2022-10-09 309 瀏覽
今日天氣涼涼地,午餐出走去到旺角食米線😝想試下呢間個特式湯底,揀咗食胡椒豬肚湯中辣,清一清濕氣,滷水豬血豬腸夠入味😋同場試左黃金墨魚餅都不錯,都值得一試有下次!!
2022-10-09
好少特登寫食評但今次真係要分享吓呢間米線我都鍾意食味道唔錯但係永遠隔籬枱啱啱嚟到落單碗米線快過你10倍我問過佢係咪單疊單所以遲叫嘅人係一定食先上次過分到⋯⋯我朋友叫咗碗魚米線條魚上咗個米線差唔多係我叫個碗食晒嘅時候朋友問佢姐姐可唔可以幫我跟下碗米線,佢竟然答你要幾辣咩湯底原來仲未煮,我話吓⋯佢話好快啫生意唔係咁做就算幾忙我明白,但都要講聲,唔好意思基本禮貌之後琴日叫外賣app佢有1Part 叫備注我寫住分湯冇分到,然後加錢叫檸檬茶冇比到我雖然知佢平時作風⋯但我都打電話問下⋯除咗嬲之外,都想俾意見⋯我話姐姐頭先我寫住分湯⋯佢話廚房睇唔到⋯跟住我同佢講我加咗錢檸檬茶都冇⋯俾⋯佢就講分湯要收錢㗎⋯⋯我都冇加你錢。然後我同佢講你有冇聽清楚我講嘢啊叫我而家已經唔係講分湯⋯係講,我加咗錢要檸檬茶冇比⋯佢叫我同外賣app講!我同佢講⋯你咁樣唔得個喎,可唔可以同老闆反映吓!你有乜同外賣app講⋯😡食啖氣…⋯⋯食開米線都一定想分湯你哋已經唔知你哋嘅運作⋯所以我特登寫分湯嚟到碗米線漲過我!希望姐姐如果唔分享俾老板聽希望老闆睇到改善下🙏🏻謝謝
好少特登寫食評
上次過分到⋯⋯
我朋友叫咗碗魚米線
條魚上咗
個米線差唔多係我叫個碗食晒嘅時候
朋友問佢姐姐可唔可以幫我跟下碗米線,佢竟然答你要幾辣咩湯底
原來仲未煮,我話吓⋯佢話好快啫
生意唔係咁做
就算幾忙我明白,但都要講聲,唔好意思
基本禮貌
之後琴日叫外賣app
佢有1Part 叫備注
我寫住分湯
冇分到,然後加錢叫檸檬茶冇比到我
你哋已經唔知你哋嘅運作⋯所以我特登寫分湯
嚟到碗米線漲過我!希望姐姐如果唔分享俾老板聽
希望老闆睇到改善下🙏🏻謝謝
2022-09-19 383 瀏覽
米線關注組力推既米線之一,果然有d質素。酸辣湯同麻辣湯都做得幾濃味,米線咬落爽滑有彈性,配埋炸醬,成碗米線都算幾香,值得排隊一試。不過餸就普普通通。個人覺得湯底辣度偏辣,小辣似中辣,大麻辣似特辣,怕太辣既朋友建議叫小小辣會比較好。不過味道夠酸,湯底唔算油膩,都幾惹味。醉雞酒香偏淡,雞肉都算嫩滑,芽菜木耳杞子吸收左醉雞湯汁,充滿酒香。麻醬萵筍略為偏咸,少醬會更好。好味:3/5環境:2/5客服:2.5/5
不過味道夠酸,湯底唔算油膩,都幾惹味。

