餐廳: 太興 (大本型)
資訊:

餐廳: 太興 (大本型)
資訊:

冇服務,食物質素又差,要求二杯熱茶,比個茶膽叫我自己沖水,求求其其,叫了半隻甜酸鴨,肥到不得了,完全冇鴨肉,又淋又肥又小,叫個魚香茄子煲,只係預先預熱定個煲,當客人叫就將之前煮好嘅魚香茄子肉碎放落個煲就話魚香茄子煲,完全冇煲仔香味,加二個白飯,個碗超污糟,好似之前個客食完再裝個碗飯比我,睇見都冇胃口,d飯又唔熱,只係和和暖暖,咁就百五蚊,成餐飯食得好唔開心,色香味完全冇,服務又差,真係衰過大排擋,大排擋都唔會做到咁差嘅水準食物,以後都唔會再幫襯。
2021-03-05
4 分鐘 (堂食)
2021-02-27 259 瀏覽
以前覺得呢度d伙記好好而家越來越差D野食越嚟越慢追幾十次都當聽唔到你講嘢全家都食到一肚火食個早餐一肚火今早仲見到個啊叔係咁鬧d客咩料如果唔係佢個奶茶好味 真係唔想幫襯😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡差差差唔明點解一間大集團 可以接受到d員工咁差可唔可以training 一下😔😔😔😔😔😔😔😔😔😣😣😔😔😣
以前覺得呢度d伙記好好

唔明點解一間大集團 可以接受到d員工咁差
可唔可以training 一下
😔😔😔😔😔😔😔😔😔😣😣😔😔😣

2020-12-13 371 瀏覽
係油塘大本型的太興餐廳食下午茶一共叫著倆個餐,星州炒米 熱咖啡52紋煙三文魚炒飯 熱奶茶52紋星州炒米味道好一般,材料完全無咩味,影相見到哋蝦大大粒,好靚呢,但完全無味,你唔講食緊蝦,真係唔知食緊咩 青椒絲肉眼可見的幾小粒,好經貴呀,出來要食多哋菜都好難,煱氣又無咩熱咖啡不過不失,合格looo煙三文魚炒飯,三文魚好鹹,無咩特別,又係無咩鍋氣 熱奶茶比合格多哋,哈哈食到最後都無咩喂口,剩著一半食唔哂,好浪費呀
係油塘大本型的太興餐廳食下午茶

一共叫著倆個餐,星州炒米 熱咖啡52紋
煙三文魚炒飯 熱奶茶52紋

熱咖啡不過不失,合格looo

煙三文魚炒飯,三文魚好鹹,無咩特別,又係無咩鍋氣

熱奶茶比合格多哋,哈哈

食到最後都無咩喂口,剩著一半食唔哂,好浪費呀

2020-11-02 285 瀏覽
📍地址:太興 (油塘)油塘高超道38號大本型地下G41號舖⏰營業時間:07:00-22:00🍱食物:🌟濃香星洲炒米-$62香香辣辣味道唔錯,配料十足。大人小朋友都啱食。🌟牛柳絲瑞士汁濕炒牛河-$62乾炒牛河食得多,第一次食濕炒牛河😆😆。味道幾特別,唔會太幹,冇咁熱氣,又不缺風味🤗另外加左兩杯特飲(特飲+$8/杯)雜果賓治 香香甜甜,水果幾新鮮青檸柑梅冰酸酸甜甜,適合喜歡飲酸既朋友仔。👩🏻人均:$70
📍地址:太興 (油塘)油塘高超道38號大本型地下G41號舖
⏰營業時間:07:00-22:00
🍱食物:🌟濃香星洲炒米-$62
香香辣辣味道唔錯,配料十足。大人小朋友都啱食。

🌟牛柳絲瑞士汁濕炒牛河-$62

另外加左兩杯特飲(特飲+$8/杯)
雜果賓治 香香甜甜,水果幾新鮮

青檸柑梅冰
酸酸甜甜,適合喜歡飲酸既朋友仔。

👩🏻人均:$70

2020-07-19 467 瀏覽
外賣自取$48乾炒牛河配奶茶牛肉幾多有酒香,但咸咗啲條條分明,上色均勻少少鑊氣 , 但都幾好食😋如果可以再乾身啲就更好$48 鹹魚雞粒炒飯配茶走非常足料味道剛剛好唔會太鹹驚喜嘅係佢好重鹹魚味因為好多茶餐廳都冇乜落鹹魚或者會好腥呢個飯好好味😋太興奶茶一向都好飲重茶味夠滑又唔會有澀最鍾意佢茶走係自己落煉奶甜度可以自己選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
乾炒牛河

