿了一客,細細份,不會過膩呢。
2019-03-31
10 分鐘 (堂食)
  • 燒菠蘿
  • 燒羊鞍
  • 鵝肝帶子壽司
2019-03-31 74 瀏覽
大家辛苦左成個星期,應該要好好慰勞下自己,所以去食放題大吃大喝果到有前菜泡菜,沙律,小丸子,湯等等其他典型的飲品甜品走唔甩,不過仲有碗仔翅先尼夾左章魚小丸子, 雖然冇醬但都好重燒汁味,軟軟的燒牛肉壽司醬汁剛好,牛肉唔韌黃金焗帶子好cheest,不過要即食,否則會好水 一口牛要趁熱食,熱果時好林好易咬,但凍左就開始韌一口芝士暖的,超濃芝士但唔膩燒芝士軟殼蟹卷,脆脆的,一口size,cheesy芝士雞柳脆脆卷有機露筍和牛卷,和牛味較突出唔韌,不過食唔到露筍😑辣酒煮大蜆唔辣的,係個湯比較清甜拖羅蓉同蟹籽壽司,拖羅蓉係我第一次試,都唔錯,本身驚食會腥腥地,不過如果可以再凍d就好喇蟹籽挺彈牙的燒菠蘿都幾甜,食到有點膩食番個菠蘿消一消濟係好選擇葡撻好香蛋味,細細地做前菜都得芝士餅都重芝士味,實的的

先尼夾左章魚小丸子, 雖然冇醬但都好重燒汁味,軟軟的

燒牛肉壽司醬汁剛好,牛肉唔韌

黃金焗帶子好cheest,不過要即食,否則會好水

一口牛要趁熱食,熱果時好林好易咬,但凍左就開始韌

一口芝士暖的,超濃芝士但唔膩

燒芝士軟殼蟹卷,脆脆的,一口size,cheesy
芝士雞柳脆脆卷
有機露筍和牛卷,和牛味較突出唔韌,不過食唔到露筍😑

辣酒煮大蜆唔辣的,係個湯比較清甜

蟹籽挺彈牙的

燒菠蘿都幾甜,食到有點膩食番個菠蘿消一消濟係好選擇

葡撻好香蛋味,細細地做前菜都得

芝士餅都重芝士味,實的的
2019-03-30 78 瀏覽
食物種類算係好多,而且d質數都唔差d刺身同壽司唔差,但係本人覺得卷物最香口好味,尤其係芝士軟殼蟹卷😋😋幾種炙燒壽司入面牛肉最好味,燒到啱啱好半生熟,但係左口裙邊就唔係咁吸引,有待改進手卷完全唔洗驚食唔曬,個size超迷你😂燒鰻魚叫咗1件,點之真係好細,但係好好味😍串燒本人最鍾意嘅係牛舌,真係好香,食多幾次都無問題!!雞軟骨一般般,可以再燒香d羊鞍都唔差,如果唔驚太飽肚可以食兩件,因為個size唔算太大一口牛有d太大粒,同埋d汁可以少d,因為個味太濃,不過整體黎講都幾好飲品同甜品有好多,包保你揀唔到每樣都試咗一次,比較好食嗰d有朱古力撻,椰汁西米布丁同軟身芝士撻,全部都幾香,但係朱古力杯個味道就需要改善啦
食物種類算係好多,而且d質數都唔差

d刺身壽司唔差,但係本人覺得卷物最香口好味,尤其係芝士軟殼蟹卷😋😋

手卷完全唔洗驚食唔曬,個size超迷你😂

燒鰻魚叫咗1件,點之真係好細,但係好好味😍
串燒本人最鍾意嘅係牛舌,真係好香,食多幾次都無問題!!

雞軟骨一般般,可以再燒香d

飲品同甜品有好多,包保你揀唔到

2019-03-28 64 瀏覽
諗唔到食咩,又好耐無食過放題,就同朋友揀左呢間book左位一去到就入得唔駛等,可能時間尚早冇咩人,四個人可以坐六人卡位😙帶位時經過沙律吧,除左有沙律仲有中湯(花膠雞)熱飲(菊花密 熱茶)   甜品,飲料 menu好多野揀 有成九頁唔同類型既食品最值得再叫既竟然係牛舌,好好味 同埋一口芝士,咬落去爆cheese好滿足中意食烏冬當然唔可以錯過稻庭烏冬 芝麻雞翼都唔錯,香口 反而刺身一般,叫一輪就可以 打卡要叫卷物,因為顏色最靚 飲料有啤酒 凍同唔凍既維他奶都有 超級多汽水飲品 解茶 進食時間兩小時,大約個半鐘last order,餘下既時間可以慢慢享受甜品 有葡撻,泡芙,木糠杯,朱古力撻,Tiramisu,cheesecake,cheesecake好食,都幾重芝士味 當然沙律吧 野飲都可以任飲任食 我地落既單全部都有上足 無多無少👍🏼
諗唔到食咩,又好耐無食過放題,就同朋友揀左呢間

menu好多野揀 有成九頁唔同類型既食品
最值得再叫既竟然係牛舌,好好味
同埋一口芝士,咬落去爆cheese好滿足
中意食烏冬當然唔可以錯過稻庭烏冬
芝麻雞翼都唔錯,香口
反而刺身一般,叫一輪就可以
打卡要叫卷物,因為顏色最靚