麻醬萵筍略為偏咸,少醬會更好。

好味:3/5
環境:2/5
客服:2.5/5
2022-09-17 251 瀏覽
🇭🇰天星雲南米線·呢間我哋之前食過一次㗎喇 不過個次唔知係咪因為我哋外賣 好似唔係特別好食咁🫢🫢我地見之前米線關注組推薦呢間嘅豬軟骨 話同太子執咗嗰間川之味有得揮 所以我哋就再嚟食啦🤣·豬軟骨萵筍酸麻辣小鍋米線$47 l 麻辣豬頸肉米線$50今次我哋睇晒OpenRice啲人既推介先嗌 所以兩碗我都幾鍾意😍因為我哋唔係好食得辣 所以我哋兩碗都係嗌微辣嘅 佢個酸麻辣係酸味出啲既 唔算話好辣 我自己幾鍾意 不過我男朋友就覺得佢個醋味太出 冇咁鍾意😂佢麻辣嗰個就辣好多啦 我地食到出曬汗 不過佢係辣得好有層次 好惹味嗰種嚟嘅🌶️而且佢係真係好麻 食完飲晒成杯嘢飲都仲係好麻🤣🤣之後佢所有餸都超多 而且勁大嚿😈佢個豬軟骨炆到好淋 係真係化晒 係得一舊個邊邊有啲乾 不過佢呢度嘅豬軟骨係肉嘅比例多啲嘅 軟骨唔算好多🐷之後佢個萵筍係打直切嘅 所以勁大塊 口感好好🤤🤤個豬頸肉都好好食 而且佢個邊位全部都係憹邊 超正🤩·#rbyeat#rby港式#rby旺角·📍旺角砵蘭街136號地舖
🇭🇰天星雲南米線

#rby旺角
📍旺角砵蘭街136號地舖
豬軟骨萵筍酸麻辣小鍋米線
麻辣豬頸肉米線
📍 天星雲南米線 / 旺角抵食大大碗🍜重口味雲南米線之選(*'▽'*)天星二人套餐優惠 $159ღ 招牌腩肉+大腸+炸醬(麻辣小小辣)ღ 台灣鴨血+豬軟骨+大腸(酸麻辣微辣)ღ 麻辣皮蛋+墨魚春卷+凍檸茶x2旺角食米線唔一定去譚仔~今次呢間都幾出色二人餐價錢非常相宜 米線同小食嘅份量都好多!大腸一碗有成10舊lol 仲要每舊都好肥美😘鴨血同豬軟骨各兩大舊 食落好滑同勁入味!腩肉反而失望 之前睇相好似好厚身 但原來都偏薄不過食落啲肉質都好淋 唔會話好肥👍🏻小食墨魚春卷亦炸得好香 咬落有墨魚肉好彈牙!湯底方面 麻辣較出色~飲落豬骨味香濃 唔係好鹹不過我稍嫌鋪頭衛生情況唔算太好 可以改進🤪回頭指數😼4/5(出色米線(´∀`)
📍 天星雲南米線 / 旺角
抵食大大碗🍜重口味雲南米線之選(*'▽'*)

天星二人套餐優惠 $159
ღ 招牌腩肉+大腸+炸醬(麻辣小小辣)
ღ 台灣鴨血+豬軟骨+大腸(酸麻辣微辣)
ღ 麻辣皮蛋+墨魚春卷+凍檸茶x2

旺角食米線唔一定去譚仔~今次呢間都幾出色
二人餐價錢非常相宜 米線同小食嘅份量都好多!
大腸一碗有成10舊lol 仲要每舊都好肥美😘
鴨血同豬軟骨各兩大舊 食落好滑同勁入味!
腩肉反而失望 之前睇相好似好厚身 但原來都偏薄
不過食落啲肉質都好淋 唔會話好肥👍🏻
小食墨魚春卷亦炸得好香 咬落有墨魚肉好彈牙!
湯底方面 麻辣較出色~飲落豬骨味香濃 唔係好鹹
不過我稍嫌鋪頭衛生情況唔算太好 可以改進🤪

回頭指數😼4/5(出色米線(´∀`)
2022-08-26 199 瀏覽
由於今日落雨, 所以就同同事叫外賣返公司食, 湯底方面叫左中辣, 叫左兩個餸 腩肉 + 蟹籽丸 , 唯一缺點呢度嘅腩肉比較肥 , 不過湯底真係好濃味, 好滋味 , 所以令我成日幫襯, 如果叫多麻更加好味

