餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2024-10-09 88 瀏覽
一般我都唔會寫食評,除非真的很難接受和過分,有無搞錯,一杯香芋奶綠,得頭兩啖食到小小碎香芋,我以為後面會再有小小啦,點知一路飲到最後,全都是水,一點香芋都沒有???28一杯香芋奶綠得兩粒香芋會唔會太過分???我何必叫香芋奶綠?不如直接叫一杯齋奶茶,真係無語⋯⋯如果是店裡的香芋不夠用可以和客人說一聲我都可以理解!但是 什麼都沒有說!!!差評 差評令人失望傷心!我最愛的天仁茗茶啊!💔很失望😞
令人失望傷心!我最愛的天仁茗茶啊!💔很失望😞

2024-10-09
用餐優惠
現金券
2024-07-14 95 瀏覽
emmm好像没什么特色,难道我又没点到他们家招牌🥸葡萄柚寒天绿茶喝着蛮清爽的,还能吃到下面的脆啵啵和果肉🫧,混上果汁让口感显得格外多汁,清爽的茶底还慢慢回甘,一整个蛮解腻的古早味冬瓜茶就是普通的冬瓜茶的味道👅,属于意料之中的那种感觉🔮味道还不错,但只是一位过客
emmm好像没什么特色,难道我又没点到他们家招牌🥸
🔮味道还不错,但只是一位过客
收工獎勵下自己 公司附近有天仁~我真的超愛天仁的珍珠奶茶 這些年應該喝了不下100次哈哈哈~黃大仙分店原來還有雪糕賣‼ ️ ️ 是Movenpick的 雪糕櫃好吸引但我是衝著鐵觀音朱古力奶昔來! 店員先拿出1大球瑞士朱古力雪糕 原來是要加進奶昔內 1球雪糕+鐵觀音茶底+奶 最後再加上1大球雪糕 真的心動了! ! ! 雪糕裡有一片片朱古力 味道超香濃 茶底是很香的鐵觀音奶茶味 伴隨濃郁的朱古力香味 好特別! 雪糕+奶茶完美融合
真的愛上了! ❤️❤️❤️ 下次我會再試士多啤梨綠茶奶昔和沙冰的 另外買了辣味茶葉蛋🥚 原本以為是一般的 辣味 沒想到是加了椒麻汁! 麻麻香香的 配蛋很適合 愈吃愈開胃 不錯不錯 最後買了1杯福圓薑鮮奶茶給媽媽 薑的辣味很夠 點半糖剛剛好! 怕辣可以點多點糖的
收工獎勵下自己 公司附近有天仁~
黃大仙分店原來還有雪糕賣‼ ️ ️
是Movenpick的 雪糕櫃好吸引
但我是衝著鐵觀音朱古力奶昔來!
店員先拿出1大球瑞士朱古力雪糕
原來是要加進奶昔內 1球雪糕+鐵觀音茶底+奶
最後再加上1大球雪糕 真的心動了! ! !
雪糕裡有一片片朱古力 味道超香濃
茶底是很香的鐵觀音奶茶味
伴隨濃郁的朱古力香味 好特別!
雪糕+奶茶完美融合
真的愛上了! ❤️❤️❤️
下次我會再試士多啤梨綠茶奶昔和沙冰的
另外買了辣味茶葉蛋🥚
原本以為是一般的 辣味 沒想到是加了椒麻汁!
麻麻香香的 配蛋很適合 愈吃愈開胃 不錯不錯
最後買了1杯福圓薑鮮奶茶給媽媽
薑的辣味很夠 點半糖剛剛好!
怕辣可以點多點糖的
2024-01-12
5 分鐘 (外賣自取)
2024-02-14 59 瀏覽
等到一肚氣! 今日17:40到店叫左杯野飲。 看見自己手上係220號碼,店內剛叫到211號。 在店等了18:05,一直看到兩個店員接單,但沒有叫號碼或其他方式出示可取飲品號碼。 到了18:05己經忍無可忍,詢問店員何時才做好,希望能取消飲品,不想等下去。 店員一聽到後,詢問我號碼,一知道我的號碼,佢就轉身從後取出一杯飲品給我。 我即時好憤怒😡我企左係到咁耐,睇住你地,你地收埋杯野係後面做咩?! 原來天仁就係要咁樣等茶!! 最後…呢間分店杯鐵觀音茶底,飲唔到天仁平時個隻茶香味👎🏻好一般
2024-02-02
25 分鐘 (外賣自取)
下午茶
慶祝紀念
除夕
2024-02-12 46 瀏覽
等到一肚氣!今日17:40到店叫左杯野飲。看見自己手上係220號碼,當時店內剛剛叫到211號。過程中。我一直看見兩個店員接單及調飲品,但沒有叫號碼或其他方式顯示可取飲品號碼。到了18:05己經忍無可忍,己過了25分鐘!詢問店員何時才做好,希望能取消飲品,不想等下去。店員一聽到後,詢問我號碼,得知我的號碼,佢就轉身從後的桌上取出一杯飲品給我,就立即行開左。😡我企左係到咁耐,睇住你地,你地收埋杯野係後面做咩?!杯野d冰溶到七七八八,張標籤貼紙如圖濕透曬。平時有幫襯其他分店,呢間都係第一次,更無下次!
等到一肚氣!
今日17:40到店叫左杯野飲。
看見自己手上係220號碼,當時店內剛剛叫到211號。