飲料有啤酒 凍同唔凍既維他奶都有 超級多汽水飲品 解茶

2019-03-28 66 瀏覽
一入門口就見到有清酒同梅酒任飲,好正呀~之前食D放題好似都係除左一罐罐啤酒之外都冇其他酒類LU,岩哂飲得之人但如果唔係用膠杯既話,會好好多,一來影出黎好唔型,二來最重要係太唔環保啦!!黎親日式放題都一定叫燒物。燒牛舌&烤羊架,燒得剛剛好,又入味,即叫即燒,依加諗起又想食啦(但唔知係唔記得定係真係冇檸檬比既呢,有檸汁既話就更開心啦)當然刺身壽司卷物類都一定要試~D刺身同海膽都幾鮮甜,足料,卷卷既配搭都好正,鰻魚襯芝士/軟殼蟹襯芝士,好味好味依間仲有烤豬肋骨叫,係岩岩好林哂,唔太費力就甩骨架!而且入面都係有味道,唔係得面層有味!如果唔係咁飽既話,都想翻點多幾條呀煮物整體都唔錯,不過不失一餐既總結,當然係甜品,要提下既係,佢有只係出左冇耐既道地蜂蜜綠茶雪糕!想試好耐啦!一開頭食覺得幾特別,好似真係食緊平時支綠茶咁,但食食下覺得越食越好味,最衰肚皮唔爭氣,只食到一杯…
一入門口就見到有清酒同梅酒任飲,好正呀~

煮物整體都唔錯,不過不失

2019-03-25 53 瀏覽
星期六一家人來到旺角逛街,小朋友忽然話好耐冇食放題,,就來到這間餐廳,餐廳環境安靜,食物種類多,最正的就是手卷和壽司很小,吃完還可以吃其他,吃的種類多了很多,吃的時間也很充足,這樣小朋友能慢慢吃就不怕他們吃不飽!飯後甜品種類繁多,小朋友很喜歡,下次還來!
2019-03-23
2019-03-23 46 瀏覽
今晚突然好想食放題,減下壓,所以同好閏蜜去創興廣場8樓大滿喜,好采早到,如果唔係應該無位。兩個人坐向最入面既小小二人檯,雖則位置偏小但仍夠一人出入,倘可接受。一坐底二話不說當然要睇下落單紙有咩好食,點單紙厚厚,選擇極多,最基本既壽司有六七款、刺身都多款式、其次係炸物、烏冬、熱食、甜點❤ 飲品要到外面水吧位置自行選擇、都相當貼心,最窩心既係有大量熱茶水供應☕🍵 。我同閨蜜首先點左壽司、剌身,好快已經上檯、以為甘爆場,食物要製作雖時,但卻比想像中快到,這點相當滿意、喜出望外!反觀壽司剌身精緻,味道不錯🤤 三文魚 吞拿魚 帶子 魷魚 鰭鮪魚 甜蝦 刺身厚切上碟🍣、新鮮可人、感覺真想一口全部吞下、入口即溶化 Yummy Yummy 😋 另外要一讚壽司飯不散開 非常專業師傅才做得到。我地仲點左個熱騰騰既🦀粥,除左鮮🦀仲有粒粒🌽,相當有𡁻口、比預期中水準更高。隨後有小食到來,一口牛柳粒,食牛最怕韌,以為好老好韌,點之肉質出奇的淋身鮮嫩多汁🤤👍🏻 值得比個叻👍🏻 之後接著我地點既串燒🍢無骨明太子釀雞奕🍗炸物🍤天婦羅🍤 都到啦,選擇係多但製作時間可能耐左啲、炸油味蓋過食物原味、炸粉亦太厚,這點有待改

