可以係天后做完facial後嚟到""天空虎嘯"",感覺就不得了,急於試試呢到既新鮮海鮮👾👾。 首先要提嘅就係今次嘅主角 - 👉阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888👈。龍蝦和長腳蟹,每隻都好大隻,😱好過癮!煮得恰到好處,肉質有彈性又有口感,好似咬落去每次都會有鮮甜既海鮮汁爆出黎,真係好juciy阿,賣相都靚到更加有食慾。🤡跟住就係一碟亮麗嘅👉刺身頭盤👈,每一種貝类都新鮮得嘅色彩豐富, 手刀切得好幼嘅象拔蚌,帶子,銀鱈魚、赤身,由一口咬落去就好彈牙啦。食嘅時候,咁新鮮有彈性嘅肉質,一咬落就感覺到釋放出嚟嘅海洋鮮味,真係太好食喇!然後就試吓罕見的法國藍龍蝦,每人份量就有半隻,大只又飽滿,味道自然中帶出龍蝦特有嘅甜美味道,而且配合上用青蔥嘅醬汁點綴,更加令人胃口大開!🎃最後來份日式蟹皇龍蝦雜炊,蒸的恰到好處,再配上自家製洛神花茶,新鮮又清爽,舒緩食過咁多海鮮後嘅口感,真的是絕配無誤,讓人不禁感嘆今晚食得太過癮了!🤡

我哋同朋友行到攰又肚餓,又鍾意食海鮮,就決定試吓呢間「天空虎嘯」,價格相宜,口碑又唔錯,特別適合朋友聚會食咗啦👍🏽。▶️阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888◀️首先嚟個套餐,個阿拉斯加長腳蟹同龍蝦真係驚艷,新鮮豐富,熬煮得剛剛好,食落口鮮美得黎又彈牙,香味四溢👍🏽。▶️龍蝦湯蒸蛋配蟹肉◀️再嚟就係龍蝦湯蒸蛋入,蛋滑龍蝦湯鮮,加咗蟹肉後更加美妙,成碗滑緻得黎又香口,食落口後甜味更醇,讓人回味無窮😋。▶️阿拉斯加長腳蟹(每位1件)◀️花心思蒸嘅阿拉斯加長腳蟹,又鮮又甜,食落口順滑,雖然只得一件,但係一款真材實料嘅菜式👍🏽。▶️芝士櫻花蝦鮑魚◀️當然唔少得芝士櫻花蝦配鲍鱼,香濃嘅芝士,在櫻花蝦同鮑魚間形成完美嘅結合,口感豐富,味道超贊😄。「天空虎嘯」,好食又性價比高,環境又舒適。我哋來到呢度就鍾意上佢嘅食物同服務👍🏽。
▶️阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888◀️
▶️龍蝦湯蒸蛋配蟹肉◀️

▶️阿拉斯加長腳蟹(每位1件)◀️
▶️芝士櫻花蝦鮑魚◀️

2024-06-03 66 瀏覽
話說老友介紹我去天后試下新開嘅海鮮蒸氣火鍋天空虎嘯,佢講網上評價都不錯,裝潢亮麗,於是決定放工後去嘆一嘆👏🏻首先就試嗮佢嘅阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888 ⭐️每種海鮮味道獨特,肉嫩口感十足,配上他們獨家蒸法,真係過癮到不得了😽再來試下佢嘅龍蝦湯蒸蛋配蟹肉 ⭐️用龍蝦湯熬成嘅湯汁,搭配上蟹肉柔滑嘅口味,令呢款食品更為出色,再配上幼滑既蒸蛋,真係令人食指大動!😻之後就會輪到法國藍龍蝦同阿拉斯加長腳蟹⭐️每位客人都會有份,真係好豪氣。龍蝦同長腳蟹味道一流,佢哋兩個都吸咗哂精彩嘅湯底,口感一試連連叫好!😸最後就係蘇格蘭刺身帶子同每日手打鮮製墨魚滑同蝦滑喇⭐️個人認為最好味嘅就係呢個。帶子香滑,配上海草同西京麵豉,非常有獨特嘅風味,再加上墨魚滑同蝦滑,頓覺味道層次豐富,真係咬一口令人回味無窮! 😼天空虎嘯呢間餐廳真係十分推介,味道口感十足,環境又舒服!👌😀👍