到了18:05己經忍無可忍,己過了25分鐘!
詢問店員何時才做好,希望能取消飲品,不想等下去。

😡我企左係到咁耐,睇住你地,你地收埋杯野係後面做咩?!
杯野d冰溶到七七八八,張標籤貼紙如圖濕透曬。
平時有幫襯其他分店,呢間都係第一次,更無下次!
2024-02-09
25 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
除夕
2023-05-29 216 瀏覽
香芋奶綠🧋(大、加$4珍珠;微糖、去冰)$34芋頭味濃郁、香醇,每淡都是香芋的果肉,口感豐富🫰🏻好滿足;茶底較淡,若茶味、奶味特出些會好🤔;珍珠煙韌且有咬口,但較甜🤣(但因為點了微糖,整體又不會過甜~)913奶茶🧋(中、加$4珍珠;微糖、去冰)$24茶底挺香的,在喉嚨也會感受到茶的餘韻🤣,而且比綠茶、紅茶底茶味更出🙌🏻(果然是店內推薦);奶味不算太出,被茶味蓋過了~;珍珠同樣是煙韌且有咬口👍🏻整體配合不錯;而且作為手搖,價錢算便宜😛分數:?/10食物🥘:7.5/10環境🏞️:7/10服務👩🏻‍🍳:7.5/10價錢💰:7/10總體而言:位置方面!在地鐵🚇站旁邊;2名店員出茶態度快手,不用等超級5分鐘,同時又可以繼續招呼新的客人🫣;店內推薦的手搖味道不錯🤔,微糖也不會太甜膩🤣
香芋奶綠🧋+913奶茶🧋

環境🏞️:7/10
服務👩🏻‍🍳:7.5/10
價錢💰:7/10

香芋奶綠🧋+913奶茶🧋
星期日行下街有啲熱就黎買杯珍珠奶茶飲下本身想試下佢新出既愛玉但係去過幾間分店都話呢排未有番貨今日唔算多人 前面有一張單only但等得比較耐先有得拎~味道覺得間間分店有分別 yoho一田個間好飲啲
星期日行下街有啲熱就黎買杯珍珠奶茶飲下
本身想試下佢新出既愛玉
但係去過幾間分店都話呢排未有番貨

今日唔算多人 前面有一張單only
但等得比較耐先有得拎~
味道覺得間間分店有分別
yoho一田個間好飲啲
珍珠奶茶
珍珠奶茶
2021-07-04 469 瀏覽
經過黃大仙地鐵站,天氣太熱想去商場度買杯嘢飲。這個商場有不少珍珠奶茶店,天仁茗茶在地鐵站上一層,幾方便!珍珠奶茶,常溫,少糖 $21茶味濃郁,茶同奶的比例剛剛好👍🏻現在很多珍珠奶茶舖都有常溫可選擇,不會溝淡了茶味,幾好!珍珠口感煙靭彈牙,微甜,很怕之前食過一些煮不透中間個心還是硬的珍珠,但這間店的珍珠沒有這個問題,煮得熟透。👍🏻見到有Movenpick Crossover, 不過去到雪櫃入面已經無雪糕了,價錢$60,可以參考一下。這間天仁茗茶分店店面頗寬闊,可以企企唞一唞飲杯野再行,而且飲管紙巾放喺中間張長枱,不用逼在出飲品處,呢個安排好friendly, 好方便!Counter 對面貨架放有天仁茗茶茶葉可以選購。

