2020-06-18 375 瀏覽
成十點幾來,坐🈵️人,要等十分鐘左右才可以入去芝麻軟雪糕加焦糖布丁,芝麻軟雪糕好食到不得了,凍冰冰,芝麻味濃郁,但係個軟雪糕食食吓,發覺雪糕中間是空心的唔滿足但好。焦糖布丁熱辣辣唔錯唔錯。黑糖三色竽丸,味道濃郁,保身,但食到好飽。咋喳,加花奶,老人家至愛。多豆豆,好🈵️足。濃郁朱古力杯,朱古力濃郁到不得了,中間一層是紅豆,爽YY,但居然這個朱古力軟雪糕,不是空心,🈵️是雪糕芝麻軟雪糕心太軟,這個芝麻軟雪糕,都是空心的不滿足,但係,我的摯愛心太軟 熱辣辣,他的朱古力流心整😂😅🤣
成十點幾來,坐🈵️人,要等十分鐘左右才可以入去
唔滿足但好。焦糖布丁熱辣辣唔錯唔錯。
黑糖三色竽丸,味道濃郁,保身,但食到好飽。
咋喳,加花奶,老人家至愛。多豆豆,好🈵️足。
芝麻軟雪糕心太軟,這個芝麻軟雪糕,都是空心的不滿足,但係
,我的摯愛心太軟 熱辣辣,他的朱古力流心整😂😅🤣
2020-05-15 410 瀏覽
💛會撐 但唔希望退步💛舊地址開始一直幫襯 相對價錢唔平但貴都唔緊要嘅 但開始見啲料愈來愈少叫過一次肉燥雞扒飯 飯就好多嘅 但肉真係得兩啖肉 好似得兩隻委縮細雞槌咁加炸到好乾 可能撞手神啦⋯⋯糖水好鐘意食灰姑娘 西米比以前明顯少左一半其實加價就預左 但唔希望偷工減料 無理由好似d呃人又難食又自私嘅鋪頭咁嫁💙
💛會撐 但唔希望退步💛

其實加價就預左 但唔希望偷工減料
無理由好似d呃人又難食又自私嘅鋪頭咁嫁💙

外賣自取
2020-04-30 342 瀏覽
還未搬遷之前,我已經是大飯糖的常客。搬遷之後,除了甜品和小食,大飯糖還真的有飯吃了😂。不過我今天是來吃甜品的,還是衝着牛奶軟雪糕拼心太軟而來的。即使搬遷了,牛奶軟雪糕仍然保持水準,入口充滿奶香,奶香在口中久久不散,吃光了仍然意猶未盡,令心太軟淪為配角。其實這個心太軟,味道都很好呢!除了基本的流心效果,朱古力味濃郁,既不太甜,亦不苦澀,香滑的牛奶軟雪糕,配上濃郁的朱古力心太軟,堪稱一絕。雖然這度甜品要$60,但坊間能吃軟雪糕的甜品店少之又少,而且水準又高,來到大飯糖必然要試牛奶軟雪糕拼朱古力心太軟。
還未搬遷之前,我已經是大飯糖的常客。

搬遷之後,除了甜品和小食,大飯糖還真的有飯吃了😂。

不過我今天是來吃甜品的,還是衝着牛奶軟雪糕拼心太軟而來的。

2020-04-24 251 瀏覽
今晚晚餐決定左食大飯堂,忽然之間好掛住佢地d糖水!甘我地叫左個2人套餐 k9 外賣,本身個餐有3個餸加個菜同跟兩個飯或者麵,相當多野食,而且仲有兩杯野飲或者糖水相當低食,甘我地要左肉操飯同陳醋酸辣拌麵加埋個腐竹糖水同埋一杯紅豆冰。野食好味而且個份量兩個人係足夠食,低食丫!👍🏾佢地仲有唔同款式ge糖水一樣好味,價錢唔算太貴,間中同朋友黎食係正!而且揸車嘅朋友仔有福喇,佢附近可以拍街拍到車,遊完車河再黎食小小野又得!總括間餐廳不論食物定糖水都唔錯!私心推介俾大家😂
外賣自取
2020-04-22 197 瀏覽
今日咁啱入咗洪水橋探朋友,見到呢間大飯糕,有飯食有糖水飲,就入去試下啦😄叫咗鳳梨黑醋骨飯,排骨好入味,燘得夠淋,黑醋亦香口,估唔到個菠蘿好甜,因為見到好鮮黃色,以為好酸😅係新鮮菠蘿,唔係罐頭貨色👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼甜品係芋頭雪糕芋圓,有紅豆同涼粉,出面食好貴,今日剛巧做特價,27蚊,好食又超抵👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼跟餐加12蚊叫左個酥炸豬扒,係即炸嘅,熱辣辣好脆,好好味👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2020-04-22
2020-04-20 213 瀏覽
睇完亞祖節目,介紹洪水穚內都幾偏僻的甜品店,趁住天氣好,同埋昨日氣溫29度,即刻靈感到,同細佬去食,首先叫:鮮雜果爺爺,用北海道3.6牛乳雪糕配鮮雜果,廚師好有心思,變椰水旦菜糕,未食都口水流,食落去好清涼潤喉,另外心太軟三兄弟也不錯,超重朱古力味,冰火兩重奏,爽呀🥰
2020-03-30 444 瀏覽
食完晚餐覺得唔夠飽,就走去隔離食甜品,雖然係星期五,但由於時間尚早(大概9點)所以唔駛等位。叫咗熱焦糖燉蛋配扭紋雪糕,店員話要等8分鐘,上枱試食燉蛋香滑,焦糖份量唔多,清楚見到有雲呢拿籽,但溫度唔平均,一啖凍、一啖熱,好奇怪。大小團圓好香,一上枱未食已經聞到好濃嘅薑味,係黑糖薑汁配湯丸、小丸子、芋圓,每樣三幾粒,飲埋個薑汁好滿足。(女士們於每月某幾日會愛上)炸燒賣脆口彈牙,配上辣醬更惹味,幾個人邊傾邊食最啱。