外賣送餐
天星雲南米線小鍋米線/薯粉(包2餸)價錢💲: $47/ $47好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 2.8/5性價比🥢: 5/5回頭率😚: 4.3/5-旺角呢間米線成日都係關注組出現,一間小小的鋪頭,坐得絕對唔舒服😂 但味道來講個人幾中意,濃味愛好者要試。同埋聽講佢啲小食都幾正。除左平時的麻辣,仲有麻酸辣、胡椒豬肚、蟲草花雞湯等等,適合唔同口味的人。-✅✅酸麻辣小窩米線. 豬軟骨+豬大腸。湯底呈橙褐色,一望上去就知係濃味的。酸味較出,但唔係酸到好keng個隻,酸中帶啲甜,再滲小小辣味出來,到最尾至有d麻的感覺🤓 個人中鷾多酸的我覺得呢個幾有層次🤩 豬大腸鹵到軟晒又入味。每一片都冇晒入面啲膏,好薄。口感相對冇咁好,但會入味啲🤪 豬軟骨超正‼️必叫‼️2-3大條,軟到一入口嚼一嚼就化開😳同埋都一樣入晒味,好好食😋-✅麻辣小窩薯粉. 招牌腩肉+炸醬。麻辣的湯底口味比較單調,不過辣味都幾香。招牌腩肉係有條肥膏邊個隻腩肉,肉質唔會好乾好鞋,但肥膩感相對較重,個人對呢隻腩肉就正常啦。一樣鹵到入味的☺️ 炸醬好惹味,肉好夠碎,辣得來夠鹹香,幫個湯底變更重口味😆 -當日的米線有d軟左小小,可
天星雲南米線
小鍋米線/薯粉(包2餸)
價錢💲: $47/ $47
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 2.8/5
性價比🥢: 5/5
回頭率😚: 4.3/5

當日的米線有d軟左小小,可以硬返啲就好🤔 薯粉就煙韌但無咁索到湯。整體好大碗,鹵過的餸好出色,同埋湯底好啱我心意🤤
同區美食🍧: #piggyfoodiein旺角
2022-08-22 213 瀏覽
係香港米線關注組睇咗好耐,今日一條友經開旺角終於去左試試佢!.我就order 左1. 嗌左胡椒豬肚湯豬潤米線 *本身落單嘅時候係remind左雞肉,豬紅,同埋滷蛋,但最終應該比漏咗雞肉。.因為食既時候都好多豬潤下,所以完全唔記得雞肉ಠ_ಠ;首先講返米線先,個胡椒豬肚湯其實for 我有d 偏咸,米線岩岩好既淋度,唔錯!豬紅好濃調味香,滷蛋入味,豬肚湯d 豬肚變左好似多一個送,整體個感覺都相當滿意。.由於晏晝嘅時間入去,兩點幾仍然有人排隊同埋好多外賣,你哋預佢要有少少時間等待煮米線ʕ •ᴥ•ʔ
我就order 左
1. 嗌左胡椒豬肚湯豬潤米線
2022-08-21
午餐
2022-08-11 205 瀏覽
米線群組大推的米線味道不錯👍🏻同友人叫左酸辣同酸麻辣湯底,個人認為酸麻辣更值得一試酸辣湯底較為普通 無特別豬軟骨非常淋身 大腸亦夠入味鴨血及豬潤普通 無特別鴨血無味 豬潤無沙 不值一試另外叫左小食金沙骨及口水雞金沙骨唔錯可惜無沙律醬 叫左椒鹽味 略嫌不太夠味 但值得一試口水雞非常普通 雞亦不夠滑 好多件都好鞋味道不錯 但環境實在太逼了 同隔離枱嘅空間只有一個手掌位置 未到神級 多人就不值一試
米線群組大推的米線
味道不錯👍🏻
同友人叫左酸辣同酸麻辣湯底,個人認為酸麻辣更值得一試
酸辣湯底較為普通 無特別
口水雞非常普通 雞亦不夠滑 好多件都好鞋
味道不錯 但環境實在太逼了 同隔離枱嘅空間只有一個手掌位置
未到神級 多人就不值一試