珍珠奶茶,常溫,少糖 $21

Counter 對面貨架放有天仁茗茶茶葉可以選購。
5 分鐘 (外賣自取)
$21 (其他)
  • 珍珠奶茶
每間天仁嘅店舖都係門口細細,又帶有少少茶匠人嘅格調,木色白光管嘅效果,令你對佢嘅茶同衛生都帶有信心!水果清新嘅甜味,和綠茶混在一起,提升咗綠茶的層次,唔會帶有輕微的苦味和「嚡」口。綠色仲令人如沐春風、心曠神怡呢而另一杯香杯,橙味就一定有嫁啦!但點解同綠茶混埋一齊,而唔會俾綠茶染色?真係令我邊飲邊佩服啊!哈,或者因為佢唔係鮮榨啦P.S. 但杯嘅設計真係令人好矛盾啊!一黎紙杯係佢嘅Icon,膠杯拎上手,唔近睇都唔知係天仁,起碼,見人哋飲果陣,唔會第一時間買黎飲先。不過,膠杯係現時又真係王道喎,可以睇到飲品顏色,份量又多啲,淨係份量多咗,足以令忠實粉絲們見到就要買番杯黎飲下先而且,見到啲顏色,又真係好消暑嘅。

水果綠茶

哈,或者因為佢唔係鮮榨啦

P.S. 但杯嘅設計真係令人好矛盾啊!

而且,見到啲顏色,又真係好消暑嘅。

2021-05-19
10 分鐘 (外賣自取)
水果綠茶
因為鮮奶比奶精健康所以每次去天仁想飲珍珠嘅時候都會叫「珍珠鮮奶茶」($25)☺️而且會走甜同常溫🙈鮮奶茶底味道香醇 即使走咗甜亦唔會難飲因為有珍珠帶返個甜味出嚟~天仁嘅珍珠彈牙又有咬口 數量亦好多唔會失望☺️
因為鮮奶比奶精健康
而且會走甜同常溫🙈
鮮奶茶底味道香醇 即使走咗甜亦唔會難飲
因為有珍珠帶返個甜味出嚟~
天仁嘅珍珠彈牙又有咬口 數量亦好多
唔會失望☺️
2020-02-20 416 瀏覽
/天仁茗茶/雙檸雪葩綠茶冰沙💰HKD$60-今次天仁茗茶與MOVENPICK聯乘推出四款奶茶昔及雪沙系列的飲料和手工雪糕筒或窩夫杯,MOVENPICK愛好者就不要錯過啦。今次我就試了茶‧雪沙系列的雙檸雪葩綠茶冰沙。-飲料由綠茶和2球的MOVENPICK雪糕攪作而成,用雪糕打成做沙冰是價值的所在啊🤑 。因沙冰由雙檸🍋雪糕打成,所以飲下時非常清新,而且甜度適中。初嚐飲料時只會嚐到雙檸的味道,而綠茶味淡淡的,要認真地「嗒」才感受到。-►好食指數:6/10還可以吧。-✎想看更多到請到IG: @wd.smallworld
/天仁茗茶/
雙檸雪葩綠茶冰沙
💰HKD$60

►好食指數:6/10
還可以吧。
✎想看更多到請到IG: @wd.smallworld
2020-02-12
5 分鐘 (堂食)
2020-02-02 301 瀏覽
今日得閒出街行下,自己太耐無出街行商場,連黃大仙開左間「天仁」都有所不知。呢間有埋雪糕櫃,我真係少見多怪。今見無乜人,就即刻買杯飲下。而家出面大多數珍珠奶茶都係以鮮奶黎沖,但當我飲下「天仁」呢杯珍珠奶茶,我飲到台灣風味 - 用奶粉黎沖的味道。而我再翻看餐牌,「天仁」呢個餐牌係有分「鮮奶茶」一列,亦有「香醇奶茶」一列,純粹我估計「香醇奶茶」一列並不是以鮮奶去沖。另外,我就覺得呢杯珍珠奶茶的茶味唔夠,比奶粉味蓋過。而珍珠內裡比較硬,不夠軟糯。總括而言,無論鮮奶也好,奶粉也好,我都希望不要蓋過茶味,下次有機會再飲,要叫茶濃。

今見無乜人,就即刻買杯飲下。

2020-01-28
2019-12-23 211 瀏覽
天氣又開始凍啦,本來都諗住喺室內shopping一下,但係有需要行出去呢個咁嘅環境都生存適應一下,咁就需要一杯台式飲品去enjoy下啦,今次過到嚟天仁茗茶就試咗一杯冰凍嘅芋頭珍珠奶綠你試吓啦!事關過嚟呢一邊真係好出名㗎 !我等左大概10分鐘左右就到啦,飲落好有芋頭嘅香味,一路飲一路食到珍珠而佢嘅奶亦都好香濃,對於我呢一啲小肥仔來講真係好開心㗎,不過我發個天仁茗茶咁耐佢個杯真係做細咗,每一次都係飲咗一半左右就好飽㗎啦,但而家真係飲咗成杯都唔覺得有飽嘅感覺,而且價錢亦變咗成30幾蚊杯,真係今非昔比啦!