2023-04-20
一路以黎,我好中意食日本野,由其係炸野,我完全係無諗過會有一間店係為炸人度身訂造。我一見到鋪 既餐牌,就知道我食硬佢啦!入到坐低,好多卡位,私隱度好高,全店俾我乾淨舒適狀態,木系的座位與桌子,好簡潔。點左呢個前菜:白蘿蔔沙律 $58佢個汁係酸酸地,配上刨得好幼嘅蘿蔔絲,一開始嘅外形好似座山咁,好得意。而且啲蕃茄仔,切開一半,好甜呀!呢個簡簡單單,已經好優秀。粟米野菜什錦天婦羅 $32呢個簡直係驚喜之作,佢係將所有材料,切絲,連青豆都係到,連平時唔鍾意食青豆嘅我,頓時都接受到青豆嘅草青味☺️☺️☺️☺️食落去,好夾,唔會覺得好油,配上天婦羅汁簡直係將蔬菜嘅菜味吊出黎。好正,勁推介天丼蕎麥麵定食$158有虎蝦、 魷魚、北海道舞茸菇、南瓜、法國邊豆、日本雞蛋,配上蕎麥麵及飯,你喜歡食邊個先都得!基本上你望到個配搭,係覺得好正呀,蝦肉又彈牙,魷魚又鮮嫩。基本上炸左都唔會太影響個口感,名符其實,外脆內軟🤙🏼🤙🏼🤙🏼配上飯,其實都係幫手平衛下油炸嘅味道。都知食咁多炸野會熱氣,感覺上食左會有抒緩咁😂😂😂😂熱氣完,食返個凍麵過下冷河,感覺係熱氣感下降⬇️總結:性價比高
我一見到鋪 既餐牌,就知道我食硬佢啦!
點左呢個
前菜:
白蘿蔔沙律 $58
呢個簡簡單單,已經好優秀。
粟米野菜什錦天婦羅 $32
好正,勁推介
天丼蕎麥麵定食$158
熱氣完,食返個凍麵過下冷河,感覺係熱氣感下降⬇️
總結:
性價比高