焦糖燉蛋(熱)配扭紋雪糕

大小團圓

炸燒賣

炸燒賣脆口彈牙,配上辣醬更惹味,幾個人邊傾邊食最啱。
2020-03-27
焦糖燉蛋(熱)配扭紋雪糕
  • 大小團圓
洪水橋比較少糖水店,所以就黎左呢度食下糖水。但係坐位好擠迫 ,食物質素麻麻得黎又貴。同埋出面有好多改裝死氣喉車,成日逢逢聲,有啲擾民囉。環境唔算好舒服。我就係食左個咖哩魷魚拼盤($46)&芒果山($67)。真係唔太抵,係舊店都無咁貴另外亦有試過外賣熱紅豆沙,味道正常,但價錢偏貴($23),有啲坐地起價feel,所以唔推薦食呢間野。不過唯一可以讚既係,新店比以前多左飯餐可以揀,唔係單一糖水,糖水款式亦多,有時懶煮飯就可以走去買外賣。

不過唯一可以讚既係,新店比以前多左飯餐可以揀,唔係單一糖水糖水款式亦多,有時懶煮飯就可以走去買外賣。
2020-03-27
10 分鐘 (堂食)
2020-03-24 170 瀏覽
必定會點既心太軟,食過甘多間,最好食既心太軟係到。搬左之後地方大左坐得舒服左 又唔洗排隊,啲小食都好好食,多左好多選擇,又有飯又有面甘,裝修又靚,我終於打夠80字
2020-03-23
$100 (宵夜)
2020-03-23 178 瀏覽
9點黎到甜品店,好彩店舖夠大,唔洗等位就入得,大家仲可以保持距離!朋友推介話呢間甜品好好味價錢就有少少貴,睇下係咪物超所值!點左芒果爺爺,上面有好高既牛奶軟雪糕,好香好滑,出面一杯都30幾蚊!下一層係芒果,唔會好飲浸過糖水甘,有少少酸酸甜甜,份量好多,起碼有半個芒果甘多!最低層係椰皇果凍,好清甜,好香雖然68蚊可以食到一個午餐,但我都推薦大家試下!另一個甜品是榴槤球配紫米露,呢個就較為遜色,紫米露好水,無咩椰奶的香同甜,榴槤球都幾特別,整到好似雪糕甘,但唔夠香,又無果肉
朋友推介話呢間甜品好好味
價錢就有少少貴,睇下係咪物超所值!
雖然68蚊可以食到一個午餐,但我都推薦大家試下!

2020-03-22 134 瀏覽
搬左去新店,新店地方更舒服,裝修靚~ 嘢食保持一貫水準~咁耐以來佢哋d 嘢食都唔會偷工減料,唔怪得生意越做越好成日叫嘅心太軟,上檯夠熱,做到外脆內軟,朱古力好香,慢慢流出來 🤤我通常都配3.6雪糕。佢哋嘅心太軟好正,一d 都唔求其!傳統嘅甜品都有,佢哋嘅杏仁糊有好香嘅杏仁味,唔會好甜,味道剛剛好,呢d 功夫嘢佢哋一樣好耍家!有時都想食吓鹹嘢,尤其是鹽酥類嘅食品 😋 試過鹽酥雞扒、鹽酥三寶丸,都係咁正,新鮮做起嘅,入面唔好炸到乾曬,咁樣食法真係正餐都唔使食,哈哈....