2022-08-10 270 瀏覽
今日試過,果然好味😋,上枱都算快,豬軟骨首推,墨魚餅無謂order. 成日食麻辣味,真係食到悶,所以見到有網友話胡椒味好食,我就今晚去食一轉,真滋味。在食譚仔食到悶嘅時候,食下小店子支持一下也不錯。
2022-08-10 261 瀏覽
米線關注組極力推介ps大家要小心呢d關注組 睇得多絕對會出事🙊.因為會跟住食食食🥺當日去到都係排左10分鐘左右就有位啦 so lucky.🍜小鍋米線(任選兩款餸) 每碗$47.1️⃣麻辣湯底 小辣 招牌腩肉 大腸香重麻味 一路食嘴邊會有跳動既感覺😆湯底十分濃郁 唔算好辣 覺得下次可以叫中辣招牌腩肉 係真腩肉位 肥膏比較多 留有少少豬皮 所以好有咬口大腸 滷到好軟淋好入味 中間仲留有少少肥膏.2️⃣酸辣湯底 小辣 豬軟骨 黃金墨魚餅酸味較多 多酸人士最愛 但又唔至於酸到"那"喉湯底拿捏得幾好 平時小編會覺得酸辣唔夠濃 但呢間唔會豬軟骨滷到好入味 軟淋 入口即化黃金墨魚餅又真係有墨魚味🤭.整體米線煮得爽口 軟硬適中 所有滷水野都好入味下次可以叫埋佢d炸小食 睇落都好大份好吸引.📍天星雲南米線 📌旺角砵蘭街136號地舖
米線關注組極力推介
睇落都好大份好吸引
📍天星雲南米線
📌旺角砵蘭街136號地舖
2022-08-04 174 瀏覽
成日係米線關注組見到呢個名,又見到人哋啲相好正,今日專程黎試下佢,叫左個出名嘅孜然豬扒米線小辣,第一次試唔敢叫咁辣,個辣對我黎講(平時食譚仔小/中辣)都覺得夠啦。好食,但又無我想像中咁好食,有啲咸。仲叫咗個墨魚春卷,但係似墨魚餅多啲,我係真係想食春卷。
2022-08-04
10 分鐘 (堂食)
2022-07-27 221 瀏覽
唔知食咩好,見到米線就衝左入去😂✨小鍋米線佢嘅米線好好食🤤米線煮得啱啱好我鍾意食嘅質感!佢嘅腩肉唔諧🤣雖然又未到好滑,只能說啱啱好。鴨血就正正常常啦~個日唔洗等位,只係叫完等左半個鍾先有得食啫😂同埋坐嘅地方真係迫左少少#天星雲南米線 📍旺角砵蘭街136號地下
唔知食咩好,見到米線就衝左入去😂

✨小鍋米線

#天星雲南米線
📍旺角砵蘭街136號地下
2022-07-26 155 瀏覽
▫️麻辣米線小辣多麻 豬軟骨+竹笙 $47▫️💭旺角天星雲南米線好鍾意食米線&辣野的我😂🙏🏽見香港米線關注組成日有人講嘅呢間,終於決定要嚟試嚇佢🤤 平時食譚仔食開中辣,但通常是一間新嘅辣嘢嘅時候,都會試咗小辣先,因為中過伏太辣食唔到🤣🤣1️⃣食米線之前,最緊要飲啖個湯先🤣🙏🏽 (Ermmm有啲淡啵第一啖👉🏽👈🏽後來發現應該係我叫咗多麻,所以陣麻搶左左原本湯味🫣🙏🏽)2️⃣jap啖米線🍜啊 係好好咬嘅口感🤣🤣🙏🏽彈牙🤣3️⃣jap啖豬軟骨🍖啊 好入味好林好食🤣🤣🤣🙏🏽男朋友叫麻辣中辣,個湯個味有岀番來,食開譚仔中辣,佢個中辣都完全可以接受啊🤤下次會想試下個胡椒湯底🤤🙏🏽
▫️麻辣米線小辣多麻 豬軟骨+竹笙 $47▫️

2022-07-26
麻辣米線
  • 豬軟骨麻辣米線
2022-07-18 175 瀏覽
天星米線相信米線愛好者都唔陌生, 今日同朋友再次光顧,  座位之間較為窄, 不過疫情關係都有隔版隔住, 叫左兩餸小鍋米線、麻酸辣小辣, 叫左 窩荀片同埋豬軟骨, 湯底夠味, 好香酸辣味, 豬軟骨炆得又淋又入味, 窩荀片軟硬度適中有咬口, 不過唯一可改善地方米線太淋, 爽口d會好食好多!
天星米線相信米線愛好者都唔陌生, 今日同朋友再次光顧,

座位之間較為窄, 不過疫情關係都有隔版隔住,