外賣自取$48
乾炒牛河配奶茶
牛肉幾多有酒香,但咸咗啲
條條分明,上色均勻
少少鑊氣 , 但都幾好食😋
如果可以再乾身啲就更好

甜度可以自己選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

乾炒牛河
鹹魚雞粒炒飯
2020-04-10 359 瀏覽
想飲奶茶油塘就淨番太興係好飲喇茶味香濃又唔鞋口糯米雞係有幾多料(叉燒、雞肉、冬菇、馬蹄、臘腸)但冇咸蛋黃好失望😞而且個飯超濕爛唔係我鐘意嘅😝😝😝😝😝
想飲奶茶
油塘就淨番太興係好飲喇

茶味香濃又唔鞋口

糯米雞係有幾多料
(叉燒、雞肉、冬菇、馬蹄、臘腸)
但冇咸蛋黃好失望😞
而且個飯超濕爛
唔係我鐘意嘅😝😝😝😝😝

糯米雞
2020-04-10
外賣自取
$34 (早餐)
2020-02-12 416 瀏覽
🍙等待時間:中午食午飯,人雖然多但呢間分店地方好大,唔洗等。🍔室內環境:空間大,座位之間距離夠,設計正常精神。🍰服務質素:侍應態度勤快但略厭上菜時間太耐,需改善。🔺用餐簡評:呢間我就普普通通叫左個燒鵝飯,一貫太興燒味特色,皮係同脆呢隻字冇任何關係,真心需要改善既地方,會令燒味好食程度大大提升!佢既燒味汁係整得唔錯,香口又惹味,配飯真係夾既,姐姐都有幫我多汁,like👍🔹總括來講:分店來講算above average la.

🍔室內環境:空間大,座位之間距離夠,設計正常精神。

🍰服務質素:侍應態度勤快但略厭上菜時間太耐,需改善。

🔹總括來講:分店來講算above average la.

2020-01-08 357 瀏覽
前晚大約8:30pm2人入座,打算叫叉燒/油雞飯,伙記話無油雞轉切雞,我話無問題。等待期間再點了排骨面(因為唔多肚餓,唔想食太多),跟住叉燒/油雞飯到達。見到d雞已經有點唔開胃,得4-5細件,全部是背骨位賣剩蔗,仲要收$75。諗了一諗,問伙記可唔可以唔要雞改叉燒?伙記拎走碟飯同燒味部「男」師傅講,唔要d雞,比多幾夠叉燒。「男」師傅問點解?伙記話色水唔靚。「男」師傅話係咁架啦,伙記話總之斬幾件叉燒拎走d雞,「男」師傅唔肯,仲話係咁架😠!我們的座位正正對住燒味部,我走去同「男」師傅講:師傅,d雞全部都是骨,我們唔要了,想換幾件叉燒,點知「男」師傅話:嗰度有2件雞髀位!嘩!佢唔講尼句都無咁🔥!我話邊度有2件髀位!佢死都話有!我返埋位,我問伙記邊有髀位?一件都無!伙記好好人,問經理,經理叫「男」師傅換幾件叉燒我。我夾起晒d雞唔食,個「男」師傅仲繼續講話有雞髀!真係佛都有🔥!我即刻拎比經理睇(因為佢剛剛坐响後2個卡位)。我話:經理,你自己睇下邊有髀位?我們一件雞都無食過。之後經理拎埋d雞同「男」師傅講:真係無髀位!「男」師傅仲死撐話有!!!我又忍唔住問:你話比我知,邊件係髀位?「男」師傅話:咁你
,問經理,經理叫「男」師傅換幾件叉燒我。我夾起晒d雞唔食,個「男」師傅仲繼續講話有雞髀!真係佛都有🔥!我即刻拎比經理睇(因為佢剛剛坐响後2個卡位)。我話:經理,你自己睇下邊有髀位?我們一件雞都無食過。之後經理拎埋d雞同「男」師傅講:真係無髀位!「男」師傅仲死撐話有!!!我又忍唔住問:你話比我知,邊件係髀位?「男」師傅話:咁你話無咪無攞」🤬個「男」師傅响呢度做,都唔會再幫襯佢哋!
有髀位的雞「喎」
何來雞髀位?仲要2夠喎!!
2019-11-07 395 瀏覽
這晚突然好想食炒粉炒麵,放工來到位於油塘大本營商場的太興,選擇呢間太興既原因係位置比較多,每次來都不算太多人,可以快點入座,並不同於其他太興分店需要排長龍入座進食,可以節省時間。今餐點左星洲炒米粉,價錢$62,凍飲加$3,配左一杯凍檸茶。今晚唔知點解點左餐等得比較長時間,隔離枱個姨姨同樣點左星米,等左一段時間都未到於是要呼叫店員。星米終於到了,有三隻蝦,炒得入味既,但稍為辣左少少,如不能吃太辣的人要注意⋯我自己就覺得不錯