再來試下佢嘅龍蝦湯蒸蛋配蟹肉 ⭐️
之後就會輪到法國藍龍蝦同阿拉斯加長腳蟹⭐️
最後就係蘇格蘭刺身帶子同每日手打鮮製墨魚滑同蝦滑喇⭐️
你算唔算愛好品嚐新鮮海鮮同獨特火鍋呢?如果答案係肯定嘅,咁你就唔好錯過我今次要介紹嘅餐廳—天空虎嘯!位於天后區嘅呢間餐廳,不但環境寧靜又而且好舒適👍♦️ 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888 ♦️ 首先我要介紹同你分享嘅,係呢道超豐富嘅海鮮蒸氣套餐。長腳蟹金黃金黃嘅顏色好吸引,肉質鮮嫩鮮嫩,配上特製醬汁,真係太美味了😋!龍蝦嘅鮮味加上蟹肉嘅鹹香,令人回味無窮,食落去就感覺好開胃🥰!我特別鍾意佢嘅口感,柔滑有韌性,令人一再覓食。 簡直就係海鮮愛好者嘅福音呀👏🏼👏🏼!♦️ 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉) ♦️其次我想同大家分享嘅,係蘇格蘭刺身帶子。個人覺得呢個菜式係餐廳裡面一個超級搶眼嘅亮點。每只帶子嘅大小都一模一樣,呈現出金黃色澤,跟住係鮮美爽口嘅帶子肉,再配以醬料,味道係邊食邊津津有味😍!好有食慾呀😝!♦️ 日式京蔥醬油配本地地雞 ♦️呢道食品,喺賞心悅目嘅外表下,儲藏咗豐富美味。鮮嫩嘅雞肉同甜甜嘅京蔥混合搭配,非常美味。無論係細嚼慢咽定係大口食肉,都好好味。喺京蔥嘅甜味中帶嚟嘅藝術享受,我好滿意
♦️ 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888 ♦️
♦️ 蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉) ♦️
♦️ 日式京蔥醬油配本地地雞 ♦️
去到門口就見到人頭湧湧😲,今次真系係要有口福!首先要講下朋友力讚🔥嘅刺身頭盤。有花龍蝦、加拿大象拔蚌、北海道帶子、法國銀鱈魚同埋赤身等等既選擇,新鮮又多款式,真係大開眼界😍。日本室樽生蠔同酒漬赤蝦做頭盤,味道鮮美,亦令食道口齒留香👅。店員力讚🔥呢樣超高質的海鮮就真系唔得唔試,阿拉斯加長腳蟹及罕有法國藍龍蝦。哩兩樣佢哋黎講真系位於食品金字塔嘅頂級位置,爽口食物真係畀人一種奢侈嘅飲食體驗👍,每一個食譜都巧妙地凸顯出海鮮嘅新鮮度和口感。更加唔少得係芝士櫻花蝦鮑魚🦐,每一啖食到芝士同櫻花蝦嘅香味,咁醒胃。質地清新,飽滿既口感更係令人刮目相看😲。飯後一定唔少得我地當然就要飲份自製龍蝦冰洛神花茶🍹同埋熊仔冰蘋果汁去解渴,味美得黎清新同醒胃,真係正!我哋黎嘅目的就系一同享受美食,同時交流下日常生活,呢間位於天后嘅海鮮蒸氣火鍋店,正~~正~~👍。
去到門口就見到人頭湧湧😲,今次真系係要有口福!

2024-05-29 57 瀏覽
喺呢個炎炎夏日🔥,我哋揾到咗一間裝修簡約,風格舒適,地點方便嘅海鮮店「天空虎嘯」!@ 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐♦️首先,套餐嘅長腳蟹龍蝦完全震撼!蟹肉豐滿,龍蝦肉味濃郁,真係會令你驚嘆不已!最正!@ 蘇格蘭刺身帶子 😋🐚蘇格蘭刺身帶子,刺身味道鮮美,絕無腥味,而且配海草同西京麵豉,食起來更加滑溜,極好!@ 一夜干石特魚 ♥️🐠石特魚滑溜得盡,食落喉頭順暢,每樣東西嘅味道都純淨,好有層次。人人都愛啦!@ 每日手打鮮製墨魚滑,蝦滑 🔥💦手打嘅墨魚滑,蝦滑,一試就知,肉質緊實,不油不膩,新鮮ingredients令人一試難忘!@ 新鮮野菜盛合 ♣️🥗最後,野菜盛合,新鮮得簡直可以直接食,而且仲係最適合夏天消暑,好健康,味道足夠,唔會膩。餐飲體驗完全優秀,我哋非常推薦呢間「天空虎嘯」。下次有其他聚會,一定會再嚟!🥳 記得捧場囉~ 😉🙌
@ 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐♦️
@ 蘇格蘭刺身帶子 😋🐚
@ 一夜干石特魚 ♥️🐠
@ 每日手打鮮製墨魚滑,蝦滑 🔥💦

@ 新鮮野菜盛合 ♣️🥗
想兼顧氣氛同好味道,呢度簡直係你一個絕佳選擇😉。先等我解釋呢個「阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888」嘅真正價值🦀️。龍蝦彈牙鮮甜,蟹肉味道更加濃厚,增添額外新鮮感!而佢嘅「罕有法國藍龍蝦」🦞,真係一個例外。我嗰半隻嘅份量,夠我吃飽飽。入口彈彈彈嘅感覺,配上充足嘅龍蝦肉, 香味四溢👍,持續嘅甜味令呢個食物絕對完美。「阿拉斯加長腳蟹」每位一件,充滿甜香🍚😌。令人無比讚賞!至於「蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)」和「日式京蔥醬油配本地地雞」,更是你一個超值好選擇🥢。肉身豐厚以及滑滑嘅口感,進一步提高了你嘅用餐經驗🥰。今晚呢個飯局,肯定讓你滿心歡喜。食物味道好,氣氛又親切,再加上呢個彈性時間和性價比特高嘅特點,你又點會放過呢個天空虎嘯呢?大家黎喺度享受一個星期天之夜飯,必會滿載而歸!🥴🥳
想兼顧氣氛同好味道,呢度簡直係你一個絕佳選擇😉。