宵夜
2020-03-17 99 瀏覽
估唔到甜品鋪都有做晚市唔單止做糖水同小食,仲有台式粉麵同肉燥飯-椰香咖哩鹽酥雞飯既咖哩唔算太辣,屬於甜咖哩椰奶味好濃郁,送飯一流,羅白都好入味鹽酥雞粒都幾大粒,炸得夠香脆-肉燥豬頸肉飯既豬頸肉有4大塊輕輕煎香後都能夠鎖住肉汁,唔會話好乾身肉燥主要係用瘦肉同細細粒既蘑菇,個汁都比較濃稠-小編所點既熱黑糖薑茶既薑味好重,配番黑糖就更加容易入口

估唔到甜品鋪都有做晚市
唔單止做糖水同小食,仲有台式粉麵同肉燥飯
椰香咖哩鹽酥雞飯既咖哩唔算太辣,屬於甜咖哩
椰奶味好濃郁,送飯一流,羅白都好入味
鹽酥雞粒都幾大粒,炸得夠香脆
肉燥豬頸肉飯既豬頸肉有4大塊
輕輕煎香後都能夠鎖住肉汁,唔會話好乾身
肉燥主要係用瘦肉同細細粒既蘑菇,個汁都比較濃稠
小編所點既熱黑糖薑茶既薑味好重,配番黑糖就更加容易入口
2020-03-03 151 瀏覽
今晚突然想食芝麻糊,才想起原來從未食過大飯糖既芝麻糊加湯丸,每次去食都係食其他款,因為太多不能盡錄,今晚首次嘗試,估唔到有驚喜喎,芝麻糊好濃香既黑芝麻味,而最難得係佢食落好綿但唔粘口,入口係極之滑順,但唔會係水,係真係糊黎既只係好滑既糊姐,唔似好多地方攪到一patpat咁(杰),係我食過最好既芝麻糊之一,所以都打個食評推介下,而太太就叫左個薑汁芋圓加湯丸,湯丸同芋圓大路樣樣正常以上表現,絕無投訴,再加個小食咖哩豬皮魚蛋做宵夜冇得輸,讚好另外佢地原來有埋粉麵飯正餐食,聽聞都幾多人食,可惜今晚只係宵夜,下次一定要試下先

2020-03-02
7 分鐘 (外賣自取)
$50 (宵夜)
  • 湯丸
  • 芋圓
  • 芝麻糊
大飯糖可以講係我最愛嘅糖水舖,雖然佢好遠,但有時想食都忍唔住專登入去食佢搬咗新店大好多阿,不過佢啲枱都係排得好密,所以都會有啲擠逼感,但一班朋友志在吹下水,都唔會好介意啦新店仲多咗好多野食,有飯麵類、仲有好多酥炸小食,望落都幾正,直接嚟呢到開飯加糖水直落都得小食今次試咗酥炸燒賣,嘩好正,熱辣辣即炸嘅外皮,加上軟淋淋嘅魚肉粉團,雖然唔係咩貴野,但都好好味好溫暖人心甜品方面,我同朋友已經發展到有個共識,有幾樣係必嗌:Bailey綿綿冰、楊枝甘露加河粉、法式燉蛋、西瓜爺爺,次次都食呢幾樣,每樣都咁好味,次次都覺得好滿足,唔會厭

炸燒賣
同朋友食完生日🎂飯,雖然超飽,但都想食吓甜品,因為女人都有2個胃🤭🤭誠意推介下午茶,套餐都有,一站式,正下次一定要試吓飯先我的最愛~芒果小丸子配河粉,芒果底勁濃味,唔係溝糖水咁幪面超人~店長推介~又想食雪糕又想食芋圓,一舉兩得🤗🤗超級3兄弟~不過轉左3.6牛乳軟雪糕🍦心太軟配 扭紋完雪糕焦糖燉蛋配軟雪糕🍦心太軟配軟雪糕🍦~心太軟外脆,入面好似熔岩咁流出嚟,入面唔會太乾,好巧功夫雖然附近都有其他甜品,但呢間係我一食再食,有質素嘅 所以元朗食完飯,都 兜路過嚟🤗🤗

誠意推介

下午茶,套餐都有,一站式,正

下次一定要試吓飯先

我的最愛~芒果小丸子配河粉,芒果底勁濃味,唔係溝糖水

幪面超人~店長推介~又想食雪糕又想食芋圓,一舉兩得🤗🤗

超級3兄弟~不過轉左3.6牛乳軟雪糕🍦

心太軟配 扭紋完雪糕

焦糖燉蛋配軟雪糕🍦

過嚟🤗🤗
2019-12-28
15 分鐘 (堂食)