今日太興唔太多人,唔使等位一入去就有staff企你面前,拎住耳機講野同佢講2位,完全睇我唔到ok我自己入座入座後聽到佢地拎住耳機係傾計,傾得好興起👏之後我叫野食 話2個E餐個staff話ok 一個E餐😑😑上菜後,有一碗發現有頭髮,想換舉咗陣手終於有staff發現我地行過黎果陣放低2碟辣椒油我地話要換,佢話oh仲以為你想要辣椒油......早餐其實服務態度重要過飽因為真係會影響一日心情我而家就係嬲住打食評
今日太興唔太多人,唔使等位
一入去就有staff企你面前,拎住耳機講野
同佢講2位,完全睇我唔到
ok我自己入座
入座後聽到佢地拎住耳機係傾計,傾得好興起👏
之後我叫野食 話2個E餐
個staff話ok 一個E餐
😑😑
上菜後,有一碗發現有頭髮,想換
舉咗陣手終於有staff發現我地
行過黎果陣放低2碟辣椒油
我地話要換,佢話oh仲以為你想要辣椒油
......
早餐其實服務態度重要過飽
因為真係會影響一日心情
我而家就係嬲住打食評
2019-08-01 237 瀏覽
蛋撻要好食,外面既皮真係功不可沒。識食當然係酥皮撻啦。離遠見到好多人係太興買蛋撻,一於試試先😋😋蛋撻內既蛋偏黃,應該沒有溝太多既水去開稀蛋,蛋味濃厚,唔算太甜,如果滑一點就更可口了,另外,蛋漿唔夠,做唔到脹卜卜的效果(酥皮包圍住蛋漿好似凹左入去,如蛋漿能夠達至酥皮於同一水平會更理想)重點既酥皮,係有做到一層層效果,但酥皮好似未能完全溶合蛋漿,令到酥皮同蛋有點分離... 始終太興主力唔係西餅,唔可能同普通既麵包店相提並論,去太興都係食返燒味飯穩陣一點

2019-07-19 205 瀏覽
今日返學校補課,由於今早食左一個超豐富早,於是想遲下先食飯,誰不知做數做到兩點幾,兩點幾食下午茶?而今晚要練跑,九點十點先食到晚餐....計計下時間,四五點食餐,可以補充能,但我實在太肚餓了,叫了一個下午餐唔夠,要食蛋個包燒鵝米,燒得好香,同街買既味道唔同,雖然食落去,肉質差不多,但聞既味道真係唔同菠蘿包,食既時間帶帶奶香,我唔習慣菠蘿包有奶香味道熱奶茶,忘了影相,太興出名冰振奶茶,今日要戒凍飲,熱奶茶普通...

燒鵝米
燒鵝米,
菠蘿包
菠蘿包,食既時間帶帶奶香,我唔習慣菠蘿包有奶香味道

2019-07-17
燒鵝米
2019-06-25 228 瀏覽
是日同同事巡鋪做完野都做到成3點幾所以同同事到了大本型太興每人一個瑞士汁牛柳炒濕河,凍奶茶瑞士汁牛柳炒濕河味道都唔錯,牛份量就一般啦凍奶茶唔知係唔係加左冰好淡味,味道就麻麻了
是日同同事巡鋪做完野都做到成3點幾
所以同同事到了大本型太興
每人一個瑞士汁牛柳炒濕河,凍奶茶
瑞士汁牛柳炒濕河味道都唔錯,牛份量就一般啦
凍奶茶唔知係唔係加左冰好淡味,味道就麻麻了
2019-06-12
tea
2019-06-05 199 瀏覽
今日去左油塘附近做野,見到太興又唔算好多人,唔洗等位所以選擇左食太興入到去同同事一人叫左一個餐瑞士汁牛柳炒濕河加熱奶茶,xo醬雞柳炒銀針粉加凍奶茶瑞士汁牛柳炒濕河加熱奶茶-唔算太油膩,味道都唔錯,牛都算okxo醬雞柳炒銀針粉-xo醬都幾香,而炒銀針粉都口感好好凍奶茶
入到去同同事一人叫左一個餐
瑞士汁牛柳炒濕河加熱奶茶,xo醬雞柳炒銀針粉加凍奶茶

xo醬雞柳炒銀針粉-xo醬都幾香,而炒銀針粉都口感好好
凍奶茶
2019-05-24
2019-05-29 205 瀏覽
今日工作非常繁忙,去到2點幾先有時間去食下野醫肚.結果我選了瑞士汁牛柳炒濕河,熱奶茶瑞士汁牛柳炒濕河-炒出黎隻色就幾靚,牛柳都唔韌同埋有幾有牛味熱奶茶-奶茶都幾香茶味,都幾香滑
2019-05-17
熱奶茶