2022-10-03 320 瀏覽
呢間Cafe成日搭車經過,都諗住試吓入去做吓嘢,見佢open area,又有落地大玻璃,覺得應該係一個幾舒服嘅工作環境!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻嗰日下晝三點去都冇乜人添!又靜又舒服,不過真係冇乜冷氣,有啲焗!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境幾好,食物正常,可以再encore😆
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

嗰日下晝三點去都冇乜人添!
又靜又舒服,不過真係冇乜冷氣,有啲焗!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境幾好,食物正常,可以再encore😆
2022-01-25 209 瀏覽
咖啡慕絲蛋糕唔太甜唔太膩,️ 裡裡外外充滿濃濃的咖啡香味,想食甜品又怕膩啲食呢個就最啱!雙重朱古力慕絲蛋糕朱古力控最愛❤,慕絲絲滑入口即代,朱古力味微甜,配回甘味嘅咖啡一齊食,就呢個蛋糕啱啲balance 啲
咖啡慕絲蛋糕

雙重朱古力慕絲蛋糕
2021-07-03 180 瀏覽
原來宏天廣場入面有咁多餐廳真係估唔到,今日參加朋友婚宴又未夠鐘就來左Pacific Coffee消磨時間,加上今日係平日d人返哂工所以好多位,因為呢到冷氣好勁所以我就選左杯熱榛子latte,榛子味好香,甜度適中,其實$41飲一杯野真係幾貴,一杯飲品既價錢都可以食到一餐飯,最令我驚喜係佢地轉左新紙杯,紙杯既插畫好有香港特色,最搞笑係有個飲好啲公會,而且用色好鮮艷,同以前冷冰冰既白色好唔同,飲完有d唔捨得掉個杯,唔知個杯係咪期間限定呢
2021-07-02
2020-01-06 323 瀏覽
行左入九龍灣工業區,朝頭早好 眼瞓 好想有杯咖啡提下神 但係又過咗地鐵站 一路行一路喊 哈哈哈講笑!!! 行到去宏天廣場竟然有間pacific Coffee 荒山野嶺搵到間coffee shop簡直驚喜 ,咁就入咗去 入到去已經好大浸咖啡味成個人已經醒曬。 坐低嗰陣都覺得舒服 因為嗰度比較靜唔會好多人去坐喺度靜靜地做自己嘢或者 用電腦 真係好舒服。 員工服務態度都好好,滿面笑容……………………………… 唔可以話咖啡質素非常好但係用嚟提神真係一流 個人即刻醒曬喺kowloon bay嚟講,係一間值得去coffee shop。性價比高 而且係連所店嘅,質量有保證 。 最開心嘅係 喺呢個山卡啦偏遠地方蓮餐廳冇嘅地方竟然有間coffee shop 食件蛋糕 開心死 真係估唔到竟然會有蛋糕同埋咖啡飲
2019-03-07 254 瀏覽
最後一天才記得我還未去試飲新品咖啡幸好還買到來飲🤣🤣這間店鋪比較偏僻一點的應該只有上班族才會到這裡吧我比較喜歡到小人的店鋪飲 會比較寧靜耶由於我有coupon所以就便宜了HKD$50🤭很小機會可以飲到平價的精品咖啡耶·桃花鮮奶咖啡我只飲到鮮奶和咖啡的味道而已😑說好的桃花味不見了 有點失望喔·美式咖啡這間店鋪的味道偏淡一點咖啡沒有其他分店的濃味 感覺不太好吧我拍到小雲很可愛耶~
最後一天才記得我還未去試飲新品咖啡

說好的桃花味不見了 有點失望喔

·美式咖啡
這間店鋪的味道偏淡一點
咖啡沒有其他分店的濃味 感覺不太好吧

我拍到小雲很可愛耶~

2016-11-04 462 瀏覽
星期二朝早,未瞓醒,諗住去公司樓下買個豐富嘅三文治先開始一天嘅工作。揀好個包,之後排隊。本身無諗住要整熱,所以都無提出要求。但負責收錢嘅店員問完係咪拎走之後就二話不說將我個包放入夾包機。本來想出聲講我唔洗整熱都得,不過見仲有少少時間諗住夾一陣唔洗好耐就當係bonus有得熱食啦~當個夾包機响,即係已經夠時間攞個包出來嗰陣,我睇住個女店員走去熄左個制,夾個包落碟,係嗰啲堂食用瓷器碟,我正想講我係拎走嗰陣,之前個男店員就話俾個女的聽係拎走。咁就算啦,諗住個女的會放返落袋俾我。。點知個女仔都唔知係仲發緊夢定咩, 佢將個包又放返落另一個爐度叮喎!我即刻叫住佢,佢又扮聽唔到睇唔到我揮晒手,仲要係3個店員都係咁,各有各忙,完全無視我呢個顧客,態度極差!! 之後我同我面前整緊咖啡嘅店員講,佢先同我夾返個包出來黎手塞俾我。多謝無講!唔好意思無講! 咩態度啊?! 呢間真係我幫襯過服務態度最差嘅pacific coffee!!

揀好個包,之後排隊。本身無諗住要整熱,所以都無提出要求。

我即刻叫住佢,佢又扮聽唔到睇唔到我揮晒手

煙火雞芝士意大利香草包
2016-11-01
10 分鐘 (堂食)
2011-11-04 183 瀏覽
九月上旬‧晴不想失去任何一個機會就要抓緊每一樣工作,這是令人很倦的事。就在工作與工作中有二十分鐘。Iphone要叉電,人想找個地方「挨一挨」。這裡大大張舒服沙發沒人坐,正好。要了杯Americano,不是因為想飲又或是佢好飲,只是因為佢最平。苦,淡,薄,加多包糖,好似沒有那麼難飲。生活中也要多一點糖,就會感覺沒那麼難捱,雖然,仍然很倦。又是時候起行了,這一天,真漫長。
九月上旬‧晴

生活中也要多一點糖,就會感覺沒那麼難捱,雖然,仍然很倦。

又是時候起行了,這一天,真漫長。

忘記了要瓷杯添!
忘記了要瓷杯添!
2010-07-28 121 瀏覽
既然黑雨要留在安全地方,索性在公司樓下吃東西上網。點了煙肉洋蔥蛋批($20),外貌吸引,蛋頗嫩,但味道偏鹹,而且不知何故會有渣,只想快些吞下,沒有考究是洋蔥皮還是變韌了的麵粉衣。因為這一點覺得用廿元買來真不划算。
既然黑雨要留在安全地方,索性在公司樓下吃東西上網。
2010-07-28