「阿拉斯加長腳蟹」每位一件,充滿甜香🍚😌。令人無比讚賞!
2024-05-27 51 瀏覽
天后想食海鮮,點會唔推介天空虎嘯呢?個環境舒適,完全可以放鬆心情享受食物!$888嘅阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐⬅️真的值每一分錢!龍蝦身都超壯,大隻龍蝦肉,肉質鮮美滑嫩,每一啖都肉感十足,簡直係享受👍🏽! 接著一試芝士櫻花蝦鮑魚⬅️將櫻花蝦同鮑魚同煮,芝士滿佈,濃郁可口😋!另外一定要大贊佢哋嘅一夜干石特魚⬅️。魚皮香酥,肉肉超Q,啲魚肉超嫩,太享受喇!👍🏽👍🏽👍🏽最後嚟個日式蟹皇龍蝦雜炊⬅️將豐富嘅海鮮炊入飯中,香氣滿室,食落口感覺一肚子滿滿嘅幸福感,令人回味無窮😁。總結嚟講,如果你係天后想食海鮮,想同一群朋友歡聚,就唔可以錯過天空虎嘯!
$888嘅阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐⬅️

2024-05-24 103 瀏覽
今日天后一遊,入左天空虎嘯嚐嘅海鮮蒸氣火鍋,簡直係舌尖上嘅極度享受🥳。✨ 揀咗阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐$888。講真,好食到冇朋友🤗🤗 刺身新鮮彈牙,龍蝦甜滑,長腳蟹肥美,食得津津有味!🤠✨ 滑蛋蒸湯配蟹肉🤭 整體嚟講,湯好滑,海鮮嘅鮮味,加上絲滑嘅蛋,即刻令我食得津津有味!😣😣無得輸,一定要試!✌🏼✨ 法國藍龍蝦同阿拉斯加長腳蟹,就絕對係天空虎嘯嘅招牌之一。😝 海鮮肥美,軟熟,嚼勁十足,落口就鹹鮮適中,食後回味無窮!🤛🏻✨ 終於輪到甜品上場,飲品選擇咗自製洛神花茶同蘋果汁。清新自然,帶點微甜,絕對是解膩的最佳選擇。尤其是那自製洛神花茶,真係超讚!👍🙆‍♀️總結就係,天空虎嘯係一間飲食和環境都要求上乘嘅餐廳,口感,色香味,和價格等等都做足功夫。特別適合和朋友聚會,享受美食。雖然價格略高,但值得嚟嚐嚐。一間絕對值得推介嘅餐廳!

早兩個星期跟朋友來這家位於天后的天空虎嘯享用美食,今次就帶同我嘅另一半,一齊來挑戰一下他們的海鮮蒸氣火鍋,享受一下難得的二人世界🫰🏻。店員的服務好親切又留心,係一間我非常願意回訪的餐廳!「阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣火鍋套餐$888」,「刺身頭盤(花龍蝦、加拿大象拔蚌、北海道帶子、法國銀鱈魚、赤身、日本室樽生蠔,酒漬赤蝦)」,「龍蝦湯蒸蛋配蟹肉」,「罕有法國藍龍蝦(每位半隻)」,「阿拉斯加長腳蟹(每位1件)」,「日式蟹皇龍蝦雜炊」,「自製洛神花茶(龍蝦冰)」,同「蘋果汁(熊仔冰)」。我個人超!推!食物的味道好豐富,新鮮的海鮮同蒸氣呢個方法煮好可以保留到海鮮既原汁原味,鮮甜味😍。💭每樣食物都保持著它的天然滋味及質感。💭食物自然的色香味形全部展現在我們的面前,令人垂涎三尺。餐廳的服務好親切,食物的出品相當有水準,味道好出色,絕對值得其價!🤩‼️店裡的裝修好有格調,環境寧靜舒適有望,感覺佢哋啲嘢食都幾有講究,坐位都相當舒適,仲好開揚。🌹食物的賣相及用料全部都我哋倍感放心,真心覺得好抵食,必定再來!😋"
店員的服務好親切又留心,係一間我非常願意回訪的餐廳!

「阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣火鍋套餐$888」,
「龍蝦湯蒸蛋配蟹肉」,
「罕有法國藍龍蝦(每位半隻)」,
「阿拉斯加長腳蟹(每位1件)」,
「日式蟹皇龍蝦雜炊」,
「自製洛神花茶(龍蝦冰)」,
同「蘋果汁(熊仔冰)」。

💭每樣食物都保持著它的天然滋味及質感。
💭食物自然的色香味形全部展現在我們的面前,令人垂涎三尺。