另外要一讚壽司飯不散開 非常專業師傅才做得到。

我地仲點左個熱騰騰既🦀粥,除左鮮🦀仲有粒粒🌽
,相當有𡁻口、比預期中水準更高。

之後接著我地點既串燒🍢無骨明太子釀雞奕🍗炸物🍤天婦羅🍤 都到啦,選擇係多但製作時間可能耐左啲、炸油味蓋過食物原味、炸粉亦太厚,這點有待改善。

無骨明太子釀雞奕好味,出面多數普遍雞奕,但這個雞奕卻特別釀製,滿滿既明太子,令人滿足👍🏻👍🏻

呢度服務質素超高,貼心有禮,清理桌上既碟都好快手,令我地食得開心❤。
2019-03-23 52 瀏覽
其實我覺得好多日式放題比酒店buffet還要好食,抵食!呢間就係其中一間!點餐簿厚到呢。。刺身,壽司,火炙壽司,軍艦,手卷,炸物,燒物,天婦羅,一品料理,串燒,湯,甜品,手作甜品,應有盡有!真心覺得比酒店更好更啱食!特別想讚炸鮮奶天婦羅,依家已經唔係咁多食肆有得食啦!炸粉薄,甜度剛好!炸芋丸又係,好食到不得了!仲有鮑汁燉花膠,骨膠原呀!差不多每款食物都係一件件上,食幾多點幾多,唔怕浪費。點餐紙都好清楚寫明係件/客。總括:抵食!好食!

點餐簿厚到呢。。刺身壽司,火炙壽司,軍艦,手卷,炸物,燒物,天婦羅,一品料理,串燒,湯,甜品,手作甜品,應有盡有!真心覺得比酒店更好更啱食!

總括:抵食!好食!

• 炸芋丸
  • 芝麻雞翼
2019-03-22 44 瀏覽
幾個friend想揾個地方食個飯吹下水,就揀左去食放題。好耐無去食放題...唔知係我落後定而家餐廳先進,原來已經可以用電話apps 點菜,唔洗獲獲浪費晒d 紙去剔野食。餐廳人手充足,所以上菜都上得好快(有時上得快到 枱面都塞爆😂)好耐之前食過大滿喜,今次食都一樣keep 住水準。最鐘意食三文魚ge我,係咁點 係咁食。其他壽司串燒都好好食,食到我飽上心口。其中最好食當然係芝麻雞翼(不過我掛住食 唔記得影)同有個焗帶子都好好食。走前當然要食條雪條la... 都好多款可以揀,非常好👍🏻。但真係好飽,食唔到第二條了。

2019-03-21
2019-03-22 6443 瀏覽
兩年多前同朋友食過,覺得不錯,但自己少出黎旺角同食放題,所以一路都無再黎。最近朋友提起呢間餐廳,見咁耐無食放題,於是再黎過,放縱下。朋友未放工,所以我出去拎住d野食同野飲等住先。炸雞同炸雲吞炸得吾錯,無油淋淋既感覺,所以一出就被人清左吾少。䈑筍炒菇同炆牛腩菇無臭清味,牛腩炆得夠淋夠入味。海鮮冷盤都有,新鮮肥美,不比酒店差。我最欣賞係花雕醉雞卷,雞好嫰滑,而且真係有花雕酒既香味味,完全無酒既苦味。甜品櫃乾淨整齊。見葡撻新鮮出爐,忍吾住拎左舊,細細舊,吾會嘥胃容量,幾過癮。甜品都係細細杯,造型精緻,吾會過甜,幾岩我口味。食完一輸野,朋友終於黎到,可以叫野食了以二百幾蚊有海膽手卷食,認真少有。沙膽味道正常,新鮮度夠,無咩腥味。壽司種類不少,有生有熟,吾食生既朋友都吾洗驚。呢款海膽醬大蝦真係有d海膽味。魚生每樣叫左2人份量,點知原來朋友近日腸胃吾好吾食得,唯有獨吞。好采刺身夠鮮甜,吾經吾覺就KO哂。粟米應該吾係雪藏貨,無死甜味,有淡淡牛油香味。花膠咁補當然要叫碗試下,朋友吾食花膠,又係要獨吞。花膠淋度恰好,個湯無味精味。相比兩年前,野食水準同服務效率都有進步,完全無漏單既情況。揀飲擇食又咀尖既

朋友未放工,所以我出去拎住d野食同野飲等住先。

䈑筍炒菇同炆牛腩
菇無臭清味,牛腩炆得夠淋夠入味。

海鮮冷盤都有,新鮮肥美,不比酒店差。

甜品櫃乾淨整齊。

甜品都係細細杯,造型精緻,吾會過甜,幾岩我口味。

食完一輸野,朋友終於黎到,可以叫野食了
以二百幾蚊有海膽手卷食,認真少有。
沙膽味道正常,新鮮度夠,無咩腥味。

壽司種類不少,有生有熟,吾食生既朋友都吾洗驚。
呢款海膽醬大蝦真係有d海膽味。

好采刺身夠鮮甜,吾經吾覺就KO哂。

粟米應該吾係雪藏貨,無死甜味,有淡淡牛油香味。

花膠咁補當然要叫碗試下,朋友吾食花膠,又係要獨吞。
花膠淋度恰好,個湯無味精味。

相比兩年前,野食水準同服務效率都有進步,完全無漏單既情況。揀飲擇食又咀尖既朋友都話值得再食,無揀錯。