餐廳: 天仁茗茶 (黃大仙中心南館)
資訊:

每間天仁嘅店舖都係門口細細,又帶有少少茶匠人嘅格調,木色白光管嘅效果,令你對佢嘅茶同衛生都帶有信心!水果清新嘅甜味,和綠茶混在一起,提升咗綠茶的層次,唔會帶有輕微的苦味和「嚡」口。綠色仲令人如沐春風、心曠神怡呢而另一杯香杯,橙味就一定有嫁啦!但點解同綠茶混埋一齊,而唔會俾綠茶染色?真係令我邊飲邊佩服啊!哈,或者因為佢唔係鮮榨啦P.S. 但杯嘅設計真係令人好矛盾啊!一黎紙杯係佢嘅Icon,膠杯拎上手,唔近睇都唔知係天仁,起碼,見人哋飲果陣,唔會第一時間買黎飲先。不過,膠杯係現時又真係王道喎,可以睇到飲品顏色,份量又多啲,淨係份量多咗,足以令忠實粉絲們見到就要買番杯黎飲下先而且,見到啲顏色,又真係好消暑嘅。

水果綠茶

哈,或者因為佢唔係鮮榨啦

P.S. 但杯嘅設計真係令人好矛盾啊!

而且,見到啲顏色,又真係好消暑嘅。

2021-05-19
10 分鐘 (外賣自取)
水果綠茶